November 22 2024 23:00:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
1stCL_Chroustall
Já mam teda opačnou zkušenost, FPS jsou lepší (normal mode a to má fov okolo 170 stupňů). Se sweetspotem si musiš trošku pohrát, nicméně už ted po pár chvilkách už je vidět, že je větší. Má to dva módy: 1x native mode 8k na 75HZ - bez problemu s 3070. Pak je tam druhej mod s upcscalingem 114Hz, ten musím ještě pořadně poladit, funguje to sice dobře, ale dostavám se na horší rozlišení (ale to bude chyba v nastavení). kabel je napevno vražen do vr, jdou z nej 2 usb a jedem DP port (žádnej externí zdroj). Má to vetší rozsah IPD (až k 73 myslím). Steam VR i na těch 8k + render z pitoolu x 2.0 se pohybuje v zelených hodnotách a okolo 22ms (zkoušno v multiplayeru). Myslím si ale, že po pár dnech z toho dostanu ještě mnohem lepší obraz (podobně jako u G2). Jen na to musím mít čas. Nicméně první pocity jsou hodně pozitivní. Jedinou nevýhodou je, že VR dostaneš samostatné bez lighthousů (potom ti nefunguje 6DOF, ale pouze otáčení hlavou) násteší tu mám Index, takže jsem připojil ovladače a lighthousy z něj a naprostá pohoda.

Shadowdeath
byl jsem zmaten s tim upscalingem, ale neco jsem si precetl a uz asi +- chapu, kazdopadne me lepsi FPS nez u G2 stale zarazeji.

mod 1: pokud porovnam tedy nativni rozliseni tak je to tech 8k (pimax) vs 4.5K (G2), no jestli mas lepsi FPS v pimaxu, tak to je neco hrozne spatne s G2, co se vyloucit neda. Nebo to porovnavas oproti G2 se supersamplingem pripadne nejakym zapnutym AA. Pak nastava otazka co to udela, kdyz zapnes supersampling u Pimaxu... Pokud je to tedy potreba.. kazdopadne obraz na G2 v nativnim rozliseni je zubaty jak prase Úsměv

mod 2: upscaling u Pimaxu znamena, ze hra je renderovana na 2,560 × 1,440 / oko, tzn 3.5K, a nejakym zpusobem prevedena na tech 8k, no nevim jak ten obraz potom vypada. Ale jo FPS bych pak cekal lepsi nez u G2 3.5K vs 4.5K.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

petsild
Nechce věřit, že by 8k chovalo lépe než 5k, přál více výkonnostních srovnání.
Výsledky nejlépe poslat na adresu HP, ať se snaží svůj produkt vylepšit.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

1stCL_Ricrd
a sakra pošilhaval jsem po G2 ale ted určitě počkam

1stCL_Chroustall
Hele já s tim reverbem mam prostě problém od začatku, chodí mi tam ruzný "fialový spiky" (steam VR). Já se obavám, že to je tok dat kabelem do VRka, který ten pimax ma evidentně lepší. Sám jsem tomu neveřil, ale s nativnim rozlišením a stejným settingem v DCS mám mnohem, ale mnohem plynulejší obraz. V práci jsem zkoušel G2 na mašině, která pohání XTAL a tam je absolutně stejný problěm. XTAL jede plynule a G2 se cuká (odzkoušeno na jiném G2 než mám doma).

Tapi
Srovnání skrze čočky: Pimax 8KX, REVERB G2 a Varjo VR-3
YouTube Video

Upravil/a Tapi dne 05-08-2021 11:15
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

Hot_Dog
1stCL_Chroustall napsal:

Hele já s tim reverbem mam prostě problém od začatku, chodí mi tam ruzný "fialový spiky" (steam VR). Já se obavám, že to je tok dat kabelem do VRka, který ten pimax ma evidentně lepší. Sám jsem tomu neveřil, ale s nativnim rozlišením a stejným settingem v DCS mám mnohem, ale mnohem plynulejší obraz. V práci jsem zkoušel G2 na mašině, která pohání XTAL a tam je absolutně stejný problěm. XTAL jede plynule a G2 se cuká (odzkoušeno na jiném G2 než mám doma).

To skoro zní, jako že máš s G2 něco špatně nastavený, nebo si něco nerozumí....

310_cibule
To Varjo VR-3 je hustý. Ale cena taky. Za kolik by se mi tak podařilo prodat jedenáct let starého Tourana, dvoulitr v naftě? ;
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
To Varjo je asi jediné přijatelné.

Aha, teď jsem se podíval do jejich obchodu...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

petsild
Podle těch video testů má G2 evidentně PWM regulaci Smutný podsvícení.
Jestli se dělá někomu šoufl při používání, tak se vůbec nedivím.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Shadowdeath
https://www.reddi...d_all_the/

Tak prý revize č. 2 kabelu ke G2 je na světě Úsměv Co jsem pochopil, tak ti co mají problémy se stávajícím kabelem nebo AMD sestavu, mají nárok na výměnu zdarma Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

1stCL_Chroustall
Takže je zapotrebí se mentálně připravit na hovor na HP support, kde neveděj ani že maji nejaky VR headset.

magot
zhruba takhle to bude probíhat:
YouTube Video

1stCL_Chroustall
Já to psychicky asi už nezvládnu po minulém snažení se o nový kabel Šklebící se. Dám flašku tomu kdo zařídí dva Šklebící se

Shadowdeath
1stCL_Chroustall napsal:
...hovor na HP support, kde neveděj ani že maji nejaky VR headset.

Z komentaru jsem pochopil, ze i to se stava Šklebící se

Call back and tell them to look at the "EA" and have them search for "New 6M Cable".

Takze trvat na tom, at se kouknou do nejakeho jejich EA systemu a hledaji "New 6M Cable" Úsměv

310_cibule
Tady je podrobně vysvětleno co a jak:

YouTube Video

Pokud máte problémy (a zjevně to asi moc nesouvisí s tím, zda je kabel nějak ohnut či něco podobného, týká se hlavně AMD), dá se ze supportu HP vyrazit nová verze kabelu, která už tyto problémy nemá. Pokud ne (to je třeba můj případ), tak prosí, abyste dali v tuto chvíli přednost lidem, kteří takové problémy mají, a nepsali si o něj.

Náhradní kabel se dá i koupit, ale zatím jsem ho našel jen u amerických prodejců (v úplně nejhorším bych asi mohl zařídit, aby se dostal do Evropy).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Tak Cibule, už to pomalu objednávej, ono než to všechno vyřídíš a než to dojde, tak bude ten starej kábl pomalu dosluhovat Šklebící se

310_cibule
Anebo taky ne ; ) Jsou lidi, kteří ho teď potřebují víc než já. Až ho budou mít, objednám si náhradní : )

Shadowdeath
No mne to zatim take nejak tak funguje, obcas to hodi nejaky ten error pri startu a obcas to vypadne pri sundavani/nandavani headsetu z/na hlavu.., ale neni to nastesti nejak casto, ale pocitam, ze se to bude zhorsovat.. kazdopadne, pres leto jsem to zapl asi jednou... nejak neni cas Úsměv, ale snad se CZ HP dozasobi nez prijdou dlouhe zimni vecery Úsměv

Tapi
Mě kábl taky zatím funguje. Sice musím používat externí napájený HUB, ale jinak OK. Každopádně je ale fajn, že existuje dostupná alternativa.
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,291 návštěv