January 20 2026 05:41:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kampaň
Baron
Ja som sa vydal inou cestou ako Rumcajs a poctivo som odbombardoval He-111 az do uplneho vyexpenia. Iste, da sa to ojemrdat aj tak ako pise Rumcajs. Na druhej strane - ked uz teda s niecim letim, snazim sa naucit s nim nielen lietat ale aj bombardovat, v neposlednom rade sa na normale a so zapnutym autoppilotom pripravim o kopec zabavy. Spociatku boli samozrejme vysledky tragicke a netrafil som ani "ň" (lietal som na obtiaznosti expert). Lenze cim dalej tym tie bomby dopadali blizsie, a momentalne je uspesnost naletov 9 z 10. Svojim sposobom je to zabavnejsie ako strmhlave bombardovanie.

A toto je vysledok:

imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/901/nCermE.jpg

Kampan som dokoncil (zaverecne demo docel fajn), nemecke masiny su vyexpene komplet, sovietske cca na polovicu. najhorsie je na tom La-5, ta masina mi vyslovene nesedi. To uz radsej lietam s LaGGom. Jak-1 je zlaticko.
Upravil/a Baron dne 11-11-2014 20:09
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Stuka není bitevník, ale střemhlavý bombardér.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
tak verzi G s AT kanonama by se tomu tak říkat dalo ...

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

Stuka není bitevník, ale střemhlavý bombardér.
No já vím, ale v BOSku to má pro omezený výběr funkci bitevníku. Navíc s těma kanónama to je bitevník. A i bomby se házely tankům pod pásy. Nebuď tak úzkoprsý Cool
Non est specifica

313_123
tak jsem se po dlouhé době vrátil k lítání
nejen, že mě předělali nick hmm to přežiju

ale konečně přišel na to jak v kampani přepnout aspoň na expert obtížnost a lítat bez ikonek (custom asi nejde co ???)

no na expert mě nejde spustit mapa to si ji tedy jako expert musím vytisknout čico ????

Baron
Numero. Mala mapa na obtiaznosti expert nie je a ani nikdy nebola. Ked chces viediet mapu, musis pouzit tzv. briefingovu mapu (tzn. cez celu obrazovku). Default klavesa je "O". Je to len o zvyku a mne osobne vyhovuje taot briefingova mapa ovela viac ako ta mala v pravom dolnom rohu. Custom nastavenie v kampani nie je, to sa tyka iba Quick Mission a Mission.
Hals - und Beinbruch!

313_Nevo
tak si hovorim, co nove v BOS a v poslednom update c.85 som narazil na toto, pricom som nevidel ze by to tu niekto spominal. Skusal to niekto?

And some special good news from Veteran66, who has completed his campaign made with BOS editor and shares it with everyone in the community. Feel free to DOWNLOAD and try it, and leave your feedback on the forum.
A note from the creator:
"The Chir Front Missions have a special game mode which needs no waypoint, the player needs to navigate, check radio calls and bring home his combat Schwarm"
[img]http://www.evil-team.eu/downloads/chirfront-.jpg[/img] is not a valid Image.

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Baron
Samozrejme.
Hals - und Beinbruch!

Ajvn
Barone tos mě nas... Lavinu jsem chtěl koupit. Co je na ni špatně? I když to je jedno, stejně ji koupím.

Baron
Na Lavočke? Na Lavočke sa treba naučiť lietať - v takom prípade je nesmierne nebezpečná. I keď nie je na pilotáž taká príjemná ako Jak, je rýchlejšia (s použitím forsáže) a dva kanóny pošlú k zemi čokoľvek. Jednoducho dobrá mašina.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Většina z nás byla zvyklá ze starého ila, že se s lavočkou výborně kroutilo (mimo jiné kvůli slotům na náběžné hraně). V BoS mám naopak pocit, že se s ní kroutí hodně špatně a velmi rychle padá do vývrtky. Ale možná dělám něco špatně a asi se to s ní opravdu chce naučit létat.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Bierglass
Baron napsal:

Samozrejme.

Tobě ta kampaň funguje? Nainstaloval jsem ji dle návodu ale ve hře jí nemám: V adresáři je ale když pustím hru tak jí nemohu najít.Může mi někdo poradit?

BP_Madvlk
Zkusil jsi hru zapnout v OFFline modu ?

Rumcajs
310_cibule napsal:

Většina z nás byla zvyklá ze starého ila, že se s lavočkou výborně kroutilo (mimo jiné kvůli slotům na náběžné hraně). V BoS mám naopak pocit, že se s ní kroutí hodně špatně a velmi rychle padá do vývrtky. Ale možná dělám něco špatně a asi se to s ní opravdu chce naučit létat.
V BOSku nemáme La7 ani La5FN. Máme La 5. Nemá to sloty na náběžné hraně. Je to vlastně LaGG s hvězdicovým motorem. Krom nějaké té rychlosti nemá nic, čím by mohla nějak extra zaujmout. Tedy jo, v BOSku dostala výborný roll rate a především maximální roll rate dosahuje v podstatě okamžitě, takže náklon o 90 stupňů udělá rychleji než FW 190. Nicméně roll rate sám o sobě ji nezachrání. Do vývrtky padá bez varování. V zatáčkových soubojích je slabá, musí vytáhnout klapky a je po výhodách. Jsou sice lidi, kteří to s ní dobře umí, ale ti samí jsou ještě nebezpečnější v kdečem jiném. Díky absenci lomu světla na čelním pancéřovém sklu je z ní opravdu mizerně vidět. Mám li být upřímný, pak je li volba, zda La5 nebo LaGG3, volím LaGG3. Nacpu do něj 23mm kanón a jdu lovit. Je to pomalé, když se na mě zaměží Bfko, pak jsem téměř bez šance, ale hezky se s tím lítá.

Jinak Baronovi nevěřte to jeho nadšení. On tu La5 posuzuje ne jako pilot Lavočky, ale jako oběť Lavoček online. Páčto ho s tím sundavaj, považuje to za nesmírně nebezpečné letadlo Cool
Non est specifica

SepiaX
Myslel jsem že La5 má sloty:

i.imgur.com/JJvNx7Y.png

čas 1:36
YouTube Video

Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Baron
Bierglass napsal:

Baron napsal:

Samozrejme.

Tobě ta kampaň funguje? Nainstaloval jsem ji dle návodu ale ve hře jí nemám: V adresáři je ale když pustím hru tak jí nemohu najít.Může mi někdo poradit?

Hru musis spustit v rezime OFFLINE. Este raz to zopakujem - v rezime OFFLINE. Potom chod do misii a tam ju najdes. Ide o jednotlive misie, mal by si ich mat v samostatnom adresari - ak si teda dodrzal postup pri instalacii, kampan by sa mala volat Chirfront.
Upravil/a Baron dne 04-01-2015 11:50
Hals - und Beinbruch!

Baron
Rumcajs napsal:

310_cibule napsal:

V BOSku nemáme La7 ani La5FN. Máme La 5. Nemá to sloty na náběžné hraně. Je to vlastně LaGG s hvězdicovým motorem. Krom nějaké té rychlosti nemá nic, čím by mohla nějak extra zaujmout. Tedy jo, v BOSku dostala výborný roll rate a především maximální roll rate dosahuje v podstatě okamžitě, takže náklon o 90 stupňů udělá rychleji než FW 190. Nicméně roll rate sám o sobě ji nezachrání. Do vývrtky padá bez varování. V zatáčkových soubojích je slabá, musí vytáhnout klapky a je po výhodách. Jsou sice lidi, kteří to s ní dobře umí, ale ti samí jsou ještě nebezpečnější v kdečem jiném. Díky absenci lomu světla na čelním pancéřovém sklu je z ní opravdu mizerně vidět. Mám li být upřímný, pak je li volba, zda La5 nebo LaGG3, volím LaGG3. Nacpu do něj 23mm kanón a jdu lovit. Je to pomalé, když se na mě zaměží Bfko, pak jsem téměř bez šance, ale hezky se s tím lítá.

Jinak Baronovi nevěřte to jeho nadšení. On tu La5 posuzuje ne jako pilot Lavočky, ale jako oběť Lavoček online. Páčto ho s tím sundavaj, považuje to za nesmírně nebezpečné letadlo Cool

V tomto sa s Rumcasjom nezhodneme. Ak si mam vybrat, beriem si prave Lavockina. Nie je to stroj na krutenie, je to energy fighter. Preto sa mi s nou asi najlepsie zo sovietskych masin bojuje. Ano, ked stratite energiu, ste v prdeli - ale to plati vseobecne pre vsetky lietadla, od Bf-109F4 az po La-5. Cudujem sa, ze ho Rumcajs povazuje za pomaly a neobratny - jediny nemecky stroj, ktory dokaze Lavockinu utiect, je Fw-190 a ked ma energiu, dokaze zmysluplne bojovat aj s Bf-190F4. Hm, ked tak nad tym rozmyslam, klapky u Lavockina nepouzivam, budem musiet vyskusat. Ohladne padania do vyvrtky je to spravne, to bol neduh vsetkych La-5, ked sa s nimi islo do utiahnutych bojovych zatacok po strate energie. Preto sa tomuto - pre sovietskych pilotov tak typickemu - sposobu boja treba vyhnut. A okrem inych vyhod - vyzbroj dvoch kanonov je daleko najlepsou zo sovietskych strojov v hre. Dalsia vec, s ktorou nesuhlasim, je zly vyhlad. Netvrdim, ze je z La5 uplne najbajecnejsi pohlad, ale zle to nie je a po osadeni plochym celnym sklom je to este lepsie. povedal by som, ze je to rovnake ako u LaGGa a Jaku. Ovsem pohodu na sposob Fw-190 necakajte, dozadu vidite velke gulove. Tak ako u ostatnych sovietskych strojov.

Inak neverte Rumcajsovi jeho skepsu. On tu La5 posudzuje nie ako pilot Lavocky ale ako pilot Jaku, vyzivajuci sa v utiahnutych zatackach. Pretoze v nej nevie utiahnut zatacku a stale ho v nej zostreluju, povazuje ho za pomale a neobratne Cool
Upravil/a Baron dne 04-01-2015 11:57
Hals - und Beinbruch!

310_Pip
Rumcajs napsal:

310_cibule napsal:

LaGG-3 dostal sloty od 15. série, jiné prameny uvádějí 23tí, každopádně La-5 měla sloty od prvního vyrobeného prototypu...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Shadowdeath
310_Pip napsal:
LaGG-3 dostal sloty od 15. série, jiné prameny uvádějí 23tí, každopádně La-5 měla sloty od prvního vyrobeného prototypu...

Zajímavé zjištění, každopádně ve hře máme 29. serii a nemůžu je najít Smutný Ale pokud budou fungovat stejně jako na Lavočce, tak je možná dobře, že tam nejsou , přijde mě, že ničemu nepomáhají, jenom to rychleji ztrácí energii Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

310_cibule
310_Pip napsal:

Rumcajs napsal:
Máme La 5. Nemá to sloty na náběžné hraně. Je to vlastně LaGG s hvězdicovým motorem.[/b]

La 5 série 8, která je v BoS, sloty má, Rumcajsi :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,118,043 návštěv