November 21 2024 22:44:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaké pedály pořídit
joska
Killer napsal:

Dělal jsem to jak to šlo. Všechno od nuly a několikrát jsem si říkal, že se na to vyprdnu. Ale výsledek je ten, že fungujou parádně. Chtěl jsem prostě svoje. Úsměv Nebylo to na kšeft. Jsou tam všude ložiska. (zakrytý) Má to naprosto hladkej chod, přesně je cítit střed a tuhnou tak jak vyšlapuju. A navíc na nich můžu skákat a nic se nestane. 2x 40 mm ložiska, díly dural. Úsměv Nevydírá se to. Tah pružiny není velkej. Ložiska mají ocelový osazený čepy. V duralu jsou taky osazení. Nafotím to.

Nechtěl jsem rýpat , máš je pěkný a určitě se s nimi málokdo takhle dělá. S Leonem jsme je řešili po chvilkách asi rok a najít verzi co se dá co nejjednodušeji vyrobit a přitom dodržet profi nároky už trochu člověka zdeformuje a kouká na každou maličkost :-) Navíc jsme se stejně nakonec dostali na cenu pro hodně tady nereálnou a to asi 14 500kč .
Po vzhledové části je máš určitě hezčí jak ty naše.Mrknutí
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.

http://joskapilot.webnode.cz/
Rumcajs
joska napsal:

Rumcajs napsal:

Kluci, vačka proti páce je vždy asymetrická víceméně bez ohledu na délku páky. Vychází to z matematiky toho pohybu. Aby mohla být symetrická, nesměla by tam být páka, ale mechanismus posuvný v přímce (tedy teoreticky i páka nekonečné délky). To je ale zbytečná konstrukční komplikace. Spočítat správně vačku proti páce, která dělá kruhový pohyb (no kolem čepu), by neměl být problém pro matematika či smysluplně matematicky vzdělaného strojního inženýra. Tedy asymetrická vačka není neduh konstrukce. Je to správně spočtené řešení, jehož cílem je symetrický průběh sil s výchylkou na levou či pravou stranu.

Ahoj
Máš pravdu , ale u mé verze pedálů tento rozdíl dělá pouhý 1mm na zdvihu pružiny(pružina je dlouhá +- 220mm), takže to v praxi nepoznáš. Vačku dělám na CNC , takže bych tu korekci asi laborováním asi taky mohl nakreslit ,ale dle mé zkušenosti je to zbytečný .Vačka je dle odhadu asi 2,5x větší a jezdí po ní ložisko o průměru 22mm. Dělal jsem je s Leonem , tak až se domluvíme tak pošlu foto.
Tak ono nejde jen o poměr zvihu na jedné či druhé straně. Jde o průběh sil. Běžně se chce, aby průběh sil byl symetrický. Tedy stejná výchylka = stejná výsledná síla na pedálech v obou směrech. Jestli je symetrie sil skutečně důležitá, to si netroufám odhadnout. Celkem jistě ale vím, že symetrická nebývala ani síla na skutečných letadlech, takže dost možná požadavek na matematickou dokonalost vačky není tak úplně nezbytný. Navíc, jak tu už taky padlo, problém se zmenšuje s délkou páky, takže třeba stačí páku jen trochu prodloužit a asymetrii prostě neřešit.
Non est specifica

Ondrej1
Killer napsal:

Nejsi první kdo to říká. Prostě to bylo prázdný a sedí tam. Neboj, nejsem nácek. Úsměv

Z pohledu kompozice je ten kříž to jediný, co tam právě přebývá, jak je to nahňácaný až k okraji... o motivu nemluvě.
Jinak konstrukce pedálů vypadá skvěle.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

1stCL_Novotny
Herdek, momentálně řeším (v tichosti) problém s pedály a místo věcí kolem tohoto tématu se dozvídám o vkusnosti, nevkusnosti a o kde čí nátuře či patriotizmu, nedej bože jinému vyznání.

Držte téma, neb se neudržím a řádně to tu promažu!!

Děkuji!

RH_Killer
Pánové tadyhttp://cslkiller.....idnes.cz/ jsou fotky bohužel jen mobilem. Trošku jsem je předělal. Novej doraz a celková šířka. Obrázek pryč. Úsměv Ale jde tady o ty pedály, tak se rád podělím a pomůžu. Největší pakárna na tom byla ta vačka a doraz. Není to tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát.

LEON
Nádhera, na kolik Tě přišly, počítal jsi to?

https://www.rcfree.eu
Rumcajs
Nedá mi to, povím to. Umístit hákový kříž na model něčeho, co tak tenkrát vypadalo, je podle mého názoru OK. Prostě to tak bylo a historie se nedá smazat. Ale dát to na něco, co nepatří do té doby a to ani náznakem, to je prostě náckovství. Sorry, je to špatně. Ačkoli lítám červené i modré a nehledím na to, že obě strany reprezentují diktatury, nedal bych symbol ani jedné z těch diktatur na nic s vyjímkou věrného zobrazení či modelu něčeho z té doby. Umístit to na cokoli jiného je ráchání se ve vlastním problematickém chápání světa.
Non est specifica

RH_Killer
Nepočítal, dělal jsem si všechno sám. Mám v práci CNC soustruh i frézku. Vypálení obou pedálů na laseru asi 3-4 stovky, je tam nějakej dural, nerez a pom-c (plast) 1500? Nerezový matky to jsou desetikoruny. Ložiska osm 22, dvě 42, dvě, nebo tři 16 a jedno 10.

RH_Killer
Rumcajs napsal:

Nedá mi to, povím to. Umístit hákový kříž na model něčeho, co tak tenkrát vypadalo, je podle mého názoru OK. Prostě to tak bylo a historie se nedá smazat. Ale dát to na něco, co nepatří do té doby a to ani náznakem, to je prostě náckovství. Sorry, je to špatně. Ačkoli lítám červené i modré a nehledím na to, že obě strany reprezentují diktatury, nedal bych symbol ani jedné z těch diktatur na nic s vyjímkou věrného zobrazení či modelu něčeho z té doby. Umístit to na cokoli jiného je ráchání se ve vlastním problematickém chápání světa.

Už tam není a dál to neřeším. Díky

petsild
Killer napsal:

Nepočítal, dělal jsem si všechno sám. Mám v práci CNC soustruh i frézku. Vypálení obou pedálů na laseru asi 3-4 stovky, je tam nějakej dural, nerez a pom-c (plast) 1500? Nerezový matky to jsou desetikoruny. Ložiska osm 22, dvě 42, dvě, nebo tři 16 a jedno 10.

Čistá a precizní práce Mrknutí pokud bys to začal vyrábět sériově za dobrou cenu určitě bych měl zájem. Klidně mi stačí jen polotovar ten menší čtverec bez obrázku Úsměv s hlavní mechanikou. Elektroniku nepotřebuji a klíďo složím sám jako stavebnici děkuji. Pet
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

313_Nevo
Killer paradne pedaly, ci s obrazkom alebo bez Mrknutí

PS: problematicke chapanie sveta maju mam pocit ludia, ktori maju potrebu furt cosi odveci komentovat Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

ukulele
to máš opravdu jen pocit

313_Nevo
inak tieto pedale od Baura (z Ruska) su tiez velmi vydarene a cena ze vraj okolo $280

slapky su vymienatelne, ponuka niekolko variant - WWII, vrtulnikove, Su35 (aspon co som videl)
na obrazku su pre porovnanie so Saitekovymi

i.imgur.com/4EX9X2U.jpg
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,018 návštěv