WT_Horrido napsal:
Ale byl, pac kdyby nevymekl predci by se jednoho skaredeho rana neprobudili v Sudetech a nebojovali by pak za pana Hitlera.
popíráš toto:
WT_Horrido napsal:
Predci Horrida bojovali v radach Wehrmachtu, tudiz je obava o hypotetickou budoucnost Horrida bezpredmetna, ale dojima me ze mas starost. smiley
Takže i oni by byly mohli plnit ty statisícové položky na seznamech ztrát války s říší.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 27-11-2007 16:09
myslete trochu, kdyz soudite Beneše, nasi republice bylo tehdy pouhych 20 let a velmi spolehala na pomoc spojencu (ve sve dobe stejne spatne pripravenych na valku jako my), Beneš si tedy jiste dobre spocital, co se stane po valce, kdyz nebude tehdejsi hlava statu v jeho osobe nazivu, nemusi byt ani stat ... mit tisiciletou historii, bylo by to jiste jinak, Beneš tedy udelal spravne rozhodnuti, zachoval kontinuitu.
anglicani ho v prubehu valky uznali jako hlavu statu, cimz dali na jevo, ze uznavaji i nas stat v pripade ukonceni valky a to i presto, ze to ve 38 tak vymnoukli
jen si predstavte, jak museli byt komunisti nestastni, kdyz se jim vratil z anglie prezident Beneš a ne obcan Beneš
PS: kazde rozhodnuti bezprostredne nasledujici po tom spatnem nemusi byt nutne taky spatne
Dr. Beneš se zachoval krajně oportunisticky když z okleštěné republiky doslova utekl a nechal ostatní se tady v tom marastu koupat.
Poté co se v Čechách zformovala protektorátní vláda gen Eliáše ale hlavně když v Londýně vznikl zárodek exilové vlády tak se s velkou pompou vrátil do Londýna a trval na kontinuitě svého prezidentství.
Škoda že se ten generálský puč v roce 1938 nepodařil, Hitler by asi na poslední chvíli couvl, popřípadě by se stal obětí vlastního puče Wehrmachtu, protože jeho generálové si vůbec nebyli jistí úspěchem útoku na Československo. Přece jen naš armáda byla jedna z nejlépe připravených armád na celém kontinentu a vojáci odhodlaní bránit svou vlast.
A Vídeň byla tak blízko a vlastně nechráněná.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
1stCL_Jamamoto napsal:
[quote]WT_Horrido napsal:
Ale měl. Na rozdíl od tebe i ode mne měl určitou funkci a hlavně s ní spojenou odpovědnost. A právě proto rozhodl tak jak rozhodl. Jediným racionálně možným způsobem. Svým způsobem to něj bylo velmi statečné rozhodnutí. Ty ho teď sice můžeš za to odsuzovat, nicméně žádnou odpovědnost za své soudy neneseš a právě proto si můžeš dovolit tyhle laciné pivně-vlastenecké proklamace.
Jenže mít na hrbu další osud celé země, skutečně rozhodovat o bytí a nebytí spousty lidí, to je něco jiného. A já bych to v takové situaci nepřál nikomu, ani tobě ne.
Ano, možná by bylo lecos jinak. Možná už bys tady teď nebyl ani ty, ani já a tak bychom nemohli z tepla svých domovů védst tyhle duchaplné debaty....
Haha racionalne, racionalne podle ceho? To uz vedel ze treti rise nevydrzi tech tisic let nebo proste "racionalne" odsoudil cely narod k mizernemu udelu prezivajicich otroku? Statecne? Statecne tu nechal rozbitou republiku jejimz byl VOLENYM predstavitelem a odjel si vyucovat na vysokou skolu za Atlantik? Jakou nesl za sve rozhodnuti odpovednost? Takovou ze nakonec posilal vojaky na smrt tak jako tak a nechal se vydrzovat lidmi ktere nechal, kdyz bylo po vsem, okrast a znemoznit protoze mu tu odpovednost pripominali?
Jinak je pekne ze mu to rozhodovani neprejes, ale vysoka statni funkce nese mimo letnich sidel, vladnich automobilu, projevu na namestich a slusnych prijmu kupodivu prave bremeno rozhodovani. IMHO Benese to bremeno neunesl, zvolil tu nejpohodlnejsi a sobeckou moznost a rikej si tomu klidne lacine pivne-vlastenecke proklamace.
A jakou alternativu nabízíš ty? Poslat vlastní zemi do předem prohrané, nesmyslné a nic neřešící války?
Nechat půlku obyvatelstva vyvraždit kvůli tvému pocitu národní hrdosti?
Promiň, ale nacionální cítění je příliš malý argument pro to dát takto nesmyslně v šanc zemi, které vládneš.
Tahle země ustála válku relativně beze ztrát a sám Beneš se v roce 45 vrátil domů jako vítěz. V té době to pro něj muselo být hodně těžké rozhodnutí a já chápu, že dodnes mu ho kde kdo vyčítá. O to více si jej ale v tomto směru cením.
Jami, myslíš Beneše? Že měl morální a ústavní právo utíct? Anebo myslíš pana soudcea prezidenta Emila Háchu, který telefonoval z Berlína a vydal rozkaz aby proti vniknutí říšských vojsk na území českého státu nebyly podniknuty žádné obranné akce?
Prosimtě Háchu do toho vůbec netahej. To byl v té době už zlomenej člověk, v podstatě nepoužitelnej, kterej na sebe ten flek vzal s vědomím toho , že se tak jako tak znemožní a že někdo to dělat musí. sotva v našich dějinách najdeš tak tragickou figuru, jako byl on...
nějak se zapomíná na Rusko to nám slíbylo tuším pár vojáků,
ale poláci ji nedovolili průchod přez jejich území
a pravičák beneš by stejně bolševickou pomoc odmítl
no vlastně ji pak neodmítl
numerovský pohled na věc:
mě přijít domů nějaký spoluobčan
zastřelí štěkajícího psa na dvorku - chudák ben
přefikne mě manželku
udělá mě bordel v cdéčkách páč bude hledat moji peněženku
ježíši hlavně at mě nerozbije JOY
mám na výběr
bud to dvouapůlmetrový 150 KG vážící hovado
vezmu po hlavě svou procháskovou hůlkou
- lekne a umře na infarkt
- lekne se uklouzne a rozrazí si hlavu o naši kvalitní podlahu
(přinejhorším dostane aspon snět, bůh ví jak dlouho jsme neuklízeli že)
- lekne se a v tom leknutí mě vezme pod kitičky sebou
- nelekne se hůlku mě zlomí a zabije mě
(no pořád lepší než ho nechat odejít, poslouchat souseda jak mě zachránil, manželka s ním šuká dobrovolně z vděčnosti, dala mu i ty moje CDéčka a ten spoluobčan mě samozřekmě JOY rozflákal, peněženka taky v hajzlu a ten vořek co mě přivlek soused místo našeho bena mě ani nemá rád - bůh ví, že určitě má taky něco s mou ženou)
vyberte si sami u mě volba jasná
a co si o to myslej úředníci na MÚ je mě fuk
du na pivo
když už jsme mluvili o porovnání Finska a ČSR, se všemi rozdíly situace zkus porovnat chování a přístup maršála Mannerheima a dr. Beneše.
On v tom přístupu nebude až takový rozdíl.
Při mírových jednáních před vypuknutím války Finské vládě doporučoval přijmout všechny návrhy Ruské strany co se týče územních nároků a vyhnout se válce, protože jako voják věděl, jak to asi dopadne. Politici ovšem zvolili jinak....
WT_Schmouddle napsal:
Dr. Beneš se zachoval krajně oportunisticky když z okleštěné republiky doslova utekl a nechal ostatní se tady v tom marastu koupat.
ano, nic noveho
WT_Schmouddle napsal:
Poté co se v Čechách zformovala protektorátní vláda gen Eliáše ale hlavně když v Londýně vznikl zárodek exilové vlády tak se s velkou pompou vrátil do Londýna a trval na kontinuitě svého prezidentství.
myslis, ze nemel, kdyz se evropa ritila s nemeckem do pekel ?
WT_Schmouddle napsal:
Škoda že se ten generálský puč v roce 1938 nepodařil, Hitler by asi na poslední chvíli couvl, popřípadě by se stal obětí vlastního puče Wehrmachtu, protože jeho generálové si vůbec nebyli jistí úspěchem útoku na Československo. Přece jen naš armáda byla jedna z nejlépe připravených armád na celém kontinentu a vojáci odhodlaní bránit svou vlast.
A Vídeň byla tak blízko a vlastně nechráněná.
puč nepuč, hitler to jisty nemel, jediny snad na co mohl spolehat bylo letectvo, ktere by bylo rozhodujici silou, anglie za morem, francie pripravena na zakopovou valku, tak to prubnem, ne ?
(nejsem si jisty, ale v nekterych optimistickych planech se snad pocitalo i se zapojenim sudetskych "nemcu" ... nebo to byla jen teorie)
nakonec by hitlerovi stacila jen jedna nemecka vesnice na sve strane hranic, ktera vita nemecke tanky a bylo by po rozhodovani
Viden, k cemu by nam byla, kdyz jsme jako humanisti pravdepodobne malo chrestili zbranema, mozna by stacilo vic chrestit a dopadlo by to jinak
Nevím jestli šlo o puč nebo ne, ale pokud vím, tak jen tehdejší velení německé armády nesouhlasilo s vyhlášením války. Ale ne z důvodu, že by měli strach z naší armády, ale měli strach z války na dvou frontách. Tyto nezhody pak stály funkci pár generálů v čele s Beckem. A protože jim to jednou vyšlo, tak si mysleli, že jim to vyjde i v případě Polska.
313_123 napsal:
No tak to bylo jasný plácnutí do vody, Pepíček Stalinů by tohle nikdy neudělal a navíc to nafoukli komančové, aby bylo lépe vidět zpropadenost imperialistů a charakter velkého učitele a vzoru. Hlavně by to neudělal z jednoho důvodu, Rusové a Němci byli velcí tajní kamarádi už od 20. let a Lenina zaplatili a poslali do Ruska Němci, asi k nim cítil nějakou vděčnost. A tak se nakonec ti Poláci pěkně hodili - ke všemu na ně Rusáci měli pifku, tak proč to na ně hezky nehodit. Ostatně já bejt Polák, tak Rusáka taky nenechám projít.
Upravil/a 311_Tjurma dne 27-11-2007 20:38
313_123 napsal:
No tak to bylo jasný plácnutí do vody, Pepíček Stalinů by tohle nikdy neudělal a navíc to nafoukli komančové, aby bylo lépe vidět zpropadenost imperialistů a charakter velkého učitele a vzoru. Hlavně by to neudělal z jednoho důvodu, Rusové a Němci byli velcí tajní kamarádi už od 20. let a Lenina zaplatili a poslali do Ruska Němci, asi k nim cítil nějakou vděčnost. A tak se nakonec ti Poláci pěkně hodili - ke všemu na ně Rusáci měli pifku, tak proč to na ně hezky nehodit. Ostatně já bejt Polák, tak Rusáka taky nenechám projít.
odpovím ti jako Lenin
se učit, se učit, se učit
rada od numera:
máš opravdu co dohánět
a vyser se na propagandu obou třech stran
ju
313_123 napsal:
odpovím ti jako Lenin
se učit, se učit, se učit
rada od numera:
máš opravdu co dohánět
ju
rada od numera:
máš opravdu co dohánět
ju
hmm... teda Tjurmo, on numero očividně studoval jinou historii než ty. Tak jsou tady dvě možnosti. Buď pěkně kecáš, nebo pěkně kecá numero. Nebo kecáte oba dva a PRAVDA JE TAM VENKU.
rada od numera:
máš opravdu co dohánět
ju
hmm... teda Tjurmo, on numero očividně studoval jinou historii než ty. Tak jsou tady tři možnosti. Buď pěkně kecáš, nebo pěkně kecá numero. Nebo kecáte oba dva a PRAVDA JE TAM VENKU.
Upravil/a 311_Rampa dne 27-11-2007 23:30
To že nám šel Rus na pomoc se skutečně za vlády jedné strany povídalo, snad i učilo, no ale teď už už víme, že kdyby sověti přišli, tak si nás rozdělí stejně jako Polsko. Jedinej kdo nás mohl zachránit byli mimozemšťani, nebo Jan Tleskač
No já si myslím že je to tak trochu mimo. Tady nejde přece o to, jestli konkrétní osoby (od Beneše po třeba Jaroše) něco potento. Nepotento. Všichni dělali co mohli a dělali to jak to nejlíp šlo. Nevyčítejte Benešovi že se zachoval jako dokonalý voják - ustoupil z předem prohrané bitvy aby později mohl o to líp bojovat - vyčítejte tomu novináři (doporučuju přečíst si první stranu vlákna) že je řiťolezec... A je fuk jestli leze do východní nebo západní řitě. Prostě mu dejte najevo, že to je špatně, to co napsal. Že na něho blejete tak jako on si dovolil blít si do vlastního hnízda. Nejsem Čech, a tohle je česká vlastnost která mi vadí a fakt Vám ji nezávidím... Protože to není jen ten jeden novinář!!!
aalf napsal:
Nevyčítejte Benešovi že se zachoval jako dokonalý voják - ustoupil z předem prohrané bitvy aby později mohl o to líp bojovat
víš, dokonalý voják není člověk. Je to bytost, která je smířená s tím, že zemře. Jak mi řekl jeden můj kamarád, taky voják (aktivně působil v Kosovu když tam naši byli - možná někdo si vzpomene, jak se tam vyklopil ten náš transportér a pár kluků tam zařvalo, tak on byl v něm taky) , vojáci jsou jednou nohou v hrobě. Prostě s tím se musí na začátku smířit. A dokonalý voják neustupuje. Proč? Pže dokonalý voják nepřemýšlí, dokonalý voják koná co mu je řečeno. A proto bych Beneše nepřirovnával nikdy k dokonalýmu vojákovi. Pže voják by sám od sebe nenechal svý kamarády pochcípat aby je pak mohl pomstít nebo jakkoliv jinak si to chceš vysvětlit. Velitel by nikdy neutekl a nenechal by svou jednotku napospas nepříteli, tedy pokud by to nebyl zbabělec a člověk, který se velitelem stal úplným omylem (viz. Dike v Band of Brothers) Ti opravdoví vojáci neutekli, ale zůstali v zákopu a bojovali do poslední chvíle. Tolik k dokonalému vojakovi...
Upravil/a 311_Rampa dne 28-11-2007 01:30
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.