November 21 2024 23:07:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Warthog za 3200 !!!!
Tyler Durden
Původně se páka v F-16 nehýbala vůbec. Ten maličký pohyb, i když zůstalo forcesensing snímání, tam byl přidán právě na žádost pilotů. Dá se tedy usuzovat že pro většinu pilotů je příjemnější nějaký pohyb.

Zkuste si někde X-65F joy, ta zpětná vazba je dost špatná. Musíte čekat jak zareaguje letadlo. Bez okamžitého pohybu páky a zpožděné reakce letadla ovšem většina lidí okamžitě přidá na tlaku na páku. Vede to velice rychle k pilotáži ve stylu Parkinsona.

A velice mohutně závisí na kvalitě snímače. Ten za 450 evropských peněz je "průmyslové" kvality ten v X-65F kolotočářské kvality.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

Mira
Tak pilotáž ve stylu parkinsona provozuji taky a to lítám na warthogu Šklebící se..
Jo, jsem četl, že se ta páka nehýbala vůbec, až posléze byl přidán aspoň nějaký pohyb. Si vůbec nedovedu představit, lítat s pákou, která se nehýbe..

Rumcajs
Ono s tou nehýbací pákou to nemusí být tak hrozné. Používá se u letadel, který stejnak neřídí pilot. To letadlo řídí počítač a pilot tou pákou jen sděluje počítači svoje přání. Taky by tam mohli dát mailovýho klienta a pilot by počítači posílal pokyny poštou. To je asi docela rozdíl proti letadlům bez inteligence, který opravdu řídí člověk.

Stran čekání na odezvu: ono PC nějakou dobu trvá, než změna polohy joysticku doputuje až do hry a než hra vypočte první stav na základě změněné polohy. Lze velice triviálně otestovat tak, že se člověk v kokpitu dívá na klacík a začne pohybovat joystickem dopředu a dozadu. Velice snadno se dostane do protifáze, kdy páka v kokpitu jde dopředu, ale joystick už jde dozadu. Stačí asi 2Hz na to, aby se tohle projevilo (2Hz = 2x za vteřinu dopředu a dozadu). Tohle je jeden z důvodů proč je na PC občas tak složité trefit cíl. Člověk prostě předpokládá, že to reaguje na jeho povely hned a ne na jeho povely + 125ms. Další už jsem psal v jiných příspěvcích na téma latence.
Non est specifica

Al CZ
Problém je v ceně - jak tak koukám tak senzor vyjde na cca 12000 a nějaké drobné. Ale co sem pochopil (s tím jak jsem našel obchody s díly pro simulátory)tak to není jen pro VELMI bohaté nadšence ale i lidi co v tom vidí komerční potenciál - viz. ten simulátor "109" - pokud je návštěvnost vysoká,tak se i ta nemalá investice zaplatí relativně rychle.

1stCL_Fucida
Tyler Durden napsal:

Původně se páka v F-16 nehýbala vůbec.

Lidstvo nulový pohyb při snímání tlakem neumí - viz. všechny možné siloměry. Nicméně pravda je, že u F16 se jednalo spíše o deformaci, než o to, co bychom označili za plnohodnotný pohyb. Z hlediska fyziky to ale pohyb byl.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Tyler Durden
Dobře, řekněme tedy že se joy původně maličko neznatelně viklal.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

SepiaX
Senzor užitý v X65F se jmenuje Tenzometr. V X65 jsou použity velmi kvalitní s důmyslnou elektronikou(vlastní zkušenost včetně kompletního rozebrání za účelem výroby myši bez pohyblivých částí). X65F je hodně o zvyku a alchymii s dodaným softwarem, pro roury dokonalý, pro vrtuláky bych jej nedoporučil ale bez problémů jej používám i na vrtulových strojích. Používám jej dlouho a až na mé vlastní omezení celkem úspěšně:-).

Pokud by někdo toužil po celkem spolehlivých a ne drahých tenzometrech: http://www.aliexp...89824.html
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

AJaromir
Tyler Durden napsal:

Dobře, řekněme tedy že se joy původně maličko neznatelně viklal.

Ano, to bylo naschvál. Protože když jej zavedli do některých strojů F-16, tak piloti na něj absolutně nebyli zvyklí a pár jich i spadlo. Proto pak do něj zavedli malou vůli, která problém celkem vyřešila.

Al CZ
Dneska jsem se byl podívat v Alze a mají tam udělaný pilotní koutek se třemi monitory (v pivotu), speciální sedačkou s držákem na joystick a plynovku - jako ukázkový set je zde - světe div se - Warhog - tak jsem si konečně mohl ošahat i HOTAS. A co se hraje ? Inu vaše milované BoSko Úsměv Osobně jsem byl z HOTAS na rozpacích, myslel že je kovová (?) ale je rukojeti mi přišly plastové (?!). Nicméně je to impozantní kus HW, akorát stojí sedm litrů ale mám pocit že bývala za čtyři ? Kromě ALZY ji nikde nemůžu sehnat (jen HOTAS). Zjistil jsem - světe div se - že bez HOTAS je mi skvělý WH na dvě věci Smutný

A musím upgradovat komp.

Takže pokud někdo Hoga nemá, nebo má jen něco, tak si může vyzkoušet BoSko na profi úrovni. (Ta židle co tam mají je super, krásná sedačka ale stojí sedm litrů.)

magot
Hog je kov, jen ta vrstva barvy na něm dává pocit bakelitu. Plastu ne páč je to chladný ...
jsem zjistil že i ten klobouček na trim je kovovej když se sloupala barva, nějakej hliník pod tím je ... a to vypadal že je gumovej Šklebící se

ukulele
Tak to si zítra zajdu do Holešovic. Díky za info

http://www.jrc.cz...as_warthog
Upravil/a ukulele dne 15-04-2016 00:54

1stCL_Fucida
lol, plynový pedál Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hoper
kurňa, kdy už se báťuška car naprdne, bouchne do stolu řka - "Taky chceme pořádnou kvedlu, naši, ruskou!"
A nechá udělat set ala Išak.
Hráčskou základnu tam maj ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

BP_dFrog
Išak to není, ale z CCCP to je - http://forum.vkb-...cf8#p20769

ukulele
Ta židle v Alze je otřes. Vlastně kvrdláš kniplem u brady. Celkově to mám doma všechno daleko lepší úrovni než měli tam. Rozhodně to není žádný profi playset.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,253 návštěv