November 21 2024 17:27:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 3
Pino1350, magot, saldy

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Aviatická pouť 2013 - 1.-2.6.2013
Vladis
WT_Horrido napsal:

vladis napsal:

cas uzaverky je aj kemere? ...skor je to sposobene snimkovou rychlostou nahravania za sekundu. ked sa priblizne rovnaju tieto frekvencie, tak to sposobi "stojacu vrtulu"

Ne, počet snímků a expoziční čas jsou dvě nesouvisející věci.

Viem co je expozicny cas...ved sa venujem fotografovaniu vo volnom case...ale kamerou nemam skusenosti a preto sa pytam. Na co na kamare je expozicny cas? Nie je tam len pocet snimkov za s, a clona ?!?

falkon
vladis napsal:Tu je troska zadrhel, kedze motor ma tri vrtulove listy takze k tomuto efektu moze prist:

1. vrtula dajme tomu c.1 prejde behom 1fps usek 1/3 (teda do polohy kde bola vrtula c.2)
2. vrtula c.1 prejde prejde behom 1fps usek 2/3 (teda do polohy kde bola vrtula c.3)
3. vrtula prejde behom 1fps 360° (a prejde na svoju povodnu poziciu)

ak je to c3 tak to vychadza 3000 ot/min ?!? ostane sa mi nechce pocitat :-)

Spravna uvaha, ale 3000 ot/min je vela aj na Spitfire (na dlhodoby vykon), takze to bude menej Mrknutí

Matylda
Přesně jak píše vladis, jde o optický klam, způsobený pohybem objektu vs. počet snímků. Někde na wiki je k tomu i pěkná animace, ale nechce se mi to hledat, páč si teď nevzpomenu, jak se tato anomálie nazývá odborně. Známe to přece z filmů, kdy se kola aut, nebo vrtule točí zdánlivě opačně a to se nenatáčí telefonem, či hobykamerou. U těchto videí je ještě nutno odečíst vypadlé snímky díky kompresi, pak může vrtule i stát. ;-)

310_cibule
Já bych teda spíš myslel, že je to zmetek. Sry, falky Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
vladis napsal:

WT_Horrido napsal:

vladis napsal:

cas uzaverky je aj kemere? ...skor je to sposobene snimkovou rychlostou nahravania za sekundu. ked sa priblizne rovnaju tieto frekvencie, tak to sposobi "stojacu vrtulu"

Ne, počet snímků a expoziční čas jsou dvě nesouvisející věci.

Viem co je expozicny cas...ved sa venujem fotografovaniu vo volnom case...ale kamerou nemam skusenosti a preto sa pytam. Na co na kamare je expozicny cas? Nie je tam len pocet snimkov za s, a clona ?!?

Ne všechny videokamery mají manuál, ale mají. V závislosti na počtu snímaných půlsnímku totiž rychlost závěrky ovlivňuje "filmovost" toho co natočíš. Tedy že nevidíš vrtule stát například.

YouTube Video

Upravil/a WT_Horrido dne 05-06-2013 13:47
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
Je to kucí vobyčejný stroboskopický efekt. K nalezení je třeba zde http://cs.wikiped...%C3%BD_jev. Já vím, najdou se tací, co začnou ječet "wikipeeedieee to néé, to může použít jen úúúplnej debil". Ale je to tam vysvětlený a je k tomu i hezká názorná animace.
Stroboskopický jev je způsoben shodou mezi snímkovou frekvencí a nějakým jevem. Délka závěrky to může trochu omezit tím, že je alespoň znát, že se daný kus pohybuje. Principem je ale ta snímková frekvence.

falkon
310_cibule napsal:

Já bych teda spíš myslel, že je to zmetek. Sry, falky Úsměv

"Tak to kazdopadne.... ostatne, jako jakakoli jina zeme!"
Mrknutí
Upravil/a falkon dne 05-06-2013 14:02

310_cibule
Já nemyslel zemi, já myslel tebe Šklebící se Já ti dám jezdit si do Duxfordu, sakra.

Mimochodem k tý debatě o tom efektu bych taky rád něco řekl. Ale vůbec nemám co. Nevadí to?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

falkon
310_cibule napsal:Mimochodem k tý debatě o tom efektu bych taky rád něco řekl. Ale vůbec nemám co. Nevadí to?

To vobec nevadi, Cibule... aspon sa konecne zaradis do "klubu" Horrido & spol. Mrknutí

A vubec... neodbiehajme od temy! Vidis co vsetko si Cibule sposobil?! A to vsetko len kvoli tebe! Lebo paaanicek chcel vidiet bé sedmnáctku... pche!

Na kocičky s tebou! :-P

Mrknutí

310_cibule
Co jsou to "kocičky"? To tam taky lítalo?

falkon
310_cibule napsal:

Co jsou to "kocičky"? To tam taky lítalo?

Nie, lietali tam len tie hole kočičky v B-17 -- to je trochu nieco ine! Mrknutí

(kocička = malá kocka)

VCAF_Joe
Matylda napsal:

Přesně jak píše vladis, jde o optický klam, způsobený pohybem objektu vs. počet snímků. Někde na wiki je k tomu i pěkná animace, ale nechce se mi to hledat, páč si teď nevzpomenu, jak se tato anomálie nazývá odborně. Známe to přece z filmů, kdy se kola aut, nebo vrtule točí zdánlivě opačně a to se nenatáčí telefonem, či hobykamerou. U těchto videí je ještě nutno odečíst vypadlé snímky díky kompresi, pak může vrtule i stát. ;-)

Tenhle jev se jmenuje "stroboskopický efekt". Info např.: http://cs.wikiped...%C3%BD_jev. Mrknutí
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Strobe.gif[/img] is not a valid Image.

http://www.czechspitfireclub.cz
310_cibule
Jó, ty myslíš skotskou (nebo bez kocky)?

Von vám v Duxfordu dochází led, že si ho musíte do chlastu sypat jen po malejch kocičkách?

Co to znamená "Na kocičky s tebou!"? Furt si pod tím nedoážu nic představit.
Upravil/a 310_cibule dne 05-06-2013 15:24

falkon
310_cibule napsal:
Co to znamená "Na kocičky s tebou!"? Furt si pod tím nedoážu nic představit.

Chaaapem.... starsi clovek uz.... Úsměv
Pozri sa na svoj avatar, co tam mas.... ci nie, stale nic?

310_cibule
Aháááááá, kostičky, tak co to neřekneš hned? :-)

A já myslel, že je to něco mezi holou babou a bé sedmnáctkou s vrtulema do praporu, sakra. Už aby EU zavedla češtinu jako jedinej povolenej komunikační jazyk, prej se to chystá.

Koty
A teď mi experti vysvětlete, jak to, že staré filmové snímky zobrazují vrtule lépe, než nové digitály - viz to video s mossinou, co tady někde nedávno kolovalo - listy se tam ohýbají, prohýbají, ... mno a na starých snímcích jsou pěkně mázlé, tak, jak to má být. Pff

Nuže?
Rien n'est parfait; c'est la vie!

falkon
Koty napsal:

A teď mi experti vysvětlete, jak to, že staré filmové snímky zobrazují vrtule lépe, než nové digitály - viz to video s mossinou, co tady někde nedávno kolovalo - listy se tam ohýbají, prohýbají, ... mno a na starých snímcích jsou pěkně mázlé, tak, jak to má být. Pff

Nuže?

To uz vazne nepatri do vlakna "Aviaticka pout 2013"... presun dotaz do svojho vlakna "Kotyho dotazy", a tam sa o tom mozme pobavit.. Mrknutí

Rumcajs
To je zvláštní, mě Kotyho příspěvek přijde úplně stejně OT, jako třeba skotská bez kocky, stroboskopický efekt na wiki, zmetek a jiné, co se tu vyskytuje. Copak Koty provedl, že zrovna on si vylosoval funkci černé vovce?

Koty
Rumcajs napsal:

To je zvláštní, mě Kotyho příspěvek přijde úplně stejně OT, jako třeba skotská bez kocky, stroboskopický efekt na wiki, zmetek a jiné, co se tu vyskytuje. Copak Koty provedl, že zrovna on si vylosoval funkci černé vovce?

Je to prostě Koty Úsměv

Totalisti jedni..... Pff
Rien n'est parfait; c'est la vie!

310_cibule
Rumcajs napsal:

Rume, nemohl to falkon myslet jako fór? Mrknutí

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,007,127 návštěv