Tak jsem to rozběhl a málem mi vytekl mozek očima. Zkusím to ještě poštelovat, ale asi to nebude pro mě. Mám RX 6800 XT, ale obávám se, že budu shánět trackir. Ještě uvidím.
Další video s ukázkami "through the lenses" (zhruba uprostřed videa). Připadají mi lépe natočené než v přechozím videu. Osobně lituju, že nemám zbytečných 60K, abych je mohl utratit za headset této kvality
Mě ta ostrost přijde stejně mizerná jako na předchozím videu. Sotva jdou přečíst nějaké menší nápisy. O ostrosti vzdálených oblastí nemluvě.
G2 mě přijde ostřejší teda .. Za 60K bych si představoval nějakej echt gold
Mě by asi celkem stačilo, aby to bylo ostré jako G2, ale nejen uprostřed, ale po celé ploše displeje A to by snad dle recenzí být mělo... Ale máš pravdu, za tu cenu by to mělo být bez kompromisů... No, recenzenti se rozplývají chválou, ale otázkou samozřejmě je, do jaké míry jsou nezaujatí, když dostali headset zapůjčen zdarma k recenzi
Tak jsem to rozběhl a málem mi vytekl mozek očima. Zkusím to ještě poštelovat, ale asi to nebude pro mě. Mám RX 6800 XT, ale obávám se, že budu shánět trackir. Ještě uvidím.
Není to úplně jednoduchý na odladění. Reálně s tím člověk pěkných pár dní musí trávit. V obecné rovině je fajn, když udržíš stabilních 90 FPS, to je základ všeho. Ale jsou i tací, kterým nevadí dropy Další věc je překonání nevolnosti, která se u většiny lidí poměrně rychle dostaví. U mě to odeznělo po pár dnech. Paradoxně bylo dosti důležité odladit takový ptákoviny, jako je síla, kterou máš headset utažený na hlavě (jak moc volné tak moc utažné mé nevolnosti nepomáhalo). Další věc je ladění detailů vs. úrovně vyhlazování, přičemž pro mě osobně je důležitější úroveň vyhlazování než detailů. No prostě je to alchymie. Na druhou stranu ta 6800XT je natolik výkonná karta, že je vlastně škoda ji tím VRkem nepotrápit A když to odladíš a po pár dnech/týdnech si zvykneš, tak cesta zpět už skoro není. Zvláště tehdy, pokud nelétáš online, kde je VR přeci jen více omezující vůči lidem, kteří to nemají.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 03-11-2021 23:30
1stCL_Fucida napsal:
Zvláště tehdy, pokud nelétáš online, kde je VR přeci jen více omezující vůči lidem, kteří to nemají.
Já s touto větou zásadně nesouhlasím
Jediná věc, která mě skutečně znatelně omezuje proti tomu, když sem lítal na monitoru je, že to fakt kurva bolí se podívat na tu šestku Na druhou stranu naopak zrcátka sou ve VR skutečně použitelná (jako např. zrcátka v autě) a není to jen okrasa pro pastvu oka jako na monitoru...
Co se ostatního týče, v něčem je to mírně lepší, v něčem mírně horší, ale obecně si teda rozhodně nemyslím, že by se ze mě po přechodu na VR stal horší online čistokrevný stíhač
1stCL_Fucida napsal:
Zvláště tehdy, pokud nelétáš online, kde je VR přeci jen více omezující vůči lidem, kteří to nemají.
Já s touto větou zásadně nesouhlasím
Jediná věc, která mě skutečně znatelně omezuje proti tomu, když sem lítal na monitoru je, že to fakt kurva bolí se podívat na tu šestku Na druhou stranu naopak zrcátka sou ve VR skutečně použitelná (jako např. zrcátka v autě) a není to jen okrasa pro pastvu oka jako na monitoru...
Co se ostatního týče, v něčem je to mírně lepší, v něčem mírně horší, ale obecně si teda rozhodně nemyslím, že by se ze mě po přechodu na VR stal horší online čistokrevný stíhač
Prave z toho neustaleho kontrolovani sestky maji vsichni ukrouceny kabely a pak nadavaji na HP, ze dela sunt
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Arpara VR headset - 5K rozlišení, velmi kvalitní micro OLED displeje, kvalitní "pancake" čočky, váha pouhých 200g!, zabudovaná možnost optické korekce pro ty, kteří by jinak museli mít brýle. Cena údajně pouze 600$.
Zatím sice nepoužitelné, kvůli nedoladěnosti trackování atd. - viz video - ale vypadá to, že tudy se bude ubírat vývoj VR.
P.S. Hádal bych, že se za pár let budeme svíjet smíchy, když se zpětně podíváme na monstra typu Pimex, která jsme si dávali na hlavu
Objevil jsem převratný vynález k VR, "room boundary" hardwarově. Aby se nemuselo používat software hnusné a rušivé grafické zobrazení.
Pořídil jsem perský koberec velikosti 1m x 0,5m a hodil ho k počítači tam kde po slepu narážím do zdí, třískám ovladačema o police, případně rozlévám plzeňské lahváče do pc.
Ten koberec perfektně rozměrově svýma zvýšenýma okrajema + odlišným druhem materiálu značí kam můžu a kam ne, páč to detekuju chodidlama. Už jsem nerozlil ani jedno pivo, všechny jsem poctivě vychlastal ..
Myslím že to je na úrovni vynálezu relaxační fólie pašíka Holdena! Nechám si to patentovat a budu milionář .. a ještě nějaký ti peršani
Upravil/a magot dne 28-11-2021 14:49
Objevil jsem převratný vynález k VR, "room boundary" hardwarově. Aby se nemuselo používat software hnusné a rušivé grafické zobrazení.
Pořídil jsem perský koberec velikosti 1m x 0,5m a hodil ho k počítači tam kde po slepu narážím do zdí, třískám ovladačema o police, případně rozlévám plzeňské lahváče do pc.
Ten koberec perfektně rozměrově svýma zvýšenýma okrajema + odlišným druhem materiálu značí kam můžu a kam ne, páč to detekuju chodidlama. Už jsem nerozlil ani jedno pivo, všechny jsem poctivě vychlastal ..
Myslím že to je na úrovni vynálezu relaxační fólie pašíka Holdena! Nechám si to patentovat a budu milionář .. a ještě nějaký ty peršani
Zeman tě předběhl, ten má okraje své Virtuální Reality řešen nejen kobercem, ale pro jistotu i pokročilým HW "room boundary" kdyby náhodou jeho nohy ten koberec necejtili... Takže pospíchej, jinak nebudeš milionář ty, ale pan Prezident
Jj, je to sikovne reseni, obdobne pouzivam uz nejakou dobu, jen tedy ne persan, ale nejaky obyc koberec co mam pod konferencim stolkem
Kazdopadne par navstev co si chteli VR vyzkouset, danou HW zonu opoustili, asi se do toho VR tak ponorili, ze ignorovali me durazne doporuceni, "stuj na tom koberci"... Takze na to pozor, neni to v tom to pripade uplne 100%, ale nastesti jeste nemam vysklene skrinky, deravou televizi, atd. a ovladace, ackoliv pusobi celkem forove, tak uz prezili par rachnuti do steny nebo o zem
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Hot_Dog napsal:
Zeman tě předběhl, ten má okraje své Virtuální Reality řešen nejen kobercem, ale pro jistotu i pokročilým HW "room boundary" kdyby náhodou jeho nohy ten koberec necejtili... Takže pospíchej, jinak nebudeš milionář ty, ale pan Prezident
To jako, že má náš pan Prezident po celoživotní konzumaci koření pozměněnou mysl a dokáže tak předpovídat a řídit kosmické lodě při nadsvětelných rychlostech? To by dávalo jistý smysl
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.