November 22 2024 09:32:12
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
X-52 - programování, aneb jak mi ruply nervy....
57MH_Zvire
313_OTU_Paegas napsal:
57MH_Zvire napsal:
313_cibule napsal:
jo, to by šlo, myslím. ale bude to trochu lagovat, nemýlím-li se.

No to nebude lagovat jenom trochu, ale bude to lagovat jak prase. Hlavně když to bude ukládat obrázky ve formátu 1600x1200. Šklebící se

Já nemyslel fotky ale nahrávání traku, abych si po letu přehrál a podíval se kam jsem střílel, tak nějak to měli za války nebo se pletu? A při nahrávání to laguje?:bigeek:

Při nahrávání to nelaguje. Ale fotokulomet fotil, nenahrával, proto jsemsi myslel, že chceš típat obrázky. Úsměv

airspace.cz
313_Paegas
57MH_Zvire napsal:
313_OTU_Paegas napsal:
57MH_Zvire napsal:
313_cibule napsal:
jo, to by šlo, myslím. ale bude to trochu lagovat, nemýlím-li se.

No to nebude lagovat jenom trochu, ale bude to lagovat jak prase. Hlavně když to bude ukládat obrázky ve formátu 1600x1200. Šklebící se

Já nemyslel fotky ale nahrávání traku, abych si po letu přehrál a podíval se kam jsem střílel, tak nějak to měli za války nebo se pletu? A při nahrávání to laguje?:bigeek:

Při nahrávání to nelaguje. Ale fotokulomet fotil, nenahrával, proto jsemsi myslel, že chceš típat obrázky. Úsměv

Jsem to ale lama :sm19: nic méně kdyby to šlo, byl bych vděčný, možná by mi to pomohlo k přesnější střelbě :sm39:

57MH_Zvire
Spíš nepřesné. Radši si nahrávej celý let. Pokud by jsi chtěl nahrávat jenom ty místa kdy střílíš, tak ti to bude způsobovat lagy.

airspace.cz
BP_Tyrl
Nebo si můžeš nainstali prográmek fraps. A fotit to přes něj.

313_Paegas
Nevím, jestli to patří sem, ale zeptám se jestli máte podobnou zkušenost.
Po týdením používání x52 jsem narazil na dva problémy:

1. během lítání mi někdy vypne podsvícení displeje (tlačítka svítí)
2. pokud namapuji brzdu někdy zůstává zablokovaná, což vůbec nechápu:sm19: (nejprve jsem ji zkoušel na kolečko na plynovce, potom na klobouček na plynovce a pak na jedno ze tří tlačítek na páce:no: )
jo a nic jsem neprogramoval vše jsem mapoval přímo v ILu:sm8:
tož pls help me

Noram
Paegasi zkus si brzdu dat na jednu polohu kloboučku pokud na jednom z nich nic nemáš
Upravil/a Noram dne 21-12-2005 11:45

http://noram.youaremighty.com/
57MH_Zvire
313_OTU_Paegas napsal:

No jednou mi vypla dioda podsvícení jednoho tlačítka. Za chvíli zase začala svítit.

2. pokud namapuji brzdu někdy zůstává zablokovaná, což vůbec nechápu:sm19: (nejprve jsem ji zkoušel na kolečko na plynovce, potom na klobouček na plynovce a pak na jedno ze tří tlačítek na páce:no: )
tož pls help me

Skus si brzdu hodit na analogový šoupátko na plynovce.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 21-12-2005 11:58

airspace.cz
313_Paegas
57MH_Zvire napsal:

Skus si brzdu hodit na analogový šoupátko na plynovce.

Dík za radu, mimochodem jak mate kdo nastavené trimování?

Noram
trim vyskovky mám na kolečku u tlačítka (i) a to klasicky v controls hotas dole
Upravil/a Noram dne 21-12-2005 12:10

http://noram.youaremighty.com/
BP_Tyrl
Já to mám na plynovce na tom horním kolečku a už se mi to setsakra kolikrát vyplatilo.

VGR_Ghost
Lidičky, potřeboval bych poradit...
Co konkrétně se nechá udělat s osami v profilovacím editoru? U každé osy je myslím možno zvolit "axis" nebo "bands". No tu axis - osu asi pochopim, ale když se to přepne na to bands, tak to má jaký účinek? Je tam pak v okně napříč nějaká červená čára a nechá se posunovat nahoru, dolů. Poradíte? :confused:

http://www.virtualgrimreapers.net/
310_cibule
BP_Tyrl napsal:
Já to mám na plynovce na tom horním kolečku a už se mi to setsakra kolikrát vyplatilo.

dtto

paorel
VGR_Ghost napsal:
Co konkrétně se nechá udělat s osami v profilovacím editoru? U každé osy je myslím možno zvolit "axis" nebo "bands". No tu axis - osu asi pochopim, ale když se to přepne na to bands, tak to má jaký účinek? Je tam pak v okně napříč nějaká červená čára a nechá se posunovat nahoru, dolů. Poradíte? :confused:

Po přepnutí na bands je možné například rozdělit dráhu šoupátka na plynovce na tří úseky a do každého namapovat nějakou funkci. Anebo namapovat funkce jen do krajních úseků a prostřední nechat prázdný. Já mám přes tohle na ministicku nastavené ovládání brzd (na podvozku i vzdušných).

310_cibule
paorel napsal:
Já mám přes tohle na ministicku nastavené ovládání brzd (na podvozku i vzdušných).

To zní dobře. Nedal bys nějakej obrázek nebo návod?

VGR_Ghost
paorel napsal:
VGR_Ghost napsal:

Po přepnutí na bands je možné například rozdělit dráhu šoupátka na plynovce na tří úseky a do každého namapovat nějakou funkci. Anebo namapovat funkce jen do krajních úseků a prostřední nechat prázdný. Já mám přes tohle na ministicku nastavené ovládání brzd (na podvozku i vzdušných).

Díky díky. Myslim že asi vím jak na to. :sm20:

Ale ještě jedna otázka - nedá se někde v tom softu ladit citlivosti os? O ILa nejde, tam se citlivost ladí krásně číslama v confu. Jde o ostatní hry, ve kterých citlivost joye ladit nejde (potřeboval bych menší záběr kolem středu). U Thrustmastera se takhle dala krásně ladit křivka každé osy, tady to ale nějak nemůžu najít.

paorel
310_cibule napsal:
paorel napsal:
Já mám přes tohle na ministicku nastavené ovládání brzd (na podvozku i vzdušných).

To zní dobře. Nedal bys nějakej obrázek nebo návod?

Nastavené to mám následovně

[img]http://image008.mylivepage.com/chunk8/267688/201/X52_ministick_settings.png[/img] is not a valid Image.

Při pojíždění a přistání brzním přitažením toho čudlu k sobě, brzdicí štíty vysouvám / zasouvám pohybem čudlu nahoru. Normálním způsobem ministick nepoužívám z toho důvodu, že se mi občas dával do pohybu kurzor myši (jak už se tady párkrát psalo). Odstranil jsem to zakázáním Saitek Magic Mouse ve Správci zařízení a začal jsem ho využívat alespoň takhle.
Upravil/a paorel dne 26-10-2006 20:36

310_cibule
Tak to mne baví, to si taky pořídím. Já už jsem si Magic mouse taky zakázal.

313_Paegas
313_OTU_Paegas napsal:

tož pls help me

Už jsem na to přišel:
ad 1. Podsvícení mi zhasne, když se nakopne lednice (že by slabý zdroj?)
ad 2. Měl jsem v hotas namapovanou brzdu na kolečku na plynovce :sm19:

VGR_Ghost
Tak mám zase problém... V profileru jsem zrušil myš a nastavil jí jako osy, levé a pravé tlačítko (myšítko) jsem nastavil jako obyčejná tlačítka. uložil, zapnul profil. V ILovi to ale pořád bere myš jako myš a ty tlačítka jako "mouse button 1 a 2". :confused: Neporadíte prosím?

310_cibule
projeví se až po vypnutí počítače, ani restart mi na to nepomáhá.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,602 návštěv