October 20 2025 12:47:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
Hoper
Hele, když se tu nakousnul Spit - zkusil někdo, kdo nadával na "přetrimovanýho" Spita, sednout do Zera ? Klidně i v 4.09 verzi ? :))
A není on jeden z předstartovních úkonů i nastavení trimu ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

magot
4.09 byla tak "user friendly", DT se pak vydalo cestou nekompromisního realizmu v některých ohledech, který vskutku může čas od času působit neblaze.
Na druhou stranu nikdo nikomu nebrání používat 4.09 nebo dokonce Olegovu betaverzi ...
Rozšíření modů pod 4.09 je a bylo taky mraky a stále má podporu.
Že to se už moc lidí nelítá online, to už je věc lidí ...
Myslím že hard-core sim není dobrej bussines pro peníze a tak cesta DT je správná, protože není zatížena financemi a tak je možné cokoliv.

313_123
na šturmovy mě vždy bavilo proklounout nad lineme zničit pár autíček
cestou spátky i něco sestřelit
ve šturmovy nelze, když tě každej vidí i z 8km profičí kolem tebe a zas je v 8km nepomohl ani slavný DT G limit (dělal jsem to taky)
to mě štvalo vždy a štvát bude

co je to jiného online než arena
dva až více lidí se snaží porazit toho druhého
třeba i občurat hru aby měli nad druhým výhodu
co se někteří nablbli se zvukem aby slyšeli letadlo přez celou mapu
jas/ kontrast
rozlišení
print screen
(a to sou věci co prej nejsou číty to může každéj)
atd atd atd

proč je třeba i v rofku víc lidí na servru kde jsou ikony, start ve vzduchu, okamžitý boj, adrenalin jednoduší zábava
kde je ten slavný rozdíl proti třeba red orchestře
uznávám ovládá se to víc klávesama
ale základ je tu pořád stejný

Hoper
na omezení dělání PrntScr je v A-10/BS2 krásná věc - vypisuje to hlášku do chatu...

nevím, jestli tohle ještě někdo na normálních serverech dělá, ale to by zas až tak velký problém být neměl, ne ? zabudovat tuhle hlášku do systému ?

numero, choď na servery, kde víš, že lidi neprasí - třebas ty BP
navíc BP je tuším jen 2x v týdnu, takže ti zbude čas i na hospu, další hry, děti a třebas i manželku :))

ovarek.cz/hamster.gif

Robo
313_123 napsal:
na šturmovy mě vždy bavilo proklounout nad lineme zničit pár autíček
cestou spátky i něco sestřelit
ve šturmovy nelze, když tě každej vidí i z 8km profičí kolem tebe a zas je v 8km nepomohl ani slavný DT G limit (dělal jsem to taky)
to mě štvalo vždy a štvát bude

No ked sa plazis pri zemi a dakto ta z vysky vymakne mas smolu - ale na tom sa mi nezda nic cudne. Zamračený

313_123 napsal:co je to jiného online než arena
dva až více lidí se snaží porazit toho druhého
třeba i občurat hru aby měli nad druhým výhodu
co se někteří nablbli se zvukem aby slyšeli letadlo přez celou mapu
jas/ kontrast
rozlišení
print screen
(a to sou věci co prej nejsou číty to může každéj)
atd atd atd

To mozno viac suvisi s ludmi, s ktorymi si lietal. Obcuravanie hry a blbnutie so zvukom a pod. isto daktori robili ako som pocul (ale takych majstrov mas v kazdej online hre - a daktori zajdu aj dalej, vid nasi ruski kolegovia). To ovsem nie je problem hry, to je problem ludi. Ja som takto nikdy neuvazoval a uzivam si celkom slusnu zabavu na tych par lokalnych serveroch, kde sa da fajn zalietat, t.j. BP, AH. Z 8km proti zemi vidim houby. Aj ked mam hned najhorsi den a nedari sa mi, laguje mi to a mam transferring, stale to je pre mna osobne vacsia zabava ako prznit AIcka, tam sa nic nenaucim, je to pre mna dost nuda. Ale chapem, ze niekto moze preferovat offline, offline ma tiez nieco do seba.

313_123 napsal:proč je třeba i v rofku víc lidí na servru kde jsou ikony, start ve vzduchu, okamžitý boj, adrenalin jednoduší zábava
kde je ten slavný rozdíl proti třeba red orchestře
uznávám ovládá se to víc klávesama
ale základ je tu pořád stejný

tiez offline mas ludi co lietaju DiD kampane alebo takych co lietavaju obycajne kampane a daju si refly ked uz sa dostali tak daleko, lebo ich to bavi. A potom mas takych, co si pustia QMB a mastia AIcka na arkadovych nastavenciah - lebo ich to bavi. Takisto masomlynky si idealna zabavka ked mas chvilu cas a chces potrenovat strelbu, preco nie? Tak to bolo v Ilovi, tak to je v RoFke a tak to je v CloDovi - ale to neznamena, ze vsetko online prenieha takto.
Upravil/a Robo dne 19-04-2012 10:45

BP_dFrog
Děkujeme Hoper-San. Ano, je to u nás 2x týdně (středa a neděle), ale sami si můžete zalétat kdykoliv - server běží non-stop. A pomalu zavádíme i AI letadla a laborujeme s pohyblivými kolonami. Jde to pomalu, map je k předělání hodně. A k tématu vlákna :

Tak jako máme kolony pozemní techniky, chtělo by to konvoje lodí. Sestavovat ho lodičku po lodičce je práce pro masochistu.
+ chybí některé stěžejní lodě, přímo třídy lodí - zoufalé je to zejména u křižníků - US, jap a GB nejsou žádné !!!
Upravil/a BP_dFrog dne 19-04-2012 10:46

313_123
od té doby co mám TS jsem stratil hodně iluzí o online pilotech

před mnoha a mnoha lety jsem chodil na spity
když si se třeba rozsvítil nechali tě sednout
posralo se to

kde jsou ty časy kdy v rofu bez motoru plachtím přez zákopy za doprovodo dvou hunských trojpošníků
posralo se to

nedělal jsem to a dělat nebudu
(fučido pokud letí bitevník na letiště a ty si startuješ s fw opravdu tě nenechám vzlítnou a nastoupat si, gentleman ano magor ne)

na BP mě nedostaneš štvou mě ikony nikdy jsem nelítal rád ne servrech kde jsou

věřím že ted u 1946 zustala spíš už jen stará garda a koty
ale moc dobrých her a tak málo času na ně Smutný

ps/edit: robo nezdá jo, seděl si někdy ve skutečném letadle a hledal toho druhýho co bys měl dle věže mít 500m pod sebou a viděl ho jak mouchu na talíři ???
Upravil/a 313_123 dne 19-04-2012 11:00

Hoper
@dFrog - nemáš zač :) Musim si vás dát do tydlofounu a až mi to zapípá, tak občas zajít :)

@numero - dám ti dnes další radu - pokud tě štvou ikonky na serveru, existuje děsně snadné řešení - vypni si je u sebe, šturm to umí ;)

ovarek.cz/hamster.gif

313_123
ale už ta představa, že je mají ostatní mě nedá spát Úsměv

Robo
313_123 napsal:
od té doby co mám TS jsem stratil hodně iluzí o online pilotech

před mnoha a mnoha lety jsem chodil na spity
když si se třeba rozsvítil nechali tě sednout
posralo se to

Jo, ale to su opat ludia, nie hra. Ja som zacal strielat na svietiacich ked som zistil ze nejde vyskocit ani nepristava na nudzak ale vola kolegu aby mu pomohol. Takisto likvidujem dymiacich - nechas odlietiet a on zatoci a zacne na teba strielat. Potom ta este zvozi v chate ze sak dymil. Nuz, casy sa menia, ludia ani moc nie. Aj davno davno boli debili na serveroch aj teraz su. Radsej proti zivym debilom ako proti pocitacovym debilom (AI)

313_123 napsal:na BP mě nedostaneš štvou mě ikony nikdy jsem nelítal rád ne servrech kde jsou

Na BP ikony nemas, prave preto tam lietam (ked uz).

313_123 napsal:věřím že ted u 1946 zustala spíš už jen stará garda a koty
ale moc dobrých her a tak málo času na ně Smutný

Ty to vidis inak - ja mam simulatory uplne inde ako pocitacove hry. Proste su piloti, ktorym je jedno, ci vecer odletia 2 misie z kampane alebo miesto toho vymastia jeden level v Skyrim. Ja to chapem, ale potom mame rozlicne nazory na pristup. To je OK, len som si to teraz uvedomil. Je tu jeden co hra NBA na xboxe, to je vsetko fajn.

313_123 napsal:ps/edit: robo nezdá jo, seděl si někdy ve skutečném letadle a hledal toho druhýho co bys měl dle věže mít 500m pod sebou a viděl ho jak mouchu na talíři ???

Ale my nesedime v skutocnom lietadle. Keby sa nebodaj v dalsom DT patchi zamerali na realisticku viditelnost - napriklad na sposob

http://forum.1cpublishing.eu/showpost.php?p=369840&postcount=93

tak by to bol dalsi posun k tzv realite a k tzv hardcore simulacii. Na serveri by sa okolo seba plizili cele letky a nezbadal by si ich. Šklebící se Vies si predstavit, kolko ludi by sa na to nedokazalo adaptovat a zacali by ze ;;odkedy to DT ... tak to nehram''. Ti isti ludia, ktorym prekaza ze sa sim stava tazsim a mozno realnejsim sa chcu hrat a potom su z tej reality, ked ju v malej davke dostanu, frustrovani ako ty a hraju starsiu verziu alebo offline, lebo tam ich nikto tak lahko neprecura. V realite je vsetko inak ako v hre. Šklebící se

BP_dFrog
Kde jsi vzal tu blbost, že jsou u nás ikony ? Nikdy nebyly a ani nebudou.

edit : Sakryš, Robo byl rychlejší.
Upravil/a BP_dFrog dne 19-04-2012 12:07

WT_Horrido
313_123 napsal:
kde jsou ty časy kdy v rofu bez motoru plachtím přez zákopy za doprovodu dvou hunských trojpošníků
posralo se to

Tohle je zajímavé, taky jsem byl blbej a nechával poničená letadla v klidu provést nouzáček, a leckdy i sledoval jak se podaří, bez ohledu jestli se mi připíše sestřel. Takový ten hollywoodský průlet nad pokořeným soupeřem... Ale byl jsem mnohokrát zbytečně zabit když jsem přišel o motor a sestřel byl dávno připsán a jednou jsem omylem (byv na špatném kanálu) slyšel jak maník kterého jsem doprovodil na nouzák na TS (realistický výdobytek online létání) svolává a navádí kolegy.

Takže mám jednoduché pravidlo - pokud nejde dolu na mé straně fronty, střílím abych zabil. Válka je vůl.
Upravil/a WT_Horrido dne 19-04-2012 12:15
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Robo
WT_Horrido napsal:a jednou jsem omylem (byv na špatném kanálu) slyšel jak maník kterého jsem doprovodil na nouzák na TS (realistický výdobytek online létání)

TS je realisticky vydobytok pre WWII (zaklad ovsem je byt na spravnom kanali), vo WWI sime nikomu nebrani pouzit len na briefing a potom hop do era a TS vypnut - to je zase o ludoch nie o online. To je zase to iste co pisem hore - ludia volaju po realite v simulatoroch ale iba trosku, nie prilis.

Inak ked je na nudzaku tak mu nijako nezabranis zvolat kolegov aj potom ako ho zabijes. Je to len tvoje rozhodnutie, ci ho nechas zit.

Hoper
ad TS -hele, tudle jsem, si říkal, jestli na něco není lepší udělat dokonalý (ehm) radio provoz v rámci simu.
protože pak když jsi mrtvej, nefunguje ani rádio
dál jde simulovat, že pokud nejsi v dosahu - nefunguje rádio
pokud je poškozené rádio - - nefunguje rádio

horší by to už bylo při přepínání na jiné skupiny, ale to se dá řešit nadefinováním kanálů v FMB v rámci mise a pak pouze laděním rádia na odpovídající kanály...

TS je bezva věc, ale ... ;)

ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
Robo napsal:
WT_Horrido napsal:a jednou jsem omylem (byv na špatném kanálu) slyšel jak maník kterého jsem doprovodil na nouzák na TS (realistický výdobytek online létání)

TS je realisticky vydobytok pre WWII (zaklad ovsem je byt na spravnom kanali), vo WWI sime nikomu nebrani pouzit len na briefing a potom hop do era a TS vypnut - to je zase o ludoch nie o online. To je zase to iste co pisem hore - ludia volaju po realite v simulatoroch ale iba trosku, nie prilis.

Inak ked je na nudzaku tak mu nijako nezabranis zvolat kolegov aj potom ako ho zabijes. Je to len tvoje rozhodnutie, ci ho nechas zit.

No to ale není jádrem toho co jsem napsal že?

Není to o lidech, je to o tom jak je systém navržen, podle toho se lidé chovají.
Upravil/a WT_Horrido dne 19-04-2012 13:09
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Hoper napsal:
ad TS -hele, tudle jsem, si říkal, jestli na něco není lepší udělat dokonalý (ehm) radio provoz v rámci simu.
protože pak když jsi mrtvej, nefunguje ani rádio
dál jde simulovat, že pokud nejsi v dosahu - nefunguje rádio
pokud je poškozené rádio - - nefunguje rádio

horší by to už bylo při přepínání na jiné skupiny, ale to se dá řešit nadefinováním kanálů v FMB v rámci mise a pak pouze laděním rádia na odpovídající kanály...

TS je bezva věc, ale ... Mrknutí

Hehe, to mohu podepsat. Nad tímhle ovšem nikdo nepřemýšlí, protože jsou to party inženýrských sucharů co jsou obklopeni grafy a čísly.
Upravil/a WT_Horrido dne 19-04-2012 13:15
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_123
sry BP asi si teda pletu servr ale mám taký dojem,
že jsem zrovna u vás potkával letadla vlečící šedou reklamu BF109
tak se tedy ještě jednou hluboce omlouvám Zamračený

jinak robo jsem z tebe volako zmetěný
najednu stranu mě tvrdíš že simulátory jsou jinde než obyčejná hra
na druhé straně mě tvrdíš že je to jen hra
takže vlastně furt u toho co jsem říkal
hra co se ovládá víc čudlíkama a nikdy jinak že Šklebící se
dobře přidáme tam trochu reality at můžem vohrnovat nos nad hráči FPS
ale zas né moc Mrknutí

Robo
313_123 napsal:jinak robo jsem z tebe volako zmetěný
najednu stranu mě tvrdíš že simulátory jsou jinde než obyčejná hra

Napisal som ze pre mna. Ako to maju ostatni to neviem.

313_123 napsal:na druhé straně mě tvrdíš že je to jen hra
takže vlastně furt u toho co jsem říkal
hra co se ovládá víc čudlíkama a nikdy jinak že Šklebící se
dobře přidáme tam trochu reality at můžem vohrnovat nos nad hráči FPS
ale zas né moc Mrknutí

Zda sa ze si vobec neporozume, co som sa snazil napisat.

Robo
WT_Horrido napsal:Není to o lidech, je to o tom jak je systém navržen, podle toho se lidé chovají.

Ale je to predovsetkym o ludoch, samozrejme ze je.

Keby hned zajtra urobili priamo v hre co navrhuje Hoper, t.j realistickejsiu radiokomunikaciu, tak ludia budu pouzivat externe radio aby mali vyhodu.

Keby hned zablokovali vyvojari simu beh TSka kym bezi ich exe (co je samo o sebe nepredstavitelne a nerealne) tak ludia budu pouzivat ventrillo aby mali vyhodu atd atd atd. A pritom budu ti isti ludia na forach volat po 'realite'. O tom tu cely cas pisem.

Co brani pilotom RoFky a konkretne tebe lietat online bez TSka a byt na spravnom kanali?
Upravil/a Robo dne 19-04-2012 13:37

Robo
dvojity prispevok, pardon
Upravil/a Robo dne 19-04-2012 13:35

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,732 návštěv