CSL_Gambac10 napsal:
...
Kdyz je to tak, tak to jsi asi v Laggovi letal na 90% plynu, aby jsi eliminoval tuto nepresnost.
Pokud je to tak, tak to klobouk dolu.
trefil ses, dik za poklonu.
edit: tve prispevky asi opravdu nechapu kdyz kazdy prispevek pises neco jineho a k necemu jinemu
a uz dost HOWGH
Upravil/a 310_Ikar dne 12-02-2006 17:53
CSL_Gambac10 napsal:
Tak nevim, kdo z nas hur cte. Ja jsem tam nepsal, ze letadla nemaji limitujici faktory co se tyce pretizeni.
...G10
CSL_Gambac10 napsal:
..... limitujicim faktor nebyla tuhost konstrukce jeho messerschmittu, ale umeni ruskeho pilota a jeho vlastni.
G10
jinými slovy se Lipfert nedostal při manévrování do bodu, kdy by limitujícím faktorem obratnosti byla pevnost konstrukce...což neříká nic o neexistenci tohodle limitu... nesouvisí to spolu. nějaký problémy s logikou?
Nicmene ja osobne jsem zastancem pokud mozno nejvetsi miry reality i s jejima neduhama na rozdil od tech kteri radi pouziji v ilovi (hre) jakekoli chyby, nereality ve hre aby dosahli vitezstvi doufam ze me chapes
jasně, CSL čítuje a podvádí, ochcává co může, to přece ví každej.
ad Lagg:
kua Ikare co chceš od letadla, který je težší, má slabší motor a větší plošný zatížení než BfG2/ F4? ... nějak ti nerozumim.
dřív mě bavilo dívat se v chatu na debilní poznámky o Ufech, když někdo z nás ukroutil obratnější letadlo, přestože na základě bojů v rámci letky mi bylo na 100% jasný, že to není o lepší obratnosti Bf. poslední měsíce se z toho brečení stal mor a začíná to být otravný. neplatí to jen o reds, samozřejmě. o víkendech občas skočím do red letadel (většinou večer ožralej) a nemůžu přijít na to, kde máte tak zásadní problémy.
a furt mě nutkavě napadá taková ta jedna věta...
313_Ikar napsal:
...a (LaGG) je pro ne paradni souper . Pujde jim sundavat na jednu kulicku, klidne se budou producirovat pred nim
Vcera sme testovali LaGG vs Emil.. LaGG zniesol bez poskodenia plny zasah spredu do motora, Emil sa po polsekundovej davke zozadu-zboku rozdelil na dve casti ead:
LaGG konecne lieta tak ako o nom Sovieti pisu, aj ked sa mi zda ze tych 300kg naviac su pridavne pancierove platy :lol:
Blcu, mlč, nebo v dalším patchi zmzší lavočky a šturmovika....:sm29:
Gambaci, nemas pravdu. myslim ze je spousta těch co nelítají na full real. A někteří jako například já si myslí že je to těžší než by to ve skutečnosti bylo.(myslím tím omezení daná viditelností) - ale respektuji tvůj názor že nejraději létáš na full real.
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 12-02-2006 18:25
sprejoval jsem ho Browningama a vetsina kulek se odrazela jako kdyz se odrazej od pancire Sturmovika (takove ty bile jiskry a odrazy). Co davka to jiskreni
To same se opakovalo i proti Ki-43... pul zasoby munice se odrazilo a letadla nejevily zadny znamky poskozeni... :rolleyes:
neveril jsem svym ocim, tak jsem to pak zkusil proti AI offline a to bylo OK.. prvni davka a jak Gladiator tak Ki43 zacaly horet...
setkal se s tim nekdo?
PS: nemusite mi psat, ze neumim strilet, to uz davno vim! :sm19:
ozralej jsem taky nebyl
EDIT: tak na 99% mel host vypnuty poskozeni letadel (dik Juro za tip) - musim se zeptat. Uz jsem myslel ze zahejbali i s Browningama tak, ze uz neprostrelej ani platno Upravil/a 312_Karl dne 12-02-2006 22:36
Pánové - když už jsme u pevností konstrukcí. Já tedy bohužel nejsem letecký inženýr/konstruktér (i když někteří ze zainteresovaných zde jsou, ač si to jiní zainteresovaní neuvědomují) - ale jen tak mimochodem:
Fw 190 byl testován aby vydržel přetížení nějakých 10 - 11G (čísla berte s rezervou, nemám 100% paměť), údajně byl schopen vydržet ještě o nějakých 0,5 - 1G více, ale to již mohlo docházet k jistým deformacím (..podrobnosti si nepamatuji, jen vím, že testovací piloti z toho byli celí veselí) a k totálnímu rozkladu stroje došlo při přetížení cca 12G+. Fw 190 je velmi kompaktní a v tomto směru velmi tvrdý bojovník. Nedělám si nejmenší iluze, že by Bf 109 snesly podobné přetížení, ale řekněme, že třeba těch 8 - 9G ještě vydržet mohly. Problém je v tom, že ani sebelepší kroutič takovéhleho přetížení při řekněme 300km/h na delší dobu nedosáhne - už jen kvůli tomu, že by ztratil vědomí, resp. "urval" stroj.. Tyto hodnoty - platí takřka výhradně pro ostré manévry při VYSOKÝCH rychlostech. Gryzlov zcela správně poznamenával jistou náchylnost Bf 109, koneckonců i Brown toto lehoulince v jedné větě naznačuje v Křídlech Luftwaffe. A ti, kdo četli Lipferta vědí, že se vysokým rychlostem vyhýbal jako čert kříži. Vlastně je malý zázrak, že WWII se svým stylem přežil. To, že vytočil Jaky není důsledek toho, že by Bf 109 měly točit lépe než Jaky, ale toho, že netočí zase o tolik hůře, aby to nevyrovnala vyšší zručnost tohoto Experta Luftwaffe.
No a pokud jde o LaGGy, tak jsem jen rád, že už se s nimi bude létat méně než s Lavočkami..byl to dost unreal, když si piloti místo La-5FN brali LaGG-3/s35. V povědomí mně nejbližších pilotů byl právě LaGG nejznatelněji přemodelován ze všech konstrukcí.
O Jaky jako takové se vůbec nezajímám..nevím jak by měly správně létat, nechám povolanějším
Ze je letadlo staveno na xx G pretizeni znamena, ze je konstruovano na pretizeni jeste o nekolik desitek ci stovek procent vyssi (bezpecnostni nasobek). Ale je to rezerva pro nedokonalost materialu, chyby pri stavbe a pro opotrebeni, ne hodnota pro bezny provoz. Cili je loterie, kolikrat (a jestli vubec) vyssi pretizeni prezije. V ilovi se lamou kridla u vsech letadel pri 15G.
Druha vec: ve skutecnosti se nejedna jen o 'kroutice' a co oni vydrzi. Turbulence je schopna vytvaret kratkodobe, ale velmi vysoke nasobky pretizeni. Proto je taky na vetsine letadel omezeni maximalni rychlosti v turbulenci na rychlost, kdy kridla letadla nemohou v zadnem pripade vytvorit tolik vztlaku, aby se prekrocil maximalni nasobek (letadlo misto rozlamani prechazi do padu). Silna turbulence (treba v bourkovem mraku) je schopna rozlozit stihacku, o bombarderu s nizsim nasobkem ani nemluve. Doufam, ze to bude namodelovano v BoB .
hmmm...fuči, a podle tebe tedy 109 a 190 létají správně?nejsou nějak přemodelované/podmodelované????
s tím LaGGem víceméně souhlasím - na začátku války v podstatě nemají rusové do čeho sednout - až s příchodem La-5FN a jak-9 se situace trochu zlepší....
Ahoj,
prave to je to co my nevime jak je cokoliv v tom simu namodelovane. Ma vliv na trhani kridel umisteni nadrzi a v nich mnozstvi paliva atd .....
G10
P.S. Myslim, ze kazdy muze povazovat za zazrak, kdyz prezije neco takoveho jako je WWII.
Sleduju tady u některých lidí jeden jev, sami mají hodně komentářů, když mají pocit, že na "jejich" letadle něco není vpořádku, ale okamžitě relativizují a zpochybňují schopnost jakéholiv úsudku, když si stěžuje druhá strana.. zajímavé..
Ahoj,
pokud jsi tim Lazy myslel me, tak bych rad videl jeden jedinej prispevek ve kterem si konkretne ja stezuju, ze je neco spatne namodelovane. Mohl by jsi ho sem vyvesit?
Jedine co mi vadi je kritika, ze neco pred 60-ti lety bylo jinak od 20 letych hochu v roce 2006. Navic je to kritika zalozena na subjektivnich pocitech z hrani hry. To jedine me dost zarazi. Jeste pochopim treba rychlost nebo stoupavost, ale pevnostni meze ve vztahu k akrobatickym manevrum mi prijdou uz uplne ujety. Ikdyz i pro mereni jakehokoliv parametru tezko "nastavite" v simulatoru takove povetrnostni podminky jako v realu napr., ale je to x dalsich veci.
Jedine co bych vytknul tomuhle sime je vyhled z FW190. Coz bylo celkem obsahle dokumentovane na ofic. foru. A stejne to uz asi neopravej. Jediny co me i ostatnim zbyva je zvyknout si.
G10
P.S. Pokud chtel nekdo psat neco o potrefene huse, jako by se stalo.
Moje dojmy z letu na DF.
Prvý let neriešim. 2 týždne som nelietal.
Stalingrad 1942 AH.
Bf109 maximálna výška cca 2-3km. Let v laggu alebo La5 v 4 km a viac absolútne zbytocný. Jeden môj kolega vystúpal do 6km, a nik.
Všetko pod 3km.
Ideálna verzia pre Blue stranu , je G2 s podvesami.
G2 a F4 dokáže ukrútiť i I16 tesne nad zemou.
Vidieť bf109 v obrannom kruhu ako sa točia dokola, je super.
Vcelku vzato, neujdeš, neustúpaš, neutočíš. Jediná šanca je .... Boj proti podpriemerným pilotom. priemerný a nadpriemerný piloti, velmi malá šanca.
Ale nadruhú stranu...
Mne sa tento patch velmi páči.
Konečne žiadna realita, je to klasická arkáda.
Ziadne stúpania, žiadna taktika, je to rezačka. Vyhráva , kto je posledný.
Je to paráda.
Doteraz som musel stúpať do 5km, a LW ešte vyššie.
Ak som za celý let cca 40 minút vystrelil a niečo trafil tak to bola sila.
Teraz... rubanica ako v doomovi. mať za sebou 7 Bf- z toho sa dve zrazia, dve sa zostrelia navzájom, je to cool zábava.
Doom, HL2 , CS sa môžu niekam schovať.
A ked sa do toha pridajú Il2 alebo Bf110 to vám je teda mazec.
Kua tak som sa už dávno nebavil.
lenže...
lenže...
Ako so postrehol, je tu nejaká podvratná skupinka pilotov za stranu RED, ktorá bola z toho nejako neštastná. Realita súbojov je fuč.
Hmm....
Nakoniec to vystihol jeden nejmenovaný pilot na TS. Sory zabudol som meho.
Skúsim zopakovať a citovať:
Som zvedavý, ako dlho ako táto maškaráda nás bude baviť.
Teraz som mal pekný suboj SpitV vz G2. Na WT.
Prvý súboj trval 10 sekund, druhý cca 20 tretí cca 45s.
Neukrutiš, neustúpaš, neutečieš.
Hmm asi som "lama".
Jak3 vz Bf109K4.
Ale bola to sranda v 1km a byť ukrútený.
Som teda zvedavý, kolko vydržím túto maškarádu.
Ale aspon je sranda.:sm6: :sm51::hoper:
Ahoj,
ja jsem to zkousel jenom vcera na Holubech. Jestli je to tak drsny jak rikas Tajpane, tak zkuste udelat nejakej interni test v letce vemte si treba s Messikem spit V a G2 stejne benalu a v tech soubojich se stridejte. Pak si muzete rict jaky z toho mate pocity. Jestli je G2 fakt tak dobra.
Z vlastni zkusenosti (4.02) pokud nesedi ve spitovy uplna lama tak radsi litam rychle a vysoko.
G10
3IAP_Tajpan napsal:
Moje dojmy z letu na DF.
Prvý let neriešim. 2 týždne som nelietal.
Stalingrad 1942 AH.
Bf109 maximálna výška cca 2-3km. Let v laggu alebo La5 v 4 km a viac absolútne zbytocný. Jeden môj kolega vystúpal do 6km, a nik.
Všetko pod 3km.
Ideálna verzia pre Blue stranu , je G2 s podvesami.
G2 a F4 dokáže ukrútiť i I16 tesne nad zemou.
Vidieť bf109 v obrannom kruhu ako sa točia dokola, je super.
Vcelku vzato, neujdeš, neustúpaš, neutočíš. Jediná šanca je .... Boj proti podpriemerným pilotom. priemerný a nadpriemerný piloti, velmi malá šanca.
Ale nadruhú stranu...
Mne sa tento patch velmi páči.
Konečne žiadna realita, je to klasická arkáda.
Ziadne stúpania, žiadna taktika, je to rezačka. Vyhráva , kto je posledný.
Je to paráda.
Doteraz som musel stúpať do 5km, a LW ešte vyššie.
Ak som za celý let cca 40 minút vystrelil a niečo trafil tak to bola sila.
Teraz... rubanica ako v doomovi. mať za sebou 7 Bf- z toho sa dve zrazia, dve sa zostrelia navzájom, je to cool zábava.
Doom, HL2 , CS sa môžu niekam schovať.
A ked sa do toha pridajú Il2 alebo Bf110 to vám je teda mazec.
Kua tak som sa už dávno nebavil.
lenže...
lenže...
Ako so postrehol, je tu nejaká podvratná skupinka pilotov za stranu RED, ktorá bola z toho nejako neštastná. Realita súbojov je fuč.
Hmm....
Nakoniec to vystihol jeden nejmenovaný pilot na TS. Sory zabudol som meho.
Skúsim zopakovať a citovať:
Som zvedavý, ako dlho ako táto maškaráda nás bude baviť.
Teraz som mal pekný suboj SpitV vz G2. Na WT.
Prvý súboj trval 10 sekund, druhý cca 20 tretí cca 45s.
Neukrutiš, neustúpaš, neutečieš.
Hmm asi som "lama".
Jak3 vz Bf109K4.
Ale bola to sranda v 1km a byť ukrútený.
Som teda zvedavý, kolko vydržím túto maškarádu.
Ale aspon je sranda.:sm6: :sm51::hoper:
Dávej tracky, "papír" snese všechno možný... :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
Letadla tocej casy jaky tocit maj. Problem je spis v tom, ze 109ka ted dokaze tocit i na minimalni rychlosti a drzi stabilitu. Takovej JAK toci furt o vterinu o dve lip, ale na vyssi rychlosti(cca 250km/h) . Na nizsi se utrhne. Stodevitka toci i na cca 200km/h. Spit V toci furt o tridu lip nez treba G2.
Me teda pride befko na minimalce naopak mene stabilni, zle rikam, letel jsem poradne jenom jednou.
G10
EDIT: To je prave ono vsechno je to hodne subjektivni.
Upravil/a Gambac10 dne 12-02-2006 22:58
CSL_Rook napsal:
jinými slovy se Lipfert nedostal při manévrování do bodu, kdy by limitujícím faktorem obratnosti byla pevnost konstrukce...což neříká nic o neexistenci tohodle limitu... nesouvisí to spolu. nějaký problémy s logikou?
tak to vysvetli gambacovi at to pochopi
CSL_Rook napsal:
jasně, CSL čítuje a podvádí, ochcává co může, to přece ví každej.
tak proc na to reagujes?? a jeste takhle???
Liptow napsal:
Vcera sme testovali LaGG vs Emil.. LaGG zniesol bez poskodenia plny zasah spredu do motora, Emil sa po polsekundovej davke zozadu-zboku rozdelil na dve casti ead:
LaGG konecne lieta tak ako o nom Sovieti pisu, aj ked sa mi zda ze tych 300kg naviac su pridavne pancierove platy :lol:
vcera jsme testovali lagg (35) s 23 proti G2: G2 prepulila lagga po jedne davce a lagg musel poslat 4x23 aby G2 padla!ead: jeste nekdo jste neco testoval?? dejte vysledky!!
CSL_Gambac10 napsal:
....
ale pevnostni meze ve vztahu k akrobatickym manevrum mi prijdou uz uplne ujety.
fakt si to nech od nekoho vysvetlit!
mimochodem, kolik ti je???
CSL_Gambac10 napsal:
...Jestli je to tak drsny jak rikas Tajpane, tak zkuste udelat nejakej interni test v letce vemte si treba s Messikem spit V a G2 stejne benalu a v tech soubojich se stridejte. Pak si muzete rict jaky z toho mate pocity. Jestli je G2 fakt tak dobra.
...
vyzkouseno a JE
CSL_Gambac10 napsal:
...
Z vlastni zkusenosti (4.02) pokud nesedi ve spitovy uplna lama tak radsi litam rychle a vysoko.
G10
Musim se pridat ke Gambacovi. Tocil jsem F-4 versus Tomahawk a 109 se trese jako sulc. Bylo az fyzicky namahave se za Tomahawkem udrzet a slusne strilet.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.