September 21 2025 13:54:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru.
Opitze
Já bych se přimlouval za Flana... Flan jako otec dvou malých uličníků musí žit v pravdě! Musí žít ve světě, kde se chlapské sliby plní, kde se mluví ano, ano a ne, ne... A musí mu být pravda také zjevována... Ať již skrze mne, kterého s pravda drží jako židovská víra, nebo skrze toto forum.

Nechte konečně zaznít PRAVDU! Nebo mám snad začít virtuálně cinkat klíčema?

Vyděšený
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Opitze
AH_Kraken napsal:
Já když to tady čtu, tak by možná bylo fér připomenout, že:

-firma která s ROF přišla na trh už ROF nevlastní a ROF vlastní americký dealer. Asi není potřeba hovořit o tom že jsme byli kousek od toho aby ROF neměl ani normální multiplayer natož to co je dnes

- Tvůrci hry těm co jím to cukalo říkali že za to může Microsoft a ROF byl vyvýjen pro XP a ti co jim to na třeba Vistách nejde si mají nainstalovat XPčka.

- do dnešní doby nebylo upokojivě vyřešeno to co se nazývá shimmering a někteří (včetně mě) i když mají počítače které bez problému zvládají běh hry s nastavením "všechno na max" v malých výškách mají na hranicích řek, cest atd. hnusné zubaté okraje. A když neví jak to jinde než ve hře (ve hře to nejde) vylepšit tak mají smůlu

- letový model do dnešní doby nezná vyvážení a to i u letadel která to prokazatelně v té době měla.

- multiplayer dlouhou dobu nebyl ani na úrovni starého IL-2

a jistě by se dalo pokračovat dál třeba o tom že někteří si museli nainstalovat externí omezovač fps jinka jim hra zadrhávala, ale asi je lepší si přát aby IL-2 COD měl takové štěstí jako měl ROF. Nebo přesněji řečeno aby jsme to štěstí meli my ...

jak moc to nevyvážení ovlivňuje hratelnost a především zábavnost této hry? Je to opravdu tak velký "bug", který ničí celé potešení ze hry? Musel někdo když koupil ROF, několik dní šudlat parametry v conf.ini, hledat po fórech a slabší jedinci i po prodejcích HW, kde sháněli ten správnej HW?

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Opitze
Ale k věci, pokud mi někdo odepíše na dvě otázky tak, že mě to potěší, tak dám CODu možná šanci:

1. Simuluje se tam vítr? Pozná se to třeba při startu po větru?

2. Vidí AI přes mraky nebo ne?

Fakt upřímně děkuji za odpověď... Pokud možno PRAVDU! Vyděšený

WT_Flan
A cim to bylo zpusobene, ze jsme jak rikas malem nemeli MP v ROF ? Flinkarnou a mlzenim tvurce behem 7 let trvajiciho vyvoje o 12 lidech, nebo kolik jich delalo CoD ?

S tim cukanim hry na Vista a Vin7 se bavime o dvoujadrech, ze ? Zatimco na 4jadrech, ktere jsou dnes standardem jaksi hra jevila jine kvality co se cukani tyce...

Jo, takovej shimmering v dalce a zoubky u cest,... to je panecku proti CoD propadak

Vyvazeni letadel...ej, tak toto nevim, pokud je o tak na 100%, pak to kurna chci spravit. Jejich era umi kde co , takze nechci zadny zmetky !

Ad MP : Asi chybelo par lidi a penez do poctu co mel Oleg, ne ? Mozna to taky meli delat 7 let. A nakonec : tak jeste ze pri nas stesti stalo a dilo se podarilo. Az se dilo podari s CoD, tak ne ze nekoho podporim, ale proste si koupim funkcni vec, ktera odpovida cene...

A vubec, tohle ma byt pokus o srovnani stavu ROF s tim zmetkem CoD ? To snad ne...Uz to psal Horri. I kdyby cokoliv jineho, tak ROF byl plne funkcni produkt v dobe vydani a nikdo pred nikym nic nemlzil, stejne jako po nem nechtel 50 EUR za , opakuji, trestuhodny nehratelny ZMETEK.

1stCL_SaBot
WT_Peci napsal:
.... můžu říct, že CoD nemusí řečit FM na nízkých rychlostech (vče co letí míň jak 110 padá do vývrtky a jde k zemi)

boha jeho co to je za kravinu?...
"nizka rychlost" letadla z prvni svetovy je rychlost, pri ktery spit pojizdi po stojance...obrazne

je to proste jenom posunuty o nejakejch cca 60km/h
Upravil/a 1stCL_SaBot dne 06-04-2011 03:05

311_Tank
Flan: mozna ti to zapomeli rict ale kupovat CoD neni povine...

Co se srovnani CoD a RoF, RoF byl od zacatku outsider (priznejmesi pro spoustu lidi jsou hadraky na stupni zajimavosti nekde mezi simulatorem vetrone a kombajnu) nakonez se z neho stal docela uchazejici kousek.

Co se zacatku tyce t6ak si pamatuju, na nedostupne servery v zakladnim baliku byly 4 letatelna letadla ? a na standartnim dvojadru to tenkrat sotva behalo.

BoB byl nejocekavanejsi titul za posledni pomalu dekadu a jak se casto stava velka ocekavani prinasi i velka zklamani.
At je CoD jaky je, je to pravdepodobne na velmi dlouhou dobu posledni sance mit decentni simulatorovou platformu na WW2.
Navzdory vsem blabolum o monopolu Olega je proste neoddiskutovatelnym faktem ze nikdo do tak komplexni a narocne platformy s velmi mayim poctem potencialnich zakazniku, jako bojovy simulator WW2 investovat nebude.

Budu rad pokud se v tomto pletu, ale podud CoD padne tak jsme na dlouhou dobu v riti. (nez RoF doroste do WW2 nebo se najde dalsi nadsenec, ktery neco spacha pravdepodobne z nejake evropske dotace)
Mozna se dockame nejakeho super zabavneho "simulatoru" na urovni World Of Tanks, coz je zrejme neco po cem treba Opitz touzi: hezke, jednoduche, zabavne...
Upravil/a 311_Tank dne 06-04-2011 03:10

310_Pip
Mozna se dockame nejakeho super zabavneho "simulatoru" na urovni World Of Tanks, coz je zrejme neco po cem treba Opitz touzi: hezke, jednoduche, zabavne...

a realisticke... Cool

www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
WT_Peci
1stCL_SaBot napsal:
WT_Peci napsal:
.... můžu říct, že CoD nemusí řečit FM na nízkých rychlostech (vče co letí míň jak 110 padá do vývrtky a jde k zemi)

boha jeho co to je za kravinu?...
"nizka rychlost" letadla z prvni svetovy je rychlost, pri ktery spit pojizdi po stojance...obrazne

je to proste jenom posunuty o nejakejch cca 60km/h

to je asi o řád menší kravina než výrok, že je ROF simulátor o řád jednodušších letadel. Šklebící se

606_Alllite
ROF je holka z vesnice, která se stala superstar normální romantický příběhÚsměv oproti tomu je COD holka z boháté rodiny ,která měla vyšlapanou cestičku ,průser za průserem a nevážení si druhých , taková Paris HiltonÚsměvco potřebuje převýchovu.

ps: už v ROF nelítají lodě?Šklebící se
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

313_123
1. můj IL2CoD mě nestál 50euro ale válceových 14dolarů Šklebící se
2. chcete li se zastávat CoD prosím já se na něj vyprd
nemám trpělivost ale už asi 14 dní jde u nás na TS
zaslechnout pegase s válcem laděj a laděj a laděj
já si chci hrát né ladit a ladit a ladit
3. co je to pravda opičáku - osvětli (nevěřím že ježíš s tím na mě nechod)

WT_Horrido
Krakene s tím multiplayerem v ROF je to zajímavé že jo? On tam totiž byl pouze cooperativní MP. Tedy MP co létá "elita" jak se to kdysi stavělo u Il-2, páč dogfight je zábava pro sprosté arkádisty. Diskusi na toto téma zde na SVK si velice dobře pamatuji. Úsměv

Mimochodem mám doma stále úplně prvního starého Šturma, mám ho nainstalovat a podívat se kde tam byl coop s AI? Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 06-04-2011 08:02
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Paulus
606_Tempik napsal:
von Pavel napsal:
Čistě teoreticky!

Kdyby se našel sponzor (mecenáš), který by byl ochoten financovat vývoj simulátoru dle vašich představ, kdo z Vás by se do toho pustil?

A vůbec, dal by se vytvořit sim vyhovující všem?
Vyděšený

Za ten balík co do toho 1C nacpala bych to klidně zkusil Cool

Nedal. Modří budou pořád breřet, že je spit UFO a červení budou pořád brečet, že je spit zkurvenej Šklebící se

Ad 1. Zkusil, nebo vytvořil. (jakej balík do toho asi dali? Odhadni.)
Ad 2. to je pak těžký, to tady budou planý diskuse stále.
Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Opitze
606_Alllite napsal:
ROF je holka z vesnice, která se stala superstar normální romantický příběhÚsměv oproti tomu je COD holka z boháté rodiny ,která měla vyšlapanou cestičku ,průser za průserem a nevážení si druhých , taková Paris HiltonÚsměvco potřebuje převýchovu.

ps: už v ROF nelítají lodě?Šklebící se

tohle přirovnání se mi líbí. tak nějak to vnímám... máme proti sobě chudé devčátko, které se vypracovalo a proti ní stojí rozmazlený spratek s bohatými rodiči v zádech.

No uvidíme, jak budou ten CoD optimalizovat, ale i když zvýší FPS, i když zmizí další technické bugy, mě tam pořád chybí ta atmoška, kterou tam údajně vidí třeba Cibule. Je to prostě na kost osekaný sim se spousty bugů, ale chybí tam ta "hraní si" část. Mě takhle filozofie prostě nesedí. IMHO je tam strašně málo, co vyvolává v člověku radost. Spíš mi to přijde jako novodobý mučící nástroj jehož vzorem byla devítiocasá kočka...

WT_Horrido
Jop, nastřel orientačně kolik miliónů a sepíšeme design dokument.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Slava
311_Tank napsal:

BoB byl nejocekavanejsi titul za posledni pomalu dekadu a jak se casto stava velka ocekavani prinasi i velka zklamani.
At je CoD jaky je, je to pravdepodobne na velmi dlouhou dobu posledni sance mit decentni simulatorovou platformu na WW2.

Velmi decentně napsáno. Zjednodušeně CoD je gigaprůser. Ovšem byli to jeho tvůrci, kteří si sami podřízli větev. Jen proto, že to byla na dlouhou dobu poslední šance budeme je kvůli tomu plácat po ramenou i za ten zmetek?
311_Tank napsal:
Navzdory vsem blabolum o monopolu Olega je proste neoddiskutovatelnym faktem ze nikdo do tak komplexni a narocne platformy s velmi mayim poctem potencialnich zakazniku, jako bojovy simulator WW2 investovat nebude.

S Olegovými zkušenostmi s IL-2 a podporou hráčské komunity jakou měl, se o monopolu jistě blábolit dá. Je to stejná situace jako by si v naší zemičce s fabrikou Sellier&Bellot chtěl někdo otevřít fabriku na výrobu střeliva. Malý počet potencionálních zákazníků je problém, jenže... s tím jak je CoD user friendly se ten počet nezvětší. A s dobrou radou ve vedlejším vláknu ve stylu "kup si PC za 50.000" asi taky ne.

311_Tank napsal:
mozna ti to zapomeli rict ale kupovat CoD neni povine...

do kamene tesat. Tohle je totiž nejúčinnější FF

j4ck41
WT_Horrido napsal:
Jop, nastřel orientačně kolik miliónů a sepíšeme design dokument.

konzultoval jsem to s brachou pres telefon a i kdyz se zivi vyvojem software na zakazku a ne vyvojem her + Sturma zna dost povrchne tak jsem ho donutil k vystrelu ze tmy s cenou cca 3-4 mega ze design dokument
"mozna i vic, zalezi na hodne faktorech, kdyztak to proberem vecer az prijedu"

Upravil/a j4ck41 dne 06-04-2011 10:14

Opitze
No ono to Slávo navíc není jen o tom samotném kompu... Maniaci si pak ještě dokupují super real joye, pedály, a další serepetičky... Aby někdo mohl využít super realného simulátoru, musí si nejen koupit tuhle hru, ale musí dát desítky tisíc za další vybavení...

Já jsem to už psal na 1C foru...

Podle statistik z videa je jasné, že více než 70 procent flight sim komunity je starší 35 let. V Čechách je to trošku lepší, ale také nic světoborného... Jednoduše řečeno, komunita je stará, stárne dál a neustále se zmenšuje.
CoD mohl být příležitostí jak přilákat nové lidi k flight simům... Tady v tomto ale naprosto selhal... Nikdo si tohle nekoupí - zaprvé vidí, jak je to plné bugů, za druhé nechce kupovat náčiní za 50 tisíc korun.

To nejdůležitější si tu uvědomuje málokdo (jenom ti na straně temných sil) - cesta kterou se vydal Oleg cca před sedmi lety, je slepá ulička, která komunitu nerozvíjí, ale v lepším případě ji konzervuje, ale ve skutečnosti ji pomaličku dusí a zabíjí.

Díky Olegovi se z toho stane pomaličku něco podobného jako Free Falcon komunita... bude to hrát 100-500 lidí po celém světě a tím to hasne. Pro 500 lidí nikdo nic dělat nebude, ale možná si může někdo zažádat o EU grant, slíbit že v kokpitu bude taky černoch, muslim či homosexuál a možná těch 100 mega na vývoj dostane...

AH_Kraken
Ale pánové, já to o ROF nepsal pro to že bych chtěl říc, že to co tady říkáte o IL-2 COD není pravda. Bohužel je a je to smutné. Ale dávat za vzor jak se to má dělat hru, která v době vydání v Rusku, na tom nebyla o mnoho lépe a během svého vývoje změnila majitele (asi pro značný úspěch) mě připadá trochu ujeté.
Nejhorší na tom je to že se v dnešní době pomalu stává u leteckých simulátorů standardem vydat něco co sází na to, že zájemci si stejně nic jiného koupit nemohou a budou (jak tomu bylo i u ROF) čekat jestli tvůrci to finačně přežijí a dodělají to do něčeho použitelného, nebo budou mít smůlu.

310_cibule
Ahoj, Krakene. To je bohužel pravda. Hodně pravda.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

j4ck41
Krakene v necem ti rozumim a chapu te ... RoF do dnesni doby taky nepovazuju za nejakej zazrak ohledne hratelnosti jako takovy (offline stoji za hovno a online je obdobny koncept jako Sturm a to me uz nejakej ten mesic moc neba), ale je pravda ze u RoF jsme vedeli co a za jakych podminek kupujem (aspon ja to tedy vedel - a muze za to info od Horrida ktery postoval v prislusnem vlaknu a ktere leckdy nebylo vuci RoF lichotive) ... a v dobe vydani RoF rozhodne nebyl zaplevelenej internet hlaskama lidi ktery rvali ze to nefunguje

ohledne zmeny majitele - tam bych uz s tim sarkasmem byl opatrny ... kdyby novy majitel 777 studios nepredpokladal, ze se jedna o vyhodnou transakci tak by od neoqb nic nekoupil ... to ze skupinka lidi neco rozjede a pak hleda investora neni prece nic neobvykleho (mala napoveda = Google)

ten standard vyvoje simulatoru jakej Kraken nastinil .. opet nesouhlasim ... tento model byl prezentovan u RoF ... u CoD nikdo nic takovyho neprezentoval ... CoD byl od samyho pocatku prezentovany jako Ackovy titul s tim, ze se pocita s tim, ze budouci Adony budou placene => v hernim prumyslu nic neobvykleho ... jen tak pro info: na jakem principu funguji Lock On a DCS? formou placenych Adonu ne? nebo tam se taky kupujou jenom jednotlivy letadylka?

EDIT: tohle mi nejak vypadlo:

takze srovnani RoF i CoD podle me je na miste ... ne co se tyce obsahu hry nebot to je vec individualniho vnimani a u obou to podle me momentalne stoji za hovno ... ale co se tyce kvality odvedene prace a tam skutecne CoD znacne pokulhava a muze si v klidu RoF vzit prikladem
Upravil/a j4ck41 dne 06-04-2011 14:36

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,068,542 návštěv