November 23 2024 01:04:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kooperační mise
 Vytisknout diskuzi
LENINGRADSKÁ SÁGA
AH_Ronsoc
[b]LesniHU napsal:[Bombardery leti pomerne blizko naseho letiste, vyborne, jeste je stihnu, rikam si. Skutecne jsem je stihnul. Vetsina letadel zustala pozadu v boji, ja vidim dvojici B25, jsem nad nimi, studuji mapu, hlasim jejich polohu, a najednou BING: odzadu po me strili mustanag a ihned potom do me narazi. No nic, odpojuji se, jsou dny, kdy proste osud nepreje.

Aky Mustang do teba narazil ked nikto nehlasil zrazku???
Rofo -zostrelila He111
Vogon - zas narazil tusim do mostu
a ja s Cibulov sme doprevadil B25 domov a pristali v pohode???
Tak neviem ale mozna track vse prezradi !!!!

1stCL_Jamamoto
Dodatek, když to tu čtu, mrzí mne, že jsem se odpojil tak brzo....a hodně.Tak nějak jsem si asi špatně vysvětlil, že už je konec. Ach jo, jsem to ale trouba...:sm19:

3BAP_Plavoo
AH_Ronsoc napsal:
[b]LesniHU napsal:[Bombardery leti pomerne blizko naseho letiste, vyborne, jeste je stihnu, rikam si. Skutecne jsem je stihnul. Vetsina letadel zustala pozadu v boji, ja vidim dvojici B25, jsem nad nimi, studuji mapu, hlasim jejich polohu, a najednou BING: odzadu po me strili mustanag a ihned potom do me narazi. No nic, odpojuji se, jsou dny, kdy proste osud nepreje.

Rofo -zostrelila He111

myslim ze som to bol ja v lavocke.. ten fokac letel niako pomaly a ja som to uz neubrzdil..:sm39:

3iap.org
LesniHU
3BAP_plavoo napsal:
AH_Ronsoc napsal:

Rofo -zostrelila He111

myslim ze som to bol ja v lavocke.. ten fokac letel niako pomaly a ja som to uz neubrzdil..:sm39:
Jo, myslim, ze to byl Plavoo. Z toho zlomku vteriny, kdy jsem odtrhnul oko od mapy a videl strely jsem mel pocit, ze to jsou cervene pulpalcaky. Asi nebyly.

AH_James_Gastowski
Tak jsem "vytípal" pár screenshotů, jestli máte zájem, tak se kochejte zde
http://gastowski....index.html

[img]http://gastowski.kvalitne.cz/leningrad/nouzak.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a AH_James_Gastowski dne 22-01-2006 14:10

Wutz
pěkné, já bych měl zájem o celý záznam, jestli je možnost.

VGR_Terp
Tak jsem vcera neuspesne absolvoval polet s He 111, vsechno probihalo dobře do doby nez na nas zaútočil Mustang, ktery poslal dolů 2 me kolegy. Pekne to do me koproval a poskodil oba motory. V pozici zadniho střelce jsem ho zasahl a rozkouřil. Pochvíli me byl zobrazen nepřátelsky letoun zničen. Nouzove jsem chtel přistat na ostroves velitelstvím ve městě KRONŠTADT. Při příletu me z 6ky rozhodil na atomy nemecký stihačSmutný. Podle hlašky to byl AFT_xl8_CZ.

http://www.virtualgrimreapers.cz/
AH_James_Gastowski
Vzhledem k tomu, že není místo na FTP SVK, tak to asi hodím na vlastní komp, mám ho zapnutý víceméně furt, vypínám ho jenom na noc (01.00-10.00h)
147.32.125.142:20
jméno: sh
heslo: sh

1stCL_Paulie
Zdravím všechny včera zúčastněné!!! Je mou povinností takto veřejně poděkovat 1stCL/Jamamotovi za to že mě s sebou na takovou akci co by nováčka vůbec vzal. Byla pro mě čest letět jako jeho číslo...Takže ještě jednou"Danke Unteroffizier Jamamoto":sm38:

Hoper
ad námitka k nedefinování pravidel opětovného vzletu - úplně v prvním příspěvku je toto jasně stanoveno...

AH_James_Gastowski
nadefinovaný to bylo, akorát si to asi někteří nepřečetli

Mungo
Moje hlasenie:
Rolovanie a start boli super. Tym to dobre asi skoncilo :bigeek:
Povodne som mal naviest jedno cislo (VGR_TERP) pri bombardovani podla svojho zameriavaca, ale Heinkel je desna masina na drzanie formacie - netaha a netaha, ked potrebujes niekoho dohnat a naopak, vo formacii mam pocit, ze hadam ani nedokazem ubrzdit. Takze som mal problemy sa udrzat s veducim skupiny.
Isli sme oklukou, doktorp navigoval dobre. Ked sme sa blizili k otocnemu bodu, kde sme mali nabrat kurz Vychod priamo ponad Kronstadt na ciel, zbadali sme v dialke vacsiu skupinu kontaktov. Po kratkej diskusii som to najprv zavolal do interkomu, potom ma napadlo prepnut frekvenciu na stihacov. Kratko nato sme videli jednu z nasich hliadok v tomto sektore.
Otocili sme to na ciel, ale chvilu pred Kronstadtom sme zbadali skupinu bliziacich sa "bogies". Zistujuc ich umysly som sa trochu vzdialil od veduceho a v okamihu, ked som sa zhruba opat zapojil do formacie sa "bogies" zmenili na "bandits" a zacal utok. Prepinal som strelcov, aby som vedel identifikovat eventualny utok na mna a mohol ho stazit kopanim do kormidal, ale ked sa ozvala palba z mojho lietadla a ja som sa prepol do chrbtoveho strelca som to okamzite kupil.
GAME OVER zhruba 40-50 km od ciela.

AH_Ronsoc
Mungo napsal:
Moje hlasenie:
Rolovanie a start boli super. Tym to dobre asi skoncilo :bigeek:
Povodne som mal naviest jedno cislo (VGR_TERP) pri bombardovani podla svojho zameriavaca, ale Heinkel je desna masina na drzanie formacie - netaha a netaha, ked potrebujes niekoho dohnat a naopak, vo formacii mam pocit, ze hadam ani nedokazem ubrzdit. Takze som mal problemy sa udrzat s veducim skupiny.
Isli sme oklukou, doktorp navigoval dobre. Ked sme sa blizili k otocnemu bodu, kde sme mali nabrat kurz Vychod priamo ponad Kronstadt na ciel, zbadali sme v dialke vacsiu skupinu kontaktov. Po kratkej diskusii som to najprv zavolal do interkomu, potom ma napadlo prepnut frekvenciu na stihacov. Kratko nato sme videli jednu z nasich hliadok v tomto sektore.
Otocili sme to na ciel, ale chvilu pred Kronstadtom sme zbadali skupinu bliziacich sa "bogies". Zistujuc ich umysly som sa trochu vzdialil od veduceho a v okamihu, ked som sa zhruba opat zapojil do formacie sa "bogies" zmenili na "bandits" a zacal utok. Prepinal som strelcov, aby som vedel identifikovat eventualny utok na mna a mohol ho stazit kopanim do kormidal, ale ked sa ozvala palba z mojho lietadla a ja som sa prepol do chrbtoveho strelca som to okamzite kupil.
GAME OVER zhruba 40-50 km od ciela.

To nam ani nehovor po bojoch co nam napadli B25 sme sli kurzom asi 70 ked zrazu NO KONECNE FORMACIA KONECNE B25 kruzime tam na d nimy a Cibul Ty Ronsoci tie krydla sa my nepozdavaju a cuduj sa svet He111 :sm6:Tak sme zacali utok Urobil som dva nalety a povedal stacilo .Ale niekomu to nestacilo a zaplatil zivotom ze Rofo !!! Ale po 5min tam prileteli B25 takze asi tak

310_cibule
Tyhle coopky a speciálky jsou stejně super. Klidně by mohla být jedna za týden, čtrnáct dnů. Já vím, už mlčím, ještě jsem žádnou neudělal...

CW_boZZda
Hele poznáváte se někdo?:lol:
[img]http://ilradeon.wz.cz/obr/dudo2.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a CW_boZZda dne 22-01-2006 16:18

http://www.czechwings.com/
Mungo
AH_Ronsoc napsal:
To nam ani nehovor po bojoch co nam napadli B25 sme sli kurzom asi 70 ked zrazu NO KONECNE FORMACIA KONECNE B25 kruzime tam na d nimy a Cibul Ty Ronsoci tie krydla sa my nepozdavaju a cuduj sa svet He111 :sm6:Tak sme zacali utok Urobil som dva nalety a povedal stacilo .Ale niekomu to nestacilo a zaplatil zivotom ze Rofo !!! Ale po 5min tam prileteli B25 takze asi tak

Ty si si aspon vystrelil. Ale ja som si vystrelil len raz - pohol som gulometom a omylom klikol na tlacitko mysitka. Cely moj prispevok boli 3 rany vypalene omylom Naštvaný. V okamihu, ked som sa potom v boji prepol do spravneho streliska som to schytal, ani sa mi snad nestihol poriadne zobrazit vyhlad a naskocila cierna obrazovka.

Tajpan
Moje hlásenie.
La7 letisko BJ8.

1. let po pripojení ,sa objavili samé lagovanie, tak som sa odpojil a vypol skiny. Asi som mohol počkať , možno by sa to zlepšilo.

2. Let , stúpanie nad naše letisko do operačnej výšky. Lagovanie neustále pokračuje. Skoro som sa zrazil s Pyckom. Lohna napriek snahe, nemôže odštartovať, ping. Po úvahe , meníme plán a ideme do oblasti medzi kronštadt a leningrad, budeme čakať. Bud nás zavolajú B25 alebo Chroustove La7. Čakáme. Až podla hlášok v chate zistujeme , že B25 sú ,podla vyjadrenia jedného z pilotov , sú v prdei*. Letíme na západ, do oblasti bojov. Lenže B25 sú moc rýchle a minieme ich. Smere na juh sú štyri body, neviem čo to bolo. Inštiktívne ideme na sever. Nachádzame
3xB25 plus jeden P51 plus nejaké enemies.
Ideme na to. Pycko zostáva hore. Plavvo a ja ideme dole. Dostávam sa za jeden Fw190 ale v takom plíživom lagovaní. Salva, všetko mino, druhý útok, Fw190 hladá záchranu v lete dole.
Fw190 pristáva na letisku, nárokujem si ako poškodený, aj ked mi ho zarátalo ako zničený.Fw190- CVK_BACA. Otáčam sa a brutálne lagavanie. Stratil som výšku ale prežil. Stretávam jeden P51 , snažím sa dostať do výšky. Načapajú ma dve Bf-ká, ale mám to pod kontrolou. Nemám. Jedna je 109 je skutočnosti P51, takže je to okej. Hlavne sa snažím ocrániť jednu oškodenú B25, čo mieri osamotene na ciel. Ale stratím ju.
Nachádzam ale Bf109, útok. Lenže je pokročilá nočná doba, ovládanie klávesy je na slepo. Miesto vypnutia Combat klapky dávam Take a sú zaseknuté. Napriek tomu pokračujem v boji. Postupné dávky poškodzujú bf-ko. Nakoniec odstrelujem mu smerovku a Bf-ko začína páliť do predu zo zbraní. Neklamný dôkaz , že sa vzdáva. Neskoro - killed po vyskočení a pádu na zem. ECL/XL8. Ale to má ešte pokračovanie......
Podla palby nad Kronštadtom sú tam B25. A snažím sa tam dostať. Plavvo bojuje vo výške, Pycko neviem. ALe mám neblahé tušenie. Kontrolujem šestku. Nič. Letím zo zaseknutými klapkami v 700-1000m. Nepáči sami to. Obzriem sa ešte raz. Na šestke mám bf-ko!!!! Zúfalé manévre,ktoré prekonávajú všetko obmedzenia dané odolnostou stroja. Krátka dávka , zásahy do čistého, obrat ešte jedna dávka,ktorú som ale rýchlo prerušil. Prvou dávkou som dotyčnej 109 zastavil motor, a nevšimol som si to. Dotyčnú 109 som nechal tak a mierim k B25 nad cielom. Omlúvam sa Hoperovi, fakt som si to nevšimol. Hoper pristál na mori.
Hopere, Hopere, prečo si nepálil?
Nad cielom je Poškodená B25 pilot James. Trochu som vyvolal paniku ,mal pri sebe kontakt , bol ním ale Mustang. Doprovod, velmi velmi vzdialený nad ich prestupnú stanicu B25.
Lenže trochu som sa pomýlil s navigácii. A pristál som na letisko kde pristávajú len B25. A k tomu trochu nevydarené pristávanie. Na brucho.
Nič sa nedalo robiť.Koniec misie.

nárokujem si 2xBf109 zničené, plus 1x Fw190 poškodené.

Resumé:
1. musím všetkým podakovať za uskutočnenú akciu. A hlavne tým, čo dodržujú pravidlá.

2. to Ah_RonsocLa7 nie sú dialkové stíhačky. o hodine letu(tolko trval môj let), som mal cca 140l a ktomu som aj podvesné nádrže. Ak by sme okamžite leteli k vám, asi by sme zostali niekde trčať na nepriatelskom území.

3. K P51. Jediná chyba bola , podla mna, v nedostatočnom množstve P51. Na 8xB25 je 4xP51 velmi málo. malo by ich aspon 8.

4. Leningrad, neviem ale táto mapa na DF, COOP, i na špeciálku asi velmi nie je vhodná. Lagovanie a lagovanie. Ked pozerám na track a na B25 vo formácii, je to hrôza.

5. CVS_Bozzda, neviem , ale minimálne dva krát sa prihlásil znovu do hry po hláške killed. Nemám chuť a ani náladu sledovať jeho let.

6.ECL/XL8, po mojom zostrelení sa dotyčný znovu prihlásil a letel nad Kronštadt, kde zostrelil vlastný He111!!! Žiadny omyl.

7. V okamžiku ked sme vzlietavali la7,B25 tak Fokáče mali už dávno 4-5km!!!

Dopručenie.
Ak sa znova bude letieť špeciálka, tak bude jeden človek určení ako USPORIADATEL.

Jeho povinnostou bude
1. zabezpečiť aby na danom serveri bola nachystaná daná mapa ,(namusí to byť zrovna admin toto servera), len si overí , že to už nachystané.
2. Zabezpečí, že všetci účastníci na začiatku akcie sa stretnú na TS defaultnom kanáli a znovu im zopakuje pravidlá a špecifiká danej akcie.
3. určí čas štartu akcie, respektívne čas , kedy sa budú účastníci pripájať na server.
4. určí čas , po ktorom sa už nikto nebude môcť pripojiť na server, alebo znovu dať re-fly po svojej smrti. cca čas asi 20minút od štartu.
5. ak sa niekto nemôže pripojiť do akcie po 20 minútach, tak nech sa už nepripája. je to smola a určite bude chýbať každej strane , ale berme to ako poruchu stroja v reálu.

edit: miesto zvýrazneného Ah_Ronsoc , som dal LesníHu.
Omlúvam sa za nedopatrenie, je hlava sratá a deravá. :sm19:
Upravil/a Tajpan dne 22-01-2006 17:05

AH_Watson
AH_Ronsoc napsal:
Kurva neviem co ste cakali na zazrak? ze vam 4 P51 zachrania prdel
Vravel som ze aspon 2 La7 budeme potrebovat ale IAP snamy nechcela mat nic spolecneho , tak tu to mate !!!Viac sme urobit nemohli !!!! A to som tam zostrelil Fokaca a potom 2 Bf 109poskodil a pred Leningradom jedneho henkla !!!! Jasne vdaka dvojke a ostatnym Mustangom!!! Rozstrhnut sme sa nevedeli :sm41:

No, po pravdě řečeno, fakt jsem čekal na zázrak, když jsem viděl jak červený roj před námi přestává existovat. Taky jsme udělali chybu, že jsem byli daleko od sebe, při lepší formaci by to možná bylo lepší. Pak se pozornost přesunula na nás, a zázrak se dostavil - bohužel jen ke mně :bigeek: nebyl jsem zasažen skoro vůbec - kabina, palivo, motory, myslím že i všichni střelci OK. Co všechno jste museli udělat pro to, aby nás šmoulové pustili, fakt nevím. Měl jsem plné gatě a bál jsem se ohlédnout. Ale vím, že sami od sebe toho nenechali. Mrknutí

Hoper
sem sem původně nechtěl nic psát.
vlastně nebylo o čem

a pak jsem si přečetl Cibulův příspěvek a začaly se mi vybavovat některé detaily
a tak sedím a píšu
a píšu
a píšu

asi to sem hodím jako seriál na pokračování Šklebící se
jenže se mi nějak nechce, aby to bylo přerušovaný. Přerušované veci stojí za dvě věci, že ...

tak sem možná nehodím nic
nebo možná odkazy na nějaký html ...
stejnak to nikdo nebude číst, když je to tak dlouhý Úsměv
já bych to teda nečet Šklebící se

Hoper
jé, teď čtu Tajpana - hmm, Tajpane, kdybys věděl ...
možná, možná když to své dopíšu, tak si přečteš, jak to vlastně bylo ...
Úsměv

a esli se na to vyprdnu, tak Tajpane - S! za tu první dávku a dík za ponechání osudu Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,020,107 návštěv