November 21 2024 22:56:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Defender Cobra M5 vs Logiech Extreme 3D PRO
brucev
Ahoj už nevím kam se obrátit, koukám že na netu jste jedno z mála for kde se dá něco dočíst o cobře. Mám ji asi 2 měsíce do včera fungovala skvěle, ale ted mě dělá to samé co tady http://www.youtube.com/watch?v=eJeTSME6m5c a nevím co s tím. Rusky neumím a chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co s tím Smutný
Podle toho co se mě povedlo přeložit to vypada na drobou závadu jen nevím jak ji řesit. Díky

Rumcajs
brucev napsal:

Ahoj už nevím kam se obrátit, koukám že na netu jste jedno z mála for kde se dá něco dočíst o cobře. Mám ji asi 2 měsíce do včera fungovala skvěle, ale ted mě dělá to samé co tady http://www.youtube.com/watch?v=eJeTSME6m5c a nevím co s tím. Rusky neumím a chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co s tím Smutný
Podle toho co se mě povedlo přeložit to vypada na drobou závadu jen nevím jak ji řesit. Díky
Zkoušel jsem sebrat zbytky své ruštiny, ale nebyl jsem z toho úplně moudrý. Na tom ruském foru jsem našel vlákno http://www.sukhoi...hp?t=79842, kde odpovídá nějakej technik VKB. Ale není mi jasné, co vše se vztahuje k tomu tvému problému a co k jiným. Zkrátka, máš to 2 měsíce, reklamuj to. Neumím doporučit lepší řešení.

brucev
Děkuju za zájem Úsměv samozřejmě to udělám, ale až někdy příští tyden tak jsem si řekl, že se do té doby zkusím zeptat jestli někdo neměl něco podobného a mimo jiné to je i varovaní jestli koupit nebo ne. I když vzhledem k tomu, že na netu o tom moc informací není asi to nebude častá závada.

ntz
@brucev, hah, dyk to tady furt resime .. dobre, budu znovu opakovat co uz tady padlo, zkusim to rict vic lapidarne:

- vsechno se drive nebo pozdeji pokazi Úsměv .. je jedno, jestli mas plastaka od saiteku nebo TM .. cobra (a ja ji mam ted novou + mam nekolik dalsich spis levnejsich joysticku) mi sama o sobe pripada na litani jako nejlip udelanej joystick jakej jsem kdy mel .. vevnitr ma pomerne jednoduche ustroji a sama o sobe je mekka, tzn pokud za ni nerves nejakou nadprirozenou silou tak to proste vzhledem k pouzitemu materialu a odporu musi vydrzet minimalne stejne dobre jako jakejkoliv jinej joystick .. osobne si troufam tvrdit, ze by to melo vydrzet o dost vic nez klasicke plastaky s pruzinou

jinak to co ukazuje Rumcajs na videu delala presne moje *prvni cobra Šklebící se (jak jsem ji bezel druhej den vymenit) .. ale ona byla fakt crashnuta .. odlomeny 2/4 spodnich sroubu, neoriginalne zabaleny (kdyz jsem donesl druhou, tak ta byla v uplne jinem igelitu) a jeste na boku odrena ..

abych to shrnul, se svou cobrou litam intenzivne zatim kratce (tyden), ale 100% spokojenost .. dokonce jsem se diky tomuhle joysticku docela dost zlepsil v online litani a to diky naprosto jinemu systemu ovladani pohledu palcem bez trackIR, kterej vlastne nesel na zadnem z mejch predchozich *specializovanejch flightsticku nastavit

brucev
No ale já neřešil jestli to je špatný joy nebo jestli je lepší než jiný atd. Já na něm mám závadu a vzhledem k tomu že na tomhle foru je hodně pilotů a taky nejaká ta cobra ptal jsem se jestli někdo neměl podobnou závadu, která by se dala řešit jinak než reklamací, protože kdyby si koukl na to video a komentaře pod ním zjistil bys že to řeší a vyřeší bez záruční opravy Smutný Bohužel neumím rusky a google není tak kvalitní abych pochopil jak takže jsem se na to zeptal tady jestli se s tím někdo už nesetkal nic víc.

Rumcajs
Na stránkách unijních VKB se konečně ukázala nějaká nová informace. Konkrétně jde o upgrady pro M5 Kobru. http://flightsimc...-in-stock/. Maj tam ke koupi lepší elektroniku, boční panel s přidanejma čudlíkama a kroutíkama a lepší senzory pro kroucení směrovky. Snad se tedy probouzí a budou dostupné i dalši upgrady, z nichž asi nejpodstatnější je ten kovovej vnitřek.
edit: Koukám, píšou tam ke kovovému vnitřku, že je zájemci mají kontaktovat. Vyrábějí to maloseriově. Možná by tedy byli schopni udělat i specifika na přání. Ten standardní kovový mechanismus umožňuje povytáhnout páku o 3cm nahoru. Jako prodloužit. Možná by vyrobili ještě delší. Kdyby to šlo zvednout o 10cm, určitě by to zlepšilo přesnost ovládání. Ovšem pokud na to máte prostor. Na stole by to bylo moc vysoké.
Upravil/a Rumcajs dne 27-09-2013 10:36

erichos
Mal som Logitech Extrem 3D Pro a na zaciatok to bol dobry joy a aj celkom vydržal, no casom uz bol nepouzitelny. Saitek CyborgX bol absolutny šrot a na podareneho predchodcu Cyborg EVO sa absolutne nechyta. Potom som kupil Thrustnastera M16000 uz s hall senzorom, nebol zly ale strasne silna pruzina a velka rukovat, zalezi aku mas ruku, nepasuje kazdemu, bohuzial po pol roku sa plastova mechanika joya vybila a aj hall senzor zacal mat podobne vlastnosti ako ked sa zoderie poťák. Kupil som Cobru a to je uplne o niecom inom, hally ma digital takze ani vola v mechanike vobec nevadi a nema vplyv na presnost pilotovania. Zakladna je super tazka a pruzinky joya su jemne takze ovladanie je lahučké a joy je na stole pevny. Plynovku ale moc vydarenu Cobra nema, co mne nevadi lebo mam plynovky vyrobene, podobne je to aj so smerovkou, na tej je len poťák a este k tomu je chod toho poťaku softwarovo nastaveny v kontroleri a neda sa ovplyvniť, ma to nastavenu dost velku mrtvu zonu v strede aj v krajnych polohach a este aj pomerne silny filtering čo sposobuje že smerovka je na naormalne lietanie nepouzitelna. AJ v pripade že by si si kupil od vkb-pro.ru upgrade smerovky na hall tak si aj tak musis kupit aj novy kontroler lebo ked to zapojis do toho povodneho tak tam mas zase ten sofwarovy filtering a deathzone. Mne toto tiež nevadilo lebo mam pedaly. Pruzinka mi asi po treštvrte roku praskla v kridielkach ale bez problemu mi taku vyrobili vo firme za par korun a pouzivam dalej. Pruziniek som si dal urobit radsej viac :-)
Čize podtrženo sečteno: ak chces dobru paku s jemnym a presnym ovladanim a aj s dostatkom tlačitok ale si ochcotny nejako nahradiť plynovku a pedale tak urcite ber Defender Cobra M5. Nenajdes za tuto cenu žiadny iny joy ktorý ma digitalne hall senzory!!!
Este k tomu spracovaniu čo tu niekto pisal ze je to grc, to naozaj nie je pravda, prave naopak ked joy otvoris tak je ku vsetkemu super pristup a vsetky kabliky su na konektoroch a bez problemu odnimatelne. Nevidel som lepsie prisposobeny joy na pripadne upgrady alebo opravy. Skus otvorit Thrustmaster a vacsina kablikov je natvrdo zapajkovanych a nagrcanych hocijako, pri oprave mas problem. Pri oprave Cobry je to v pohode. Inak tu nie moc prakticku plynovku Cobry mozes nahradit posuvnym potenciometrom a dat ho zboku a bude to OK. Videl som to tak prerobene na ruskych forach, je to jednoducha a ucinna uprava.

Letu zdar.

http://www.letkaorel.eu
erichos
brucev:
Prečital som cele to ruske vlakno a aj odkazy z neho ale nikde neboli napisane detaily riešenia problemu. Vyriešene je to tak, že sa tam ozval technik od firmy vkb-pro ktora robila tento joy, teda hlavne elektroniku a až potom to predala čínanom ktorý to vyrabaju ako celok. VKB ma original práva na upgrade joysticku na pokrocilejsie modely. Technik vkb v pohode riesi aj bezne zavady seriovych joystickov lebo to pokladaju za ich "dieta", presne takto to tam napisal. Cize problem tomu chlapikovi vyriesili tak, že si naistaloval teamviewer (to jeprogram na vzdialenu spravu PC) a cakal na skype na telefonat od technika a ten sa pripojil k jeho PC a problem mu na dialku za 5 minut vyriešil. Ako ale neviem. No z debaty vyplyva, že firmware v eepromke mu určite neprešival.
Dost tam bola debata že to moze byt sposobene nestabilnym napajanim USB. Minimalne sa skus uistit že mas joy zapojeny priamo do USB, nie cez nejaky spolocny HUB v ktorom mas dalsich 5 zariadeni. Ked to do usb zapojis tak joy nech je v strednej polohe, proste ho nechaj volne na stole a nehyb s nim aspon 5 sekund od pripojenia. Vtedy prebieha uvodna kalibracia joya, rovnako to ma uvedene thrustmaster. Uisti sa ze nemas nainstalovanu tu origos utilitku od cobry a spusti kalibraciu joya normalne cez ovladaci panel windowsu. Potom mozes kludne zase nainstalit tu ich origoš utilitku a skontrolovat či to beha alebo nie. Ked tak daj vediet čo a ako. Ahoj.

brucev
Já jsem se na to koukal taky celkem pečlivě a bohužel jsem to nevyřešil, ta chyba se mě stala při nahodném resetu pc a měl jsem ho zapojený přímo do pc. Vyřešil jsem to tak že jsem si objednal jinej a tenhle pošlu na reklamaci, ale štve mě že na to nemužu přijít a vypadá to na nějakou kokotinu Smutný To co píšeš jsem zkoušel několikrat bohužel to nepomohlo ani vlastní kalibrace. Já mám pocit ze bude na vině eeprom, při tom resetu se možná smazal nebo co Smutný Podle mě to není mechanická závada.

Tom_The_Maniac
Tak, ještě se sem vrátím a zaujmu se.
K tomu kormidlu na Kobře... přeci přes ten soft musí jít ta filtrace a mrtvá zóna nějak nastavit...
Pedály čím nahradit nemám, o plynovku se mi tu stará příšerně starej joystick, kterej mě kdysi stál 150 Kč (No, ale nemoh jsem si ho vynachválit. Ovšem pak se rozpad).
Well... takže prosil bych ještě o potvrzení, případně rozšíření povědomosti o 'dead zóně' Kobry M5 (Rumcajs?), ať vím, že nejdu do něčeho, co mi nebude pořádně fajčit.
Letu zdar.
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

Padak_CZ
Tady je nějaká utilita na ten bug, týká se to EPROM.(pro ty, co nevládnou azbukou, stalinovi skoli si to jistě najdou sami)
http://vkb-pro.ru...32-m5-tool

Rumcajs
Wolvercorte napsal:

K tomu kormidlu na Kobře... přeci přes ten soft musí jít ta filtrace a mrtvá zóna nějak nastavit...
Pedály čím nahradit nemám, o plynovku se mi tu stará příšerně starej joystick, kterej mě kdysi stál 150 Kč (No, ale nemoh jsem si ho vynachválit. Ovšem pak se rozpad).
Well... takže prosil bych ještě o potvrzení, případně rozšíření povědomosti o 'dead zóně' Kobry M5 (Rumcajs?), ať vím, že nejdu do něčeho, co mi nebude pořádně fajčit.
Letu zdar.
Ke Kobře a vlastně k jakýmukoli zařízení VKB je nějaký softík ke stažení na jejich foru. Dá se tam nastavovat přehršel věcí, kterým nerozumím, bo to maj jen v ruštině. Tedy co jsem se díval asi před dvěma měsícema, bylo to jen rusky, třeba už se to změnilo. Jinak dead zony se nají běžně nastavovat i ve hrách. Případně existuje myslím nějaký mapper pro vJoystick, který to pak umí celkem univerzálně. Myslím zde: http://www.autoho...ntry565573.
Jinak se neumím přiliš vyjadřovat k obyčejné Kobře M5 nad rámec toho co maj společný s modovanou. Mám tu kovovou Fat King Kobru a ta se zrovna v kormidle liší. Plastová M5 má krouticí rukojeť, kovová ne. Takže tady neporadím.
Ta Fat King Kobra nemá žádné dead zony. Mechanismus je kovovej a bez citelných vůlí. Elektronika má hall senzory, takže reaguje taky přesně. Od obyčejné M5 se to odlišuje tím kovovým vnitřkem a lepším kontrolerem. Ale jak se projevuje controller NJoy32 Pro versus NJoy32 Light to tedy nevím.

Shadowdeath
Rumcajs napsal:

Wolvercorte napsal:

Letu zdar.
Ke Kobře a vlastně k jakýmukoli zařízení VKB je nějaký softík ke stažení na jejich foru. Dá se tam nastavovat přehršel věcí, kterým nerozumím, bo to maj jen v ruštině. Tedy co jsem se díval asi před dvěma měsícema, bylo to jen rusky, třeba už se to změnilo. Jinak dead zony se nají běžně nastavovat i ve hrách. Případně existuje myslím nějaký mapper pro vJoystick, který to pak umí celkem univerzálně. Myslím zde: http://www.autoho...ntry565573.
Jinak se neumím přiliš vyjadřovat k obyčejné Kobře M5 nad rámec toho co maj společný s modovanou. Mám tu kovovou Fat King Kobru a ta se zrovna v kormidle liší. Plastová M5 má krouticí rukojeť, kovová ne. Takže tady neporadím.
Ta Fat King Kobra nemá žádné dead zony. Mechanismus je kovovej a bez citelných vůlí. Elektronika má hall senzory, takže reaguje taky přesně. Od obyčejné M5 se to odlišuje tím kovovým vnitřkem a lepším kontrolerem. Ale jak se projevuje controller NJoy32 Pro versus NJoy32 Light to tedy nevím.

Light verze je nakalibrovaná od výroby a už nic nenastavíš. K Pro verzi můžeš připojit nějaké další potenciometry/HALLy/čuflíky a přes ten softík nakalibrovat.

Tom_The_Maniac
Shadowdeath napsal:

Rumcajs napsal:

Wolvercorte napsal:

Letu zdar.

Light verze je nakalibrovaná od výroby a už nic nenastavíš. K Pro verzi můžeš připojit nějaké další potenciometry/HALLy/čuflíky a přes ten softík nakalibrovat.

To mě trošku (HODNĚ) děsí... měl jsem pocit, že by byl výbornej... ale kvůli chybějícím pedálům bych asi měl sáhnout po něčem jiném... Takže asi nakonec fakt ten LogiTech...? Moc se mi nechce. Thurstmaster s mizernou ergonomií nechci... navíc potřebuju něco, co se nebude hejbat... takže Kobru nebo LogiTech... nevim... ta informace o tom 'předkalibrovaným' kormidlu... pffffff...

313_Nevo
Thrustmaster je taky kockopes, bo je vhodny pre pravakov aj lavakov! Ale pre pravaka to moze kludne znamenat 'mizerna ergonomie' Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Tom_The_Maniac
313_Nevo napsal:

Thrustmaster je taky kockopes, bo je vhodny pre pravakov aj lavakov! Ale pre pravaka to moze kludne znamenat 'mizerna ergonomie' Mrknutí

No to jsem se dočet, že je 'obourukej'. Jenže potřebuju něco, co se dobře drží a kde je vždycky přístup na klobouček, protože nemám TrackIR... proto za mě Thurstmasteru ne.

313_Nevo
Tak to bych ja siel do tej Kobry potom. Ma klobucik aj viacsmerovy prepinac. A moznost prepinania modov priamo na pake, co nasobi viacsmerovy prepinac x3, a to sa vzdy hodi si myslim Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Tom_The_Maniac
313_Nevo napsal:

Tak to bych ja siel do tej Kobry potom. Ma klobucik aj viacsmerovy prepinac. A moznost prepinania modov priamo na pake, co nasobi viacsmerovy prepinac x3, a to sa vzdy hodi si myslim Úsměv

Právě. Líbí se mi i ten design, ale deprimuje mě ta představa předkalibrovanejch os pro kormidlo... ale myslim, že šílim zbytečně, všechno se dá nastavit...

Rumcajs
Hele a v čem je problém předkalibrované osy? Nebo co si slibuješ od toho, že bys to mohl měnit na úrovni joysticku? Co vím, asi každý sim, se kterým jsem se potkal, umožňuje korigovat response os na úrovni hry. Všude se daj nastavovat dead zones i křivky odezvy. Navíc existuje i softík na přemapování čehokoli na cokoli ... nějaký ten vJoy remapper. Nějak nevidím problém, ač se snažím na něco kloudnýho přijít.

erichos
Nuž problem je, že v hre uz mozes nastavit len vacsiu mrtvu zonu a vacsi filtering, ale menej ako to co ti dal vyrobca predsa nedaš. A vyrobca sa pri smerovke Cobry rozhodol, že filtering tam uz bude zavedeny, takze odozva smerovky je trochu pomalsia ako su ludia vacsinou zvyknuty a tak isto ma smerovka mrtvu zonu. Neda sa z tym pohnut pokial nevymeniš kontroler alebo si tu smerovku nenapojis na iny joy.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,141 návštěv