October 20 2025 09:21:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.10 patch
Robo
WT_Horrido napsal:
Jo běžte létat. Mám pro vás úkol: vemte Ta-152H vystoupejte do 7000 a pak si dejte střemhlavý let. Po dosažení 1000 km/h vyberte pouze pomocí vyvážení. Vybrat byste měli v 600 metrech a bez šáhnutí na plynovou páku vysmrdět zpět do 7000. Pilot od začátku vybírání do vystoupání v bezvědomí. Dejte vědět jak to probíhá ve Šturmovi Mrknutí

Fuči mám objednány Dory od Eagle Edition a myslím, že se lecos nového dozvím, Ježíšek mi od nich přinesl Ta-152 a je to taky velice pěkné čtení (viz úloha), doporučuji.

Pane uciteli, poslusne hlasim, ze pilot v bezvedomi nebyl, ovsem letadlo ano. Šklebící se

313_123
je to slovensky a je to dlouhé
no i tak sem to přečetl celé - dobrý

mám jedinej dotaz
to fakt existujou lidi co seděj u hry se stopkama, grafem, pojízdnou knihovnou a nejlépe dvěma až třema veteránama
no někdo rád holky někdo vdolky

WT_Horrido
Robo napsal:
Pane uciteli, poslusne hlasim, ze pilot v bezvedomi nebyl, ovsem letadlo ano. Šklebící se

Hehe vtipné je, že ten pilot navíc píše, že těch tisíc držel protože prostě neměl odvahu letět rychleji, barva se mu z bedny ještě neloupala. Úsměv

A že ti maníci nebyli žádná béčka. Když s barografem testovali kam to vystoupá tak, protože přetlakový cockpit byl děravý jako cedník, stoupal s tím pilot na "kyslíkový dluh." Ve 12000 už šoféroval jen levou rukou páč pravá polovina těla mu ochrnula Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 24-01-2011 10:55
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

606_Alllite
šlo by v dalším patchy , přidat aji nabíjení zbraní u střelců v bombarderech a zasekávaní zbraní v prudkých manévrech ? teda jestli to není zbytečnéÚsměv
Upravil/a 606_Alllite dne 24-01-2011 11:03
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

606_Alllite
Robo napsal:
A viem dobre o com hovorim, viaceri ma tu poznaju aj ako pilota a hadam mozu potvrdit, ze nie som uplne najhorsi, a ze lietam vsetky obdobia a na vsetkych stranach, vzdy ma to bavi, a NIKDY sa nestazujem na FM svojho ani protivnikovho lietadla.

potvrzujiMrknutí
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

1stCL_Fucida
313_123 napsal:
mám jedinej dotaz
to fakt existujou lidi co seděj u hry se stopkama, grafem, pojízdnou knihovnou a nejlépe dvěma až třema veteránama
no někdo rád holky někdo vdolky

He he Úsměv Zrovna včera jsem za účelem své grafomanské megalománie na téma "Fw 190 4.10+" ležel v dobových grafech a manuálech asi 5 hodin Úsměv Bejvalka mi znovu oznámila, jak je ráda, že se se mnou rozešla Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

MK_KaiN
Teda já ti nevím, ale vyměnit ženskou za graf. A ještě bejt spokojenej. Úsměv

1stCL_Fucida
Robo napsal:
Tym naopak bolo par veci vysvetlit - ono ja raz za rok neodolam nutkaniu daco sa pokusit vysvetlit a obratit na pravnu mieru, ked sa to skombinuje s faktom, ze mam nahodou vynimocne vela casu ako vcera, vzdy to skonci takto - zabudnem ze som na SVK, neviem ci to je najma tym, ze pisem dlhe vety a dlhe prispevky, ale mam dojem, ze ludia s ktorymi tu komunikujem maju zapchate usi a uz aj si navliekaju rukavice ako kolega odbronik na Luftwaffe pan Tempik, ktory mi este stale dlzi omluvu.
r

Já bych se Tempíka trochu zastal - on má celkem hluboké znalosti letadel - především late-war. Ostatně konkrétně u té D-9 jsem mu data do hlavy před nějakým časem vrážel osobně Úsměv Problém je, že včera začala místo chladné hlavy promlouvat hlava horká a to je v technické diskusi nejen nežádoucí, ale i zbytečné. Což samozřejmě neomlouvá použití osobních útoků - jen bych tím rád naznačil, že Tempík není "typical red/blue whiner", zpravidla ví o čem mluví a trpí jen na interpretaci. Jak vidno, i po letech občas trochu ujede. Což, Tempíku? Úsměv

1stCL_Fucida
MK_KaiN napsal:

No...když si to po sobě čtu, tak to vyznívá trochu absurdně Úsměv Ale ten klid, kterej teď mám na svoje věci Úsměv K nezaplacení Úsměv

Panek
Vykašlete se na grafy! Důležitá je síla propagandy.

olda Olde maly
Robo napsal:
A viem dobre o com hovorim, viaceri ma tu poznaju aj ako pilota a hadam mozu potvrdit, ze nie som uplne najhorsi, a ze lietam vsetky obdobia a na vsetkych stranach, vzdy ma to bavi, a NIKDY sa nestazujem na FM svojho ani protivnikovho lietadla.

Je to tak Šklebící se Hlavně když letíš s Colonelem, Kukulem a spol. To si pak dovolíš i na nás Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

1stCL_Novotny
1stCL_Fucida napsal:
MK_KaiN napsal:

No...když si to po sobě čtu, tak to vyznívá trochu absurdně Úsměv Ale ten klid, kterej teď mám na svoje věci Úsměv K nezaplacení Úsměv

. . . si tak matně vybavuju jak mi někdo hustil do hlavy jistou věc! Proč jako že sem skončil se Štepou!! Že to je divný a hlavně tak nějak hloupí a k nevíře. Sakra Fuči to už je dávno co . . . . Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

SRY za OT.
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 24-01-2011 15:54

1stCL_Fucida
Novotňas, my ještě nejsme starý! Šklebící se

311_Tank
4.10 JE modrej patch !
1x Bitevnik a 3x Bombarder a RED nic Šklebící se

Stacili by i revidovane letadla jako CC mosquito, Mosquito XIX, CC Beaufighter ..Smutný
Upravil/a 311_Tank dne 24-01-2011 16:57

Panek
Hele je potřeba čas pro odjištění na ty polský puff bomby?Úsměv

Ajvn
Odpovidající motor a výzbroj do Mustanga Tandrbolta- nic
Supermarine SPITFořenac-Yes

Farky
Tohle mně zajímá - co je špatně na Thunderboltu s Mustangem že je to potřeba opravit?

saldy
606_Alllite napsal:
šlo by v dalším patchy , přidat aji nabíjení zbraní u střelců v bombarderech a zasekávaní zbraní v prudkých manévrech ? teda jestli to není zbytečnéÚsměv

vzhledem k tomu že palubní střelci neumějí přesměrovávat palbu na nejbližší cíl nebo pálej z velké dálky, tak jakékoliv další omezení není na místě.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
606_Temp
Robo já tedy naposledy zareaguji a nechám to být. Zkus jen stručně odpovědět na moje případné dotazy a já už nebudu ni odpovídat.

Během čtení debat o tom, jestli je spit teď konečně správně jsem mlčel, protože konkrétně do spitů moc nejsem a hodnotit pocit reálného letu na základě domněnek nemá smysl. Ale byl jsem rád, že se konečně začíná hýbat s Olegovýma (nebo kdo to má na svědomí) modelama letadel. To že by si hodně letadel zasloužilo opravy jsi zmínl dobře. Každopádně moje poznámka o Doře 44 a Bf 109G6/AS je myslím vcelku opodstatněná, protože já třeba nevím o jediném letadle západních spojenců, které by létalo o 30-50 km/h rychleji, než by podle dobových testů mělo (naposledy jím byl právě spitV s trop filtrem). To jsem také zmínil na tvůj dotaz ohledně toho, co se mi nelíbí na Doře a G6/AS. Kdybych věděl, že po mě budeš chtít elaborát, tak jsem ti ho klidně udělal.
Během debaty nejen z mé hlavy vyplynulo, že Dora i G6/AS jsou opravdu přestřelené, ale to už jsi ze mne dělal hlupáka, který se v letadlech nevyzná, protože píše Bf-109 a ne Bf 109...
Já psal i konkrétní rychlosti, kterých by letouny měly dosahovat (a psal jsem to s čistým svědomím) a ty ses mi jen vysmál, že Kurfurst není dobrý zdroj. Udělal jsi to i teď ve své slohové práci. Sám jsi však nedal jediný údaj, který by dokázal tvoji větu, že G6/AS ve hře je jen špatně pojmenovaná G14/AS. Jestli tedy smím - Mohl by jsi mi prosím otevřít obzory a ukázat mi pravý test G14/AS, která by měla létat u země 590 km/h?
Víš, já měl totiž za to, že značení AS značí spíše letouny Bf do vyšších výšek a na hodně místech jsem si to i přečetl od jiných. Hodil jsem sem např. článek jistého Hanse.S z Palby.cz, ve kterém uvádí, že rychlost verze G6/AS oproti klsické G6 u země neklesla jen díky zlepšené aerodinamice. Ale o tom, že by měla být rychlejší tam nic nepíše. I ten proradný Kurfurst udává pro G14/AS maximální hodnoty u země na 550 km/h a to je G-14 verze uhlazenějším strojem, než G6.

Ohledně té Dory"44" jsem vděčný za tvoje pochopení toho, že je opravdu hodně mimo.

Možná i pochopíš, proč jsem tolik vyletěl, když jsi napsal:
"Co sa G-6/AS tyka, tam sa vykony lietadla v hre priblizuju skor realnej G-14/AS, ale moj nazor je, ze late war Befka aj Dory su na tom este relativne ok co sa FM tyka"

To že jsi teď dodal:
"Takze prvy problem je, ze si bud necital alebo nepochopil co som sa ti trpezlivo snazil rozpisat a stale si na mna utocil ako keby som sa s tebou hadal alebo ako keby som tvrdil, ze ved Dory a 109iny su uplne OK."

tě šlechtí a jsem rád, že jsi dokázal částečně ustoupit.

Já přiznávám, že 80% času trávím v červených strojích. A teď si vem protivníky, kteří stávají prot G6/AS na veřejných serverech. Budou to Spitfiry IX, Typhoon, P-47 C/D.
Spity lítám minimálně, ale i tk si troufám říct, že LF IX spit by měl být u země rachlejí, než Bf 109G6/AS. Ale v Il2 tomu tak není. Hodně často z toho plyne to, že ti pilot Bf uteče, ikdyž je to vlastně historický nesmysl.
Co ale sedám raději je třeba bitevní Typhoon. Tohle letadlo si lidem z oboru moc netřeba představovat. Bylo to letadlo se solidníma výkonama v malých výškách a tragickýma ve velkých. Začal se používat spíše jako bitevník. Proti němu stály z řad Bf hlavně verze G6. Klasická G6 je obratnější, lépe stoupe a jediná výhoda Typhoonu byla v rychlosti - u země dosahoval 560 km/h. Převyšoval ji u země o pěkných cca 40 km/h. Jako bitvníku mu to zcela jistě mnohokrát zachránilo kůži.
No a teď si vem, že tu máme Bf 109G6/AS, které by v lepším případě mohla mít mít rychlost 550 km/h. Sám vidíš, že pořád by to nebohému bitevníku mělo stačit na vyklizení pozic. Jenže ouha. Máme tu sprintera, který by měl být správně pomalejší, jenže on je o 30km/h naopak rychlejší. Co pak zbyde pilotu Typhoona, když je méně obratný, méně stoupavý a díky milnému FM navíc i výrazně pomalejší? Buď může doufat ve špatnou střelbu nepřítele, nebo si může zkrátit trápením pomocí padáku. Typhoon se stává prakticky nehratelným strojem.
I ta P-47 D Razorback by měl být u země rychlejší, než klasická G6/AS a je na tom bit, protože opak je pravdou.

Chápu, že ty tyhle věci neřešíš a užíváš si Ila jak je. Pro mě je ale Il2 spíše okrajovou záležitostí koníčku. Více mě zajímají samotná letadla a historie a mě osobně se nelíbí, pokud se historie a Il2 tak moc rozchází. Prakticky to zničí pocit z toho, že jde o dobrý simulátor. Proto jsem byl rád, že se ve FM začíná vrtat, spěje to k lepšímu.

Ještě vypíchnu tvoji výtku:
"A pozrime sa na teba - ocividne pilot Tempestu ktoreho stve vyhlad vzad (pritom 3d model je evidentne korektny ako som sa ti snazil ukazat, a problem spociva v inom limite hry) a este viac ho stvu prilis dobri protivnici - Dory a ASka, a vehementne sa dozaduje 'napravy'."
Asi nejdůležitější věc - Já se nikde vehementně úpravy nedožaduji. Jen budu rád pokud se to opraví. Tuhle debatu jsem začal a vedl na tvůj popud.
Ano, výhled vzad mě celkem trápí. Ale i já ájsem ukázal porovnání s jinými Bubletop stroji. Fotka ve srovnáním s 3D modelem nám moc neřekne, pokud v tom 3D modelu nevíme kde má pilot hlavu a oči, ale co už... Možná si tedy nezaslouží Tempest výhled zlepšit, ale P-47 a P-51 zhoršit. Nechám to být. Uvidíme jak se to vyvine.

To že mě trápí přestřelenost Dor a G6/AS jsem osvětlil výše. Věřím tomu, že kdyby létali například Mustangy o 40km/h více, že by se také někdo ozval a podle mého mínění by bylo správné je opravit.
Navíc možná mi o nebudeš věřit, ale i já semtam sednu do fokáče a vím moc dobře jak je to dobrý stroj. Dora 44 je pro mě osobně nejlepší pístový letoun hry Il2. Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš PM a můžeme zaběhnout na Akro a zablbnout. Já s Dorou a ty s Tempestem Úsměv
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
311_Mart
Farky napsal:
Tohle mně zajímá - co je špatně na Thunderboltu s Mustangem že je to potřeba opravit?

I měÚsměv
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,102 návštěv