Já mam teda opačnou zkušenost, FPS jsou lepší (normal mode a to má fov okolo 170 stupňů). Se sweetspotem si musiš trošku pohrát, nicméně už ted po pár chvilkách už je vidět, že je větší. Má to dva módy: 1x native mode 8k na 75HZ - bez problemu s 3070. Pak je tam druhej mod s upcscalingem 114Hz, ten musím ještě pořadně poladit, funguje to sice dobře, ale dostavám se na horší rozlišení (ale to bude chyba v nastavení). kabel je napevno vražen do vr, jdou z nej 2 usb a jedem DP port (žádnej externí zdroj). Má to vetší rozsah IPD (až k 73 myslím). Steam VR i na těch 8k + render z pitoolu x 2.0 se pohybuje v zelených hodnotách a okolo 22ms (zkoušno v multiplayeru). Myslím si ale, že po pár dnech z toho dostanu ještě mnohem lepší obraz (podobně jako u G2). Jen na to musím mít čas. Nicméně první pocity jsou hodně pozitivní. Jedinou nevýhodou je, že VR dostaneš samostatné bez lighthousů (potom ti nefunguje 6DOF, ale pouze otáčení hlavou) násteší tu mám Index, takže jsem připojil ovladače a lighthousy z něj a naprostá pohoda.
byl jsem zmaten s tim upscalingem, ale neco jsem si precetl a uz asi +- chapu, kazdopadne me lepsi FPS nez u G2 stale zarazeji.
mod 1: pokud porovnam tedy nativni rozliseni tak je to tech 8k (pimax) vs 4.5K (G2), no jestli mas lepsi FPS v pimaxu, tak to je neco hrozne spatne s G2, co se vyloucit neda. Nebo to porovnavas oproti G2 se supersamplingem pripadne nejakym zapnutym AA. Pak nastava otazka co to udela, kdyz zapnes supersampling u Pimaxu... Pokud je to tedy potreba.. kazdopadne obraz na G2 v nativnim rozliseni je zubaty jak prase
mod 2: upscaling u Pimaxu znamena, ze hra je renderovana na 2,560 × 1,440 / oko, tzn 3.5K, a nejakym zpusobem prevedena na tech 8k, no nevim jak ten obraz potom vypada. Ale jo FPS bych pak cekal lepsi nez u G2 3.5K vs 4.5K.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Hele já s tim reverbem mam prostě problém od začatku, chodí mi tam ruzný "fialový spiky" (steam VR). Já se obavám, že to je tok dat kabelem do VRka, který ten pimax ma evidentně lepší. Sám jsem tomu neveřil, ale s nativnim rozlišením a stejným settingem v DCS mám mnohem, ale mnohem plynulejší obraz. V práci jsem zkoušel G2 na mašině, která pohání XTAL a tam je absolutně stejný problěm. XTAL jede plynule a G2 se cuká (odzkoušeno na jiném G2 než mám doma).
Hele já s tim reverbem mam prostě problém od začatku, chodí mi tam ruzný "fialový spiky" (steam VR). Já se obavám, že to je tok dat kabelem do VRka, který ten pimax ma evidentně lepší. Sám jsem tomu neveřil, ale s nativnim rozlišením a stejným settingem v DCS mám mnohem, ale mnohem plynulejší obraz. V práci jsem zkoušel G2 na mašině, která pohání XTAL a tam je absolutně stejný problěm. XTAL jede plynule a G2 se cuká (odzkoušeno na jiném G2 než mám doma).
To skoro zní, jako že máš s G2 něco špatně nastavený, nebo si něco nerozumí....
To Varjo VR-3 je hustý. Ale cena taky. Za kolik by se mi tak podařilo prodat jedenáct let starého Tourana, dvoulitr v naftě? ;
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Tak prý revize č. 2 kabelu ke G2 je na světě Co jsem pochopil, tak ti co mají problémy se stávajícím kabelem nebo AMD sestavu, mají nárok na výměnu zdarma
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Pokud máte problémy (a zjevně to asi moc nesouvisí s tím, zda je kabel nějak ohnut či něco podobného, týká se hlavně AMD), dá se ze supportu HP vyrazit nová verze kabelu, která už tyto problémy nemá. Pokud ne (to je třeba můj případ), tak prosí, abyste dali v tuto chvíli přednost lidem, kteří takové problémy mají, a nepsali si o něj.
Náhradní kabel se dá i koupit, ale zatím jsem ho našel jen u amerických prodejců (v úplně nejhorším bych asi mohl zařídit, aby se dostal do Evropy).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Anebo taky ne ; ) Jsou lidi, kteří ho teď potřebují víc než já. Až ho budou mít, objednám si náhradní : )
No mne to zatim take nejak tak funguje, obcas to hodi nejaky ten error pri startu a obcas to vypadne pri sundavani/nandavani headsetu z/na hlavu.., ale neni to nastesti nejak casto, ale pocitam, ze se to bude zhorsovat.. kazdopadne, pres leto jsem to zapl asi jednou... nejak neni cas , ale snad se CZ HP dozasobi nez prijdou dlouhe zimni vecery
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.