Nákup HW
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 15:35
|
Fusioner
Příspěvek: 15086
Založený: 29.09.05
|
Tak se nečerti, Hori. Já stejně něvím, o čem mluvíš
Například socket už je mně moc. Že jsem se líp neučil....
EDIT: P.S. Nemám kamarády, co nakupují bez DPH. Jsem si špatně kamarády vybíral...
Upravil/a 310_cibule dne 13-01-2009 15:44
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 15:43
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Jak pak můžeš rozhodovat když nevíš o čem se mluví?
No kdybys šel do onoho "drahého" řešení s procesorem i7 tak máš podporu crossfire a SLI na jedné desce. S Core2 si musíš vybrat a navíc pokud opravdu chceš mít podporu SLI tak tě to velmi omezuje ve výběru desky...
Pokud bys jen uvažoval o použití jedne grafické karty na grafiku a druhé na počítání fyziky (pokud se to někdy ujme) tak SLI nepotrebuješ.
edit: kdybys byl uplně zoufalý z cen tak můžu nakupovat pro sebe (na firmu :-) ve velkoobchodě. O těch par stoveček to vyjde levněji...
Upravil/a WT_Horrido dne 13-01-2009 15:48
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 15:47
|
Fusioner
|
WT_Horrido napsal:
Jak pak můžeš rozhodovat když nevíš o čem se mluví?
Dělám to tak celej život. Dokonce mi za to platěj. Navíc je na tom postavený celý současný politicko ekonomický systém.
No kdybys šel do onoho "drahého" řešení s procesorem i7 tak máš podporu crossfire a SLI na jedné desce. S Core2 si musíš vybrat a navíc pokud opravdu chceš mít podporu SLI tak tě to velmi omezuje ve výběru desky...
Pokud bys jen uvažoval o použití jedne grafické karty na grafiku a druhé na počítání fyziky (pokud se to někdy ujme) tak SLI nepotrebuješ.
Okey, takže co tedy? Kdyby to bylo bez SLI (jaký je mimochodem rozdíl mezi SLI a Crossfire)?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 15:54
|
Fusioner
|
Crossfire je pro ATI, SLI pro nVidie. Bez SLI jsou obě ty desky na které jsem dával odkaz. Když chceš SLI tak musíš vzít desku s chipsetem od nVidie 780i. To jsou ty další odkazy na dvě desky od Asusu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 16:09
|
Fusioner
|
WT_Horrido napsal:
Crossfire je pro ATI, SLI pro nVidie. Bez SLI jsou obě ty desky na které jsem dával odkaz. Když chceš SLI tak musíš vzít desku s chipsetem od nVidie 780i. To jsou ty další odkazy na dvě desky od Asusu.
Okey. Ke mně už jede karta s čipem nVidie. Takže tím je to dané. Zatím jsem měl v životě jen nVidie, asi u nich ještě zůstanu.
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 16:35
|
Fusioner
|
No a plánuješ použít v budoucnu dvě grafické karty?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 16:38
|
Fusioner
|
To záleží na tom, co plánuje Oleg.
Když MB s nVidií, tak jen od Asusu?
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 16:43
|
Fusioner
|
Jestli se řídíš Olegem tak to SLI opravdu nepotřebuješ
Jestli Oleg něco vydá, pak počítej s tím že počítač který teď kupuješ na to stačit nebude, SLI neSLI...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 13-01-2009 16:53
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
|
Cibule "kašli" na SLI a dej na Horrida.
Já sám vlastním GA-EX38-DS5 (takovej "předchůdce" té první) a lítám. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 17:16
|
Fusioner
|
Hoši, hoši, teď mi to nějak komplikujete ;-)
1) Chci karty nVidie.
2) Nevím, jestli potřebuji SLI.
3) Chci mít co největší prostor pro případný upgrade.
4) Mám paměti DDR2, ale to je vcelku jedno, protože stály pár šlupek a klidně si mohu koupit jiné...
Tak co vlastně sakra chci? SLI neSLI, furt...
Dvacet za monitor nedám. Udělám nějakej menší kompromis. Musím také změřit, jestli se mi vejde do skříně 24".
|
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 13-01-2009 17:29
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
|
310_cibule napsal:
1) Chci karty nVidie.
2) Nevím, jestli potřebuji SLI.
3) Chci mít co největší prostor pro případný upgrade.
4) Mám paměti DDR2, ale to je vcelku jedno, protože stály pár šlupek a klidně si mohu koupit jiné...
.
Pokud máš na cestě CPU C2D a DDR2 paměti, tak už nepřemýšlej o upgradu. Prostě budeš mít dobrou mašinu která nemá potenciál k upgradu. Až budeš chtít něco výkonějšího, tak koupíš MB, CPU, RAM a GPU nový. Toho se nemusíš lekat - ono Ti to do BOBku (he, he) v klidu vydrží.
SLI pri Šturmase nepotřebuješ. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 17:45
|
Fusioner
|
Bať.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Lavo |
Přidané 13-01-2009 18:07
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 437
|
Tie DDR2 do toho riadne sturili...ale , ak mozem NIKDY som nesetril na 3 veciach...Monitor , MB a RAM ( aj znacka aj mnozstvo..) , vsetko ostatne mozes menit , ale dobry zaklad zostava...... mam stale EIZO CRT a na ten obraz sa ziadne LCD ani nechyta,ale uz je stary a odchadza v nom zdroj,ktory nieje mozne zohnat a tak berem novy.... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 18:20
|
Fusioner
|
Fajn, takže tuhle MB http://www.czechc...rtno=53926
Co je to eSATA? Potřebuji to?
Monitor promyslím.
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 13-01-2009 18:26
|
Moderátor
Příspěvek: 12094
|
extendedSATA - můžeš připojit externí SATA disk aniž bys rozdělával PC. Dokonce by to mělo jít za chodu
SATA jsou velmi jednoduše všechny "nové" disky (SerialATA)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 18:30
|
Fusioner
|
SATA je rozhraní pro připojení hardisků. To e na začatku značí externí. Pro připojení zálohovacího hadru např. Je to rychlejší než Firewire a USB 2.0.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 18:31
|
Fusioner
|
Dík.
Já už se toho tady tolik dozvěděl. eSATA, Crossfire, socket... Já budu chytréééééj...
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-01-2009 18:36
|
Fusioner
|
A příště už si koupíš pořádný počítač
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-01-2009 18:42
|
Fusioner
|
Seznámím tě se svojí ženou, jo?
Ze všeho nejradši dává 60 litrů za počítače.
Kasu sice doma držím já, ale přeci jen ona víc vydělává. Tak se (občas) držím (trochu) při zemi
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 13-01-2009 19:59
|
Stařešina
Příspěvek: 5882
|
Patrikhuhu napsal:
Pokud máš na cestě CPU C2D a DDR2 paměti, tak už nepřemýšlej o upgradu. Prostě budeš mít dobrou mašinu která nemá potenciál k upgradu. Až budeš chtít něco výkonějšího, tak koupíš MB, CPU, RAM a GPU nový. Toho se nemusíš lekat - ono Ti to do BOBku (he, he) v klidu vydrží.
SLI pri Šturmase nepotřebuješ. To je imho snad nejlepe upgradovatelna sestava za posledni dobu, alespon pokud jde o vyjmenovane komponenty.
K cemu potrebuje normalni clovek vykon? Pro hry, cili ted je potreba vysoce taktovane dvoujadro. V budoucnu se bud vice nez zdvojnasobi vykon vymenou procesoru za jeste vice taktovane ctyrjadro, nebo nebude umet ctyri jadra skoro nic vyuzit, stejne jako ted, a pak nebude mit smysl upgradovat vubec na nic :-). |
|
|