November 24 2024 08:54:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
CSL1_Talbot
Zeby vrtula?
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

magot
Opitz napsal:

Je to úspěch. V nedokončené hře na 32 procent se už řeší problémy týkající se ovládání a chování letadla. Nikdo neřeší, že mu to nejde spustit, neustále mu to padá a je to plné divných bugů... A ani ta arkáda to není.

Už jen to je důvod k radosti a naději, že tento žánr zažije svou obrodu.

V nedokončené hře? RoFko kam nacpali jednoho Lagga? Rofko bežele jakš takš i před tím ...
Opičkáku zklamal jsi. Tvůj úkol zde byl všechno kritizovat Šklebící se
Btw Známýmu to při fullscreenu dělá černou smrt. Za 100 USD je moc šťastnej. To jen tak pro úplnost.
(Jinak normálně hraje DCS-CLOD-IL2-ROF bez problémů)
Upravil/a magot dne 20-11-2013 10:13

repa
magot napsal:

Opitz napsal:

Je to úspěch. V nedokončené hře na 32 procent se už řeší problémy týkající se ovládání a chování letadla. Nikdo neřeší, že mu to nejde spustit, neustále mu to padá a je to plné divných bugů... A ani ta arkáda to není.

Už jen to je důvod k radosti a naději, že tento žánr zažije svou obrodu.

Známýmu to při fullscreenu dělá černou smrt. Za 100 USD je moc šťastnej.
Už tady bylo řečeno, že při fullscreenu to dělá problémy. Pokud nebude FS používat, tak by měl být v cajku. A třeba taky aktualizovat ovladače

310_cibule
CSL1_Talbot napsal:

Zeby vrtula?

I nastavení vrtule jsme zkoušel měnit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
magot napsal:
Btw Známýmu to při fullscreenu dělá černou smrt. Za 100 USD je moc šťastnej. To jen tak pro úplnost.
(Jinak normálně hraje DCS-CLOD-IL2-ROF bez problémů)

Mně taky, včera asi šestkrát za čtyři hodiny testování (zejména při nastavování ovládání, ale nejen). To se poddá.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
Zaujimave... Mne to este nespravilo ani raz. Mozno by to chcelo dat posledne drivery na GK.
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Cibule, kdybys nepochodil a nesehnal sparring, tak můžeme večer dát rande na TS (třeba i s Řepou) a dát to dohromady. Už jsem tam včera vyhlížel nějaké pěkné silo - v jednom kolchozu jsem byl úspěšný, už je na něm tvé jméno a mají tam i předvyplněný náhrobek Úsměv

Ucho napsal:

WT_Horrido napsal:

Fuči LaGG má klopit při vysunutí klapek dolu stejně jako Bf-109E? Pak je to teda špatně.

A Bf-109F/G se chová stejně? To se mi nepodařilo nikde najít.

chování v podélné stabilitě je dáno umístěním křídla v trupu oproti příčné ose, ne? takže by to mělo být stejné, resp. nenapadá mě (naprosto laicky) proč by E mělo klopit jinak než F a G .... co klopí určitě jinak je americkej raketoplán :-)

Tohle je dané fyzikou, ne konkrétním letadlem jako takovým. Když se zvýší zakřivení profilu (a tedy i vztlak), vzroste zároveň klopivý moment na hlavu (právě proti tomuto momentu působí na letadle výškovka). V reálu je pilotem vysunutí klapek okamžitě kompenzováno mírným dovyvážením ve smyslu těžký na ocas.

Implementace tohoto efektu je v simulátorech chybně vlastně odnepaměti. Něco k tomu písnu na ofiko fórum (jestli to tam už někde nebude).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

CSL1_Talbot
Fuci,videl som ze uz je to nahodene v bug reporte
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

CSL1_Talbot
Inak ak mate divne zahmlenu pristrojovku, v startup.conf treba najst dva riadky SSAO a 1 zmenit na 0.Fakt to pomaha,v kombinacii so SweetFX je to omnoho krajsie-aspon pre mnaMrknutí

Bierglass
310_cibule napsal:

Nepodařilo se mi včera v noci zahřát motor na provozní teplotu (při vypnutí všech usnadnění a pomocníků). Pravda, zkoušel jsem to jen jednou.

Ani při plynu na max se nezvyšovaly otáčky (jen plnící tlak). Nepomáhalo ani zvyšování resp. snižování bohatosti směsi. Všechy chladiče jsem měl zavřené.

Co dělám blbě?

P.S. Je už někde na toho lagga manuál?

A jakých teplot jsi dosáhl? Také jsem to zkoušel v tomto nastavení : zavřené chladiče,vrtule na min., zvýšené otáčky,po chvíli teplota vody 40st. C,oleje 50st C,start,jeden okruh nad letištěm, dosažení provozních teplot ,otevření chladičů.
Upravil/a Bierglass dne 20-11-2013 21:08

310_cibule
1stCL_Fucida napsal:

Cibule, kdybys nepochodil a nesehnal sparring, tak můžeme večer dát rande na TS (třeba i s Řepou) a dát to dohromady. Už jsem tam včera vyhlížel nějaké pěkné silo - v jednom kolchozu jsem byl úspěšný, už je na něm tvé jméno a mají tam i předvyplněný náhrobek Úsměv

Taková nabídka se neodmítá. Navíc víš, že mám pro sila slabost.

Dneska asi dorazím až pozdě, ale ozvu se. Někdy.

Bierglass napsal:
A jakých teplot jsi dosáhl? Také jsem to zkoušel v tomto nastavení : zavřené chladiče,vrtule na min., 4.500 ot/min,po chvíli teplota vody 40st. C,oleje 50st C,start,jeden okruh nad letištěm, dosažení provozních teplot ,otevření chladičů.

Normálně jsem povypínal všechna ulehčení, vlezl do studené mašiny, chvíli si hrál se všemi páčkami (jen tak, abych si zvykl, že mi tio neinvertuje některé osy, viz dřívější post), nahodil, motor chytl a pak... už nic. Vrtule se pořád točila (pomalu), páčky pohybovaly, ale teplota nestoupala a vrtule se furt pohybovala, jako kdyby se jí moc nechtělo. Spíš myslím, že je to nějaký bug, když to ostatním funguje (prostě jsem šáhl na nějakou páku a motor se pak už nechoval, jak měl). To se poddá, vyzkouším to znovu.

1stCL_Fucida
Cibule, jestli byly přímo vidět listy a skoro to nereagovalo na plyn, tak to se mi taky jednou stalo. Po restartu Šturma už to bylo OK. Průbni.

repa
V kolik budeš Fuči?

Bierglass
No také, mně to nechtělo chytit tak jsem přepínal vše možné na vše ostatní a pak za použití kouzelné formule " Ty mně sereš nebudeš" to nakonec chytlo.Jen je problém v tom,že si už nepamatuji co jsem jak mnělŠklebící se Nic méně po nastartování motoru již šlo vše viz výše popsané.

310_cibule
1stCL_Fucida napsal:

Cibule, jestli byly přímo vidět listy a skoro to nereagovalo na plyn, tak to se mi taky jednou stalo. Po restartu Šturma už to bylo OK. Průbni.

Jo jo, to je ono. Myslel jsem si to (tenhle testík mi vyšel včera na 00:30, tedy vlastně dnes po půlnoci. Asi deset minut jsem civěl na ty pomalu otáčející se listy. zkoušel přepínat všechno možné a... pak usnul. Zkusím to zítra znovu).

Mimochodem máte někdo také to zamrzání? Černou smrt?

Lekk
no "na první pokuk" bych ještě zkusil magneta cibul.Mrknutí..pokud to má. Ale pokud se vrtula toči furt stejně líně tak to bude asi bug. i s pulkou magenta bys měl mít ohřátý motor.
Upravil/a Lekk dne 20-11-2013 12:18

Jirka
Něco o těchto problémech včera říkal Cassius. Prý pomohly nové drivery na grafiku.

1stCL_Fucida
Řepič...po osmé? Úsměv

310_Snakes
V pohledu do kokpitu jsem si všimnul, že vedení páky plynové přípusti není hladké, ale se "zubem". Předpokládám, že je to odlišení nouzového maximálního výkonu od normálního (odpusťte mi ty nepřesné odborné termity). Pohybuje se ve hře páka plynule od 0% do (dejme tomu) 110% tzn. včetně toho nouzového výkonu nebo jen do 100% a nouzový výkon se musí aktivovat nějakým čudlem? Páka se pak vyhne do strany a přeleze ten zub?
Nebo by možná šlo aby v křivce plynu na 100% v ovládání byla výrazná deadzóna jako odlišení pohybu páky "před zubem" a "za zubem".

Hru nemám, jen mě zajímá, jak je to vyřešeno, případně jestli se to plánuje nějak řešit v průběhu vývoje... Je to detail.

313_Nevo
Arti,
poviem ti tak, ze radsej nepresny FM, ako FM ktory sa meni kazdym patchom.

V tejto faze testovania nech sa meni, nech sa chlapci predhanaju vo vedomostiach o konkretnych letovych vlastnostiach.

Ale ako nahle ta hra vyjde, chcem jeden jediny a nemenny FM. Tak ako sa ani na skutocnom lietadle letove vlastnosti nemenia, ci pilot leti vcera, alebo zajtra, tak chcem aby aj v tom sime lietalo to lietadlo rovnako vcera, aj zajtra. Mrknutí

PS: takze ti nedoporucujem si kupovat uz teraz early access do BOS. Mohol by ta sklamat rovnako ako WT Úsměv
Upravil/a 313_Nevo dne 20-11-2013 13:09
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,033,335 návštěv