September 20 2025 15:50:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Settings for ROF (ladění ovladačů a hry)
Baron
Potreboval by som poradiť: po prechode na Win7 64 bit a upgrejdom kompu (doplnené o procesor i7 2600K s príslušnou základovou doskou + 8 GB RAM) síce RoF behá na Supersamplingu náááádherne na maximálnych detailoch, ale neviem urobiť server. Žiadny. Smutný Ani cooperatívny ani dogfoightový, jednoducho nič - akonáhle dám zadanie na vytvorenie serveru, po niekoľkých sekundách nahrávania ma to vráti do hlavnej obrazovky. Pritom sa pripojim bez problemov. Pozrel som nastavenie rootra, tam sa nič nezmenilo, je to tak ako som to mal predtým na WinXP 32bit - ak je chyba v tomto, čo mám zmeniť? Na WinXP som s týmto problémy nemal. Za prípadnú odpoveď ďakujem.
Hals - und Beinbruch!

TozziFan
Jo, to dělá i mě. Začne se načítat a po chvilce to skočí zpátky do hangáru.

313_Paegas
Vzhledem k tomu, že jeden kolega má problémy s RoF a pořád tvrdí, že mu to škube, hledal jsem a našel jsem na stránkách RoF něco zajímavého:

Respektive, někdo kdo má dvoujádro a Win7 64 bit může mít problém s FPS, lagy a zamrzáním.
Mělo by pomoci stáhnout si malou utilitku a tu vždy spustit pře spustěním RoFu.

Ke stažení: RoF boost

Postup:

1) spusti RoFBoost.exe (jako Administrator nebo vypni UAC).
2) spusti RoF.exe
3) spusti jakoukoliv misi (quick, single, career, multi)
4)
- přepni se do windowsů ( Alt+Tab )
- najdi RoFBoost ikonu na systémové liště, klikni na ni pravým tlačítkem myši, vyber "Affinity Core 1"
- přepni zpět do hry a zkontroluj výkon
- pokud to nepomohlo postup opakuj, ale vyber "Affinity Core 2"
5) pokud to nepomohl, je zakopaný pes jinde!!!

Pozoroval to někdo?
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 25-09-2011 22:28

WT_Flan
Ja to pouzivam. Na AC1 bylo videt, ze to jede lepe, nez bez, nebo na AC2

Tandler
Měl bych malou poznámku k paměti a OS. 32-bit OS je schopen adresovat pamět do maximální velikosti 2 na 32. Což jsou 4 GB. Takže jestli máte někdo 4GB RAM a grafiku pak vězte, že OS vám bude adresovat paměť vaší GK a zbytek do 4GB vaší RAM. Takže jestliže máte na GK 1 GB a systémové máte 4 GB, tak OS vám bude adresovat gigo na grafice a 3 systémové. Jedno gigo RAM bude lelžet ladem. Takže jak tu někdo uvažoval o dalším zakoupení RAM v případě 32-bit OS, tak to není cesta.

Rumcajs
Na foru ROFu se objevil příspěvek pro použití SweetFX s ROFem. Dal to tam přímo Jason. V defaultu je to blbě použitelné s mraky a sluncem. Nicméně na foru ROFu se našla sbírka pokusníků a někteří dospěli k moc hezkému nastavení. Nejlépe asi podle Pantherculese, jak je na foru na http://riseofflig...&start=110. Má tam jak instalaci upravenou s jeho inicializací, tak jen ten inicializační soubor. Dále vypněte ve hře HDR a zvednout gama korekci. On doporučuje 60%.

Celý mod najdete na : http://www.mediaf...GME_v1.zip

Jen settings : http://www.mediaf...ttings.zip

[img]http://i3.photobucket.com/albums/y96/Cladean/RoF-SweetFXfinalRoFvideosettings.jpg[/img] is not a valid Image.

Věc se instaluje tak, že se z ten archiv tweaked_SweetFX_mod_for_JSGME_v1.zip rozbalí do složky ROFu např. C:\Program Files (x86)\Rise of Flight. Obsahuje to podadresáře \bin_game\release a \data\SweetFX. V zásadě to hře podsune alternativní DirectX, nesahá to tedy přímo do hry - není to hack. Nastavení k tomu je v tom souboru SweetFX_settings.txt. Všimněte si, že změny se dají dělat za běhu. Cokoli změníte a vrátíte se do ROFu, je hned vidět. Za zmínku stojí to, že se dá nakonfigurovat obrazovka tak, že na půlce ukazuje nemodifikovaný obraz a na druhé po zásahu toho SweetFX. Přepíná se to na řádku který vypadá takto:
#define USE_SPLITSCREEN 1 //[0 or 1] Splitscreen : Enables the before-and-after splitscreen comparison mode.
1 - rozdělí na dvě poloviny
0 - celá obrazovka je podle SweetFX

Na http://riseofflig...&start=120 najdete Jasonovo nastavení.

Jo a tuto je Jasonův pokus. Rozdíl je moc hezky vidět.
http://riseofflig...&mode=view
Upravil/a Rumcajs dne 18-11-2012 11:47

WT_Flan
Dobra blbina tuto FX, jsem si s tim vcera hral a da se s tim kouzlit festovne. Ovsem najit pro sebe dokonale nastaveni muze znamenat i mnoho hodin tuneni Úsměv

Rumcajs
Zkoušel jsem všechno možné a bych řekl, že to nastavení od toho Pantherculese je opravdu zajímavé. Platí samozřejmě, že každému podle jeho představ, ale pro mě je to tak, že to vnímám jako ostřejší a lépe vidím ostatní letadla. Navíc taky lépe vidím plastičnost země a líp vnímám drobné nerovnosti povrchu. Což je důležité při přistání mimo letiště.

Rumcajs
Zkusil jsem ještě to Jasonovo nastavení a zdá se, že to odstranilo i poslední potíž toho SweetFX. Totiž to příliš tmavé zobrazení za určitých podmínek. Doporučuji zkusit to přesně tak, jak to má, včetně nastavení ve hře.

Powerty
Já mám zapnuté vše na plno, mimo supersamplingu a vysokého kontrastu a s nastavením od Jasona mi to funguje naprosto perfektně. Chvíli jsem měl až dojem, že mám úplně novou hru.

Hokus
Jasonovo nastavení mi hodně srovnalo barvy a gamu,je to o dost lepší.
Navíc mi to přidalo zajímavý efekt,v rozích monitoru se mírně obraz
zmatňuje a vytváří náznak oválu.
Trošku jako by to simulovalo pohled přes brejle.Je to pouze při pohledu z p.pilota.U venkovního nic takového nemám.
Máte to taky někdo,nebo mi odchází monitor?

Thomsen
Hokus napsal:Navíc mi to přidalo zajímavý efekt,v rozích monitoru se mírně obraz
zmatňuje a vytváří náznak oválu.
Trošku jako by to simulovalo pohled přes brejle.Je to pouze při pohledu z p.pilota.U venkovního nic takového nemám.
Máte to taky někdo,nebo mi odchází monitor?

Jason píše hned v prvnim postu ,že to přidal on . . .
. . . It boosts the brights a bit and darkens the shadows and I added a fuzzy dark filter in the corners to make it feel like you have goggles on. . . .

Lala
Je možné, že se tímto přišlo o možnost zobrazení ikon letadel?

WT_Flan
Rumcajs napsal:
Zkusil jsem ještě to Jasonovo nastavení a zdá se, že to odstranilo i poslední potíž toho SweetFX. Totiž to příliš tmavé zobrazení za určitých podmínek. Doporučuji zkusit to přesně tak, jak to má, včetně nastavení ve hře.

Pokud se bavime o Sweet FX_settings_Jason tak se koukni v horni sekci toho souboru settings, ze on vlastne nic moc z cele te palety efektu nema zapnute, ci ohulene v hodnotach. Kdyz das pulenou obrazovku, tak se to moc od vlastniho Rofa nelisi Úsměv

BP_Tyrl
Jasoňovo nastavení verze 2. De facto hru pouze zaostří.
Ale pak vypadá supper.

Baron
Co je "Jasonovo nastaveni verze 2"?

Ja som pouzil Jasonove nastavenie (odkaz je kdesi vyssie) skoro bez zmeny - mam vypnuty Sharpen Image (na moj vkus strasne nerealne, akoby to bolo kreslene), HDR je na Mono High a gamma 50 %. Zvysok samozrejme na maxime.

Obrazky z toho nastavenia (trochu je to rozostrene konvertaciou do jpg a naslednym zmensenim, v skutocnosti je to ostrejsie a krajsie):

imageshack.us/a/img4/3350/201212121299.jpg

imageshack.us/a/img833/2352/2012121213023.jpg

imageshack.us/a/img842/9380/2012121213034.jpg

imageshack.us/a/img194/9007/2012121213044.jpg

imageshack.us/a/img39/4549/2012121213130.jpg

imageshack.us/a/img841/5931/2012121213319.jpg

[img]http://imageshack.us/a/img687/5075/2012121213643.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Baron dne 02-12-2012 13:46
Hals - und Beinbruch!

BP_Tyrl
SweetFX_settings - Jason Final 11-20-12.zip

Zde drbárna: strana 26

http://riseofflig...&start=250

Zde nastavení
http://riseofflig...p?id=36901

Chce to jen povypínat HDR efekty a stáhnout Gammu.

Obrázek mi nejde uložit. Račte rozkliknout.

http://riseofflig...&mode=view
Upravil/a BP_Tyrl dne 02-12-2012 15:50

Baron
Aha. Dakujem Tyrle. Ta zem na obrazku je presne to co sa mi nepaci, pripomina mi to kreslene obrazky. Je to samozrejme iba moj osobny nazor.

EDIT: Aby som nekritizoval nieco, co som sam nevyskusal, hodil som do kompu tie nove Jasonove nastavenia a upravil som RoF settings podla neho. Pri zapnutom Sharp skins sa mi to velmi nepacilo, ale po vypnuti Sharp je to velmi pekne.
Upravil/a Baron dne 02-12-2012 16:59
Hals - und Beinbruch!

WT_Horrido
Jason to ma strašně přeostřené, některé textury jsou s tím vysloveně škaredé. Je to vidět i v menu kde je ten zelený podklad čudlů hnusný.

Používám nakonec Fifiho nastavení, plus vlastní seřízení grafiky.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Tak se poděl ne Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,056,981 návštěv