Jasně že to každej vidí jinak...
Přijde mi celkem škoda, že není zastoupená aspoň jedna mašina z každý strany. Rád bych to taky někdy vyzkoušel, ale tohle mě naprosto odrazuje.
litani v WWIIOnline je neco uplne jinyho nez litani ve Sturmu ... me osobne vubec nesedlo a pokud chces WWIIOnline vyzkouset jenom v tom litani tak to snad ani radsi nedelej
Díky, toho jsem si kdysi při krátkym vyzkoušení offline už všiml.
U toho celýho by mě ale lákala hlavně možnost lítat online nad krajinou, kde se něco děje - pozemní technika, lidi,...
V IL2 je to většinou takový trochu prázdný.
VCAF_Joe napsal:
Díky, toho jsem si kdysi při krátkym vyzkoušení offline už všiml.
U toho celýho by mě ale lákala hlavně možnost lítat online nad krajinou, kde se něco děje - pozemní technika, lidi,...
V IL2 je to většinou takový trochu prázdný.
No to snad všechny. Bitevní zážitky se Štukou, nebo třeba s Bf-110, jsou zde opravdu jiné, nechci říkat lepší než v Il-2, ale prostě jiné (to co před tebou kličkuje v křoví není AI vojáček).
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-03-2011 07:15
Cassiusi - je to tak. hlavní pocit z WWIIonline je ten, že vždy když proti někomu bojuješ, není to AI, ale "živý" voják. To dělá tu hru zajímavou.
Joe, ono to není zas tak strašné, ty letadla. Jen musiš zkousnout dost nepřesností, podivný výběr strojů a vzít zavděk faktem, že v této hře jsou letadla kosmetický doplněk. Hlavní tíha je na zemi, v pěšácích a tancích....
Chvíli jsem to hrál a dost mne to bavilo, ale některé nepřesnosti byly dost významné a docela mi vadily. Víceméně, zkušený pilot se tam prosadí....jestli mne pamět dobře slouží, testoval to jeden den i herr Fučida, létal na Bf 110 C a měl 6 sestřelů...ale mohu se mýlit
Tak pac jsem chudy student a koupil jsem si novy laptop, zkusil jsem znova tudle hru a mnohem, mnohem lepsi - a free byl myslim dobry tah. Kazdopadne free je dost omezeny, krome toho ze clovek muze capnout jen pusku nebo samopal tak hlavne nemuze zabirat zakladny a stavet uzivatelsky stavitelne objekty jako jsou zakopy a podobne vylomeniny. I tak je to velmi, velmi povedene (ted kdyz se mi to neseka)
darktatka napsal:
Tak pac jsem chudy student a koupil jsem si novy laptop, zkusil jsem znova tudle hru a mnohem, mnohem lepsi - a free byl myslim dobry tah. Kazdopadne free je dost omezeny, krome toho ze clovek muze capnout jen pusku nebo samopal tak hlavne nemuze zabirat zakladny a stavet uzivatelsky stavitelne objekty jako jsou zakopy a podobne vylomeniny. I tak je to velmi, velmi povedene (ted kdyz se mi to neseka)
To zase né, v pěchotě jen pušku a samopal. Jinak s tankama až po Panzerkampfwagen IV Ausf. G a v multicrew i Tiger I, to jsou zase informace ... šiřte to alespoň pořádně.
VCAF_Joe napsal:
Jasně že to každej vidí jinak...
Přijde mi celkem škoda, že není zastoupená aspoň jedna mašina z každý strany. Rád bych to taky někdy vyzkoušel, ale tohle mě naprosto odrazuje.
14 denní trial zpřístupňuje všechny jednotky podle hodnosti, s postupujícím časem (Tier) se nutná hodnost snižuje.
V Tier 3 je možno lítat na druhé hodnosti až s 12 letadlama. Pokud člověk stihne udělat i třetí hodnost, tak je to s Messerschmitt Bf 110 F/B a dvouma 250kg bombama opravdu nářez likvidovat tanky
Vzít to ze 3000m střemhlav dolu, vybrat si rychle cíl, dvakrát zmáčknout tlačítko a při troše štěstí a umu tankista kroutí před monitorem hlavou a díví se, proč má černo Upravil/a clone9cz dne 01-05-2011 12:14
Nové jednotky a herní mód, nové 3000x detailnější mapy
K desátému výročí nepřetržitého válčení ve WWII ONLINE (World War II Online: Blitzkrieg nebo Battleground Europe běží od spuštění 6.6. 2001 stále ve verzi 1.xx) vývojáři připravili doslova revoluci. Tou je nejen oznámení nových zbraních včetně nových typů (poloautomatické pušky)
ale také jednotek americké armády, nového herního módu "Rapid Action" (Death Match, King of the Hill a víceúrovňových scénářů) a nových 3000 krát detailnějších map modelovaných podle satelitních dat, spojeneckých a německých map a stovek fotografií. Na videu je k nepřéhludnutí i americké vyloďovací plavidlo LCVP (Landing Craft Vehicle Personal). Detailní modelování části pláže Omaha (sektor Dog Green) se neobešlo ani bez minových polí.
Není vidět kompletní výměna aktualizačného systému, která přinese vyšší frekvenci aktualizací se snížením datového toku na jednu viditelnou jednotku a zvýšením přesnosti pohybu jednotek. Zvýšení efektivity serveru o 10 až 15%.
Uplynulo 10 let od vydání WWIIOL. Okolnosti vydání mi silně připomínají dnešní situaci kolem CloD. Ve své době hra vzbudila obrovská očekávání, mělo přijít něco nevídaného, absolutně nejlepšího mezi MMO simulátory, byly naslibovány hory a doly a pak byl vydán nedodělaný zmetek který znechutil masy hráčů natolik, že celý projekt div že neskončil totálním krachem. Od té doby se více méně odstraňovaly chyby, přidávaly nové jednotky, vylepšovala grafika a hledaly se cesty jak nalézt optimální strategicko taktický hrací systém. Vývoj vlastního jádra hry v podstatě ustrnul. Za 10 let se prakticky nezněnilo nic v jádru hry, v damage modelu, flight modelu a hra pořád jede na původním térénním enginu. Dnes beznadějně zastaralém. Své příznivce si hra přesto našla protože přes všechny nedostatky je to něco unikátního. Je zajímavé jak se to opět podobá situaci kolem CloD. Někdo hru hraje a miluje i přesto, že vypadá "hrozně" a je plná chyb a nedodělků přes které se dokáže přenést (a ještě je ochoten za to platit), protože prostě ve hře nachází to co nenajde nikde jinde. Jiní hru zatracují a nemůžou jí přijít na jméno protože grafika vypadá předpotopně nebo letadlo/tank se nechová tak jak je zvyklý z jiných her. Každý v tom hledá něco jiného. Někdo chce vymakaný simulátor kde bude pohyblivá a fukční každá páčka v kokpitu, do toho stíny od slunce a turbulence od vrtule před ním letícího letadla, jiného uspokojí že nebombarduje AI objekty, může letět kdykoliv třeba s 50 jinými kamarády na nálet základny nebo továrny jejíž zničení citelně pocítí "ti tam dole", může běhat s puškou mezi domy, provádět tankové manévry a obchvaty nevídaného rozsahu nebo skákat z letadla co by paragán třeba se stovkou dalších kamarádů což prostě nikde jinde nejde.
Hra měla a stále má obrovský potenciál uspokojit přání milovníků simulátorů všech druhů - od obyčejných pěšáků až po námořníky. Ale bohužel vývoj WWIIOL se začíná ubírat naprosto nesmyslným směrem. Kromě jedné velké mapy pro všechny s permanentní kampaní přibude více malých map (sice s detailnějším terénem, ale furt hnusným oproti jiným FPS onlinovkám) s omezenými scénáři zaměřenými na "rychlou akci", které se budou hrát simultánně s hlavní hrou ovšem bez jakéhokoliv vlivu na průběh kampaně hlavní hry a jak to vypadá zatím i bez letadel a tanků.
Místo aby se pracovalo na vývoji hlavní hry, vylepšení toho co funguje, dodělání toho co není dodělané (10 let od vydání třeba není dodělaný FM letadel - haňba navídaná!) a hlavně - pracovalo se na vývoji nového moderního terénního enginu - tvůrci hru rozbíjí a ničí její unikátnost = jedno obrovské permanentní bojiště společné pro všechny. Produktivita malého vývojového týmu, který evidentně nestíhá vylepšovat hlavní hru se rozmělní do vývoje jakýchsi "scénářů" na malých mapách které nikdo nechtěl a jakých je mezi FPS hafl a nesrovnatelně lépe graficky zpracovaných a kde se dá hrát bez poplatků. WWIIOL tímhle vstupuje to oblasti her ve které naprosto nemůže konkurovat a tak hlavní cíl této změny - přitáhnout nové zákazníky nevypadá moc reálně. Akorát rozředí hráčskou základnu hlavní hry a WWIIOL může časem úplně skončit. Což by byla obrovská škoda.
Novinky jaké CRS nachystali na "oslavu" 10. výročí vydání hry jsou pro mě naprostým šokem a takový směr vývoje jsem nečekal ani v nejhorším snu. Říkám si kam to pro boha spěje? WWIIOL v podobě v jaké ji známe končí. Končí v podobě v jaké má imho jedinou šanci na další přežívání. Ničí sama sebe a svou unikátnost. Úsilí lidí kteří tohle před 10 lety rozjeli (dnes už jich v týmu vetšina není) a kteří po celou dobu drželi hru nad vodou a snažili se udělat něco mimořádného je imho zmařeno nesmyslným rozhodnutím dnešního vývojového týmu. Kéž bych se mýlil.
Ať už to dopadne jak chce, směřování vývoje se mi vůbec nelíbí. Kam to spěješ WWIIOL?
Tady vcelku souhlasím s letcem. Hra vypadá příšerně, ale je unikátní - a právě tu unikátnost se bude ve hře rozmělňovat. Po předchozím patchi, kdy pěchota začala vypadat aspoň trochu k světu, jsem očekával spíše vylepšení interiérů/exteriérů vozidel a letadel, ne todle.
Ačkoli říkají, že nové scénáře jsou jen testovací nástroj pro nové featury pro hlavní kampaň, moc tomu popravdě nevěřím a z plánů do budoucna nejsem nadšen.
Víme jakej byl přechod na Table of Eqipment, taky to vypadalo, že to zvorali a po roce z toho bylo přesně co každý očekával, někdy je to porod.
Co ale přehlížíte je vyměněnej systém aktualizace pozic jednotek, dle mě nejdůle věc v 1.34
Jó, že neumí při screenování zapnout AA a AF na max, to je jejich sebevražda.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.