Gunther Rall
|
313_123 |
Přidané 13-10-2009 15:10
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
takhle se mě líbíte děti
jen taková malá technická mín nadávek by to chtělo
a to mě clone jednou říkal, že nemám banán jen za to, že se zdržuji
osobních útoků hmmm asi funguje dvojí metr
pro nemilovníky rusů navrhuji uctít památku nějakého hrdiny z roku 1968
(je zajímavé, že v obchodním i osobním vztahu
mám většimou na rusy pozitivní vzpomínky)
jo a co se usmiřování českých a německých veteránů týče
nevidím to moc růžově, hlavně jich už dost pomřelo
a názor většiny z těch které jsem znal osobně
by mnohé z vás překvapil svou radikálností
(jak na němce tak i na české politiky)
a na závěr věta které mě utkěla v paměti ze srazů co si veteráni pořádali u nás doma
"když osvobodili náš lágr tak všechny národy drželi spolu a pomáhali si jen my češi jsme založili pol. strany a porvali se mezi sebou" |
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 13-10-2009 15:14
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
ZVP Zdenek napsal:
MK_KaiN napsal:
....ehm, asi mi něco uniklo.. Nalinkujte mu prosim někdo ono vlákno o slavném poletu. Z mobilu to neudělám. Děkuji. |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-10-2009 15:17
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
numero, o Rusech Finové řikaj, že "není pohostinnějšího člověka, než je Rus, ale když Rusové začnou chystat něco jako skupina lidí, je lepší se rychle evakuovat."
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Panek |
Přidané 13-10-2009 15:22
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
No nic Šmudlo, ale já tu neargumentoval proti salutování GR, ale proti tomu, že tu nikdo (co se teda já pamatuju) nezasalutoval těm obyčejným lidem, kteří válku nejenom přežili, ale i pomohli přežít ostatním.
|
|
|
|
Panek |
Přidané 13-10-2009 15:25
|
Diskutující
|
WT_Horrido napsal:
Panek napsal:
I toto je postoj k člověku, který zachránil 6 lidských životů.
To je postoj k člověku který je pro mne stejně skutečný jako Nationalgefühl Übereinstimmung.
Dal bych vše co mám za to, kdyby jeden z těch zachráněných židů byl tvůj předek, který se podílel na tvém zplození.
To by byla vážně satisfakce pro všechny anonimní hrdiny, kteří jsou ti ukradení. |
|
|
|
313_123 |
Přidané 13-10-2009 15:28
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
WT_Schmouddle napsal:
numero, o Rusech Finové řikaj, že "není pohostinnějšího člověka, než je Rus, ale když Rusové začnou chystat něco jako skupina lidí, je lepší se rychle evakuovat."
jj to je přesný
jo a proti německým vojáků nic nemám
jen mě vadí to salutování
jak jsem říkal špatná výchova
vono když část rodiny zdrhne bojovat do ciziny
zbytek pozavíraj postřílej
tak jaksi miluj bližního němce svého v tý výchově chybí,
ale asi máte pravdu vono jak člověk z něčím nesouhlasí
tak je idiot a pako
jj je čas se nad sebou zamyslet a vesele pochodovat za spěvu mírových písní do společné moudrým úředníkem řízené kulturní evropy |
|
|
|
WT_Slava |
Přidané 13-10-2009 15:31
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 322
Založený: 03.10.05
|
Panek napsal:
No nic Šmudlo, ale já tu neargumentoval proti salutování GR, ale proti tomu, že tu nikdo (co se teda já pamatuju) nezasalutoval těm obyčejným lidem, kteří válku nejenom přežili, ale i pomohli přežít ostatním.
Obyčejným lidem se nesalutuje, tak to je co svět světem stojí. |
|
|
|
1stCL_pbarry |
Přidané 13-10-2009 15:31
|
Uživatel
Příspěvek: 1688
Založený: 30.09.05
|
313_123 napsal:
A na závěr věta které mě utkěla v paměti ze srazů co si veteráni pořádali u nás doma
"když osvobodili náš lágr tak všechny národy drželi spolu a pomáhali si jen my češi jsme založili pol. strany a porvali se mezi sebou"
Nejdřív si zjisti jak vystupovali češi v koncentračních táborech a pak něco piš.
Urážka je, když ti řeknu že si čurák. To tu zatim nezaznělo, takže o dvojím metru nemůže být řeč
No a jinak, komu přísluší hodnotit kdo si s kym má podat ruce ?? Neni to právo těch lidí, kteří to prožili a kteří si zaujali svůj postoj do kterýho je každýmu kulový ?
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
|
|
|
WT_Slava |
Přidané 13-10-2009 15:34
|
Rozkoukaný
|
313_123 napsal:
WT_Schmouddle napsal:
jj to je přesný
jo a proti německým vojáků nic nemám
jen mě vadí to salutování
jak jsem říkal špatná výchova
vono když část rodiny zdrhne bojovat do ciziny
zbytek pozavíraj postřílej
tak jaksi miluj bližního němce svého v tý výchově chybí,
ale asi máte pravdu vono jak člověk z něčím nesouhlasí
tak je idiot a pako
jj je čas se nad sebou zamyslet a vesele pochodovat za spěvu mírových písní do společné moudrým úředníkem řízené kulturní evropy
Je chybou nepoučit se z minulosti. Ještě větší chybou je v minulosti žít |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-10-2009 15:38
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
ZVP Zdenek napsal:
Jsem přesvědčen Horrido, že tvůj děd nezabil jediného bolševika. Pozor aby Horrido nevytáhl nějakého dědečka z einsatzgruppen se specializaci pro likvidaci důstojníků NKVD.
Jestliže se o německé armádě běžně hovoří jako o nacistické (fašistické), pak ta ruská musí být o to více bolševická.
Upravil/a WT_Horrido dne 13-10-2009 15:38
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 13-10-2009 15:40
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 369
Založený: 14.04.08
|
O to více ? a proč o to více ? Zdá se mi to, nebo vidím náznak pohledu optikou roku 1941, proti kterému se tu tak brojí ? Akorát že je to optika druhé strany..... |
|
|
|
Panek |
Přidané 13-10-2009 15:41
|
Diskutující
|
WT_Slava napsal:
Panek napsal:
Obyčejným lidem se nesalutuje, tak to je co svět světem stojí.
Kdo stanovil hranice mezi obyčejný a neobyčejným člověkem?
Neobyčejný je ten, který zabije 100 lidí, kdežto ten co 1 zachrání je obyčejný?
Díky za obyčejné lidi!
WT_Horrido napsal:
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
ZVP Zdenek napsal:
Jsem přesvědčen Horrido, že tvůj děd nezabil jediného bolševika. Pozor aby Horrido nevytáhl nějakého dědečka z einsatzgruppen se specializaci pro likvidaci důstojníků NKVD.
Jestliže se o německé armádě běžně hovoří jako o nacistické (fašistické), pak ta ruská musí být o to více bolševická.
Asi by jsem měl začít vyžadovat procentuelní vyjídření v počtu členů, kteří dobrovolně vstoupili do armády za účelem sloužit přesvědčení nebo za účelem osvobození vlasti.
Upravil/a Panek dne 13-10-2009 15:44
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-10-2009 15:44
|
Uživatel
|
Víš Pánku, tu pratetu jsi vytáhl jako podporu argumentu že zatímco se tady salutuje Rallovi, tak jiným ne.
Jak již řekl Horri. Salutovat můžeme komu se nám zachce, každý si nějaký důvod najde.
Horri salutuje Rallovi, protože pro to má své důvody,
Ty salutuj pratetě co schovávala židy.
Já budu salutovat mému dědovi co přežil ruské legie aby ho v roce 1946 zesláblého zápalem plic uštvali komunisti co chtěli převzít moc v jeho městě.
Nemusíš ale nutit ostatní aby salutovali právě tomu tvému, tak jako Horri po nikom nechce aby povinně salutoval Rallovi a já nepotřebuju aby kdokoliv vzdychal nad osudem mého dědy.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-10-2009 15:50
|
Uživatel
|
@ Zdenek
Rudá Armáda (s politickými komisaři zhruba na úrovni velitelů jednotek) vs WH s apolitickými důstojníky.
SS je samozřejmě věc jiná, nicméně Horriho děd by ve WH, nebyl členem partaje a něměl nad sebou zástupce velitele pro věci politické. Což se o jeho protivnících říci nedalo. Proto byla RA bolševická více než WH nacistická.
|
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 13-10-2009 15:55
|
Rozkoukaný
|
WT Schmouddle: Kolik je ti let ? Kde jsi prosím tě vyrůstal ? Od r. 1989 se na všech školách o těchto komisařích v RA učí v dějepise, o tom jak nutili rusy do útoku beze zbraním tak dlouho až se němcům zavařili kulomety...nas mnógo..... kdo nešel, ten dostal kulku od vlastních.... Každý průměrně inteligentní člověk to ví. Musím říct že jsi velmi špatný demagog, tohle ti opravdu nikdo nesežere. Trapný pokus šmudlo... |
|
|
|
Panek |
Přidané 13-10-2009 15:56
|
Diskutující
|
WT_Schmouddle napsal:
Víš Pánku, tu pratetu jsi vytáhl jako podporu argumentu že zatímco se tady salutuje Rallovi, tak jiným ne.
Takto vznikají falešné názory. Víš prd proč jsem jí vytáhl.
Třeba to bylo jen proto, že pohřeb měla fakt nedávno.
Jenže to bylo spíše proto, že se tu salutuje lidem, kterým se podařilo udělat třeba 100 úspěžných bombardovacích misím, ale nikno ani nepátrá po jeménech lidí, kterým se třeba podařilo zachránit z ledových vod 100 lidí.
Upravil/a Panek dne 13-10-2009 15:57
|
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 13-10-2009 15:57
|
Rozkoukaný
|
Mimochodem, horrido neumí , či nesmí mluvit, že za něj mluví jeho politruk ? |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-10-2009 15:59
|
Uživatel
|
Zdenku, někde je nepochopení.
Mám za sebou poctivý komunistický dějepis, v osmé třídě jsem přednášel v dějepise o válce v Pacifiku. Učitelka byla nemožná.
To všechno co tady píšeš je samo pravda a jen to potvrzuje to, že RA byla samozřejmě bolševická, což je něco proti čemu se ohrazuješ když to Horri napíše. Tak nechápu kde je problém....
*edit* co to meleš o politrukovi? Horri ať si píše co chce, já si taky píšu co chci.
Upravil/a WT_Schmouddle dne 13-10-2009 16:00
|
|
|
|
WT_Slava |
Přidané 13-10-2009 16:03
|
Rozkoukaný
|
ZVP Zdenek napsal:
WT Schmouddle: Kolik je ti let ? Kde jsi prosím tě vyrůstal ? Od r. 1989 se na všech školách o těchto komisařích v RA učí v dějepise, o tom jak nutili rusy do útoku beze zbraním tak dlouho až se němcům zavařili kulomety...nas mnógo..... kdo nešel, ten dostal kulku od vlastních.... Každý průměrně inteligentní člověk to ví. Musím říct že jsi velmi špatný demagog, tohle ti opravdu nikdo nesežere. Trapný pokus šmudlo...
No nevím, ale asi jsi trochu přestřelil a myslím, že by ses měl pohybovat na trochu pevnější půdě. Ono když zapátráš a budeš se o to trochu zajímat, tak zjistíš, že politruk byl u Rudé armády druhý po bohu. Zkus se podívat na nějaký dokument z WWII a zjistíš, jak byli slavnostně přijímáni do řad bolševické strany vojáci třeba před bojem o Malou Zemi. A když si poctivě přečteš Kožedubovo "Sloužím vlasti" tak zjistíš, že z předání stranického průkazu měl větší orgáč než ze sestřelu švalbiny. |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-10-2009 16:04
|
Uživatel
|
@Pánek
To Rall taky umřel nedávno a Horri si na něj vzpomněl.
Jen opisuješ to, co jsem napsal...že zatímco se salutuje leteckému esu nepřítele, po vlastních hrdinech neštěkne pes.
Tak si na ní vzpomeň ty, napiš sem vlákno o tvojí pratetě, koho zachránila a tak. Jistě se najdou lidi co ji zasalutují. Jsi to TY kdo si na ní má vzpomenout, připomenout jí ostatním. Ne Horri nebo já nebo kdokliv jiný kdo nemá potuchy že někdo jako tvoje prateta existoval.
|
|
|