Windows 10
|
Rumcajs |
Přidané 09-03-2016 13:18
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Ve windows obecně lze nastavit upřednostňované herní zařízení. Je to berlička pro velmi staré softy. Nikdy jsem to na nic nepoužil, tedy nemám vlastní zkušenost.
Cesta k tomu je
Ovládací panely\Hardware a zvuk\Zařízení a tiskárny -> pravá packa myši na libovolné herní zařízení a zvolit "Nastavení herního zařízení". Dál čudlík "Upřesnit".
Jestli to ale bude dělat to, co potřebuješ, to fakt netuším.
Non est specifica
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 09-03-2016 15:34
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
mně to na CH nějak nefungovalo
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Valec |
Přidané 09-03-2016 16:12
|
Uživatel
Příspěvek: 1172
Založený: 16.01.06
|
Prave ze mi ty desitky nejak zkryplene berou zapojene 2 joye s FF ( G940,MSW 2 )Uz jsem mel i uplne cistou instalaci ale Toho Microsofta to porad nejak hleda,vypadava,prestanou jit sily aniz jsem ve hre a musim porad menit ovladani protože to bere pokazde jiné osy.Jak zakazu G940 tak je to ok ale jak je zapla tak je to na hovno.A tohle uprednostneni jsem delal a nefungovalo to.Takze opet prechod na win7. |
|
|
|
Baron |
Přidané 09-03-2016 17:28
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Problemy ti robi MSW2. Presnejsie ovladace na MSW.
Upravil/a Baron dne 09-03-2016 17:51
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 09-03-2016 18:10
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Valcu co řešíš?!
Vhoď tento už dnes stejně zastaralý šrot (G940,MSW 2) do popeláku a kup si v tomto směru alespoň jednou v životě něco co se bude podobat trošičku lepšímu joysticku. |
|
|
|
Valec |
Přidané 10-03-2016 08:33
|
Uživatel
|
Ve win 7 to bezi naprosto spolehlive.Spise bych to videl na chybu win 10 to se mi sem tam vypla i ta G940 když jsem mel zaple oba joye. |
|
|
|
Valec |
Přidané 10-03-2016 08:34
|
Uživatel
|
57_OTU ajvn napsal:
Valcu co řešíš?!
Vhoď tento už dnes stejně zastaralý šrot (G940,MSW 2) do popeláku a kup si v tomto směru alespoň jednou v životě něco co se bude podobat trošičku lepšímu joysticku. Klidne koupim jen mi musíš poradit co ze to je dneska lepšího s FF. )))))) |
|
|
|
Baron |
Přidané 10-03-2016 09:19
|
Moderátor
|
Valec napsal:
Ve win 7 to bezi naprosto spolehlive.Spise bych to videl na chybu win 10 to se mi sem tam vypla i ta G940 když jsem mel zaple oba joye.
Jasne Valec, chápem. Obávam sa, že W10 budú mať s MSW problémy aj v budúcnosti. Jedine ze by MS vydali na MSW nové ovládače. To však asi nehrozí.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Valec |
Přidané 10-03-2016 09:31
|
Uživatel
|
Baron napsal:
Valec napsal:
Ve win 7 to bezi naprosto spolehlive.Spise bych to videl na chybu win 10 to se mi sem tam vypla i ta G940 když jsem mel zaple oba joye.
Jasne Valec, chápem. Obávam sa, že W10 budú mať s MSW problémy aj v budúcnosti. Jedine ze by MS vydali na MSW nové ovládače. To však asi nehrozí. Jasne ze to nehrozi.Posledni ovladace myslim jsou na win 2000.Ale nechapu ze 10 mají problém s vice hernima zarizenimy pripojenych na pocitac.U XP ani 7 se nic takového nedelo.U 10 jsem třeba ani nemohl nakalibrovat rotaci rukojeti ta se mi zas byla s pedalama a u 7 bez problemu.Jsou to kokotenka. |
|
|
|
magot |
Přidané 10-03-2016 09:33
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
Ideálně počkat 7-10 let než se doladěj ... |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 10-03-2016 14:27
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Nestačilo by tak asi 14 dnů?
Vážněji, s těma FFB zařízeníma je to potíž. Nová generace je v nedohlednu. Pro starou už nic aktualizovaného nebude. Maximálně by mohlo zafungovat, kdyby si člověk spíchnul něco svýho. Konkrétně mám na mysli vJoy, který má podporu FFB a má ji kompatibilní i s WIN 10. Kdyby si člověk dokázal napsat ovládání toho MSFFB a namapoval to na vJoy, možná by to mohlo chodit.
Non est specifica
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 10-03-2016 17:32
|
Diskutující
Příspěvek: 2946
Založený: 01.05.06
|
Kluci, problém celého W10 je, že než se rozhodnete k upgradu, tak se podívejte na stránky výrobce svého hardwaru, jestli vydal ovladače komponentů pro W10. Jinak win používá jakési universální pseudoovladače, které nejsou plně kompatibilní. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 10-03-2016 17:44
|
Diskutující
|
Podívej : Minulé i sočasné "FF" jsou k ničemu. Proč? Protože s deklarovanou HMATOVOU ODEZVOU nemají nic společného, je to jen NEDOMRLÁ TŘESAVKA.
Takže máš dvě možnosti:
1. --- Přechod na joy bez FF (a tam se dobrý klacek koupit da) nebo
2. --- Čekati na zázrak ,že se někdy v budoucnosti tento zázrak přece jen oběví
na trhu.
Když k tomu připočtu skutečnost, že BOS má zcela vadné ovládání ve smyslu, ktery se zde již zevrubně probíral a který dostal název OSCILACE a další skutečnost, že v tom jak říkáš špatně funguje i ta FF-třepavka Tak to si opravdu nedovedu představit, jak Tě bude tenhle sim bavit.
Avšak proti gustu žádný dišputát. |
|
|
|
AJaromir |
Přidané 10-03-2016 17:48
|
Diskutující
Příspěvek: 2946
Založený: 01.05.06
|
ajvn, bohužel máš asi pravdu. Jediný skutečně dobře fungující FFB měl asi MSSFF2. U G940 byla ohromná vůle a malá přesnost. Ještě saitek dělával cyborga s FFB, toho jsem neměl možnost zkusit bohužel.
Upravil/a AJaromir dne 10-03-2016 18:36
|
|
|
|
LEON |
Přidané 10-03-2016 18:07
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
57_OTU ajvn napsal:
Podívej : Minulé i sočasné "FF" jsou k ničemu. Proč? Protože s deklarovanou HMATOVOU ODEZVOU nemají nic společného, je to jen NEDOMRLÁ TŘESAVKA.
Takže máš dvě možnosti:
na trhu.
3. --- Pořídit si MSSFF2, který není jen o vibracích, ale například i o proměnlivých silách v řízení v závislosti na rychlosti letounu. Kdo s ním nějakou dobu létá, ten už pak jiný joystick nehledá. Stále se dají použité kousky ve slušném stavu do dvou litrů sehnat.
|
|
|
|
Valec |
Přidané 10-03-2016 19:39
|
Uživatel
|
57_OTU ajvn napsal:
Takže máš dvě možnosti:
na trhu.
Když k tomu připočtu skutečnost, že BOS má zcela vadné ovládání ve smyslu, ktery se zde již zevrubně probíral a který dostal název OSCILACE a další skutečnost, že v tom jak říkáš špatně funguje i ta FF-třepavka Tak to si opravdu nedovedu představit, jak Tě bude tenhle sim bavit.
Avšak proti gustu žádný dišputát. Nemas pravdu.To neplati o MMS2 a G940.Maji plnou hmatovou odezvu ne jen trepani.Poznas při jake rychlosti delas zatáčku jak letis rychle atd.S vetsi rychlosti joy tuhne a při pomalejsi povoluje. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 10-03-2016 22:46
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Ajvne, nemáš parvdu. Nastuduj si na tohle
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/bb153254(v=vs.85).aspx
a pak mi řekni, které všechny parametry od tebe mám očekávat v Airkobře 5500m v levé horizontální zatáčce na 5G ?
Seš v řiti, co ? Neřekl jsem ti rychlost.
Správná implementace FF je dle mě stejně složitá jako naprogramovat letový model. A ještě ke všemu se skutečné deklarované síly musí přepočítat na jinou délku plastového kniplu.
U FF hry by se letový model neměl stavět okolo letadla, ale okolo silách v řízení (okolo pilota). Pokud se to tak neudělá, tak je FF na prd, jak píšeš.
|
|
|
|
Baron |
Přidané 11-03-2016 08:51
|
Moderátor
|
Valec napsal:
57_OTU ajvn napsal:
Takže máš dvě možnosti:
na trhu.
Avšak proti gustu žádný dišputát. Nemas pravdu.To neplati o MMS2 a G940.Maji plnou hmatovou odezvu ne jen trepani.Poznas při jake rychlosti delas zatáčku jak letis rychle atd.S vetsi rychlosti joy tuhne a při pomalejsi povoluje.
Ano, Valec má pravdu. G940 mala asi najlepšie spravený FF čo som kedy lietal. Škoda tej odfláknutej plynovky ale knipel sám o sebe nemal chybu. Dodnes ľutujem, že som ho dal preč.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 11-03-2016 16:46
|
Diskutující
|
Hoši takhle vědecky ja na to nejdu.
S oním G940 to bylo u mě takle:
Když byl tento joy novinka řekl jem si : Ha hmatová odezva tohle musím mít tohle hodí můj virtuální zážitek do vyžšího levlu. A vtom jsem potkal Válce měl tyhle kousky doma dva. Takže slovo dalo slovo a Válec mi ho přivezl až pod nos, nainstaloval tak aby bylo vše OK. Byli jsme na tuty domluvení , že ho odněj koupím (výhodně a byl ještě v záruce.) . Začal jsem lítat a... byl jsem v řiti zkou šel jsem to celý víkend a žádná hmatová odezva se nekonala. Jenom se to třepalo a debilně tuhlo. Zážitak z letu otřesný prostě fialový hnus . Bylo mi KUREVSKY trapné vrátit klacek Valcovi za jeho ochotu. Snažil jsem se ale prostě sklamání bylo ůděsné. Věřte mi , že jsem se fakt snažil přesvědčit sám sebe,ale nešlo to
Podivej mi prostě kecy o torzněaxiálních silách a jiných píčovinách nic neříkají.
Buďto něco prakticky funguje nebo ne : Tohle ne!
Mám svojí vlstní verzi FF
Kobru jsem ve šturmu osedlal v kterékoli výžce, při jakékoli ryclosti. Naprosto nemám problém Nachápu o co Ti jde.
Závěrem: Jestli chcete oblbovat sami sebe O neexistujících hmatových odezvách tak prosím- proti gustu žádný dišputát.
A nebo jsem debil ja. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 11-03-2016 18:51
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Kdybys vysvětlil termín debilně tuhlo, to mě zajímá.
Hmatová odezva, u letových simulátorů reprezentovaná silami v řízení, by ti měla především pomáhat. Tak jen jestli si debilně nelítal?
|
|
|