IL-2 Sturmovik: Wings of Prey - PC
|
310_cibule |
Přidané 20-12-2009 13:50
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Tak jsem si to stáhnul. Pocity zatím smíšené, ale grafika je famózní (zejména krajina a objekty na ní, letadla na mne působí malinko komiksově, ale možná je to nezvyk).
Divně se mi chovají letadla na křidýlkách (jako kdyby tam bylo nějaké zpomalení, ale možná je to tak reálné, nevím)
Našel jsem jen nvod v ruštině (pdf). Existuje i v angličtině?
A ještě jeden dotaz: dá se vzít letadlo a prohlédnout si třeba Londýn či Berlín? Zatím jsem nepřišel na to jak.
Jo, a v tutorial missions to na mne vymáhá zapnutí WEP a přitom jej nelze nikde namapovat. A kvůli tomu mne v tréninku nepustí dál.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-12-2009 13:56
|
Fusioner
|
A mimochodem: mohl by mi někdo poradit nějaké slušné fórum, kde se o Birds of Prey debatuje? Asi spíše v angličtině, chodí tam víc lidí.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 15:23
|
Uživatel
Příspěvek: 864
Založený: 29.05.07
|
310_cibule napsal:
Tak jsem si to stáhnul. Pocity zatím smíšené, ale grafika je famózní (zejména krajina a objekty na ní, letadla na mne působí malinko komiksově, ale možná je to nezvyk).
Divně se mi chovají letadla na křidýlkách (jako kdyby tam bylo nějaké zpomalení, ale možná je to tak reálné, nevím)
Našel jsem jen nvod v ruštině (pdf). Existuje i v angličtině?
A ještě jeden dotaz: dá se vzít letadlo a prohlédnout si třeba Londýn či Berlín? Zatím jsem nepřišel na to jak.
Jo, a v tutorial missions to na mne vymáhá zapnutí WEP a přitom jej nelze nikde namapovat. A kvůli tomu mne v tréninku nepustí dál.
Pocity mám u toho stejné, jako když jsem kdysi přecházel z European Air War na World War II od Janes Combat Taky se mi tenkrát zdálo, že se vzdávám malinko té realističnosti EaW ve prospěch toho pozlátka efektů a krásných zvuků ve WWII.
Ke vzhledu letadel nemám námitek, viz. minulé screeny, vypadají fantasticky. Snad jen mě mrzí to, že vizualizace poškození tu je stále předem předdefinovaná jako u starého IL-2. Těšil jsem se na to, že konečně bude simulátor, kde budou vidět díry v letadle podle toho, kudy ty ,,kulky" opravdu proletí
Zkontroluj si nastavení citlivosti joysticku ve hře, např. FW190 tu na křidélka je krásně hbitý i tady.
Návod v angličtině je přímo v adresáři hry ve složce DOCS, jeden je ve Wordu a druhý v PDF.
Je vidět, že sis vypl zobrazování HUD (to Tě chválí), ale díky HUDu jsem poznal, že WEP tu je u všech letadel aktivován maximální polohou plynu, zkus to.
Města si prohlížím v režimu TRAINING, (vzdálená analogie QMB ), dá se tam nastavit i lokalita bojiště.
Upravil/a LEON_CZ dne 20-12-2009 15:34
|
|
|
|
Tajpan |
Přidané 20-12-2009 15:59
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
Leon, Valec: ako WoP vyzerá systémovo vo vašom PC, ked si pozriete v Total Commandery?
sú tam podobné adresáre/súbory ako v Il2, resp ako sú usporiadané? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-12-2009 16:08
|
Fusioner
|
Díky Leone,
to srovnání s přechodem od EAW na Jane's WW II Fighters je přesné (i když druhý jmenováný měl neskutečně strašné FM a DM, tam šlo ryze jen o "eyecandy" záležitost, i když srnky běhající přes vzletovou plochu způsobily opravdovou revoluci ve WWII sims).
V DOCS mám readme_en a _ru, ale bohužel jen manual_ru (pdf). Něco je špatně
Maximální plynovku jsem zkoušel, ale nezabrala. Asi budu muset znovu zkalibrovat svou starou dobtou CH throttle PRO
Ostatní vyzkouším, dík.
Upravil/a 310_cibule dne 20-12-2009 16:14
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 16:14
|
Uživatel
|
Tajpan napsal:
Leon, Valec: ako WoP vyzerá systémovo vo vašom PC, ked si pozriete v Total Commandery?
sú tam podobné adresáre/súbory ako v Il2, resp ako sú usporiadané?
[img]http://www.letajicicihly.ic.cz/files/WoP/ScreenTCMD.JPG[/img] is not a valid Image.
Při hraní je třeba mít spuštěného Yuplay clienta, takže je možné, že pro hraní je nutné trvalé připojení k internetu, jako u Rise of Flight
Celá hra má asi 6 GB
Upravil/a LEON_CZ dne 20-12-2009 16:25
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 16:19
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
Díky Leone,
to srovnání s přechodem od EAW na Jane's WW II Fighters je přesné (i když druhý jmenováný měl neskutečně strašné FM a DM, tam šlo ryze jen o "eyecandy" záležitost, i když srnky běhající přes vzletovou plochu způsobily opravdovou revoluci ve WWII sims).
V DOCS mám readme_en a _ru, ale bohužel jen manual_ru (pdf). Něco je špatně
Maximální plynovku jsem zkoušel, ale nezabrala. Asi budu muset znovu zkalibrovat svou starou dobtou CH throttle PRO
Ostatní vyzkouším, dík.
Některé efekty ve WWII byly opravdu revoluční, ty prolétávající střely kolem kokpitu, které zněly jako práskání bičem mě tenkrát přikovaly do židle a na EaW jsem ihned zapomněl, přestože to byl na tu dobu nesrovnatelně realističtější simulátor. Holt, někdy je potřeba i trocha té zábavy a efektů
S tím joystickem - máš rozjebaný profil, musíš si ho ve hře nastavit ručně a nespoléhat na ty předdefinované šablony. Já mám teď Logitecha Extreme a žádný profil se k němu neshodoval, tak jsem si nadefinoval proporcionální osy a klávesy ručně a valilo to hned od začátku.
Návody jsem Ti poslal do mejlu, je divné, že se Ti tam nenainstalovaly
Co říkáte hoši tomu zpracování čelních útoků? Je to jako by se vám prohnala 5cm od hlavy formule 1 v plné rychlosti, FANTAZIE Tyhle zvukové a grafické efekty tomu dávají opravdu šťávu
Upravil/a LEON_CZ dne 20-12-2009 16:26
|
|
|
|
606_hayes |
Přidané 20-12-2009 16:22
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 417
Založený: 18.09.06
|
to sa da niedke stiahnut demo alebo beta zadarmo? |
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 16:23
|
Uživatel
|
606_Hayes napsal:
to sa da niedke stiahnut demo alebo beta zadarmo?
Na http://yuplay.com...Prey--Beta se dá koupit beta, ale předpokládám, že ten CD Key bude fungovat i v ostré verzi, protože cena té bety i ostré verze je stejná. Vlastně předpokládám, že ostrá verze se od té bety bude lišit jenom v tom, že už bude mít v sobě tu záplavu patchů, které se musí do té bety zdlouhavě stahovat.
Ale pro případné zájemce znova opakuju, že tady stojí za to snad opravdu jen ten multiplayer. Singleplayer část je otřes, humus a arkáda
Upravil/a LEON_CZ dne 20-12-2009 16:37
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-12-2009 16:30
|
Fusioner
|
Dík moc.
Kde stahuješ ty patche?
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 16:40
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
Dík moc.
Kde stahuješ ty patche?
Při spuštění Launcher.exe mě to odkáže přímo na stránku YuPlay k tomu downloadu patche. Na to klikneš a nabídne Ti to 3 způsoby stažení, já stahoval zásadně přes Torrent, sosalo to všechno rychlostí 300-350 Kb/s, pouze jeden z těch patchů mě to sosalo asi 50 Kb/s, u něho jsem trpěl, protože hru jsem si koupil asi ve 20h a k hraní jsem se dostal až ve dvě ráno. A spát už jsem nešel |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 20-12-2009 17:14
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
dík Leon za info. |
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 20-12-2009 18:39
|
Uživatel
|
Při přetížení tu pilot nejen ztrácí zrak jako ve starém IL-2, ale zhoršuje se mu i sluch, všechny zvuky přecházejí do basů a postupně se tlumí, než zas géčka klesnou, zajímavý nápad Při táhlém pozvolném přetížení pilot začne zrychleně dýchat a funět, jako kdyby nedržel v dlani knipl, ale něco jiného
Další zajímavý prvek co jsem tu objevil je přehřívání zbraní, pokud se střílí moc dlouhá dávka, může se kulomet zaseknout. |
|
|
|
Adler |
Přidané 21-12-2009 17:47
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 274
Založený: 29.10.05
|
606_Hayes napsal:
to sa da niedke stiahnut demo alebo beta zadarmo?
Daaa da da da daaa |
|
|
|
Hoper |
Přidané 21-12-2009 18:51
|
Fusioner
Příspěvek: 12091
|
kurňa, taks měl pod jedno a strčit malinkatej link :)))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Adler |
Přidané 21-12-2009 19:10
|
Rozkoukaný
|
Ale ale ale, tak veci sa predsa nesmu sirit na verejnom fore Daj do googlu "wings of prey rapidshare" alebo nieco podobne a urcite to nieco vypluje |
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 21-12-2009 20:09
|
Uživatel
|
Dva nebo tři odkazy se na tu betu vygooglit opravdu dají, ale jelikož je pro spuštění hry potřeba ten divnej YuPlay client, tak předpokládám, že to bude jako u Rise of Flight - na netu se dá stáhnout, ale nikdo si ho bez koupeného CD Keye stejně
nezahraje
Á, koukám, že vyšel nový patch 1.0.1.0, jestli opravdu bude vycházet jeden patch každé dva dny, tak to se chlapci fakticky činí |
|
|
|
Stoupa |
Přidané 21-12-2009 20:15
|
Uživatel
Příspěvek: 709
Založený: 18.06.09
|
kdyz das do googlu to co psal Adler zkus posledni odkaz na prvni strance, uz stahuju a bez zadnych registrací atd. Snad to pude stahnout bez potizi.
Upravil/a Stoupa dne 21-12-2009 20:15
|
|
|
|
Adler |
Přidané 21-12-2009 20:42
|
Rozkoukaný
|
http://www.downtr.net/82658-wings-of-prey-2009engrus1c.html
... toto je verzia 1.0.0.3 funguje demo aj bez kluca, staci nakopirovat na disk, alebo pustit rovno s iso, je to bez nejakych extra fm/dm/wm, proste len x-box na pc hodeny, ale aspon som skusil, ci to uvladze moj pc a na looooooooow to ide
Upravil/a Adler dne 21-12-2009 20:43
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 21-12-2009 20:53
|
Uživatel
|
Adler napsal:
http://www.downtr.net/82658-wings-of-prey-2009engrus1c.html
... toto je verzia 1.0.0.3 funguje demo aj bez kluca, staci nakopirovat na disk, alebo pustit rovno s iso, je to bez nejakych extra fm/dm/wm, proste len x-box na pc hodeny, ale aspon som skusil, ci to uvladze moj pc a na looooooooow to ide
1.0.0.3 bude vážně jen na odzkoušení grafiky bez FM, jako simulátor se to začalo tvářit jakž takž až od 1.0.0.8 Konec konců těch patchů se tam musí natahat 2 GB
Upravil/a LEON_CZ dne 21-12-2009 20:55
|
|
|