November 06 2025 01:35:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Logitech Flight System G940
saldy
Díky Paegas Mrknutí

ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
313_Paegas
Pip napsal:
Dotaz Paegasi: proc mas ten spring effect vypnutej? Zamračený

Vyzkoušej a uvidíš Vyděšený

...spring efekt ti dělá ten "tvrdý" joy. Když ho máš zapnutý v části Forcefeedback tak ti tuhne s narůstající rychlostí. Dost často (ve šturmovi) při přeletu řeky dostaneš kopanec a pak ti třeba úplně vypadne, nebo se naopak hodí na max. (asi chyba v matrixu Vyděšený ) no a dlouhým zkoušením jsem dospěl do stádia, že nějakou sílu potřebuji a navíc trvalou. A aby se mi lépe mířilo a stále jsem se z joyem nepral, tak 50%

Stačí?
Mrknutí
Upravil/a 313_Paegas dne 21-12-2010 22:23

310_Pip
ok dik vyzkousim, ja mam fsecko na 75% a centering na 60%
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
WT_Horrido
Spring effect je velikost síly která vrací joy do středu v závislosti na okolnostech letu a tedy samotného FF. Centering spring je neustálé centrování nezávislé na FF v simu.

Toto nastavení se v podstatě rovná vypnutí FF a zůstavají jen "vibrační" efekty.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
Tak nějak - Paegas tím de facto zabil Force Feedback, nebo ho spíš dost zmrzačil Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_Paegas
1stCL_Fucida napsal:
Tak nějak - Paegas tím de facto zabil Force Feedback, nebo ho spíš dost zmrzačil Úsměv

...jo rád zabíjím vše co začíná od F, jako třeba Fokker, Focke Wulf.

Teď vážně nepopírám tvé tvrzení, ale osobně mě to tak vyhovuje. S nárustem síly jsem nebyl spokojený. Nebyl lineární. Respektive jsem měl pocit, že od určité rychlosti (a to dost malé) byla síla stejná Smutný proto jsem přešel na toto nastavení.

1stCL_Fucida
Paegasi, tohle co povídáš přesně dělá ten nový firmware. Ten to takhle šíleně zprzní (od nízký rychlosti jsou síly na max..).

MatyDry
Pánové nevím jestli o tom víte:
G940 firmware 1.42 is now available

To 1stCL_Fucida: Až ho prubneš, budeš nespokojen a vyhádáš si na Logitechu o5 nový flight system, jsem první zájemce o ten starej G940.Šklebící seŠklebící se
Asi nám to dali jako dárek pod stromeček.
Upravil/a MatyDry dne 22-12-2010 16:00

313_Paegas
No nevím, já jej zkusil updatovat a teď mám firmware 1.41 a novější mi to dát nechce.
Co se týká síly do řízení asi od 100-120 MPH je to na max. takže zůstává u svých oblíbených 50-60%. Vyděšený

MatyDry
Tohle je odkaz na Logitech fórum:
http://forums.log...d-p/542496
Upravil/a MatyDry dne 22-12-2010 15:57

WT_Horrido
313_Paegas napsal:
No nevím, já jej zkusil updatovat a teď mám firmware 1.41 a novější mi to dát nechce.
Co se týká síly do řízení asi od 100-120 MPH je to na max. takže zůstává u svých oblíbených 50-60%. Vyděšený

No to je pravě ten firmware na prd...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Paegas
Maty Dry napsal:
Tohle je odkaz na Logitech fórum:
http://forums.log...d-p/542496

[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/firmware.jpg[/img] is not a valid Image.

Tak jsem to vyzkoušel, joy chodí lépe v osách x, y, (tuhnutí je pozvolnější a mám pocit, že není maximální) ale pokud taháte a kloníte zároveň je tam větší odpor, takže to má pravoúhlý efekt jako řazení v autě.

V každém případě, nemám kalibrovaný newton meter v ruce, takže raději si to zkuste sami. Vyděšený
100% určitě nebudu používat, ikdyž už by se to dalo.
Budu se snažit najit kompromis mezi silami v osách a diagonálách, tak aby byly přibližně stejné Mrknutí
Upravil/a 313_Paegas dne 22-12-2010 18:50

Letka13TD_Luky
Tak ako je to treba vlastne nastaviť aby sa to podobalo čo najviac reálu a dá sa to doladiť ešte priamo v hre?

1stCL_Fucida
Jsem zvědavej, kdo první z lidí, kteří přejdou z továrního firmware, to ohodnotí Úsměv

Alan Grey
1stCL_Fucida napsal:
Jsem zvědavej, kdo první z lidí, kteří přejdou z továrního firmware, to ohodnotí Úsměv

No přiznám se že taky vyčkávám na hodnocení... G940 mám doma a zatím jsem spokojený. Moc jsem stejně nepochopil postup instalace firmware.
Upravil/a Alan Grey dne 22-12-2010 20:07

http://www.alan-grey-page.cz/
WT_Peci
já do toho taky nejdu Šklebící se já až poHorrim Cool

Lala
Srágory, kdybych mohl, vyzkouším Úsměv

606_Vocko
313_Paegas napsal:
pokud taháte a kloníte zároveň je tam větší odpor, takže to má pravoúhlý efekt jako řazení v autě.

A jak je to v reálu? Mě to připadá logické, protože když táhnu diagonálně tak mám odpor výškovky a navíc křidélek, takže můj selský rozum mi říká, že při pohybu přesně mezi x, y by síla měla být zhruba dvojnásobná.
Kdopak poví jak to je?

saldy
dal jsem taky 1.42, nejdřív to zamrzlo a napodruhý to vyšlo, ovladač mám 5.10, řekl bych že ta osa x je ještě nepatrně tuhší, není to dobré pro kroutiče ale zoomerům a pro pozemní útoky je to spíš mírná výhoda, se starým logitechem jsem korekce řešil i v ose x ale teď se jí vyhýbám jak to jen jde a o to více spoléhám na pedály.

Hned při první hře se mi s 1.42 stala nemilá věc, naprosto bez příčiny se síly v joyi uvolnily a šel velmi zlehka, ztuhl až při další misi a taky bez příčiny. 1.41 tohle nikdy nedělala.
edit:1.41 né ale ta původní verze
Upravil/a saldy dne 23-12-2010 19:05
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
313_OTTO
606_Vocko napsal:
313_Paegas napsal:
pokud taháte a kloníte zároveň je tam větší odpor, takže to má pravoúhlý efekt jako řazení v autě.

A jak je to v reálu? Mě to připadá logické, protože když táhnu diagonálně tak mám odpor výškovky a navíc křidélek, takže můj selský rozum mi říká, že při pohybu přesně mezi x, y by síla měla být zhruba dvojnásobná.
Kdopak poví jak to je?

pokud se nepletu tak nemáš pravdu. Uvažujeme li stejný odpor na křidélka a na výškovku pka výsledná síla do úhlu 45 vychýlení kniplu je 1,4x maximální síla do přitažení. ve skutečnosti (jestli se nepletu a pokud ano pak mi to vyvraťte) odpor na křidélka je nižší než odpor na výškovku. Ale nemám FF tak nevím jak to je v ilovi modelováno.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,467,067 návštěv