November 23 2024 14:42:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie války
Rumcajs
Stalinovi ale nešlo o to ukončit válku s minimálníma ztrátama nebo snad co nejdřív. On, podobně jako několik let předtím Hitler, hledal životní prostor pro svoji ideologii. Argument odkrytého křídla je lichý, páčto i za ten půl rok ho nechali odkryté. A odpočinek je taky lichý, protože celej půl roku válčili od rána do večera, jen jinde. Případný argument vzdálenosti taky neobstojí, protože v rámci dobývání Balkánu museli přesouvat armády a materiál na ještě větší vzdálenosti.
To co jsem chtěl říct bylo v zásadě jen to, že v tu chvíli už Stalin spíš myslel na válku se spojenci a případně na to, jak ovládnout vzpurné Poláky. Do česka nemusel spěchat, protože věděl, že tam na vzpurnost nenarazí a ten průmysl se mu hodil nerozbitej. Navíc ty kopce kolem.

j4ck41
Rumcajs napsal:

Stalinovi ale nešlo o to ukončit válku s minimálníma ztrátama nebo snad co nejdřív. On, podobně jako několik let předtím Hitler, hledal životní prostor pro svoji ideologii. Argument odkrytého křídla je lichý, páčto i za ten půl rok ho nechali odkryté. A odpočinek je taky lichý, protože celej půl roku válčili od rána do večera, jen jinde. Případný argument vzdálenosti taky neobstojí, protože v rámci dobývání Balkánu museli přesouvat armády a materiál na ještě větší vzdálenosti.
To co jsem chtěl říct bylo v zásadě jen to, že v tu chvíli už Stalin spíš myslel na válku se spojenci a případně na to, jak ovládnout vzpurné Poláky. Do česka nemusel spěchat, protože věděl, že tam na vzpurnost nenarazí a ten průmysl se mu hodil nerozbitej. Navíc ty kopce kolem.

Coze? Pul roku odkrytej jih? Jasko-Kishinevksa operace, ktera vyradila z valky Rumunsko se vedla nekde na severu? Ze by Balt? Karpatsko-dukelska operace byla namirena asi proti Finum a takova Belehradska a Budapestska operace - to uz nevim, doslo me misto.

A odpocinkem se nemysli to, ze jednotky se vavej v zakopu, pokurujou machorku a skrabou se na zadku. Dokonce i Bierglass vi, ze po utocne operaci je treba doplnit zasoby, muzstvo a provest preskupeni pred dalsim utokem. A jak jsi sam napsal - RA celej ten pulrok valcila jinde. Co myslis kam jdou zasoby a novej material prioritne. Na odpocinkovej usek fronty nebo na ten zrovna aktivni, pripadne ten kterym se aktivnim ma v blizke dobe stat?

Na ovladnuti Evropy myslel Stalin jeste pred vypuknutim valky - to co se tady snazis prezentovat jako senzacni odhaleni je dlouho znama vec. To ale nic nemeni na tom, ze soucasna vojenska situace a pozdejsi politicke rozdeleni sveta jsou dve naprosto odlisne veci na sobe nezavisle

Rumcajs
j4ck41 napsal:
Coze? Pul roku odkrytej jih? Jasko-Kishinevksa operace, ktera vyradila z valky Rumunsko se vedla nekde na severu? Ze by Balt? Karpatsko-dukelska operace byla namirena asi proti Finum a takova Belehradska a Budapestska operace - to uz nevim, doslo me misto.

A to píšeš něco k tomu, co jsem psal já? Nebo někdo jinej? Nějak nemůžu najít, k čemu se tímhle vymezuješ. Zkus to prosím uvést v referenci.

j4ck41 napsal:
A odpocinkem se nemysli to, ze jednotky se vavej v zakopu, pokurujou machorku a skrabou se na zadku. Dokonce i Bierglass vi, ze po utocne operaci je treba doplnit zasoby, muzstvo a provest preskupeni pred dalsim utokem. A jak jsi sam napsal - RA celej ten pulrok valcila jinde. Co myslis kam jdou zasoby a novej material prioritne. Na odpocinkovej usek fronty nebo na ten zrovna aktivni, pripadne ten kterym se aktivnim ma v blizke dobe stat?

Ano, to je fakt, odpočinek a doplnění zásob chce čas. V tomto případě to ale netrvalo půl roku. Ten půl roku byl prostě využitej jinde. Já neříkám, zda to tak mělo nebo nemělo být. To je pouhé konstatování že to tak bylo. A důvodem nebyl nutný odpočinek ani zásobování. Důvody byly strategické.

j4ck41 napsal:
Na ovladnuti Evropy myslel Stalin jeste pred vypuknutim valky - to co se tady snazis prezentovat jako senzacni odhaleni je dlouho znama vec. To ale nic nemeni na tom, ze soucasna vojenska situace a pozdejsi politicke rozdeleni sveta jsou dve naprosto odlisne veci na sobe nezavisle

Já vůbec nepsal nic senzačního a ani o Stalinovi před válkou. Úplně mi uniká ta současná vojenská situace a politické rozdělení světa. Zkus to nějak rozvést.

alfik
No, pánové, jak čtu některé příspěvky, začínám chápat "francouzský model" válčení.
Gratuluji, zařadili jste se po bok statečných žabožroutů. Plnou parou vzad!
Doporučoval bych četbu klasiků. Např. Haška. Cituji ze Švejka: "Když je vojna, tak se musí vyhrát, no to mně žádnej nevymluví!"
Jenže s vámi bychom toho moc nevyhráli... jen probůh nebombardovat nepřítele - vždyť ten chudák tam má kromě seřazovacího nádraží plného paliva a střeliva i lidi!!! Co na tom že jsou to nacisti kteří zplynují miliony nevinných - nejsme jako oni, a raději chcípneme pod jejich nohou než abychom se znečistili tím že budeme bojovat...
Fuj!
Teď nevím, jaký smajlík sem dát... ani jeden nevyjadřuje moje pocity.

j4ck41
Rumcajs napsal:

A to píšeš něco k tomu, co jsem psal já? Nebo někdo jinej? Nějak nemůžu najít, k čemu se tímhle vymezuješ. Zkus to prosím uvést v referenci.

to ze jsem te citoval ti nestaci? dobre tedy. schvalne budu psat pomalu. O tech operacich jsem mluvil s ohledem na tvoje tvrzeni ze "Argument odkrytého křídla je lichý, páčto i za ten půl rok ho nechali odkryté". Tyto operace naopak zarucily ze odkryte nebylo. Pochopils? Dobre budeme pokracovat dal. O odkrytem kridle se zacalo mluvit kdy? Kdyz jsi zacal tvrdit, ze valka mohla skoncit uz v roce 1944 pokud by Stalinovi slo o to pouze vyhrat valku a to tak, ze stacilo se nezastavit u Varsavy ale pokracovat rovnou na Berlin. Uz se ti to spojilo?

j4ck41 napsal:
Ano, to je fakt, odpočinek a doplnění zásob chce čas. V tomto případě to ale netrvalo půl roku. Ten půl roku byl prostě využitej jinde. Já neříkám, zda to tak mělo nebo nemělo být. To je pouhé konstatování že to tak bylo. A důvodem nebyl nutný odpočinek ani zásobování. Důvody byly strategické.

ano na tomto se shodneme. Starategicke duvody = zabezpeceni jizni fronty. Tady to vis, ale o par radku vejs s tim mas problem. Zvlastni.

j4ck41 napsal:
Já vůbec nepsal nic senzačního a ani o Stalinovi před válkou. Úplně mi uniká ta současná vojenská situace a politické rozdělení světa. Zkus to nějak rozvést.

Skvostne. Opet citace tebe na mou reakci, ale nepochopils. Takze znova pisu pomalu. A pro jistotu i odcituji
Rumcajs napsal:

Stalinovi ale nešlo o to ukončit válku s minimálníma ztrátama nebo snad co nejdřív. On, podobně jako několik let předtím Hitler, hledal životní prostor pro svoji ideologii.
. Bolsevicka revoluce byla "vyvazena" jeste davno pred tim nez vubec vznikla nejaka NSDAP. Timto opravuji tvoje tvrzeni ze hledal zivotni prostor jako nekolik let predtim Hitler a zaroven plynule navazuji na:
Dál se můžete hádat, zda pro Stalina byl důležitější životní prostor na jihu, nebo touha necht Poláky trpět, páčto se s Rusama nemají rádi
. Proto stret vojenska situace vs. politicke predstavy.

A prosim, prosim, prosim ... neodepisuj ... protoze ja reagovat nebudu. Na tohle fakt nemam chut. To radsi smyslupne stravim cas cumenim do steny nez tohle

Rumcajs
No já jsem rád šakale, že nebudeš reagovat. Už třeba proto, že to jižní křídlo z čech, jak jsi o něm mluvil, není v Rumunsku a v době postupu na Berlín tedy bylo odkryto, navíc byla v Čechách plně vyzbrojena Shornerova armáda. Takže ano, tvoje teorie jižního křídla je lichá.
Já samozřejmě vím, že se snažíš reagovat na mě. Problém je v tom, že to co píšeš nemá hlavu ani patu. Máš něco na jazyku, ale nedovedeš to vyjádřit psaným textem. A to je na internetu potíž, páčto máš jen písmenka a ne ruce k dispozici. Což tedy je smůla a možná i štěstí současně. No zkrátka děláš dobře s tím rozhodnutím už nic nepsat.

1stCL_Novotny
No to je fakt kultůra. Nechápu, ale asi moc filmů z produkce USA jako Stíhači a tak.
Samá diskuze proč , jak a co by.
Hovádka je to prosté. Bylo to tak jak to bylo, mohlo se to dít jinak leč nedělo. Myslel si někdo něco tak či onak?? To je naprosto jedno!!!
Jednou se to událo a znovu se to nikdy nestane. Pokaždé to bude jinak.
Tak proč své chytré kebulky nedonutíte tvořit něco hodnotnějšího než nesmyslné plky které od 45.roku mele každej druhej mongol co si přečetl učebnici dějepisu.

hoši . . . Mrknutí

Hoper
j4ck41 napsal:

Nechci se zaplétat do této zajímavé ;) diskuze, takže jen poznámka - nebyla ona situace v roce 44/45 na evropském kontinentě trochu jiná než v roce 40 ? V roce 40 nebyli Evropě amíci a Britové, ne ? Nebo alespoň ne v takovém počtu. A s tím už musel báťuška trochu jinak počítat, "jestli se nemýlím, hihihi". (tímto zdravím Sama Hawkinse :)

PS: btw, jaké byly civilní ztráty při zatopení Porúří ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Bierglass
clone9cz napsal:

Bierglass napsal:

Clone svůj příspěvek myslíš vážně,nebo si z nás děláš jen srandu aby jsi nám dokázal ,že tato debata(konec konců jako všechny na tomto foru) nikam nevede.
K dobití Berlína by bezesporu došlo již dříve kdyby Spojenci nezůstali stát na demarkační linii na Labi.Útokem na Berlín by rozhodně přispěli Rusům více než zničením Drážďan. Jen,že to Josefovi nelíbilo a chtěl dobít Berlín sám.(tak proto to zdržení).Když 12.1.1945 vyrazila vojska p předmostí Visly bylo nasazeno do této operace 2,2 mil rudoarmějců proti 440.000 tis.vojáků armády "Střed".V tankových silách stálo 6.400 tanků na straně Rudé armády proti 1.200 tankům německým.Celkově pak po sečtení všech sil byl poměr 7:1 ve prospěch boleševiků. 23.1.1945 stál 1.běloruský front.marš.Žukova na Odře tzn.cca 70 km od Berlína.Za tu dobu překonala sovětská vojska vzdálenost přes 440 km,některé jednotky jako např. 2.gardová tanková armáda měla postupovala v některých částech až rychlostí 88 km za den.Z čeho si čerpal tu informaci o postupu 1 km za den?To,že se zastavili na Odře bylo z důvodu přísunu týlových jednotek zabezpečení,které tempu postupu prvosledových jednotek nestačili a rovněž bylo třeba provést závěrečné soustředění sil před zahájením obkličovací operace Berlína. To,že se k osvobození Československa došlo až v květnu je rovněž dáno tím,že osvobození ČR nebylo pro Sověty prioritou a k posunutí osvobození opět došlo díky politické dohodě,kdy zůstali Američané opět stát na demarkační linii a čekalo se kdy si soudruzi ze Sovětského svazu odskočí pro bonus v podobě osvobození Prahy.Nemyslíš,že postup spojeneckých vojsk za demarkační linii by z vojenského hlediska byl mnohem větší pomocí Rudé armádě,než naprosto nesmyslné vybombardování Drážďan?Opravdu si myslíš vzhledem k vývoji a postupu Sovětských vojsk od ledna 1945
(23.1.1945 stáli 70 km od Berlína) s přihlédnutím na jejich přesilu,že zničení Drážďan nějak urychlilo postup Rudé armády?

Sám sis odpověděl.

To,že se zastavili na Odře bylo z důvodu přísunu týlových jednotek zabezpečení,které tempu postupu prvosledových jednotek nestačili a rovněž bylo třeba provést závěrečné soustředění sil před zahájením obkličovací operace Berlína.

Při tvé chytrosti ještě doplň ztráty, aby ti bylo jasné, jak snadno to těm bolševikům při berlínské operaci šlo. Pro oči nevidíš.

Člověče ty jsi byl dlouho na sluníčku viď?Ty opravdu nevíš z čeho pramenily nepřiměřené ztráty Rudé armády?

Bierglass
X Novotny napsal:

No to je fakt kultůra. Nechápu, ale asi moc filmů z produkce USA jako Stíhači a tak.
Samá diskuze proč , jak a co by.
Hovádka je to prosté. Bylo to tak jak to bylo, mohlo se to dít jinak leč nedělo. Myslel si někdo něco tak či onak?? To je naprosto jedno!!!
Jednou se to událo a znovu se to nikdy nestane. Pokaždé to bude jinak.
Tak proč své chytré kebulky nedonutíte tvořit něco hodnotnějšího než nesmyslné plky které od 45.roku mele každej druhej mongol co si přečetl učebnici dějepisu.

hoši . . . Mrknutí

No jak vidíš tak každý druhý Mongol učebnici dějepisu nečetl.Šklebící se

saldy
LesniHU napsal:

Bierglass napsal:
Ono to asi nemá cenu ti to vysvětlovat ale přesto na tvůj příspěvek musím reagovat.Pokud bylo cílem zabránit civilistům v útěku před Rudou armádou pak se tedy skutečně jedná o komunikační uzel.Nevím jestli např. rafinérie lze považovat za vojenský cíl ale rozhodně jejich protivzdušná obrana byla nadřazena obraně města.Další část protivzdušné obrany byla nasazena jak zde již bylo uvedeno na východní frontě jako protitanková zbrań,část pak byla převelena jako protivzdušná obrana Berlína(v průběhu bojů o Berlín použity rovněž jako protitankové zbraně).Značně nadhodnocuješ schopnosti jak posádek tak německých tanků.Odhadem(vycházeje z početních stavů běžného transportního vlaku) se v místě náletu vyskytovalo něco kolem 100 ks obrněné techniky na transportních vagonech.V porovnání jak obrovské přesile na východní frontě čelili a v měřítku druhé světové války se jedná o síly zcela nepodstatné.Myslím,že kdyby ti hrozilo zajetí od Rusů také by jsi bojoval až do konce. Němci neměli na východní frontě jinou volbu.A co se Harrise týká on byl ten kdo zadal parametry svému teamu pro výběr cíle,s a návrhem po úpravě souhlasil.Všichni jeho nadřízení s tímto plánem souhlasili Ale po náletu od této akce většinou dali ruce pryč .
Asi nema, stale ti unika to, ze se snazis pricist vinu jedne osobe, na kterou je snadne ukazat prstem, a pritom jde o slozitou souhru okolnosti. A mimochodem, silnice je obousmerna, zeleznice taky. Co bylo na miste je jen cast toho, co projede (treba uvnitr tunelu u Saumuru taky zrovna nic nebylo, a presto bylo jeho zniceni uspech). To, ze *ted* vime, kolik toho tam tehdy presne bylo, je uplne irelevantni. To, ze *ted* vime, ze valka skonci za par mesicu, je irelevantni. To, ze *ted* vime, ze protiletadlove zbrane byly presunuty jinam, je take irelevantni, a beztak svedci pouze o prioritach nemeckeho veleni, pripadne o spravne volbe cile.

A pro ostatni namet k zamysleni o moralite bombardovani civilistu:
Na fronte jsou dvacetileti kluci, ti urcite nemohli ovlivnit nastup Hitlera k moci. Navic nemaji na vyber, jsou to odvedenci. Ti starsi a stari, kteri to alespon trochu ovlivnit mohli, zustavaji v tylu a vyrabeji zbrane a produkuji jidlo pro ty na fronte. Koho je moralnejsi bombardovat, pokud chceme zastavit valku?

Plánovač vojenské operace-bombardování, má v maximální možné míře vyloučit ohrožení nevojáků, on ani nikdo jiný v tu chvíli není od toho aby posuzoval míru kdo co mohl ovlivnit zavinit, ale zničit vojensko politicko či průmyslový cíl, to je jeho práce. Buď to dokáže a zničí továrnu, nádraží nebo přístav uprostřed města, nebo to nedokáže a zaměří se jinam, nebo je to zločinec jako göring či harris a srovná se zemí celý město.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
313_Nevo
Uz tu dlho nebola anketa.. co tak zahlasovat ci Harris je, alebo nie je vojensky zlocinec? clone? Úsměv

Demokraticky to rozluskneme (Horri bude mat radost) Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

j4ck41
Rumcajs napsal:

No já jsem rád šakale, že nebudeš reagovat. Už třeba proto, že to jižní křídlo z čech, jak jsi o něm mluvil, není v Rumunsku a v době postupu na Berlín tedy bylo odkryto, navíc byla v Čechách plně vyzbrojena Shornerova armáda. Takže ano, tvoje teorie jižního křídla je lichá.
Já samozřejmě vím, že se snažíš reagovat na mě. Problém je v tom, že to co píšeš nemá hlavu ani patu. Máš něco na jazyku, ale nedovedeš to vyjádřit psaným textem. A to je na internetu potíž, páčto máš jen písmenka a ne ruce k dispozici. Což tedy je smůla a možná i štěstí současně. No zkrátka děláš dobře s tím rozhodnutím už nic nepsat.

anzto me vyhorel zdroj tak jsem byl doma bez compu, ale jsem prilis slaby abych dokazal odolat

Rumcajs, podivej se na mapu kudy vedla fronta v obdobi cerven-srpen 1944, pak se podivej na mapu kudy vedla fronta v lednu 1945. Zatimco fronta u Varsavy a Krakova se de facto nehnula na jih jsou docela vyrazne zmeny. A pak se zkus zamyslet. A pak mozna, ale skutecne jenom mozna, pochopis to o cem mluvis.

Ale jelikoz jsem dobrak od kosti, tak se ti budu snazit na tve trnite ceste poznani pomoc. Zacneme uz jenom tim, ze v dobe zahajeni Viselsko-oderske operace jsou vojska RA pevne uchycena v Madarsku, Rumunsko a Bulharsko jsou vyrazeny z valky jako spojencvi Treti rise apod. V prubehu samotneho utoku na Berlin pak probihaji i dalsi utocne operace RA na jiznim useku fronty v ramci kterych se RA probiji uzemim Slovenska na hranice s Moravou a pres Madarsko na uzemi Rakouska. Mozna ze te to prekvapi - co mozna, urcite te to prekvapi - za TETO situace nehrozi jednotkam 1. beloruskeho a 1. ukrajinskeho frontu z prostoru Cech moznost protiutoku, ktery by - v pripade uspechu - utocne celo odrizl od zasobovani, obklicil a znicil ho. A vis proc? Zcela jednoduse proto, ze ty jednotky, ktere by tento manevr mohly teoreticky provest byly samy vazany bojem. A vono se jako docela blbe soucasne vednou ustupove boje od vychodu a zaroven se vyviji utocna cinnost smerem na sever. Pripadny utok vedeny napr. z prostoru severnich Cech (coz je jedina oblast, ktera pripada v uvahu nebot fronta jiz byla v nebezpecne blizkosti Moravy) do oblasti Berlina nemuze utocne celo odriznout, nemuze ohrozit tyl utociciho frontu a tudiz nepredstavuje pro utocici jednotky nejake vyrazne ohrozeni nebot jedine co nabizi je v podstate stretny boj. A clovek ani nemusi byt nejaky vestec, aby si dovedl predstavit jak tento druh boje pro nemce v roce 1945 dopadne

A ted si predstav tu samou situaci, kdy belorusky a ukrajinsky front utoci na Berlin v cervenci 1944 aby se ukoncila valka jiz v roce 1944 misto tyoho aby se RA bezduvodne zastavila u Varsavy. Od Krakova vede fronta jeste kousek na jih na Zakarpatskou rus a potom de facto rovnou na vychod severnim Rumunskem a Besarabii k Cernemu mori. Nemecka vojska shromazdena v prostoru Cech mohou naprosto nerusene vest utocnou cinnost smerem na sever do leveho boku 1. ukrajinskeho frontu nebot jednotky RA na vychode jsou vzdaleny stovky kilometru a jim nejblizsi usek fronty, ktery by jim mohl pripadne uderit do boku je kryt hornatym Slovenskem. RA postupuje smer Odra, na rece se urcite zastavi kvuli nemecke obrane, zacne tedy prisunovat posily a doplnuje stavy a najednou v tu chvili celi nemeckeho uderu z prostoru Moravy treba smer Varsava. Mnohonasobne nebezpecnejsi situace

Obavam se ze tohle pochopit neni zalezitost pouze psaneho textu. To chce i neco znalosti, ktere, obavam se, tobe chybeji.

EDIT: a jeste jeden dodatek, at se sem narve co nejvic infa, at se potom zbytecne nerozepisujeme. I v roce 1945 se chystal utok na severni kridlo sovetskych vojsk jdoucich smerem Berlin. Aspon tak to mel Hitler rozkazat Skupine armad Visla. Zukov ale byl rychlejsi, odklonil cast sil a nejdrive si zabezpecil sever
Upravil/a j4ck41 dne 22-07-2013 12:12

clone9cz
313_Nevo napsal:

Uz tu dlho nebola anketa.. co tak zahlasovat ci Harris je, alebo nie je vojensky zlocinec? clone? Úsměv

Demokraticky to rozluskneme (Horri bude mat radost) Šklebící se

Takovou kravskou otázku odmítám řešit v případě, kdy se nejedná o agresora.
Odpověď: "ano", by totiž směřovala k tomu, že jsou zločinci i posádky bombardovacích letadel.

http://www.wwii-illusion.net
j4ck41
Hoper napsal:

j4ck41 napsal:

Nechci se zaplétat do této zajímavé Mrknutí diskuze, takže jen poznámka - nebyla ona situace v roce 44/45 na evropském kontinentě trochu jiná než v roce 40 ? V roce 40 nebyli Evropě amíci a Britové, ne ? Nebo alespoň ne v takovém počtu. A s tím už musel báťuška trochu jinak počítat, "jestli se nemýlím, hihihi". (tímto zdravím Sama Hawkinse Úsměv

PS: btw, jaké byly civilní ztráty při zatopení Porúří ?

vsak pocital. Po valce - alespon po nejakou dobu -byla sovetska propaganda mnohem ucinnejsi nez ta predvalecna. Navic zapadni komuniste ziskali zkusenosti z protinemeckeho obdoje, ktere velmi dobre zurocili v politicke body kdy v rade zapadnich demokracii se komunisti nebo prokomunisticke strany stali vyraznou politickou silou, ve Francii byli dokonce ve vlade do roku 1947

K tomu Poruri - prej docela malo, spise v radech stovek nez tisicu.

313_Nevo
clone9cz napsal:
Takovou kravskou otázku odmítám řešit v případě, kdy se nejedná o agresora.
Odpověď: "ano", by totiž směřovala k tomu, že jsou zločinci i posádky bombardovacích letadel.

Si ma pobavil Šklebící se

Ty napises hoc aku blbost len aby si nemusel pripustit, ze je to dobry napad..
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

313_123
dva nejlepší válečníci všech dob
každý ve svém světě
řekli tu krutou pravdu stejně nejlépe

nejlepší a nejdůležitější na celém světě je

rozdrtit své nepřátele
vidět je padlé u svých nohou
a poslouchat nářek jejich žen

druhý (i za mě)
teplá voda, dobrý dentista a měkký toaletní papír.

magot
Třeba na to přijde ...
[img]http://img545.imageshack.us/img545/3492/oybq.png[/img] is not a valid Image.

alfik
Zažil jsem párkrát hlasování o něčí "vině" (spíše pokus páč jsem to vždy odmítl) - děkuji nechci. Pokládám to za to nejhorší čím nás "obdařila" komáří éra.
Pokud je o vině nutno hlasovat, jako o globálním oteplování, nebo o tom jestli smí předseda vlády šoustat svou sekretářku, je to dobré tak akorát do parlamentu.
Hlasuj si sám o svých vlastních vinách.

Koty
Zamračený ono jde taky o to, jestli se nepřítelem označíme ozbrojené složky protivníka, nebo celého protivníka i s civilními složkami a civilní infrastrukturou...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,598 návštěv