November 25 2024 05:31:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Deschain
606_Druindin napsal:

Pro upřesnění - ustřelili mě vždycky 1/2 VOP, jakože dejme tomu vše na levé straně pryč a na pravé bez poškození, nebo naopak. Myslim že DM BOx ani neumožnujě odstřelení jen samotné pohybující se části (aspoň si nevzpománím, že bych to viděl).

umoznuje, napr u sturmoviku se s tim casto potkavam, u stihacek taky, ale ne tolik, muzou ti odpadnout kridelka, vyskovka, smerovka

Ajvn
Mi upadlo pravé křidélko když jsem jel šílenou rychlostí z kopce.Úsměv

606_Druindin
No ono není možná to samé odpadnout vysokou rychlostí jako ustřelit, ale třeba se pletu.

AH_Kraken
Jiříčku nepřeháněj, já myslím že s Gryzlovem jistě bude mít šanci předvést co ve vás skutečně je. No ale v tom Albatrosu bych se svezl Úsměv

Ajvn
Jo taky mě to napodlo.

Kukuloo
Chlapi, sledujuc ze Kuban sa da onlajn polietat ma napadlo znova nastartovat BOM a...

Uz v menu mi to sekalo a pisalo 5 fps. Na online mi to sekalo jak hovado. Nehratelne. Nak sa mi stratil pocitac FPS, ale bolo to naprd. Stiahol som detaily na low. Nepomohlo. Updatoval nove ovladace, nepomohlo. Stiahol som stare z aprila, nepomohlo. Preinstaloval som a nemohol som sa nalogovat do hry. SPustil som cez ikonu a nalogovalo ma, aj fps v menu ukazalo ale to len preto aby ma porazilo... 5... V offline 11-12 fps. Dal som aj ultra aj low a furt 11-12fps. Cital som ze nak odrovnali nejaku staru kartu od NVidie ci co (ste tu diskutovali o tom) a ja mam este starsiu.

Mam i5 4440, 3.10GHz, 8Gb RAM a grafaren GTX 570, win7 64bit

Stretli ste sa s niecim takym? Mozno je to windozami, volajakesi su zmetene.
Letka_13/Kukulo

Paulus
Nazdar Kukuloo. Mně to funguje s tím to nastavením:
nVidia driver: 384.41

[img]http://imgway.cz/v/44o.jpg[/img] is not a valid Image.

FPS stabilně 60.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Fiks
Pavle,ty máš 570 ?

Baron
Kukulo, kolko mas Ram na karte?
Hals - und Beinbruch!

Kukuloo
Az teraz som sa dostal k odpovediam.

Cau Pavle. Mne to frcalo vo februari okolo 60fps, malo to prepady na 4 raz za cas, ale frcalo to. Po pol roku a niekolkych patchoch to nefacha. Tusim to slo na High nastaveni a nake ficury som mal pozapine aj povypinane. Nepamatam sa.

Barone, 1280mb.
Letka_13/Kukulo

veikso
On má taký dreveny rám. Je to citer...
Vyděšený

LesniHU
AH_Kraken napsal:

LesniHU napsal:

AH_Kraken napsal:

V tomto se pleteš LesníHU. K tomu nepotřebuješ 2x větší VOP
No kdyz myslis :-)
Zpet k puvodni otazce, Spit imho je schopen letet bez pulky vyskovky, protoze je stabilni s volnym rizenim, tj. s pouzitim necelych sedesati procent plochy vyskovky. Za predpokladu, ze bude pilot drzet knipl, bude let bez pulky vyskovky velmi podobny pripad.

V případě že spit je podélně neutrální jak píší autoři hry, tak nebude stabilní s volným kormidlem. V případě že byl stabilní s volným kormidlem musel být stabilní i s pevným. Tak to prostě je. Jo a jen tak na okraj výškovka je něco jiného než VOP. Mrknutí
Touche, nemel bych pouzivat ceske termity, kdyz jsem vyrostl na tech anglickych :-(
Udaje o stabilite cerpam z NACA testu Spita V, co rikaji autori hry a odkud to maji nevim.

AH_Kraken
Nevíš LesníHU nepíšou tam v tom NACA reportu o hmotovém vyvážení, nebo o rohovém odlehčení. Já si vzpomínám že v jedné knize, bohužel jsi namůžu vzpomenout v které, psali že v této souvislosti řešili něco s hmotovým vyvážením, nebo s rohovým odlehčením (už jsem sklerotickej). To hmotové vyvážení by mohlo znamenat rychlé kmity s volným kormidlem a rohové vyvážení velkou nestabilitu s volným kormidlem. Ale bylo to tam jen zmíněno a nic konkrétního tam nebylo.

Rumcajs
Tak to jsem kluci fakt zvědavej, jak to rohový a hmotový vyvážení chcete přenést do BOSka (či jakéhokoli jiného simu).

Jen tím chci říct, že nemáme skutečný knipl spojený s tou mechanickou aerodynamickou soustavou, co měl Spit, ale máme většinou pružinou řízený klacík, kteý vždy drží svůj střed. Někdo má FFB klacík, který drží naprogramovaný střed. Ale nic z toho se vlastně nechová jako ta vzorová soustava. Páčto to bychom museli mít krom FM (Flight model) i SM jako (klacíko model - stick model). A to je asi už fakt nereálné.

Mimochodem to navazuje na jednu z předchozích debat. Spit měl být po vytažení klapek těžký na čumák. Ale našel jsem nějaké materiály, které říkají, že to bylo kvůli tomu, že se změnila díky aerodynamice středová poloha klacíku směrem dopředu. Prostě s vytaženýma klapkama to tahalo za páku a asi proto to bylo najednou těžké na čumák. Tedy naše klacíky, které drží díky pružinám stále stejný střed, tohle neumí zprostředkovat. Nemáte k tomu nějaké informace?

petsild
To co Rume popisuješ tak funguje v DCS u Spita za použití MSFFB2. Já měl celou dobu za to, že jde o ffb chybu. Máš pls odkaz kdes čerpal popis na tohle téma dík.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

LesniHU
AH_Kraken napsal:

Nevíš LesníHU nepíšou tam v tom NACA reportu o hmotovém vyvážení, nebo o rohovém odlehčení. Já si vzpomínám že v jedné knize, bohužel jsi namůžu vzpomenout v které, psali že v této souvislosti řešili něco s hmotovým vyvážením, nebo s rohovým odlehčením (už jsem sklerotickej). To hmotové vyvážení by mohlo znamenat rychlé kmity s volným kormidlem a rohové vyvážení velkou nestabilitu s volným kormidlem. Ale bylo to tam jen zmíněno a nic konkrétního tam nebylo.
Pokud si pamatuji, tak tam vyslovne zminovali, ze chybejici hmotove vyvazeni zvysovalo stabilitu a sily na Ge a s nim by to asi nebylo stabilni.

Rumcajs
petsild napsal:

To co Rume popisuješ tak funguje v DCS u Spita za použití MSFFB2. Já měl celou dobu za to, že jde o ffb chybu. Máš pls odkaz kdes čerpal popis na tohle téma dík.
Zkusím to najít. Teď to po ruce fakt nemám. Je to asi někde v té předchozí diskuzi. Zkusím se zítra vzchopit a najít to.

606_Druindin
AH_Kraken napsal:

Spitfire
Příběh zkušebního pilota
Jeffrey Quill

Je tam o podélné stabilitě spitfirů celá kapitola. Dávali do pětek nějaky protizávaží přímo do řídícího systému výškovky (max. myslim 6lb pro verze s přetlakovou kabinou kde měli lanka ovládající výškovku omezenou volnost pohybu).
Zachraňovali tím špatny chování pětek na vysokejch rychlostech (někdy fatálních), jediná nevýhoda, ale oproti výhodám prý zanedbatelná bylo cukání kniplem při pojíždění přes hrboly.
Pak to cely nahradila nová výškovka s upravenym (vyboulenym) aerodynamickym profilem, které říkali "Westlandská výškovka" a nakonec zvětšili rohovy odlehčení standartní výškovky.
Upravil/a 606_Druindin dne 06-09-2017 23:10

AH_Kraken
Aha. Jo tu knihu někde mám. Tak v té to bylo. Musím si to najít.
Jestli tam dávali závaží přímo na výškovku, tak to opravdu snižuje sílu na g. ale ta stabilita je zvláštní protože na stabilitu s pevným kormidlem to vliv nemá a na rychlé kmity s volným kormidlem to má pozitivní vliv protože je to před osou otáčení.
Jestli to závaží dávali do trasy řízení, tak to zvyšovalo sílu na g (podobnou věc použili na P-51 aby pilot měl větší cit a tak snadno neudělal pád na rychlosti), ale mohlo to zhoršovat stabilitu s volným kormidlem protože to vlastně pomáhá v tomto případě v pohybu toho kormidla

LesniHU
Moje interpretace je ta, ze to zavazi musi byt az za osou otaceni, tedy zvysovat hmotovou nevyvazenost plochy a tim zvetsovat silu na G (a stabilitu). A zvysovat tendenci k flutteru.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,039,772 návštěv