October 21 2025 22:18:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Výbava pilota letového bojového simulátoru - diskuse
krysto6
a co softwarová výbava pilota??? Vyděšený

Hoper
WT_Horrido napsal:
Pro tebe za 399,- :)

už to jede ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

313_Paegas
Nedávno jsem na našem fóru napsal malou úvahu o ideálním pc, nebo spíše upgradu, tak se podělím i s vámi.
Neberte to jako dogma, ale jen jako můj střízlivý názor obyčejného uživatele, už jenom proto, že se tím neživím a taky proto jak se nám komponenty na pc stále mění.
I proto začnu datumem: 30.1.2011
K dnešnímu dni doporučuji
Procesory:
Co se týká procesorů, doporučují některý z procesorů Intel nové generace Sandy Bridge do patice 1155.
Proč? Intely jsou na stejné frekvenci asi o 25% výkonější než AMD a dnes kdy se jejich ceny přiblížily AMD, nemá cenu šetřit páru stovek.
Osobně vlastním AMD Phenom II X4 965 Black Edition a musím říct, že jsem se přesvědčil o rychlosti Intelu u Archera. I když má Archer starší verzi Core i5 tuším na 2,8 GHz přeinstalace celého počítače trvala kratší dobu než u mne.
Intel:
1. Intel Core i5-2500K levnější verze do 5 tisíc
2. Intel Core i7-2600K dražší verze kolem 7 tisíc
Jedná se o procesor z rodiny označované jako „Sandy Bridge“, která stejně jako její předchůdce integruje do jediného pouzdra spolu s procesorem i grafické jádro. Není pro nás až tak důležité, ale z hladiska možnosti poškození GK nezůstanete bez PC. Jádro procesoru Core i5/i7 je vyráběno pokročilým 32nm výrobním procesem. Procesor disponuje čtveřicí fyzických jader s podporou technologie Hyper-Threading a tedy osmicí jader virtuálních a stejným počtem najednou vykonávaných instrukcí. Hlavní rozdílem procesoru i5/i7 K oproti modelu běžnému i5/i7 je v odemčeném násobiči, pokud by jste chtěli taktovat :-)
Pokud by jste taktovat nechtěli, můžete si pořídit asi o 5 stovek levnější verze:
3. Intel Core i5-2500
4. Intel Core i7-2600
I přes všechna výše uvedená tvrzení, pokud jste stále fandové "levnějších" AMD tak doporučuji:
5. AMD Phenom II X4 955 Black Edition levnější varianta pod 4 tisíce
6. AMD Phenom II X4 970 Black Edition dražší varianta lehce přes 4 tisíce
7. AMD Phenom II X6 1100T Black Edition a nebo 6ti jádro ve stejné relaci jako Intel Core i7-2600 (ale, to že má 6 jader neznamená, že bude mít větší výkon!!!)

Základní deska.
Výběr základní desky je dán procesorem jaký máte, co od desky očekáváte a jako vždy kolik máte peněz. A vámi preferovaný výrobce výrobce :-) Obecně ale platí, že na základní desce se nešetří :imfan:
Z tohoto hlediska bych doporučoval
socket 1155:
1. MSI P67S-C43 - Intel P67 levnější varianta s jedním PCI 16x slotem a až 32 GB RAM, cena lehce přes 2 tisíce
nebo Asus P8P67 - Intel P67
2. Asus SABERTOOTH P67 - Intel P67 dražší varianta se dvěma sloty PCI 16x a až 32GB RAM cena 4,5 tisíce
socket AM3:
3. Asus M4A88T-V EVO/USB3 - AMD 880G levnější varianta okolo 2 tisíc
4. Asus Crosshair IV Formula - AMD 890FX dražší varianta cca 4.5 tisíce

Grafická karta
Vzhledem k tomu, že jsme tady všichni vysazení na lítání, nemůžeme si dovolit kupovat levné karty, tudíž nevýkonné karty. S tím se musíte smířit. Tady doporučuji GK se sběrnicí od 256 bitů podporující DirectX11 a OpenGL 3,2, a ty dnes začínají od 4 tisíc :-(
Osobně preferuji NVIDI a opět záleží na vás, kolik máte peněz a kterému výrobci dáte přednost.
Doporučuji MSI mají přátelské rozhraní pro nastavení v ovladačích. (i malé dítě si nastaví křivku ventilátoru ;-) )

NVIDIA:
1. Nižší třída
460GTX-SE Nejlevnější!
465GTX
560GTX
Jedná se o varianty GK s 256 bitovou sběrnicí. Níže bych opravdu nechodil.
2. Střední třída
570GTX karta na 320 bitovém rozhraní s 1280MB DDR5 paměti, vytuněná 470ka :imfan: můj typ cena kolem 7,5 - 8 tisíc
(je možné taky 470, ale ty jsou dnes již překonané a hlavně bych řekl, že se přestaly vyrábět, vzhledem ke svým známým problémům s chlazením, vysokou spotřebou a takřka nemožným přetaktováním, osobně mám doma)
3. Výžší třída
580GTX 384 bitové rozhraní pro přenos dat 1536 MB DDR5 paměti, co dodat? to nejlepší v jednojádrovém provedení dnes 30.1.2011 vůbec. Je to nástupce 480GTX, takže platí to samé jako výše. Odpovídá cena v rozmezí 11-12 tisíc

RADEON:
Upřímně, tady to moc nesleduji, ale je to podobné:
1. Nižší třída
HD6850 nejlevnější okolo 4 tisíc
HD6870
2. Střední třída
6950
6970
3. Výžší třída
HD5970
a extrém dvoujádrová HD5870x2 28 tisíc, ale to je jen pro úsměv :cool:

Za předpokladu, že vám zůstane skříň, zdroj a hard disk, mi vypadly tři varianty na PC upgrade
Levná:
[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/update-pc-low.jpg[/img] is not a valid Image.
Tak akorát:
[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/update-pc-med.jpg[/img] is not a valid Image.
Drahá:
[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/update-pc-hight.jpg[/img] is not a valid Image.
Mnou doporučená:
[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/update-pc-paegas.jpg[/img] is not a valid Image.

Takže teď zhruba víte, v jakých cenových relacích co vychází.
Nezapomeňte, pokd budete chtít zrychlit svůj pc, je vhodné dokoupit či vyměnit další HW a SW takže připočtěte dalších 5-10 tisíc:
SSD hard disk 5.5 tisíc
600W zdroj 1,5 tisíc
OS Win7 64bit OEM 4.2 tisíce (OEM je spojená s nákupem nového PC)
Upravil/a 313_Paegas dne 06-02-2011 09:34

313_Paegas
Týden na to 6.2.2011:

Pozor důležitá zpráva pro všechny, co si chtějí pořídit nové procesory Intel Sandy Bridge na platformě LGA 1155!

Intel zastavil výrobu čipových sad pro procesory Sandy Bridge a všechny vyrobené čipsety řady 6 pro novou platformu LGA 1155 stahuje. Důvodem je chyba v návrhu SATA řadiče, kvůli které může při komunikaci s připojenými zařízeními docházet k chybám přenosu. Problém odstraní až nová revize čipsetu.

Celá zpráva tady

Tedy počkejte s nákupem než výjde opravený čipset, protože jak se píše ve zprávě, firmware ani ovladače problém neřeší.
Jinými slovy, počítejte s tím, že základní desky nebudou chvíli k dostání a pokud ano, ověřte si datum výroby. Rozhodně bych nekupoval desku vyrobenou v lednu 2011 a byl bych opatrný na desky prvního týdne února 2011.
Smutný
Upravil/a 313_Paegas dne 06-02-2011 09:40

Alan Grey
Nová věc do výbavy virtuálního pilota

YouTube Video

http://www.alan-grey-page.cz/
WT_Horrido
980 tisíc rublů, to je 630 tisíc korun Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Alan Grey
WT_Horrido napsal:
980 tisíc rublů, to je 630 tisíc korun Šklebící se

No nekupte to Šklebící se .... a hlavně doma... jakou by měla rodina radost Cool Letos jsme si chtěli pořídit nový vůz a místo toho bude tohle... určitě to spoustu manželek a přítelkyň pochopí... Šklebící se

http://www.alan-grey-page.cz/
lochness
urcite bych v tom chtel sedet pri ploche vyvrtce, co se dost casto podari s TB3. to aby vsude kolem bylo vypolstrovano snadno omyvatelnym materialem
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

saldy
Za ty prachy, a kde to má držák na kafe? Úsměv

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Serza
Plochy vrtak vzhuru nohama s Camelem/Dr.I, a kdo vydrzi nejdyl Šklebící se

ZVP_ALEX
No hoši já fakt žasnu, já myslel, že jsem poslední kdo si to dal v červnu k narozeninám a teď zjišťuju, že Vy to asi fakt zatím nemáte Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

313_OTU_oblak
simuluje to i náraz do země ? :-D

jinak pěkné ! Úsměv

AH_Tibor
Práve som to ukázal žene, čo mi má kúpiť na narodeniny. Rázne ma odmietla, že nebude mať každý večer zagrcanú obývačku SmutnýSmutnýSmutný

Peter Winter
AH_Tibor napsal:
Práve som to ukázal žene, čo mi má kúpiť na narodeniny. Rázne ma odmietla, že nebude mať každý večer zagrcanú obývačku SmutnýSmutnýSmutný

Prý si to smím koupilt, ale přivézt to smím jedině novým autem pro ni ... Mrknutí

kouty
ty vole a fokáčisti by si při nůžkování vymlátili mozek z hlavy o opěrku Šklebící seŠklebící se

clone9cz
1. k čemu vám to bude, když vás stejně budou sestřelovat ?
2. vy lítate s třema pedálama ?

http://www.wwii-illusion.net
alfik
Clone, a ty nemáš v letadle spojku? Zamračený
A jak kvaltuješ? Že ty máš automat? Šklebící se
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

Permon
CHvála bohu,že lítam bombra.
Ten líta jenom rovně.CoolCool
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Rumcajs
Všechny napadá vývrtka jako vrchol představivosti. My co lítáme ROF, bychom chtěli vidět, jak vypadá nepovedené přistání s Dr.1, nebo slavné Vossovo čelem vzad taktéž s Dr.1.

Hoper
clone9cz napsal:
1. k čemu vám to bude, když vás stejně budou sestřelovat ?
2. vy lítate s třema pedálama ?

taky si nikdo nevšiml, že místo na pedálech měl ten maník nohy hooodně zapřené o konstrukci... (pedály by to chtělo letecký s uchycením na boty)
a taky nikomu nechyběla klávesnice ?

a ač by tohle docela dost omezilo zběsilé poletování, Gčka to stejně furt nesimuluje

ale líbit se mi to líbí, jen nevím, jak dlouho bych vydržel nebli... :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,327,124 návštěv