November 22 2024 07:47:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Váš milášek?
zajaczik
jsme v přesile 2 na 1 Cool
PRAVDa je že si to předělal na 1 Mrknutí

3BAP_Cassius Chaerea
Pravdu můžete mít oba. Protože Pokryškin nelítal jen na jedné kobře typu N a později na typu Q.

1stCL_Punkey
Právě si myslim, že to byl typ, kde nebyla v čumáku 37.

Kurtis
Teda Pokryškin, o němž jsem slyšel já, střílel z několika desítek metrů a vždycky rovnou zásah. Takže tomu moc nerozumím Zamračený

WT_Horrido
Pokryskin vubec nestrilel. Sundaval fasisticke letouny silou marxisticko-leninske dialektiky.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
313_Ffajtl napsal:
protože Pokryškin používal německou taktiku střelby...

nejdříve malé na zaměřenou a pak pustil velkou kuličku... Obkoukal to od němců a proto jim také odolával.... Někde jsem to četl... nikdy nestřílel vším najednou.... Pustil drobné a ve chvíli střetu malé vypnul a pustil velkou....

četl jsem o téhle "taktice" i u amíků u kanonové verze Hellcata...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
WT_Horrido napsal:
Pokryskin vubec nestrilel. Sundaval fasisticke letouny silou marxisticko-leninske dialektiky.

Máš to trošku popletené (to ty emerické překlady...)
Já to v originále četl tak, že používal Kapitál. Díky svému původu měl v rukách ohromnou sílu, takže nepotřeboval zbraně, ale metal po letounech nepřítele knihama. A navíc ušetřil dost nedostatkové náboje pro své soudruhy....
Jenže oni pak komisaři nevěděli, jestli ten Kapitál používá jako zbraň nebo naopak ho nezahazuje z důvodu odmítání jeho obsahu...
Takže se poradili a milému Sašovi doporučili, ať raději používá klasické střelivo...

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
GC3_Chroust napsal:
Jak1, Jak1B a Jak9

pudu k vám do učení na tuty "křápy"...

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
310_Falcon napsal:
Trefit něco tímhle kanónem je pro mě problém. Na jakou vzdálenost je tedy nejvhodnější střílet s 37 mm kanónem, tzn. v jaké vzdálenosti se křivka dráhy střely protne se zaměřeným cílem?

difný dotaz, ne ?
cíl ti protne v té vzdálenosti, kterou si ty nastavíš před letem v nastavení zbraní. Sice to není sbíhavost, ale tou vzdáleností se nenastavuje jen sbíhavost vícero hlavní - nejen 37 měla trajektorii po oblouku...
Nebo jinak - ne všechny laufy střílely rovně :)

ovarek.cz/hamster.gif

313_Gryzlov
"Po prvních bojích jsme však zjišťovali, že mohutný kanón ráže 37mm se využíval minimálně. Často jsme se i z déletrvajícího souboje vraceli s nespotřebovaným střelivem. Hlavní příčinou bylo nevhodné umístění kanónové spouště na vrcholu řídicí páky. Při jejím stisknutí bylo potřeba vytočit dlaň ruky, čímž se stěžovalo zamíření. Nejobtížnější bylo ovládat kanón při střelbě s přetížením. Bylo potřeba předělat celé řízení výzbroje a vyvést ovládání kanónu na spoušť kulometů."

A.I. Pokryškin: Křídla v boji, str. 270-271, rok vydání 1990

313_Gryzlov
Hoper napsal:
310_Falcon napsal:
Trefit něco tímhle kanónem je pro mě problém. Na jakou vzdálenost je tedy nejvhodnější střílet s 37 mm kanónem, tzn. v jaké vzdálenosti se křivka dráhy střely protne se zaměřeným cílem?

difný dotaz, ne ?
cíl ti protne v té vzdálenosti, kterou si ty nastavíš před letem v nastavení zbraní. Sice to není sbíhavost, ale tou vzdáleností se nenastavuje jen sbíhavost vícero hlavní - nejen 37 měla trajektorii po oblouku...
Nebo jinak - ne všechny laufy střílely rovně Úsměv

Pravdu díš Hopere a děkuji, že si mi ušetřil práci Úsměv

310_Falcon
Hoper napsal:
310_Falcon napsal:

difný dotaz, ne ?
Nebo jinak - ne všechny laufy střílely rovně Úsměv

Žádný lauf nestřílí rovně. Všechny střely letí po balistické křivce, ale ta není u všech stejná.

Jinak: Zkus si v offline nastavit konvergenci třeba na 300 m a na tuto vzdálenost střílet na nějaké rovně letící letadlo.
S Hispanem nebo jiným 20 mm kanónem to jde "na flek". Ne tak s 37 mm kanónem. Tam jdou střely pod cíl.

313_Gryzlov
310_Falcon napsal:Žádný lauf nestřílí rovně. Všechny střely letí po balistické křivce, ale ta není u všech stejná.

Jinak: Zkus si v offline nastavit konvergenci třeba na 300 m a na tuto vzdálenost střílet na nějaké rovně letící letadlo.
S Hispanem nebo jiným 20 mm kanónem to jde "na flek". Ne tak s 37 mm kanónem. Tam jdou střely pod cíl.

Jak psal Hoper, nastavení vzdálenosti konvergence v Ilovi mimo jiné určuje nástřelnou vzdálenost. Pokud jdou střely pod, pak je špatný model balistické dráhy pro kanón 37mm M4.

Vason
Nechcete si na tu kobru s 37kou udelat samostatny vlakno??? Ne ze by to bylo nezajimavy, ale tady je to drobet mimo misu.

Rufu
Nemáš rád Kobru,letadlo používané celou válku na všech frontách?Šklebící se

XXX_Dazz
Pánové, pánové tak diskusi o P-39 mi prosím mi prosím veďte zde http://www.vwings...ad_id=2178 Šklebící se

Mimo jiné tu diskusi o nastavení M4 kanónu u P-39 moc nechápu jelikož ten střílel osou vrtule a tam se snad u skutečného letadla nic nastavit nedalo ? Může mi to někdo polopaticky osvětlit ?

313_Gryzlov
Vason napsal:
Nechcete si na tu kobru s 37kou udelat samostatny vlakno??? Ne ze by to bylo nezajimavy, ale tady je to drobet mimo misu.

Myslím, že co nevidět to nějaký moderátor přesune Úsměv
Upravil/a 313_Gryzlov dne 28-03-2008 09:23

XXX_Dazz
Nelze přesouvat Úsměv

Vason
Rufu napsal:
Nemáš rád Kobru,letadlo používané celou válku na všech frontách?Šklebící se

Naopak neco tak velkyho se v zamerovaci kraaasne vyjimaMrknutí

CVK_Mrmel
Cobra a velka to asi myslis jine letadlo Vyděšený

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,784 návštěv