September 29 2024 06:22:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
310_Podrs
falkon napsal:
310_Podrs napsal:
Ten server běží neustále, Fuči?

Nie, ten server nema ziadnu garanciu ze bude bezat! Je to pustene na mojom kompe, na ktorom normalne pracujem... takze cas od casu tam potrebujem nieco poladit, restartnut, atd...

Fuci to bohuzial zabudol dostatocne zdoraznit... :-|


V pohodě Úsměv Právě proto jsem se ptal...a díky za to, falkon Mrknutí
 
http://www.310raf.com
310_cibule
Hoper napsal:
310_cibule napsal:
Falcon, Falcon....? Neznám Šklebící se

Falcona neznáš, ale falkona bys měl Mrknutí
a pokud si nepamatuješ jednu Ediho pidi akci v céčkových Korzárech, kdy to nejmenovaná Cibule (jak je jejím zvykem) ....
- mám pokračovat ? Úsměv))


ale to víš, že znám falkona (z wingsu a z Kostelce, jakož i společných fajn poletů s eddiem blahé paměti). Jen jsem o něm už dlouho neslyšel Mrknutí

Ahóóóóój, falky Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 02-11-2010 16:20
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Tajpan
Georgeu napsal:
Tisková zpráva

Jak jsem naše čtenáře našeho listu informovali v posledních týdnech, napětí ve středu evropy se stále stupňuje. V posledních hodinách situace stává se dramatickou. Jednání na nejvyšší úrovni nepřinesla dosud žádných výsledků a diplomatické zdroje otevřeně hovoří o možnosti ozbrojeného konfliktu. Obyvatelstvo na obou stranách hranice mezi Říší a ČSR je značně neklidné a již jsem viděl mnoho povozů naložených rodinnými majetky, kterak míří do vnitrozemí. Hovořil jsem o těchto věcech s řadou důstojníků i prostých vojínů na obou stranách hranice a všichni vyjadřovali se velmi odhodlaně.

Čeká nás druhé Španělsko?
Malé pohraniční šarvátky jsou hlášeny v posledních dnech podél celé hranice. Přestřelky hlásí četnické hlídky ČSR i vojenské jednotky střežící opevnění. Situace je značně napjatá a obě strany tvrdí, že agrese vychází nikoliv od nich. Mnoho chalup a seníků v hraničním pásu podlehlo ohni, zda se jedná o mstu či čištění předpolí není jasné. Slovní útoky v listech jsou střídány prohlášením v rozhlase a letácích. Jak jsem včera hovořil se sedláky z jedné obce blízko hranic, pozorují především v nočních hodinách mohutné přesuny vojska.
Nadále Vám budeme přinášet zprávy z tohoto neklidného místa.

Pro naše čtenáře listu připravujeme zvláštní vydání o situaci.


vojna už vypukla. Mrknutí
 
falkon
310_cibule napsal:
Ahóóóóój, falky :)

Zdaaaar, Cibule! :) Uz mas korčule?!

Ja viem, viem, je to otrepany vtip.... :)
 
Pajda
falkon napsal:
310_Podrs napsal:
Ten server běží neustále, Fuči?

Nie, ten server nema ziadnu garanciu ze bude bezat! Je to pustene na mojom kompe, na ktorom normalne pracujem... takze cas od casu tam potrebujem nieco poladit, restartnut, atd...

Fuci to bohuzial zabudol dostatocne zdoraznit... :-|


díky za možnost zkoušky falkone,

Na tento server se lze bez problémů připojit i s finálními skiny CSL (pozor zatím to ale není finální balíček!).

Vlastně sem jsem to ještě nepsal, takže CSL má již hotové nové a kvalitní skiny, vč. korektního markingu i číslování. Pouze jsme zapomněli na sedačce Jeepu Tommy-gun, ale to nám snad šmoulové odpustí. Úsměv Nové skiny jsem testoval zatím na 3 počítačích a běhají bez problémů i online.

edit: pardóóón za to "c" ve tvém nicku
Upravil/a Pajda dne 02-11-2010 17:16
 
310_cibule
Falky, byl jsem u tebe na serveru. Máš ho moc hezkej Úsměv

Korčule? Ja? A prečo prave ja? Mrknutí
Upravil/a 310_cibule dne 02-11-2010 22:20
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Hoper
jsem tam
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
olda Olde maly
Teď jsem to zkoušel. Vše nastaveno jak má i zadáno, ale: Please wait. Doposud jsem žádný problém neměl. Ani u Tempa, ani na WT.
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34
 
311_Tank
311_Tank a 311_ Chaindler se hlasi jako nahradnici pro brzke rani operace CSL
 
alfik
Washington Herald Tribune
Od našeho zvláštního zpravodaje
Vřava v srdci Evropy
Pan Hitler narazil
Již 16-tý den zuří boje v malé zemi v samém srdci Evropy – Republice Československé.
Tato, ač zrazena svými Evropskými smluvními partnery, brání se urputně vojům Německých branných sil včetně letectva.
Útok Německých vojsk, jak jsem sám mohl vypozorovati, nebyl ze strany maličkého Československa nikterak vyprovokován, a jest tudíž nutno jej odsouditi jakožto nejvyšší možný akt protiprávní, a já zde apeluji na naši vládu a p. Presidenta, aby se zasadili nanejvýše rychle o to, abychom s celou vahou se postavili na stranu napadenou, abychom pomohli Československému lidu a odkázali p. Hitlera do správných mezí.
Byl jsem dne 17. minulého měsíce u p. Maršíka, svého kolegy z listu Národní listy, a diskutovali jsme o pohybech vojsk na Německé straně, jakož i o akcích Německých bojůvek . Pan Maršík domníval se, že tyto povedou nakonec k válce bez ohledu na to jak se k nemožným a nemorálním požadavkům Německým postavily státníci Itálie, Francie, a Velké Británie. Nevěděl jsem napřed, není-li obava mého kolegy přehnána, vždyť on nakonec dovozoval, že v případě nečinnosti těchto států, a zvláště pak těch dvou posledně jmenovaných, bude nejen zničena demokracie v Československu, ale ohrožena i demokracie a samotná existence Francie a Velké Británie!
Avšak – můj pan kolega projevoval lepší znalost nátury Německé nežli já, neboť v noci pak byl jsem probuzen hlubokým bručením mnoha leteckých motorů – a probůh! - poté i hlasitými výbuchy bomb, jež sypaly se z Německých letounů!
A považte! Jak jsem ráno zjistil, nebyly bombardovány objekty vojenské! Tak jako ve Španělsku, i zde vybrali si bombometčíci Němečtí cíle civilní, obyvatelstvo vesnic okolo Prahy!
Jak se také posléze ukázalo, také Německé tanky a vojsko pěší překročilo hranice v počtu do té doby nevídaném. Jaké však bylo jejich překvapení – armáda i letectvo Československé ukázalo jim že je nutno s nimi počítati! A doneslo se mi i to, že nejvyšší představitelný počet z obyvatelstva Německé národnosti dostavilo se ať již dříve k odvodu mobilisačnímu, nebo teď mimořádně se hlásí v kasárnách, namnoze se svou vlastní, loveckou zbraní, a jsou tito dobří lidé odhodláni postaviti se za existenci státní, na obranu proti zlotřilým Německým vojům!
Německá branná moc postupuje vpřed – pomalu, a se strašnými ztrátami lidskými i materielními. Národ Československý, spolu s dobrovolníky na pomoc přišedšími, brání urputně svou vlast, svou svobodu, své domovy i životy.
Jak ale dlouho může odolávati náporu Teutonskému, nepřijde-li pomoc od krajin blízkých jim jak demokracií v nich vládnoucí, tak i pojetím spravedlnosti a práva mezinárodního?
Jak dlouho vydrží statečným vojákům Československým palivo do motorů? Náboje do pušek? A obyvatelstvo již, jak jsem se také dozvěděl, počíná pociťovati obtíže s dodávkami potravin a jiného zboží k životu potřebného, a snad dokonce již bylo nutno započíti s distribucí na systému přídělovém – zde říkají: lístkovém!
Znovu jest mi ptáti se nanejvýše vážně: Mlčeli jsme při zprávách od Židů z Německa k nám utíkajících, mlčeli jsme k válce Španělské, budeme mlčeti i v tomto případě?
Nebo budeme alespoň v tom pomáhati, že dodáme lidu Československému potřebné vybavení, zbraně, náboje, sestavy kompletní polní zdravotnické, benzín motorový i letecký, věci tedy, o něž nás již President Československý, p. Dr. Beneš požádal?
Neboť, jak se již zdá býti jasným, nepomůžeme-li nyní, budeme muset pomáhati později, a to v množství mnohem vyšším, státům jako Velká Británie a Francie, které obrátily se k Československu neprozřetelně zády. A kdoví, možná i naši chlapci budou museti v Evropě válčiti, a umírati ve značných počtech, nepomůžeme-li teď napadenému!
Alf
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
MK_KaiN
Panenko skákavá! Šklebící se Chudáci němečtí bombometčíci.
 
DarkTatka
Clovek se tak snazi a nejaci bombometcici mu uplne znici karmu.
 
Lekk
Alfiku - boží - ten vytříbeny sloh 30-40 tých let. Nádhera. Ted at se představí nějaký Nacionale pisálek. Tohle nemuže trumfnout!
Mrknutí
 
1stCL_Bumik
Jo, on se představí a zavřou ho, chudáka Šklebící se
 
Serza
Mehehehe. Americani! A ste v hajzlu, Modri! Vyděšený
 
j4ck41
New York Times

Dvacet let od ukončení Velké války se Evropou opětovně ozývají strašlivé zvuky válečné. Domovy jsou ničeny, lidé po tisících hynou. Zajisté mnohý z našich ctěných čtenářů si již položil otázku: Kdo jest viníkem této situace? Která z evropských mocností zažehla požár válečný? Německo, Francie či snad Velká Británie? Nikoliv, tyto státy si válku nepřály. Viníka jest třeba hledat jinde. V malém státu, jenž je pohrobkem bývalé říše Rakousko-Uherské, v Republice Československé.

Tento stát, jenž sám sebe s oblibou zval Baštou demokracie ve Střední Evropě, hrubě pošlapával práva svých obyvatel jenž neměli toho štěstí, že se mohli přihlásiti k národnosti československé. Zášt tato pak, ve zvýšené míře, dopadala na občany německé národnosti, jež převážně obývají příhraniční oblasti s Německou říší sousedící, které jsou též známy pod souhrným názvem Sudety. Obyvateté tito nesčetněkrát dali najevo nespokojenost s osudem, který na jejich bedra uvalila rozhodnutí státníků po Velké válce. Již v prvních dnech po vyhlášení Republiky Československé, byla tato území násilně okupována vojskem československým a silou bodáků pak pevně udržena. Ve volbách, vznešeně nazývaných demokratických, pak vůle voličů mnohokrát zlovolně přehlížena byla a zvoleným zástupcům německých sluchu dopřáno nebylo.

Bylo-li se tedy diviti, že tito lidé po svobodě volají? Že své zraky přes hranice toužebně upírají? Přes hranice tak blízké a přesto tak vzdálené. Zajisté nikoliv. Pro mnohé tyto nešťastníky pak poslední naději na zlepšení svých životních podmínek představuje jediný muž. Vůdce německého národa, říšský kancléř Adolf Hitler. Tento muž, vědom si těžkých podmínek životních svých krajanů, usilovně pracoval na mírovém řešení. Jeho úsilí bylo pak tohoto roku korunováno úspěchem kdy, na konferecni konané ve starobylém městě Mnichov, státníci veškerých mocností evropských za pravdu mu dali a v zájmu míru celoevropského Republiku Československou k odstoupení Sudet vyzvali.

Československo však na výzvu svých sousedů i spojenců odpovědělo vpravdě nevídaně. Všeobecnou mobilisací! Ano, ctěný čtenáři. Statisíce československých vojínu bylo povoláno do zbraně. A mezi nimi i nedobrovolně mnoho vojínů německé národnosti, násilně včleněných do československých oddílů. Téměř současně s touto mobilisací také začalo československé vojsko provádět četné provokace na hranicích. Situace posléze zašla již tak daleko, že válce zabránit nemožné bylo.

A proč celé tyto záležitosti zde tak zevrubně popisujeme? Neboť president Republiky Československé Dr. Beneš požádal nás o pomoc pro svoji bojující zemi! Volá po nábojích do strojních pušek a děl, palivu pro motory a jiném zboží válečném. Volá po pomoci a s neskutečnou drzostí se odvolává na přátelství mezi našimi národy. A co hůře. Již se ozývají i někteří naši takzvaní kolegové a tyto nesmyslné požadavky podporují. Avšak pánové z Washington Herald Tribune, vy i Dr. Beneš zapomínáte, že stejně tak jako se náš národ, v osobě ctihodného presidenta Wilsona, postavil za právo na sebeurčení národů strádajících pod jhem Rakousko-Uherským, tak nyní se musí taktéž postavit za práva národů trpícím pod útlakem Československým, a v zastoupení osobou našeho presidenta Roosevelta požadavky vlády Československé striktné odmítnout.
Upravil/a j4ck41 dne 03-11-2010 10:59
 
Serza
Odedneska vnimam New York Times jako bandu Nacku v prestrojeni.
 
310_Pip
vzdycky sem vedel ze Timesy sou jen ubohy platek, ehm a ktery redaktor, ze je podepsan pod ten blabol? Pff
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Serza
Jakozto spravny clovek ktery chce byt pruzkumakem jsem o tom neco zjistil. Menuje se Hans Hitler, a je emigrant z Nemecka...
 
Jimik
Ode dneška mám předplacený pravidelný odběr New York Times! Nějaký Washington Herald Tribune jsou dobrý tak sotva na podpal našeho národně sociálního uhlí pocházejícího z mostecké pánve.

Pro soukmenovce, kteří nevládnou tomu podivnému jazyku čechů přikládám překlad:

Zwanzig Jahre nach dem Ersten Weltkrieg, mit Europa wieder hören die schrecklichen Geräusche des Krieges. Häuser zerstört sind, sind die Menschen zu Tausenden sterben. Sicherlich viele unserer Leser gehegt haben bereits die Frage gestellt: Wer ist der Täter in dieser Situation? Welche der europäischen Mächte entzündete das Feuer des Krieges? Deutschland, Frankreich und vielleicht das Vereinigte Königreich? Nein, diese Staaten nicht wollen Krieg. Der Täter ist an anderer Stelle gefunden werden. In einem kleinen Staat, der ist ein Überlebender der ehemaligen österreichisch-ungarischen Monarchie, der Republik Tschechoslowakei.

Dieser Zustand, der sich selbst gern Bastion der Demokratie in Mitteleuropa, etwa zertreten die Rechte seiner Bürger, die das Glück in der Lage sein, die tschechoslowakische Staatsangehörigkeit Login hatte einladen. Dieses Ressentiment dann zunehmend entpuppte sich Bürger deutscher Nationalität, die vor allem bewohnen das Grenzgebiet mit dem benachbarten Deutschen Reich, die auch unter dem Dach des Sudetenlandes sind bekannt. Obyvateté viele Male haben sie die Unzufriedenheit mit dem Schicksal, dass auf ihren Schultern die Entscheidungen der Staatsmänner nach dem Ersten Weltkrieg auferlegt ausgedrückt. Bereits in den ersten Tagen nach der Veröffentlichung der Tschechoslowakischen Republik, wurde gewaltsam diesen Gebieten und die Stärke der tschechoslowakischen Armee Bajonette dann fest gehalten besetzt. Bei den Wahlen, großspurig als demokratisch bezeichnet, dann werden die Wähler oft mutwillig missachtet und die gewählten Vertreter des deutschen starb sehr jung, nicht zu hören.

Wenn es also keine Überraschung, dass diese Menschen nach Freiheit ruft? Dass ihre Augen sehnsüchtig über die Grenze verweigert? Über die Grenze, so nah und doch so weit weg. Sicher nicht. Für viele dieser Unglücklichen die Hoffnung auf eine Verbesserung ihrer Lebensbedingungen, eines einzigen Mannes. Der Führer des deutschen Volkes, Adolf Hitler Reichskanzler. Der Mann, der sich des schwierigen Lebensbedingungen ihrer Landsleute, fleißig auf eine friedliche Lösung. Seine Bemühungen waren mit dem Erfolg dieses Jahres gekrönt, wenn sie auf der Konferenz in der antiken Stadt München statt, Staatsmänner aller europäischen Mächte nach der Wahrheit, und gab ihm eine paneuropäische Zinssatz für die Tschechoslowakische Republik genannt Sudetenland.

Tschechoslowakei, aber nennen ihre Nachbarn und Verbündeten reagierten auf eine wahrhaft beispiellos. Allgemeine Mobilmachung! Ja, ehrlich Leser. Hunderte von tschechoslowakischen Soldaten wurde zu den Waffen gerufen. Und unter ihnen viele Soldaten unfreiwillig die deutsche Staatsangehörigkeit gewaltsam in die tschechoslowakische Sektion aufgenommen. Fast gleichzeitig mit der Mobilisierung der tschechoslowakischen Armee hat ebenfalls begonnen, zahlreiche Provokationen an der Grenze zu implementieren. Die Situation hat sich endlich so weit gegangen, zu verhindern, dass der Krieg war unmöglich.

Und warum all diese Dinge so gründlich beschrieben? Für Präsident der Tschechoslowakischen Republik, fragte Dr. Benes uns um Hilfe für seinen Kampf Land! Er nennt die Ladung in die Waffen und Maschinen, Treibstoff für Motoren und andere Waren Krieg. Hilferufe und unglaubliche Arroganz verweist auf die Freundschaft zwischen unseren Völkern. Und was noch schlimmer. Schon können Sie auch hören einige unserer sogenannten Arbeitskollegen und fördern diese Zumutungen. Aber die Herren von der Washington Herald Tribune, und Dr. Benes Sie vergessen, dass, genau wie unsere Nation, in der Person des Honorable President Wilson stand für die Selbstbestimmung der Völker unter dem Joch des Sterbens österreichisch-ungarischen, und nun muss auch für die Rechte der Völker stehen Leiden unter dem Druck der Tschechoslowakei, und im Namen der Person unseres strengen Anforderungen von Präsident Roosevelt der tschechoslowakischen Regierung abgelehnt.
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,689,519 návštěv