Bombardery, specialky a 30mm kanony
|
1stCL_Pagy |
Přidané 18-08-2007 10:43
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 219
Založený: 12.04.07
|
A zas se pridam me trebas nejde vubec o B25tku to jsem schopen v klidu rozsekat i dvackama jelikoz proste maj lepsi trajektorii nez 30cky,ale takovej thunder to je mrcha odolna a nekdy ho rozstrelit jen 20ckama da pekne zabrat:A ten plan ze tam dojedete po silnici mi pripomina nedavnou historii kdyz jste nam takhle zabrali jedno letiste na tom vogonovim servru |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 18-08-2007 11:04
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
pagy napsal:
A zas se pridam me trebas nejde vubec o B25tku to jsem schopen v klidu rozsekat i dvackama jelikoz proste maj lepsi trajektorii nez 30cky,ale takovej thunder to je mrcha odolna a nekdy ho rozstrelit jen 20ckama da pekne zabrat :A ten plan ze tam dojedete po silnici mi pripomina nedavnou historii kdyz jste nam takhle zabrali jedno letiste na tom vogonovim servru
tiež sa pridám
uznávam P47 je pekne odolná mrcha, ved aj bola. Posledne čo som lietal, tak hafo 30-tiek , 20tky plus 13mm a vcelku ok. na brucho a odchod po svojich. A ešte sa k tomu pridávali aj 12.7mm od P51D-čiek. Vcelku netradičný večerný koncert, triktrát vlastnými mustangami zostrelený, to som nikdy nezažil
Ale najlepšie bol He111. Rýchlosť cez 600km/h , zoomujem , som takých 300m nad a cca 300m na jeho siedmej hodke a ......
prvá kulka, pilot prizabitý
druhá kulka , zameriavač out
tretia gulka motor out,
štvrtá gulka guns jammed
piata gulka guns jammed
šiesta gulka controls damage
vdialenosť 274m od He111
začínam plachtit a páliť z posledných troch kulometov
a...... pri pokuse pristát na vlastnom letisku ma zvulčuje P51
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-08-2007 13:21
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Tajpane, takhle tu válku ale nevyhrajete
Ale k tématu: simulovat spojenecké nálety úpravou poměrů sice určitá cesta je, ale zase tím dosti opomineme možnosti nabídky a poptávky. Řekněme, že 40% pilotů preferuje modrou stranu, 40% pilotů červenou a 20% pilotů je to tak nějak jedno a jsou ochotni letět obojí. Aby akce tedy byla přístupná "masám", pak je potřeba, aby za tohoto předpokladu byl poměr okolo od 1:1 do 2:3. Tohle je pouze jeden z faktorů, kterým jsme my, jakožto tvůrci speciálek, částečně limitováni. Nejvyšší plánovaný nepoměr co pamatuju byl na Kurlandu - 5 : 2, nakonec po odpadnutí nezanedbatelné části rudých cca 2 : 1 a pak na Berlínu - cca 1 : 3, ale v důsledku značných nebojových ztrát to ještě před konfrontací a také vlivem nepříchodu některých reds kleslo asi na 1 : 2.
Dalším faktorem, který už tvůrce limituje výrazněji, je (ne)ochota letět v bombardéru. Někoho (jako třeba mě) létání v bombardéru prostě nijak nenaplňuje. Má zkušenost je taková, že není problém v jakékoliv akci požádat stíhače o útok na pozemní cíle s bombou, ale že nějaké přesvědčování a prošení, aby letěl v bombru..sám bych do toho nešel. Máme tady cca 70% pilotů, co preferují stíhačky, 10% pilotů, kteří preferují bombardéry a dalších 20%, kteří jsou ochotni letět oboje. Tedy pouze necelá 1/3 "trhu" si akci plnými doušky užije i na bombardéru. Narozdíl od stíhačů mi přijde, že většina bombarďáků je více ochotna měnit stranu.
Z toho vyplývají základní možnosti při tvorbě poměrů, mezi piloty. Odhaduji, že v současnosti je reálný počet na speciálku tak 80 lidí. Pokud vezmeme v úvahu výše uvedená čísla, pak se dostaneme na nějakou hodnotu 24 klasických bombardérů maximálně, ale spíše bych očekával nižší počet..tohle by znamenalo všechny univerzály nacpat do bombrů, což jim ale nikdo nemůže nutit. V konečném důsledku za jednu stranu je prakticky nemožné sehnat více, než 16 bombardérů. Prostě i když se tam dá více těchto letadel, tak se do nich neseženou lidi. S tím se jakékoliv strategické ofenzivy dělají těžko . Proto je myslím lepší volit cíle spíše taktického rázu pro taktické počty bombardérů. A ty se pak také musí chovat takticky, tedy nespoléhat se pouze na ochranu svazu a že nepřítel si vybere snad někoho jiného.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Jamamoto |
Přidané 18-08-2007 21:26
|
Uživatel
Příspěvek: 943
Založený: 29.09.05
|
Chlapi, jestli si ty třicítky necháte vzít, skončíte tak, že budete lítat Empty, na poloviční výkon a pouze rovně.....já osobně si ten kanón nechám narvat i do Emila..... |
|
|
|
Glad69 |
Přidané 18-08-2007 22:00
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 343
Založený: 07.01.06
|
1stCL_Jamamoto napsal:
Chlapi, jestli si ty třicítky necháte vzít, skončíte tak, že budete lítat Empty, na poloviční výkon a pouze rovně.....já osobně si ten kanón nechám narvat i do Emila.....
Jami wle uvedom si, ze se tady nekdo snazi o to,aby si tu hru uzilo vice lidi. Reds by taky mohli rict kua kdyz realita tak realita.32 mustafu, 24 thunderu doprovazi 16 bomberu a proti nim poleti 3 befka 4 fokace a 0.5 svalbiny. Co ty na to? |
|
|
|
Glad69 |
Přidané 18-08-2007 22:13
|
Rozkoukaný
|
Pro adminy: Mohli byste udelat anketu na tema specialky? Jakou specialku byste radi leteli? A)full real-dodrzeni reality planesetu v typech a pomerech v poctech letadel a realiich k danemu datu-aby to byl fakt hardcore polet..., B )vyrovnane-vpodstate shodne pocty letadel, planesety vyrovnane-aby se nikdo neurazil...
Popripade pridat jeste nejake jine varianty...
Upravil/a Glad69 dne 18-08-2007 22:14
|
|
|
|
1stCL_BlueL |
Přidané 18-08-2007 22:19
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 320
|
ja si myslim ze by se mohla udelat specka (rad ji zorganizuji) o naletu KG51 14.2. 1945 kdy na britske schromazdiste zautocilo 55-60 Me262A2 to by mohla bejt ta hardore mise
co na to rudi?
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 18-08-2007 22:22
|
|
|
|
Glad69 |
Přidané 18-08-2007 22:25
|
Rozkoukaný
|
Klidne ji udelej...me je uplne jedno, o co pujde, pokud to bude historicky korektni...je mi uplne jedno jestli pujde o napadeni Polska, bitvu o Francii,nebo Britanii, non stop ofenzivu nad Francii, Singapur, Wake, Cinu, Dieppe,.... Bodenplatte, nebo cokoli jineho...ale at je to full real... |
|
|
|
313_OTU_oblak |
Přidané 18-08-2007 22:51
|
Uživatel
Příspěvek: 1375
Založený: 30.09.05
|
1stCL_BlueL napsal:
ja si myslim ze by se mohla udelat specka (rad ji zorganizuji) o naletu KG51 14.2. 1945 kdy na britske schromazdiste zautocilo 55-60 Me262A2 to by mohla bejt ta hardore mise
co na to rudi?
čekal jsem že o tom napíšeš.....to je ten nálet kde se v podstatě nic netrefilo??? |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 18-08-2007 23:22
|
Diskutující
|
ježiško, ako malí urazení chlapci.
Kto tu žiada realne počty z historie, pri velkých náletoch?
Nikto nechce reálny pomer zo začiatku oper. Bagration, ked proti 7000 lietadiel Rusov, LW postavila cca 80 stíhačiek resp 45ks bolo bojaschopných.
Niekto tu chce aby sa zrekonštuovala prvá akcia Fw190A8 s 30mm kanonmi z 7.6.1944?
1129 B17 plus 700 Stihačiek P51 verzus 90ks od LW.
Alebo 3,3,1945 1069 B17 plus 684 P51 verzus 12ks Me262?
ako malí.....
|
|
|
|
Glad69 |
Přidané 18-08-2007 23:29
|
Rozkoukaný
|
Tajpan napsal:
ježiško, ako malí urazení chlapci.
Kto tu žiada realne počty z historie, pri velkých náletoch?
Nikto nechce reálny pomer zo začiatku oper. Bagration, ked proti 7000 lietadiel Rusov, LW postavila cca 80 stíhačiek resp 45ks bolo bojaschopných.
Niekto tu chce aby sa zrekonštuovala prvá akcia Fw190A8 s 30mm kanonmi z 7.6.1944?
1129 B17 plus 700 Stihačiek P51 verzus 90ks od LW.
Alebo 3,3,1945 1069 B17 plus 684 P51 verzus 12ks Me262?
ako malí.....
Tajpy, me jenom vadi, ze se porad vsichni pri specialkach snazi o nejakou "vyrovnanost".Proc by proste nemohla byt specka o tom, ze reds maji neskutecnou prevahu a utoci.. a blue se brani a maji co delat aby vubec prezili, a natoz jeste dovezli nejaky sestrel...a samozrejme naopak.
Upravil/a Glad69 dne 18-08-2007 23:30
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 18-08-2007 23:34
|
Fusioner
Příspěvek: 12091
|
mno mně by takovéhle počty vyhovovaly ;) (viz jedna moje odpověď pagymu)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Glad69 |
Přidané 18-08-2007 23:38
|
Rozkoukaný
|
Hoper napsal:
mno mně by takovéhle počty vyhovovaly (viz jedna moje odpověď pagymu)
Prave proto bych chtel tu anketu...aby se ukazalo kolik lidi chce co litat... |
|
|
|
1stCL_BlueL |
Přidané 19-08-2007 00:02
|
Rozkoukaný
|
313_OTU_oblak napsal:
1stCL_BlueL napsal:
co na to rudi?
čekal jsem že o tom napíšeš.....to je ten nálet kde se v podstatě nic netrefilo???
tak myslim ze otom jestli se neco trefilo az tak nejde zrovna v tomhle priklade ne? byl to jen navrh na specku... navic jeto jedna z akci ktera by sla udelat s temer realnymi pocty letadel
p.s. jen to potvrdil ospravnsot teorie ze 262 jako stihaci bomber stoji za hovno
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 19-08-2007 00:07
|
|
|
|
Tajpan |
Přidané 19-08-2007 00:06
|
Diskutující
|
neviem. ked si spomeniem ako dopadol Velký Polet Reds na JirkovejNormandii, kolko urážok, nadávok, a zlej krvi z toho bolo.
I ked raz som mal takú mini špeciálku, nejako všetci piloti mojej strany odpadli a niekolko minút som bojoval proti 7 možno 8 pilotom oponentnej strany.
neviem. Ja mám rád fair-play , i ked ťažko je férové na tom ked porovnajú sa niektoré typy strojov oboch strán. Il2 je hlavne o zábave, a neviem čo by bolo zábavné ak by proti 25 Mustangom letelo nejakých 6 fokáčov.
neviem, nemám z toho dobrý pocit. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 19-08-2007 00:09
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Glad, podobné ankety jsou nahouby. Lepší je přímá zkušenost z předešlých speciálek..diskusích kolem nich, zaplňování a především rychlost zaplňování planesetů. Myslím, že pro tvůrce speciálek je taková anketa zbytečná. Ale jinak stačí poslat LesnimuHU (případně Cloňákovi) návrh té ankety a oni by to sem mohli hodit. Ale jak říkám, ty informace nejsou nijak cenné.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Glad69 |
Přidané 19-08-2007 00:10
|
Rozkoukaný
|
Tajpan napsal:
neviem. ked si spomeniem ako dopadol Velký Polet Reds na JirkovejNormandii, kolko urážok, nadávok, a zlej krvi z toho bolo.
I ked raz som mal takú mini špeciálku, nejako všetci piloti mojej strany odpadli a niekolko minút som bojoval proti 7 možno 8 pilotom oponentnej strany.
neviem. Ja mám rád fair-play , i ked ťažko je férové na tom ked porovnajú sa niektoré typy strojov oboch strán. Il2 je hlavne o zábave, a neviem čo by bolo zábavné ak by proti 25 Mustangom letelo nejakých 6 fokáčov.
neviem, nemám z toho dobrý pocit.
A jaky byl tvuj pocit kdyz jsi letel ve Wildcatu s tim, ze mozna potkas Hayaté, nebo Shidena?...Podle me by do toho sli jenom lidi, kteri by si to chteli uzit... |
|
|
|
Glad69 |
Přidané 19-08-2007 00:13
|
Rozkoukaný
|
1stCL_Fucida napsal:
Glad, podobné ankety jsou nahouby. Lepší je přímá zkušenost z předešlých speciálek..diskusích kolem nich, zaplňování a především rychlost zaplňování planesetů. Myslím, že pro tvůrce speciálek je taková anketa zbytečná. Ale jinak stačí poslat LesnimuHU (případně Cloňákovi) návrh té ankety a oni by to sem mohli hodit. Ale jak říkám, ty informace nejsou nijak cenné.
Fuci, uz se to nekolikrat resilo...treba ve vlakne Jak dal se specialkami. Myslim, ze by do toho dost lidi slo.Ale mozna se pletu...
Edit:Fuci me to trochu mrzi, ze specialky vetsinou neodpovidaji historicke realite...Vpodstate mi to pokazde pripomina sachy s nejakym naroubovanym planesetem-obe strany utoci a zaroven se brani.
Upravil/a Glad69 dne 19-08-2007 00:19
|
|
|
|
1stCL_BlueL |
Přidané 19-08-2007 00:16
|
Rozkoukaný
|
Tajpan napsal:
a sponias si jak dopadla vase podobna akce na jirkove africe o neco pozdeji? kdy LW zareagovala a ac byla v nevyhode zhruba okolo 2:1 nebo 2,5:1 tak nejen ze ofenzivu zadrzela ale este jsme ptom zabrali tobruk a paradne si zastrileli.
tajpane ty prehlizis jednu vec za predpokladu ze by rudi na specke meli naprikald k deseti bomberum meli cover 20 letadel tak po priletu treba par nemcu by se jim z toho stal chaos, ktery by le byl podstatne vetsi problem pro rude bo by si vzajeme prekazeli |
|
|
|
Glad69 |
Přidané 19-08-2007 00:29
|
Rozkoukaný
|
1stCL_BlueL napsal:
Tajpan napsal:
a sponias si jak dopadla vase podobna akce na jirkove africe o neco pozdeji? kdy LW zareagovala a ac byla v nevyhode zhruba okolo 2:1 nebo 2,5:1 tak nejen ze ofenzivu zadrzela ale este jsme ptom zabrali tobruk a paradne si zastrileli.
tajpane ty prehlizis jednu vec za predpokladu ze by rudi na specke meli naprikald k deseti bomberum meli cover 20 letadel tak po priletu treba par nemcu by se jim z toho stal chaos, ktery by le byl podstatne vetsi problem pro rude bo by si vzajeme prekazeli
Wle a co kdyby byla jedna ctverice predsunuta, jedna close, jedna high, jedna top a dalsi volna...a proti tomu dejme tomu tech sest foku... |
|
|