S! Nejlepší pilot kterého jsem znal.Pilotní a střelecké umění bylo u něho fascinující.Myslím že kdyby nebylo KOCOURA tak virtuální nebe u nás i na slovensku by nebylo tam kde ted je.Můj první učitel ke kterému jsem měl vždy úctu.Nebyl to sobec rád předával své zkušenosti jiným.Budiž mu země i nebe lehké. SSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dlouho jsem přemýšlel co Kocourovi na rozloučenou napsat.
Znali jsme se dlouho-od samotných začátků vzdušných bojů IL-2. Z počátku jsme se setkávali jako soupeři když jsem působil ve 3.I.A.P. a později jako spolubojovníci v CSL.
Byl vynikající pilot a střelec, nejlepší co jsem znal. Jako velitel CSL se nás snažil naučit
vzdušnému boji, různé taktiky a vycepoval z nás obávanou letku. Když se CSL někde objevila,
soupeř to neměl nikdy lehké. Proháněli jsme se v rychlých Fokáčích nad ruskými pláněmi a ničili nepřítele. Bojovali jsme ve stratosféře na Ta 152 H (kterým Kocour přezdíval láskyplně Blaník)
s vetřelci v P-47.
Učil nás v Mesru vtáhnout soupeře do spirály a když mu dojde dech a začne padat, vrhnout se na něj z výšky jako orel a rozstřílet ho na kusy.
Když jsme lítali WOW, sestřelil v řadě 90 nepřátelských letounů a sám nebyl nikdy sestřelen.
To byl rekord který nikdo nepřekonal.
Jako velitel k nám byl tvrdý a vždy vyžadoval disciplínu.
Jeho optimismus nás podržel vždy když se zrovna nedařilo.
Pokud to šlo, dokázal pomoci - snad stokrát mi zachránil prdel když jsem byl v nesnázích.
Díky Kocoure za všechno, co jsi nás naučil! Nikdy nezapomenu.....
Dnes již bývalý
CSL_Wolf
Upravil/a Wolf_vvs dne 20-04-2010 23:28
Do CSL jsem přišel až po týhle smutný události. Od tý doby co z klukama lítam, mám pocit, že už letku neopustím. Může za to Kocour. Musel to bejt vyjímečnej člověk.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.