November 22 2024 08:32:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Mašíni za 7 mega
GC3_Kane
313_OTTO napsal:
DOUFÁM ŽE JSEM NIC NEZRELATIVIZOVAL A POPSAL TO JEN Z JEDNOHO ÚHLU POHLEDU.

jestli chceš dojímat smrtí, pujč si kriminalistickou příručku, takovej odstřel hlavy brokovnicí dojme víc Mrknutí
nic méně jeho smrt byla humální, usnul a už se neprobudil, jenže z nože jde taková hruza až mrazí..že?

Jo a komu že to na popravči lavici utrhli hlavu? Fotku bys neměl?

http://3iap.org/forum/news.php
313_OTTO
no ale poprava na lavici, to je vražda o které se nebavíme, není liž pravda. A dojímat smrtí, to snad ani ne, jen mi přišlo, že tady pár lidí neuznalo, že to byla vražda. žádný dojímání. No a taková motorka s kamiónem, ta taky dokáže upravit podvěsek. No a tu příručku, děkuji, už jsem jí v ruce měl a né jednou.

Edit smazány poslední dvě věty (pardon nechal jsem se unést)
Upravil/a 313_OTTO dne 17-08-2010 19:55

WT_Horrido
313_OTTO napsal:
...DOUFÁM ŽE JSEM NIC NEZRELATIVIZOVAL A POPSAL TO JEN Z JEDNOHO ÚHLU POHLEDU.

Takže jde jen o kýčovitou představu, že hrdina je totéž co světěc. Hrdina nekouří, nepije, nemá moc žen - a když už střílí nebo dává rány, pak dopadají vždycky na správnou osobu, na smrdutého olezlého padoucha, který před smrtí osobně zastřelil stařenku a znásilnil tři školačky. Už je mi to jasné Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 17-08-2010 20:09
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_OTTO
To říkáš ty, ne já. A Rozhodně vím, že ten kdo zabije bezbranného nic netušícího člověka hrdinou rozhodně neni a může mít sebelepší motivaci. Dále hrdinský čin by měl mít pozitivní přínos, na akcích Mašínů nic pozitivního nevidím.
A víte co?? Tato debata pozbívá smysl, respektive už dávno pozbila, svůj názor jsem řekl a za ním si stojím, jen jedna věc co stojí za úvahu. Věděli všichni ti mrtví i ranění že v nějaké válce vůbec jsou? Nebyla by strážnice i převoz peněz trošku lépe zabezpečeny, pokud by byl válečný stav? Věděl vůbec někdo, že je "válka"? Mohli se rozhodnout jestli v nějaké takovédle válce chtěj bojovat???

WT_Buback
Panek napsal:
Ale ti 3 mrtví a zranění byli na špatném místě ve špatnou dobu.

Ale jo, klidně, jak chceš, ať je tedy po tvém... nechci slovíčkařit, chtěl jsem tím pouze vyjádřit rozdíl a oddělit příslušníky VB od civilních zaměstnanců v této cause. Příslušníci VB byli legitimním cílem, civilní zamštnanci náhodou. Pokud by na místě policstů byl ten den někdo jiný, tak by skončil zřejmě stejně. Pokud by byl na místě Leciána a Rošického někdo jiný, tak by se zřejmě i jinak zachoval a tedy by přežil.
BTW. jeden z Mašínu se kdysi velice pěkně vyjádřil o smrti těchto esenbáků: "...měli tu smůlu, že byli u SNB v době, kdy to pro ně nebylo uplně dobré - být u SNB"

Zkuste se na situaci každé akce podívat očima těch lidí co zemřeli, ale jen pro ten daný okamžik. Nedávejte si to do souvislostí s poliitickým režimem.
To je jako by někdo tvrtil, že:
Kašík a Honzátko před zahájením pomoci při autonehoně napřed zjišťovali, jestli jsou účastníci nehody kulaci, členové strany nebo LM.
Že Rošický se napřed Josefa Mašína zeptal jestli hodlá peníze (patřící zaměstnancům, byly to mzdy a Mašín to věděl) použít k pouhemu obohacení, nebo je hodlá využít k lepším cílům.
Stejně tak Lecián, když se dozvěděl, že hoří stoh, tak prvotně zjišťoval jestli hoří stoh kulakovi nebo JZD.
To by bylo politické chování. Ale ono to tak nebylo.

Když to nebudeš dávat do souvislosti s politickým režimem, tak jsou to všechno samozřejmě odsouzeníhodné, prachsprosté loupežné vraždy. Proboha!! Ta souvislost s politickým režim je naprosto zásadní hledisko a z ní vše vychází. Už třeba jen to, že nebýt komunistů a jejich diktatury proletariátu, tak by Mašíni s Paumerem byli spokojeně v armádě, Švéda by pěkně hospodařil na gruntu a ostatní by prostě také žili normálním životem - tudíž, k žádnému přepadu policejních stanic a k ničení majetku rolníku by NEDOŠLO (nebo možná jo, ale ze strany komunistů) Jak už jsem psal výše u SNB nešlo o činy, ale o příslušnost k VB a KSČ, nechápu co do toho furt motáš ty fingované nehody, nebo si snad myslíš, že např. atentát na Heydricha je ze stejné logiky také neospravedlnitelný, protože v té chvíli jel autem a tedy zjevně zrovna nedělal nic, co by mělo neblahý dopad na české občany protekorátu? Je přece jedno, kdy sejmu představitele moci - zda při výkonu služby, doma v posteli; nebo snad musím počkat až na to, když drží kvér u hlavy mého kolegy? U Leciána s Rošickým šlo o bránění družstevního, tedy kradeného majetku, pokud by se zachovali jinak, nic by se jim nestalo. Z nějakého důvodu (mě je jedno z jakého) se ovšem zachovali tak, jak je obecně známo a doplatili na to (detailně snad vysvětleno dříve, už se mi to neche zase vše o té aktivní a pasivní spolupráci a spoluvině psát)

Hezky to napsal již zesnulý poradce prezidenta.
Přesné znění nemám (ale dá se dohledat), ale myslel to takto:
Kdyby projevili lítost nad ztrátou, kterou způsobili pozůstalým s tím, že je k tomu dohnali okolnosti, tak by to byli hrdinní odbojáři. Ale člověk, který i po padesáti letech přesvědčuje své okolí a sám sebe o zločinném chování svých obětí, mi připadá, jako by si musel své činny neustále obhajovat hlavně před svým vlastním svědomím. Nikdy jsem nechtěl, aby se za své činny omluvili. Ale projevit soucitnou lítost je známkou dobrého člověka.

Myslíš Medka? Mimochodem viděl jsi ho v debatě o Mašínech v rámci série 30 návratů? Tam tvrdil, že všechny jejich činy chápe, pokud si dobře vybavuji tak omluvu nežádal. Pokud jsi neviděl, vřele doporučuji - Rambousek byl opět skvělý.
Co se týče samotné omluvy/lítosti a já nevím čeho ještě, nějak pro mě postrádá logiku tahat do hrdinství (tedy chování lidí) před 60ti lety to, jestli v současné době projeví nad některými svými činy lítost. To přece spolu nesouvisí. Jestli se ti jejich současný postoj nelíbí, můžeš si o nich myslet, že jsou to třeba samolibí kreténi bez kouska studu v těle, ale nijak to přece nezmenšuje ani nezvětšuje míru odvahy, se kterou se postavili režimu.

Všechny akce Mašíni zbabrali, proto umírali lidé.....
....
Zbabrali to a proto umírali lidé. Stačilo by, kdyby projevili lítost nad tím, že se situace mohli odehrávat jinak a lidé by možná žili, jenže okolnosti tomu tak chtěly. Ale oni ne oni neustále přesvědčují (možná i samy sebe), že si to oběti zasloužili.

Lidé umírali, protože buď sloužili u SNB, nebo bránili kradený majetek...
Upravil/a WT_Buback dne 18-08-2010 00:14

WT_Buback
313_OTTO napsal:
To říkáš ty, ne já. A Rozhodně vím, že ten kdo zabije bezbranného nic netušícího člověka hrdinou rozhodně neni a může mít sebelepší motivaci. Dále hrdinský čin by měl mít pozitivní přínos, na akcích Mašínů nic pozitivního nevidím.
A víte co?? Tato debata pozbívá smysl, respektive už dávno pozbila, svůj názor jsem řekl a za ním si stojím, jen jedna věc co stojí za úvahu. Věděli všichni ti mrtví i ranění že v nějaké válce vůbec jsou? Nebyla by strážnice i převoz peněz trošku lépe zabezpečeny, pokud by byl válečný stav? Věděl vůbec někdo, že je "válka"? Mohli se rozhodnout jestli v nějaké takovédle válce chtěj bojovat???

1. nejsou hrdiny kvůli zabití Honzátka (a už vůbec ne kvůli způsobu provedení). Neznám člověka, který by to o nich tvrdil.

2. pozitivní přínos - ten psychologický jsem rozepsal v jednom z předchozích příspěvků. BTW. o kterých jejich "akcích" kromě těch čtyřech, které tu aktuálně s Pánkem probíráme, víš? (není řečnickou otázkou, rád bycho opravu znal odpověď)

3. jestli někdo věděl že je "válka"? No počítám, že minimálně Ti kteří byli vyhazovaní z práce, bylo jim zakazováno studovat, určováno pracovat v podřadných zaměstnáních, ti jež byli vyhazování z armády a státní správy. Pak také určitě ti, jimž byl zabavován majetek, ti na něž byl vyvýjen nátlak skrz rodinu, aby se dobrovolně majetku vzdali atd., Určitě to také věděli ti, jež byli zastrašováni, zavíráni, pronásledování, nuceni k otrockým pracem a popravováni. Pak si myslím, že o tom věděli určitě Ti, kteří vše víše uvedené prováděli. No a další spousta lidí, kteří se znali s tou, nebo onou stranou o tom taky věděla. Navíc díky tomu tito lidé zjistili, že bude v jejich zájmu přidat se k té silnější straně a držet hubu a krok, prože znali metody a viděli kolem sebe odstrašující případy. Pokud náhodou někdo nepatřil to těchto tří skupin, tak se to určitě dozvěděl z novin, vesnických tlampačů a na agitkách. Sakra, že já mohl rovnou napsat, že o tom věděli všichni.....
A rozhodovat se, jestli v té valce chtějí bojovat? No tak příslušníci SNB a další komunističní pomahači, se zcela jistě rozhodovali dobrovolně. Ostatní na základě toho, jak jim vyšla jejich rovnice +/- a morálky (opět popsáno v přechozím příspěvku)
Upravil/a WT_Buback dne 18-08-2010 00:12

3BAP_Cassius Chaerea

Když to nebudeš dávat do souvislosti s politickým režimem, tak jsou to všechno samozřejmě odsouzeníhodné, prachsprosté loupežné vraždy. Proboha!! Ta souvislost s politickým režim je naprosto zásadní hledisko...
No a ten příslušník co byl podřezanej, byl v KSČ? Docela by mě to zajímalo, předpokládám, že to byl klasickej "polda" ze školy 30. let, který sloužil za protektorátu a který třeba u voleb v roce 1946 nemusel dát hlas KSČ. Kdo ví víc, by sem mohl dát jeho minulost.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 18-08-2010 01:45

GC3_Kane
3BAP_Cassius Chaerea napsal:

Když to nebudeš dávat do souvislosti s politickým režimem, tak jsou to všechno samozřejmě odsouzeníhodné, prachsprosté loupežné vraždy. Proboha!! Ta souvislost s politickým režim je naprosto zásadní hledisko...
No a ten příslušník co byl podřezanej, byl v KSČ? Docela by mě to zajímalo, předpokládám, že to byl klasickej "polda" ze školy 30. let, který sloužil za protektorátu a který třeba u voleb v roce 1946 nemusel dát hlas KSČ. Kdo ví víc, by sem mohl dát jeho minulost.

hele Cassia není to nakonec jedno? protože to z výše napsaným nemá nic společného.Mrknutí

GC3_Kane
313_OTTO napsal:
To říkáš ty, ne já. A Rozhodně vím, že ten kdo zabije bezbranného nic netušícího člověka hrdinou rozhodně neni a může mít sebelepší motivaci.

on se netušíc ocitl v uniformě, chudák bezbraný, na místě kde byli zbraně o kterých neměl tušení Cool

hmmmm Šklebící se

promiň ale tohle je moc Mrknutí

WT_Buback
3BAP_Cassius Chaerea napsal:

No ono by úplně stačilo, aby byl po únoru 48 u SNB. "Na funkci rostlináře to nemá vliv..." :-) Ale když to potřebuješ vědět, tak tenhle konkrétní "polda" se přihlási ke sboru ve dvaadvaceti letech 12.6.1945. Do KSČ vstoupil 17.12.1948. Od 1.8.49 do 24.7.1950 sloužil u pohraničníků. V blíže nespecifikovaném čase se zapojil "v zákrocích proti škůdcům veřejného zásobování a to v obci Toušeň, kde bylo odhaleno velké množtví zásob potravin a jiného zboží"

3BAP_Cassius Chaerea
Tak to jo, ještě že ho podřezali...Úsměv

3BAP_Cassius Chaerea
GC3_Kane napsal:
hele Cassia není to nakonec jedno? protože to z výše napsaným nemá nic společného.Mrknutí
Já pořád žiju ve světě výsadkáře Alfréda Bartoše, který neměl problém nakráčet za protektorátu na četnickou stanici, říct kdo je, co chce a odejít, bez toho aby dělal rámus. No jo, ale v 50 holt dobrá půlka národa, byla jaksi s KSČ zadobře.Úsměv

Ale se*te na Mašíny, chce to radar.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 18-08-2010 09:26

313_OTTO
Jo aha káně tak jo pokud todle nechápeš tak fakt není o čem mluvit. Tak teda jo. Nehoda, jdu udělat záslužný čin a pomoc při nehodě, ano je to moje práce. Prásk spoutaj mě, dobrá doveduje k tomu co chtěj, prásk podříznou mě. Nebo se mohl cejtit ten cajt jinak??? Dostal od někoho befel. Zvíšená ostražitost, jsme ve válce???
Ale už jsem řek že končim proč já vůbec reaguju, když tu asi lidi neuznávaj posvátnost života.

No a Bubacku vysvětlovat mi co režim dělal mi ani nemusíš, rodina s ním má dost velkké zkušenosti negativní. Pro úplnost Děda prvolrepublikový důstojník, za WWII vrámci vládního vojska člen odbojové skupiny V itálii Spoupracoval s partizány atd atd. Jak si myslíš že se s ním asi zacházelo po válce Mrknutí

No a o pár akcích Mašínů vím, rozhodně né o všech, ale rád čtu a hodně tak si nemysli že mluvíš s úplným debilem.

Z mojí práce jsem se ale naučil posuzovat fakta a nedělat závěry jen na základě doměnek (Ve vědě se jinak prostě neuživíš). A výpověď jedné strany není objektivní -> nelze z ní vyvodit relevantní závěr.

A JEŠTĚ JEDNOU - Já neodsuzuju jejich ozbrojený odpor, jak si tu asi všichni myslíte. Ale pro mě nejsou hrdinové, důvody jsem už psal. A bubacku, řeknu ti to jinak, nebýt těch incidentů, které skončili smrtí dohromady 6ti lidí asi bych je zval hrdiny, ale jen a pouze proto že se dopustili vraždy je prostě hrdiny zvát nemůžu!

KONEC

GC3_Kane
313_OTTO napsal:

Ale už jsem řek že končim proč já vůbec reaguju, když tu asi lidi neuznávaj posvátnost života.

KONEC

Třeba uznávaj prašivou svobodu víc než život Mrknutí

a nerozčiluj seÚsměv

a beze srandy co si představuješ na životě posvátného?

1stCL_Fucida
Absurdní je, že v tomhle vlákně souhlasím a chápu postoj téměř každého, ovšem krom Clona a Tajpana, s jejichž postoji souhlasit jednoduše není možné Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

3BAP_Cassius Chaerea
Mrtvej svobodu nemá. Žít bez svobody jde, ale svoboda bez života nejde, tedy pakliže se nepohybujeme v duchovnu a v posmrtném čeho si.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 18-08-2010 14:03

WT_Horrido
Biologické přežití ovšem není nejvyšší hodnotou.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3BAP_Cassius Chaerea
WT_Horrido napsal:
Ne? A co je vyšší, mimo rozmnožení svého genového fondu?
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 18-08-2010 14:20

313_OTTO
GC3_Kane napsal:
313_OTTO napsal:

KONEC

Třeba uznávaj prašivou svobodu víc než život Mrknutí

a nerozčiluj seÚsměv

a beze srandy co si představuješ na životě posvátného?

No a to je to s čím se nemohu stotořnit a je to zrovna to co je morálně (podle mě významné).

Shrnul to cass. Musim žít, abych poznal svobodu (či nesvobosdu). A myslím že z logiky této věty vyplývá nadřazenost života nad svobodou, ale i to je relativní.

Posvátnost života? Pokud vemeš život, vemeš vše (dobré i zlé) a už s tím nic neuděláš už to nijak nemůžeš kompenzovat, ten člověk je mrtev a hotovo. To je posvátnost života ve stručnosti. Stačí taková odpověď??

313_OTTO
WT_Horrido napsal:

Vím asi co myslíš Kultura například?
Je hodně kultur co zmizelo, prostě jsou fuč, ale život ten je dál. A nebylo by kultury bez života Mrknutí

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,102 návštěv