January 01 2026 23:56:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
MEGA ŽBLUŇK REVIVALE
1stCL_PETRAS
Já bych ke chvále této akce doplnil několik postřehů trošku negativnějších_jsem v jádru kritik,ale výsledek by měl být pozitivní Úsměv
Již jsem to psal několikrát.
Bylo by dobré,aby pilot ,který se chce takové akce zůčastnit,uměl alespoň v offlinu sednout bezpečně na loď.Nemluvím o tom,že za letu zjistím,že nevím kde mám co namapované ,že Vyděšený
Pak k přistání na loď..Edi několikrát opakoval,že letadlo/pilot po čtvrté zatáčce nahlásí finále a řídící mu upřesní co dál.To se děje minimálně.Ale každej do TS kecá vše co ho napadne.
O pohybu na lodi je to to samé.Když první ,druhý ...atd letoun bezpečně sedne,zaroluje na okraj paluby a osmej letoun to do nich při pojíždění napálí,tak je celá mise k ničemu.( Nekomentuji nepředpovídatelné vlastnosti simu,to je jiná kapitola )

Pokud se každý z nás alespoň trošku zamyslí nad tím co jsem napsal - obecně..mohla by z toho být super akce s dobrým zážitkem..

Takž příště lépe a radostněji.. Mrknutí

alfik
Na druhou stranu, přiznejme si to, pro mnoho virtpilotů je to právě až tahle akce která je "dožene" k tomu aby si to všechno namapovali a o to dosednutí a pohyb po palubě se pokusili...
A na rok pak už ví a umí Šklebící se
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

1stCL_PETRAS
Alfíku..stačí když to budou znát a umět příště Šklebící se Mrknutí

j4ck41
1stCL_PETRAS napsal:
Já bych ke chvále této akce doplnil několik postřehů trošku negativnějších_jsem v jádru kritik,ale výsledek by měl být pozitivní Úsměv
Již jsem to psal několikrát.
Bylo by dobré,aby pilot ,který se chce takové akce zůčastnit,uměl alespoň v offlinu sednout bezpečně na loď.Nemluvím o tom,že za letu zjistím,že nevím kde mám co namapované ,že Vyděšený
Pak k přistání na loď..Edi několikrát opakoval,že letadlo/pilot po čtvrté zatáčce nahlásí finále a řídící mu upřesní co dál.To se děje minimálně.Ale každej do TS kecá vše co ho napadne.
O pohybu na lodi je to to samé.Když první ,druhý ...atd letoun bezpečně sedne,zaroluje na okraj paluby a osmej letoun to do nich při pojíždění napálí,tak je celá mise k ničemu.( Nekomentuji nepředpovídatelné vlastnosti simu,to je jiná kapitola )

Pokud se každý z nás alespoň trošku zamyslí nad tím co jsem napsal - obecně..mohla by z toho být super akce s dobrým zážitkem..

Takž příště lépe a radostněji.. Mrknutí

takze zase jste sedeli 2 hodiny na palube a cekali az to konecne vsechno poseda? bylo zase pyskovani jestli tocit pravy nebo levy okruhy? pletla se leva a prava strana a prid a zad?

uprimne receno prave kvuli tomu se tohohle pokracovani neucastnim ... zvlast to cekani na palube je na houby

Topper-Czech
Mno, původně jsem tam neměl být, ale když se to takhle semlelo Šklebící se Možná právě to, že tam bylo víc "last moment" pilotů, tak tam vznikly ty problémy s oriemtací? Chvilkama jsem byl přesvědčen, že jdu po okruhu k třetí šikaně, a najednou zjistím, že pode mnou nebo daleko přede mnou je jeden, co se chytl navádění řídící věže. A vzdálený doty jsem marně hledal, pozičky off mě tam trochu, ehm. Vyděšený Napřesrok(?) to bude lepší.

http://www.e-airport.wz.cz
310_cibule
Jo jo, Petrasi, dyť to říkám... Mrknutí

Když jsem letěl tuhle akci poprvé a podruhé (tedy před více než rokem), byl jsem každý týden na virtuálním nebi několikrát. Sedal na loď vcelku spolehlivě a dokonce i tušil, kde mám na plynovce i joyi těch hruba čtyřicet funcí namapovaných (a to i ty shiftované).

V posledních měsících se k létání prakticky nedostávám, trochu jsem vyšel ze cviku a taky už senilním, takže si méně pamatuji. Ale tohle jsem si nechtěl nechat ujít. Asi to byla chyba...

P.S. S těmi poznámkami o namapování manuálního zatahování podvozku to byla spíš legrace. Věděl jsem, kde zhruba jsou (tak senilní zase nejsem), jen jsem je chvilku hledal. A přitom pouštěl hloupé vtípky, abych odlehčil atmosféru. Tak sorry.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Hoper
VGR_j4ck41 napsal:
takze zase jste sedeli 2 hodiny na palube a cekali az to konecne vsechno poseda? bylo zase pyskovani jestli tocit pravy nebo levy okruhy? pletla se leva a prava strana a prid a zad?

uprimne receno prave kvuli tomu se tohohle pokracovani neucastnim ... zvlast to cekani na palube je na houby

tak dvě hodiny to nebyly
a docela mne překvapilo, jak rychlé bylo přeuspořádání letadel po dosedání na přípravu na start (nevšiml jsem si chaosu pravá / levá, příď / záď)
a to přistávání - ono ani v reálu to nebylo nijak moc rychlé. Jen pilot to tam měl jednodušší, že když sednul, tak šel podat hlášení a neseděl v letadle do doby nového startu. Což ale tebe taky nikdo nenutí, můžeš si odejít a přijít, až budou sedět všichni. Případně sedat jako poslední a celou tu dobu lítat okruhy. Levé ;)
Nebo když vymyslíš nějaký jiný, lepší způsob, můžeš se pochlubit, rádi ho vyzkoušíme ;)

jinak si říkám, že se docela rád mrknu na ntrky, vychází mi, že jsem byl opět "úspěšný"...
(Petrasi, sry za to šťouchnutí, ale ač jsem měl plyn staženej /mám plynovku/ a hned šlapal na brzy a zkoušel špalky, jelo to dál.. :( )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
Cibule stárne, páč jinak by to PS nenapsal...
:)

ovarek.cz/hamster.gif

alfik
Právě že letos to docela "vodsejpalo" Úsměv i přes to že to nebylo bez nováčků, a dokonce i náhodný kolemletící byl a vcelku zvládali...
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

1stCL_PETRAS
Hoši,hoši,hoši...schválně jsem nikoho nejmenoval Šklebící se

Létáme pro radost a vždycky se nějakej ten šťourálek (já) najde.Neberte to nikdo jako útok na vaší osobu.Jen se prostě na příště trošku svezte (20min) offline a půjdem na to Mrknutí

Takže kdyže to letíme na ostro ???

310_cibule
V poho. Mrknutí
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Soky
Omlouvám se za svoj neschopnost sednou na loď, měl sem blbej den... Ale když už sem se fakt cítil, že to dámŠklebící se, tak mi bouřka zhodila net...

Hoper
hele, šťourale, při offlinu mi to na ten rozjezd "neuletí" :P
(a to neberu v potaz to, že tam nebude stát žádný letadlo)

:))

jo, a ještě sem si vzpomněl - to jak jsem zapnul nahrávání, když jsem dole pod čumákem měl krásně vyrovnané řady letadel...
to mohlo být uklízení.... :DDD

ovarek.cz/hamster.gif

AH_Cutora
http://www.aholub...lunk1.ntrk cca 11MB
http://www.aholub...lunk2.ntrk cca 2.5MB
http://www.aholub...lunk3.ntrk cca 25MB

606_Smis
Dobre to bolo a , Cutora spravis aj nejake zostrihane video na Youtube?
EDIT: a daj tam neaku pesnicku z AC/DCÚsměv
Upravil/a 606_Smis dne 27-06-2009 13:08

AH_Cutora
Já videa dělat neumím, s tím si hrají jiní

606_Smis
ok

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

38,965,091 návštěv