WT_Horrido napsal:
Jo běžte létat. Mám pro vás úkol: vemte Ta-152H vystoupejte do 7000 a pak si dejte střemhlavý let. Po dosažení 1000 km/h vyberte pouze pomocí vyvážení. Vybrat byste měli v 600 metrech a bez šáhnutí na plynovou páku vysmrdět zpět do 7000. Pilot od začátku vybírání do vystoupání v bezvědomí. Dejte vědět jak to probíhá ve Šturmovi
Fuči mám objednány Dory od Eagle Edition a myslím, že se lecos nového dozvím, Ježíšek mi od nich přinesl Ta-152 a je to taky velice pěkné čtení (viz úloha), doporučuji.
Pane uciteli, poslusne hlasim, ze pilot v bezvedomi nebyl, ovsem letadlo ano.
je to slovensky a je to dlouhé
no i tak sem to přečetl celé - dobrý
mám jedinej dotaz
to fakt existujou lidi co seděj u hry se stopkama, grafem, pojízdnou knihovnou a nejlépe dvěma až třema veteránama
no někdo rád holky někdo vdolky
Robo napsal:
Pane uciteli, poslusne hlasim, ze pilot v bezvedomi nebyl, ovsem letadlo ano.
Hehe vtipné je, že ten pilot navíc píše, že těch tisíc držel protože prostě neměl odvahu letět rychleji, barva se mu z bedny ještě neloupala.
A že ti maníci nebyli žádná béčka. Když s barografem testovali kam to vystoupá tak, protože přetlakový cockpit byl děravý jako cedník, stoupal s tím pilot na "kyslíkový dluh." Ve 12000 už šoféroval jen levou rukou páč pravá polovina těla mu ochrnula Upravil/a WT_Horrido dne 24-01-2011 10:55
šlo by v dalším patchy , přidat aji nabíjení zbraní u střelců v bombarderech a zasekávaní zbraní v prudkých manévrech ? teda jestli to není zbytečnéUpravil/a 606_Alllite dne 24-01-2011 11:03
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
Robo napsal:
A viem dobre o com hovorim, viaceri ma tu poznaju aj ako pilota a hadam mozu potvrdit, ze nie som uplne najhorsi, a ze lietam vsetky obdobia a na vsetkych stranach, vzdy ma to bavi, a NIKDY sa nestazujem na FM svojho ani protivnikovho lietadla.
potvrzuji
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
313_123 napsal:
mám jedinej dotaz
to fakt existujou lidi co seděj u hry se stopkama, grafem, pojízdnou knihovnou a nejlépe dvěma až třema veteránama
no někdo rád holky někdo vdolky
He he Zrovna včera jsem za účelem své grafomanské megalománie na téma "Fw 190 4.10+" ležel v dobových grafech a manuálech asi 5 hodin Bejvalka mi znovu oznámila, jak je ráda, že se se mnou rozešla
Robo napsal:
Tym naopak bolo par veci vysvetlit - ono ja raz za rok neodolam nutkaniu daco sa pokusit vysvetlit a obratit na pravnu mieru, ked sa to skombinuje s faktom, ze mam nahodou vynimocne vela casu ako vcera, vzdy to skonci takto - zabudnem ze som na SVK, neviem ci to je najma tym, ze pisem dlhe vety a dlhe prispevky, ale mam dojem, ze ludia s ktorymi tu komunikujem maju zapchate usi a uz aj si navliekaju rukavice ako kolega odbronik na Luftwaffe pan Tempik, ktory mi este stale dlzi omluvu.
r
Já bych se Tempíka trochu zastal - on má celkem hluboké znalosti letadel - především late-war. Ostatně konkrétně u té D-9 jsem mu data do hlavy před nějakým časem vrážel osobně Problém je, že včera začala místo chladné hlavy promlouvat hlava horká a to je v technické diskusi nejen nežádoucí, ale i zbytečné. Což samozřejmě neomlouvá použití osobních útoků - jen bych tím rád naznačil, že Tempík není "typical red/blue whiner", zpravidla ví o čem mluví a trpí jen na interpretaci. Jak vidno, i po letech občas trochu ujede. Což, Tempíku?
Robo napsal:
A viem dobre o com hovorim, viaceri ma tu poznaju aj ako pilota a hadam mozu potvrdit, ze nie som uplne najhorsi, a ze lietam vsetky obdobia a na vsetkych stranach, vzdy ma to bavi, a NIKDY sa nestazujem na FM svojho ani protivnikovho lietadla.
Je to tak Hlavně když letíš s Colonelem, Kukulem a spol. To si pak dovolíš i na nás
MK_KaiN napsal:
Teda já ti nevím, ale vyměnit ženskou za graf. A ještě bejt spokojenej.
No...když si to po sobě čtu, tak to vyznívá trochu absurdně Ale ten klid, kterej teď mám na svoje věci K nezaplacení
. . . si tak matně vybavuju jak mi někdo hustil do hlavy jistou věc! Proč jako že sem skončil se Štepou!! Že to je divný a hlavně tak nějak hloupí a k nevíře. Sakra Fuči to už je dávno co . . . .
SRY za OT.
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 24-01-2011 15:54
606_Alllite napsal:
šlo by v dalším patchy , přidat aji nabíjení zbraní u střelců v bombarderech a zasekávaní zbraní v prudkých manévrech ? teda jestli to není zbytečné
vzhledem k tomu že palubní střelci neumějí přesměrovávat palbu na nejbližší cíl nebo pálej z velké dálky, tak jakékoliv další omezení není na místě.
Robo já tedy naposledy zareaguji a nechám to být. Zkus jen stručně odpovědět na moje případné dotazy a já už nebudu ni odpovídat.
Během čtení debat o tom, jestli je spit teď konečně správně jsem mlčel, protože konkrétně do spitů moc nejsem a hodnotit pocit reálného letu na základě domněnek nemá smysl. Ale byl jsem rád, že se konečně začíná hýbat s Olegovýma (nebo kdo to má na svědomí) modelama letadel. To že by si hodně letadel zasloužilo opravy jsi zmínl dobře. Každopádně moje poznámka o Doře 44 a Bf 109G6/AS je myslím vcelku opodstatněná, protože já třeba nevím o jediném letadle západních spojenců, které by létalo o 30-50 km/h rychleji, než by podle dobových testů mělo (naposledy jím byl právě spitV s trop filtrem). To jsem také zmínil na tvůj dotaz ohledně toho, co se mi nelíbí na Doře a G6/AS. Kdybych věděl, že po mě budeš chtít elaborát, tak jsem ti ho klidně udělal.
Během debaty nejen z mé hlavy vyplynulo, že Dora i G6/AS jsou opravdu přestřelené, ale to už jsi ze mne dělal hlupáka, který se v letadlech nevyzná, protože píše Bf-109 a ne Bf 109...
Já psal i konkrétní rychlosti, kterých by letouny měly dosahovat (a psal jsem to s čistým svědomím) a ty ses mi jen vysmál, že Kurfurst není dobrý zdroj. Udělal jsi to i teď ve své slohové práci. Sám jsi však nedal jediný údaj, který by dokázal tvoji větu, že G6/AS ve hře je jen špatně pojmenovaná G14/AS. Jestli tedy smím - Mohl by jsi mi prosím otevřít obzory a ukázat mi pravý test G14/AS, která by měla létat u země 590 km/h?
Víš, já měl totiž za to, že značení AS značí spíše letouny Bf do vyšších výšek a na hodně místech jsem si to i přečetl od jiných. Hodil jsem sem např. článek jistého Hanse.S z Palby.cz, ve kterém uvádí, že rychlost verze G6/AS oproti klsické G6 u země neklesla jen díky zlepšené aerodinamice. Ale o tom, že by měla být rychlejší tam nic nepíše. I ten proradný Kurfurst udává pro G14/AS maximální hodnoty u země na 550 km/h a to je G-14 verze uhlazenějším strojem, než G6.
Ohledně té Dory"44" jsem vděčný za tvoje pochopení toho, že je opravdu hodně mimo.
Možná i pochopíš, proč jsem tolik vyletěl, když jsi napsal:
"Co sa G-6/AS tyka, tam sa vykony lietadla v hre priblizuju skor realnej G-14/AS, ale moj nazor je, ze late war Befka aj Dory su na tom este relativne ok co sa FM tyka"
To že jsi teď dodal:
"Takze prvy problem je, ze si bud necital alebo nepochopil co som sa ti trpezlivo snazil rozpisat a stale si na mna utocil ako keby som sa s tebou hadal alebo ako keby som tvrdil, ze ved Dory a 109iny su uplne OK."
tě šlechtí a jsem rád, že jsi dokázal částečně ustoupit.
Já přiznávám, že 80% času trávím v červených strojích. A teď si vem protivníky, kteří stávají prot G6/AS na veřejných serverech. Budou to Spitfiry IX, Typhoon, P-47 C/D.
Spity lítám minimálně, ale i tk si troufám říct, že LF IX spit by měl být u země rachlejí, než Bf 109G6/AS. Ale v Il2 tomu tak není. Hodně často z toho plyne to, že ti pilot Bf uteče, ikdyž je to vlastně historický nesmysl.
Co ale sedám raději je třeba bitevní Typhoon. Tohle letadlo si lidem z oboru moc netřeba představovat. Bylo to letadlo se solidníma výkonama v malých výškách a tragickýma ve velkých. Začal se používat spíše jako bitevník. Proti němu stály z řad Bf hlavně verze G6. Klasická G6 je obratnější, lépe stoupe a jediná výhoda Typhoonu byla v rychlosti - u země dosahoval 560 km/h. Převyšoval ji u země o pěkných cca 40 km/h. Jako bitvníku mu to zcela jistě mnohokrát zachránilo kůži.
No a teď si vem, že tu máme Bf 109G6/AS, které by v lepším případě mohla mít mít rychlost 550 km/h. Sám vidíš, že pořád by to nebohému bitevníku mělo stačit na vyklizení pozic. Jenže ouha. Máme tu sprintera, který by měl být správně pomalejší, jenže on je o 30km/h naopak rychlejší. Co pak zbyde pilotu Typhoona, když je méně obratný, méně stoupavý a díky milnému FM navíc i výrazně pomalejší? Buď může doufat ve špatnou střelbu nepřítele, nebo si může zkrátit trápením pomocí padáku. Typhoon se stává prakticky nehratelným strojem.
I ta P-47 D Razorback by měl být u země rychlejší, než klasická G6/AS a je na tom bit, protože opak je pravdou.
Chápu, že ty tyhle věci neřešíš a užíváš si Ila jak je. Pro mě je ale Il2 spíše okrajovou záležitostí koníčku. Více mě zajímají samotná letadla a historie a mě osobně se nelíbí, pokud se historie a Il2 tak moc rozchází. Prakticky to zničí pocit z toho, že jde o dobrý simulátor. Proto jsem byl rád, že se ve FM začíná vrtat, spěje to k lepšímu.
Ještě vypíchnu tvoji výtku:
"A pozrime sa na teba - ocividne pilot Tempestu ktoreho stve vyhlad vzad (pritom 3d model je evidentne korektny ako som sa ti snazil ukazat, a problem spociva v inom limite hry) a este viac ho stvu prilis dobri protivnici - Dory a ASka, a vehementne sa dozaduje 'napravy'."
Asi nejdůležitější věc - Já se nikde vehementně úpravy nedožaduji. Jen budu rád pokud se to opraví. Tuhle debatu jsem začal a vedl na tvůj popud.
Ano, výhled vzad mě celkem trápí. Ale i já ájsem ukázal porovnání s jinými Bubletop stroji. Fotka ve srovnáním s 3D modelem nám moc neřekne, pokud v tom 3D modelu nevíme kde má pilot hlavu a oči, ale co už... Možná si tedy nezaslouží Tempest výhled zlepšit, ale P-47 a P-51 zhoršit. Nechám to být. Uvidíme jak se to vyvine.
To že mě trápí přestřelenost Dor a G6/AS jsem osvětlil výše. Věřím tomu, že kdyby létali například Mustangy o 40km/h více, že by se také někdo ozval a podle mého mínění by bylo správné je opravit.
Navíc možná mi o nebudeš věřit, ale i já semtam sednu do fokáče a vím moc dobře jak je to dobrý stroj. Dora 44 je pro mě osobně nejlepší pístový letoun hry Il2. Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš PM a můžeme zaběhnout na Akro a zablbnout. Já s Dorou a ty s Tempestem
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.