Nákup HW
|
606_Temp |
Přidané 13-01-2009 21:00
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Asi tak. Staci se podivat na testy her a vsechny slavny i7 se muzou jit zahrabat proti pretaktovanym C2D. Navic s cenou DDR2 bych ani o nejakych DDR3 moc neuvazoval.
desku nejakou od Gigabitu za 2 tisice
CPU intel E 5200 za 2 tisice
chladic artic freezer 7 pro za 350 (CPU bezproblemu clovek dostane na 3,5GHz)
4 GB DDR2 za tisicikorunu (2x2G
grafika dle volby. Pokud je to jen na sturma, tak ten procesor to utahne na plne detaily v beznych rozlisenich, AA i AF i s grafikou za dva litry (a nejen sturma)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 23:07
|
Fusioner
Příspěvek: 15088
Založený: 29.09.05
|
606_Tempik napsal:
Jakou kupříkladu?
Jinak díky, HU. To potěšilo
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 13-01-2009 23:49
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
Založený: 30.09.05
|
606_Tempik napsal:
Asi tak. Staci se podivat na testy her a vsechny slavny i7 se muzou jit zahrabat proti pretaktovanym C2D. Navic s cenou DDR2 bych ani o nejakych DDR3 moc neuvazoval.
CPU intel E 5200 za 2 tisice
chladic artic freezer 7 pro za 350 (CPU bezproblemu clovek dostane na 3,5GHz)
4 GB DDR2 za tisicikorunu (2x2G
grafika dle volby. Pokud je to jen na sturma, tak ten procesor to utahne na plne detaily v beznych rozlisenich, AA i AF i s grafikou za dva litry (a nejen sturma)
Misty nevkusny minimalismus
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 14-01-2009 05:14
|
Stařešina
|
Cibule, treba GIGABYTE EP43-DS3
Flane, to mozna jo, ale vetsina lidi nepotrebuje aby jim sturm jel vic jak 100 FPS
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
Tomik |
Přidané 14-01-2009 08:02
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
Co kdybychom Cibulemu každý (kdo má CPU Core2) přispěl se zkušenostmi se svou (nebo nějakou, která prošla rukama) deskou?
Já mám Asus P5Q-E - Intel P45
http://www.czechc...rtno=55934
3.582,-
Plusy - stabilní, dobré přetaktování (mám E8500 přetaktovaný z 3.16 na 4.0 GHz), dobré rozložení komponent
Mínusy - pozor na výběr CPU chladiče kvůli pasivům okolo CPU patice (box chladič se vejde, já mám Arctic Cooling Freezer 7 Pro a musel jsem trochu seříznout umělohmotnou hranu jeho rámečku), při osazení delší grafické karty je špatný (až nemožný) přístup k jednomu SATA konektoru
Recenze:
http://www.cpu3d....usion.html |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 14-01-2009 08:55
|
Fusioner
|
Díky Tomíku, to je myslím dobrý postup. I Tobě Tempíku (sakra, Vy se dokonce rýmujete )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 14-01-2009 09:00
|
Fusioner
|
Tahle deska mne zaujala. Má někdo něco proti?
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 14-01-2009 09:02
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Druhá věta prvního příspěvku tohoto tématu:
"chystám se vyměnit počítač za nový, co mi vydrží zase aspoň dva roky. A chci něco echtovního (nemohu říct, že prachy nerozhodují, ale nejsou to jediné, na co beru ohled..."
O osm stran dále jsme na "výborně upgradovetelném a přetaktovatelném počítači na desce za dvatisíce." Další komentář už nemám
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 14-01-2009 09:07
|
Fusioner
|
Ale no tak, Horri. Netrucuj ;-)
Vše se vyvíjí, svět je v pohybu. Prostě jsem na začátku netušil, na kolik by mne takováto legrace přišla. Tak jsem to trochu zkorigoval. Na čem ale nechci šetřit, je MB (a o nich nevím ale lautr nic). Proto s tím pořád otravuji.
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 14-01-2009 09:07
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
Já mám Asus P5Q-PRO...spokojenost...
http://www.czechc...rtno=55933 za 3308,- Kč
Přetaktování CPU zvládla i taková lama jako já...
Mínusy - žádné o kterých bych věděl... |
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 14-01-2009 10:11
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
Vše se vyvíjí, svět je v pohybu. Prostě jsem na začátku netušil, na kolik by mne takováto legrace přišla. Tak jsem to trochu zkorigoval. Na čem ale nechci šetřit, je MB (a o nich nevím ale lautr nic). Proto s tím pořád otravuji.
Ale kdez trucovani. Mne uz to napadlo taky, ze by bylo dobre jaksi se podivat na puvodni zadani. I kdyby nejaka ""socialni"" bedna stacila na ila, nepsal jsi, ze to chces i na jine hratky nez je il ? Tam si pak nejsem napr. jisty grafikou za tisic,.. nebo co ti to Tempik naznacuje.
|
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 14-01-2009 10:14
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
|
310_cibule napsal:
A to on teda bude, to si pis...
Ale musel bys videt, jak je u toho milej...
EDIT: Flane, nekaz mu reputaci...
Upravil/a WT_Pedropan dne 14-01-2009 10:15
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 14-01-2009 10:44
|
Uživatel
|
Tak jo, Horri ted sedi demonstrativne zady k monitoru a tohle vlakno si sam "zabanoval"
Cibule, kup teda nejakou uplnou jebku ( nebo nekupuj vubec nic a prezij na tom co mas), protoze je proste fakt, ze co ted poridis s intel procesorem mimo i7 je konecna a vybeh a uz to v podstate nezupgradujes. A za rok se koukni jestli uz neni ponekud cenove prijatelnejsi poridit i7 a vsechnio k tomu a jestli nebudou nejaky hry co bys hral, ktere budou uz poradne umet zachazet se ctyrmi jadry.
|
|
|
|
Tomik |
Přidané 14-01-2009 11:06
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
Já pořád nevím o jakých jebkách, výběhových modelech a nemožnosti budoucího upgradu tu mluvíte??
Ty komponenty, co Cibule vybral jsou v tuto chvíli na vrcholu výkonu (nejlevnější Core i7, který vzhledem k cenám ostatních modelů jako jediný připadá v úvahu, žádný velký nárůst výkonu v gamesách - to je to, na co byl požadavek, nepřinese) a jak už jsem psal, až se bude upgradovat, tak navíc oproti variantě s Core i7 bude muset Cibule koupit pouze základní desku a paměti (i když to je otázka, jestli ve variantě s tak opěvovaným i7 by současné DDR3 také neměnil za rychlejší a s větší kapacitou).. |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 14-01-2009 12:42
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
Intelovský socket 775 letos končí
Nová deska si navíc vyžádá přeinstalaci systému což není pro každého příjemná věc |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 14-01-2009 14:51
|
Fusioner
|
Neřekl bych, že jsem pořídil grafiku za tisícikorunu, Flane Zatím mě přišlo CPU, RAM a karta na dohromady přes jedenáct tisíc (ale v USA, tady by to bylo tak patnáct).
Do desky jsem ochoten vrazit maximum, co je třeba.
Rozloučil jsem se s představou, že budu mít naprostý high-end za šedesát sedmdesát tisíc, na který nebudu muset dva roky prakticky sáhnout.
Zvolil jsem variantu levnější, ale s vědomím, že budu muset písídlo vyměnit dříve. Teď mi jde o to, aby to dříve bylo co nejpozději. To je srozumitelné, ne?
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 14-01-2009 16:10
|
Uživatel
|
Ja vim co jsi si vybral za kartu ( pokud jsi se jeste nerozhodl mimo tohle vlakno jinak ).
Psal jsem tu "tisicovku" na zaklade toho, ze by jsi se snad rozhodl na zaklade Tempikova minimal.doporuceni ala "PC Diogenes", ktere uz je uplne mimo puvodni misu, ktera obsahovala predstavu o PC div ne radove v cene prazskeho bytu
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 14-01-2009 16:45
|
Stařešina
|
WT_Flan napsal:
Ja vim co jsi si vybral za kartu ( pokud jsi se jeste nerozhodl mimo tohle vlakno jinak ).
Psal jsem tu "tisicovku" na zaklade toho, ze by jsi se snad rozhodl na zaklade Tempikova minimal.doporuceni ala "PC Diogenes", ktere uz je uplne mimo puvodni misu, ktera obsahovala predstavu o PC div ne radove v cene prazskeho bytu
jenze ja jsem nikde nepal o grafice za tisicikorunu, ale o 4GB pameti za tisicikorunu, coz je podle me uplne neco jineho. Staci se podivat vys a zjistis, ze jsem psal, ze na Ila staci graficka karta za 2 tisice coz je pravda. Kdyz bude mit silnej procesor na hry - coz nataktovany intelacky dvoujadra jsou a stoji taky kolem 2K, tak nepotrebuje grafiku za 10K
I ta Gf 9600 s dvoujadrem na 3 GHz utahne ila na plny detaily s vyhlazovanim a vsema srajdama kolem. A pokud neplanuje monitor za 10+K tak se nemusi byt, ze by mu to rozliseni monitoru taky neutahlo. Podle me je ted lepsi koupit grafiku za dva litry a ty 4 litry co usetri vrazi do grafiky az prijde ten BOB a bude 2x tak silnejsi, jak dnesni grafika za 6K.
Pokud ovsem planuje hrat Crysis v rozliseni 2500x1900 na plny, tak muze samozrejme koupit GTX295 a ten il mu na tom taky pojede.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 14-01-2009 16:55
|
Fusioner
|
Crysis hrát neplánuji, neb nevím, co to je.
Bavilo by mne, kdyby nový počítač utáhl nějak slušně BoB a sem tam nějakou tu Call of Duty či něco podobného.
|
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 14-01-2009 18:13
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
PC kupuju vždy s výhledem na max 2 roky, po dvou letech se pc přesouvá k mé partnerce, a kupuju úplně nové. Nějaký upgrady mě přijdou zbytečný. Se mě to nevyplatí vrtat se v tom jak magor. Leda tak lepší grafiku.
|
|
|