To jsou protiletadlovky, protitankovky nebo na blízkou podporu.
Já měl na mysli něco, co si někam s ostatníma přivezeš, postavíš a až "polním telefónem" brnknou souřadnice, začneš to pouštět několik kilometrů daleko, kde zrovna provádí vaše strana průlom nebo se brání.
Něco na větší vzdálenost ... houfnici, moždíř.
A tobě někdo brání, abys to nedělal ? Zrovna předevčírem jsme asi hodinu ostřelovali nepřátelský město protitankovejma puškama ze vzdalenosti 1200m, dá se ledaco, a když na nás poslali průzkumáky, tak sme je těma ATR rozstříleli, museli sme bejt otravný jak vši, takže si ani neodpustili, aby na nás neposlali letectvo.
A tak by to dopadlo i s tou tvojí nepřímou palbou, zjistilo by se odkaď to lítá, takže bys tam musel mít i ty boforsy a co zmůže bodors proti bombardování z 2000m+, k tomu tedy ještě letectvo.
Jak nekompletní, to jako myslíš, že by to mělo vypadat takhle ? YouTube Video
Nepříma dělostřelecká palba jako přímá ? Prostě máš dělo, který má efektivní dostřel 0-2500m a je zcela na tobě, jestli budeš střílet přímo a něco trefíš, nebo se 2 dohodnete a budeš střílet z poza kopce a nic netrefíš.
To ale na to už potřebuješ 3 lidi, jeden kdo tě odveze a bude tě zásobovat municí, druhej s kanónem a třetí bude pozorovat cíl. Efektivita prostě 0, pokud nestřílíš na spojence z křídla a neomezuješ je v manévrování. Jenže máš zásadní problém, nepřítel to čeká a tak si ty křídla jistí, mnohdy se tedy stává, že chceš na křídlo zhruba 2000m od cíle a ňákej spojeneckej šmejd čeká 3500m daleko a smahne tě zezadu jak malinu. Zejména je to kwen250 a canukplf, který tam tiše čekaj třeba hodinu a kdyby nepřišel útok, tak tam budou eště do zejtra.
WWIIOL toho nesimuluje hodně, ale že by chyběla zrovna nepřímá dělostřelecká palba, ono stačí jakej bordel dělá spojenecký letectvo urvaný ze řetězu.
Ne, Clone, nemyslím.
Co tě vede k tomu, že si o mne myslíš, že bych to snad přirovnával k "sranda oddychovce" jako je WoT ?
Neznáš mne mimo "SVK pub", takže je docela dobře i možné, že co se týče WW2 a military obecně, mám třeba i"větší péro než ty".
A neokecávej to.
V simulátoru Battleground Europe WW2 Online tedy chybí dělostřelectvo. (mimo AAA, AT, a samohybek)
P.S: Ale slibuju, že až s k tomu jednou rozhodnu do toho přesto jít, budu otravovat tebe jako prvního, jsi rád ? Upravil/a czs_scharck dne 02-01-2011 15:57
CZS_Scharck napsal:
Ne, Clone, nemyslím.
Co tě vede k tomu, že si o mne myslíš, že bych to snad přirovnával k "sranda oddychovce" jako je WoT ?
Neznáš mne mimo "SVK pub", takže je docela dobře i možné, že co se týče WW2 a military obecně, mám třeba i"větší péro než ty".
A neokecávej to.
V simulátoru Battleground Europe WW2 Online tedy chybí dělostřelectvo. (mimo AAA, AT, a samohybek)
P.S: Ale slibuju, že až s k tomu jednou rozhodnu do toho přesto jít, budu otravovat tebe jako prvního, jsi rád ?
No to si nemyslím, ale takový dělostřelectvo bylo vždycky na prd, protože se všichni shovali, jen bych chtěl vidět tu zábavnou formu toho dělostřelectva, kdy prostě střílíš hodinu do nebe, další člověk tě zásobí a třetí hráč zírá na cíl. To prostě v PvP moc nejde, tedy jde, ale za přemrštěnou cenu pro pár úchylů. Ono už stačí, že si lidi platěj dva účty, aby měli čím a svobodně jak chtějí tahat svoje 88.
Upravil/a clone9cz dne 02-01-2011 16:25
no, já si pod slovem dělostřelectvo představím především to, co střílí po brutálnějších balistických křivkách. Dostřel aspoň 5 km, řáže nad 150 mm, supertříštivá munice. Něco, s čím bys mohl obléhat nepřátelské opevnění, město, pozice..
Problém je, že ve "ww2o realitě" je to asi de facto nerealizovatelné.
Kdysi dávno se o tom uvažovalo, musel by na to ale být nějaký balistický server, který by dělal výpočty za klienta, ovšem jak to chtěli implementovat, to asi nikdo neví do dneška. Stejné je to s námožnictvem, lodě přidělávat by mohli, ale když pak člověk popluje někam 5 hodin, prostě by to co mají museli zahodit.
no ja si hlavne myslim, ze delostrelectvo s dosahem x kilometru je pro WWII Online nevhodny z jinyho duvodu nez o cem mluvil clonak ... ono zalehnout jako delostrelecky navodci by nemuselo bejt vubec spatny ... souhlasim s tim, jak by to vypadalo s prezitim, protoze takova pozice by asi byla jednim z prioritnich cilu nepratelskeho letectva ... ale hlavni pruser bych videl v tom, ze i kdyz se WWII Online tvari ze tam funguje nejaka frontova linie tak tomu tak neni ... neni potreba delostrelbou prorazet obranu, vytvaret palbny val nebo delostreleckou uzaveru ... takze jediny co by ty dela mohly delat je palba na AB pripadne na depoty takze by neprinesly nic jinyho nez dalsi moznost campingu ktera by byla asi jeste vic otravnejsi nez air camping
Přesně, problém je spíš jak donutit lidi, aby dělostřelectvo, určené k nepřímé palbě, nevzaly na projíždku k nepřátelskýmu letišti 100km za frontou nebo přímo až k továrnám, který se staraj o produkci, tedy spawnlisty. Obejítí strategických zásobovacích uzlů, měst, samozřejmě znamená přijít o zásobování, ale jsou lidi, který jezděj s tankama na letiště hodiny a hodiny, aby si zabili jedno dvě letadla a nebo jen blokovali letiště než je někdo z něj sestřeli. Dokladuje to i závod o to, kdo přeběhně celou mapu. S opelem to samozřejmě nelze, tomu dojde dřív palivo. Jde o úplně stejné měření údů jako v ILovi
Ostaně, není čemu se divit, 60 lidí má v současné kampani už dosaženo 30 a více killů na jedné misi, nejlepší má 88 killů, ale pořád to nedosahuje nějakých 160 z roku 2005, nejdelší sortie 24,6h, nejlepší KD 17,5 (minulou kampaň 64:1), no, když nic, tak to máte aspoň změřený
S neprimou palebnou podporou je to tak nejak pravda. Efektivita polniho delostrelectva by byla proste prilis mala, jelikoz proti sobe nejdou tisice, desetitisice a vic vojaku ale v praxi jen par desitek. Ve skutecnosti tuhle funkci momentalne zastupuji na obou stranach bombardery.
Parkrat sem to zkousel s 88 a HE, ale to je takovy strileni do vetru(nastavena priblizna vzdalenost podle mapy a strelba na horizont).
Upravil/a Mech dne 07-01-2011 15:58
Krátky hlavně na PzIVD a StuGIIIB sou ale paráda, to člověk vidí obláčky, který se zvedaj za horizontem, párkrát tam lupne HEčko a klucí spojenecký maj zas o čem přemejšlet
Další velký update přinese nové modely, animace a textury pěchoty. Opravy některých chyb běhu programu, redukci alokované paměti, opravu vyčerpání dostupné paměti, opravu horizontálního stabilizátoru u Bf 109, upgrade audio systému ...
Battleground Europe verze 1.33 Online již DNES
Zatímco se loni v létě změnila grafika prostředí, nyní přišly na řadu pěchotní modely, animace a textury, vylepšil se také 3D audio systém.
Tvůrci Battleground Europe razí novou strategii (marketingovou), po ukončení 14 denního trialu nabízí "trial bonus", ve skutečnosti to ale znamená, že je Battleground Europe zdarma.
Co nabízí najdete na linkovaných stránkách, technicky jde o pěchotu do hodnosti 2, Rifleman a Submachine gunner včetně paragánů všech bojujících stran, všechny FlaKy, protitanková děla do hodnosti 2, tanky do hodnosti 2.
V MULTICREW PAK VŠECHNY POZEMNÍ VEHIKLY (všetně tigerů, štugů, shermanů, matild, M10 ... ) A TO NA POZICI STŘELCE.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.