November 22 2024 06:21:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
SPECIÁLKA - LEVEL-HIGH!
3BAP_Cassius Chaerea
606_Sleeper napsal:
Arogantní a že mám komplex, tak moment...
1)Začal jsem snad já někoho napadat?? 2)Jednám tu s vámi stále na slušné úrovni a to i přesto, že mě zde osočuje partička rejpálků, ale stále jestě nesestoupím na váš "low level" a nebude se s vámi tahat za slovíčka jak je to poslední dobou na fórech tohoto tolik oblíbené. 3)Vyjáření osobního názoru je békání?? Ale kde že... Jak psal Fučida, jsem fighter red, co strašně rád BnZ. Neznám lepší pocit (samo že jen v Ilu) než se spustit na Bfko z 8K a jeho vlastní bojovou taktikou ho proměnit na světlo a teploVyděšený 4)Tak mne jen trochu mrzí, že mi to planeset modrých v této misi neumožní, that's all...
5)K té "poddimenzované" P-47Šklebící se: V této době se bude jen těžko spekulovat o tom, jak tato bojová legenda skutečně létala. Teď nahodím čistě jen můj osobní a zajisté špatný názor... Né v jedné publikaci se píše o jeho drtivě ničivé síle osmi browningů, ostatně nejen na "trubkách" se o tom z autentických záberů můžete sami přesvedčit, dále se můžete dočíst jak jeho "hromový" motor tahal piloty z nebezpečných situací...
V realu stačila pilotu Juggu taktika hit and run na to, aby roztrhala nepřátelskýho stíhače osmice kulometů na kusy...
6)Ono v Il2 rozdrdit FW190 není vůbec jednoduchá záležitost. Držet při rychlosti 800+Kmh v zaměřovači tak mrštný stroj (obzvláště pak, pokud v něm sedí borci z 1stCl) po dobu alespoň jedný vteřiny (aby namodelované kulomety dosáhly touženého cíle) není vůbec jednoduché. Německý stíhač jekot motoru slyší a reaguje na něj daloko dříve než se dostanete na optimální nastavení konvergence 170m...
Il2 ani zdaleka nelítám tak dlouho jako zdejší mazáci a přesto si "samolibě" dovolím v této společnosti prohlásit, že nejsem stíhač lepidloÚsměv7) Tak si nemyslím, že by to Yenkees ve WWII měli tak složité. Nicméně ani chování Juggu v High Levelu mi nepříjde až tak sebejisté. Přesto, že lítám stále jen na rychlosti (Po startu si nastoupu do klíďánko až do 10K, spustím se na 8K a pak už jen za stálé rychlosti lítam jako na houpačce 8-9K a dle odstínu teček na monitoru hledám nepřítele) přijde mi T-Bolt nejistý a to tak, že se po obloze kolíbá a třepe jak podomácku vyrobená Kubánská bárka prchající do země "zaslíbené..." Takže jsem moc zvědav, jaká bude za pár let fyzika v BoB, i když si nedělám iluze, přeci jen půjde o product z Ruské dílny...
1)Ano modré piloty.
2)Ubohost, "Šalamounovo lejno", atd. myslím že i ostatní stebou náležitě jednají přinejmenším na stejné úrovníMrknutí.
3)Mnohdy ano pakliže je to békání.
4)Nevidím jedinej důvod proč by neumožnil?
5)Dle mě jsou nadále stále slabší než ve skutečnosti, ale to nic nemění na faktu že většinou je jedinej útok na napřátelskou stíhačku buď zničující nebo jí alespoň silně poškodí a znemožní dálší efektivní boj. Motor funguje na P-47 snad bez problému a když je průsér "klesákem" se většinou z průseru rychle dostaneš. Ale například téměř nulové tuhnutí výškovek i při rychlostech nad 800 km/h, je vcelku zajímavé a osobně si myslím silně nereálné a i jeho stabilita je v těchto rychlostech suprová.
6)Rozdrtit fw není nijaký velký problém, pk a trhání křídla a při útoku z páté hodiny na motor se fw promění na ohnivou kouli. Každopádně při několika zásazích je fw minnimálně s poškozenýma křídlama vyřezen z boje. Pakliže zoomuješ velkou rychlosti nemají piloti LW většinou ani čas si tě všimnout a začnou uhybat až když jim tvoje rány bubnujou na letoun. Zahajovat v 800km/h palbu na 170 metrů vzádlený cíl je většinou již pozdě.
7)Yenkees ve válce bojovali s německejma uchama a ty boje asi byly kapku jinačí než máš boje ve šturmovikovi.

P.S. jinak sem dle tvých příspěvků nedošel jen k tomu že si arogantní s "606" komplexem, ale že si také namyšlený, ale to je jen můj skromný odhadMrknutí,

LesniHU
Lekku, uvazoval jsi, ze by se na takovehle specialce zakazaly tricitky?

Jde mi o tohle:
Pouzivaji se tu stredni bombardery v roli tezkych. Takovy tezky bombarder je vyrazne odolnejsi nez stredni - s trochou zjednoduseni muzeme rict, ze na nej tricitka ucinkuje jako dvacitka na stredni.
Pokud by se pri takoveto akci pouzivany jen dvacitky, znamenalo by to misto sestreleni nekterych bombarderu jen jejich poskozeni, casto spojene s jejich vypadnutim z formace, coz prinese:
-vice vzruseni do zivota pilotu bombarderu
-zajimavejsi situace pro doprovod
-nove prilezitosti pro nemce

1stCL_Bumik
Mnojo, ale v Tačku, Befku-Zedku a Pfajlíku je nezakazes a na Doru je stejne nedame Úsměv

Panek
LesniHU napsal:
Lekku, uvazoval jsi, ze by se na takovehle specialce zakazaly tricitky?

Jde mi o tohle:
Pouzivaji se tu stredni bombardery v roli tezkych. Takovy tezky bombarder je vyrazne odolnejsi nez stredni - s trochou zjednoduseni muzeme rict, ze na nej tricitka ucinkuje jako dvacitka na stredni.
Pokud by se pri takoveto akci pouzivany jen dvacitky, znamenalo by to misto sestreleni nekterych bombarderu jen jejich poskozeni, casto spojene s jejich vypadnutim z formace, coz prinese:
-vice vzruseni do zivota pilotu bombarderu
-zajimavejsi situace pro doprovod
-nove prilezitosti pro nemce

Mrknutí No, určitě to tu specku jen vylepší.

1stCL_BlueL
LesniHU ale to by se pak musel menit planeset bo jedine late befko bez 30laufu je G-6/AS 262 maji 50 eventualne 30, dornier ma 1-3 30mm laufy

Panek
No, tady by to bylo oničem, ale v jiných speciálkách by to šlo. Teď když jsem BAPák, tak si chci speciálku užít. Chci umírat hnusně a pomalu, tak aby to všichni co jsou na TS věděli a né jen bum - čus jdu na pivo. Mrknutí

LesniHU
Njn, tohle vim, asi jsem tam mel pripsat 'v ramci moznosti' nebo 'filozoficky obecne' :-). Jasne, tahle specka je o prototypech, kde se vyzbroj menit neda.

Glad69
A co modrym uplne zakazat kanony?Cool

http://www.cockneyrejects.net
1stCL_Wedge
A co zakázat modrý!!!! Mrknutí

Glad69
To ne wle:-))).Ale mit z vas hromadu bezbrannych tercu by bylo fajnVyděšený.

http://www.cockneyrejects.net
3BAP_Cassius Chaerea
311_BleskovejPodrs napsal:
(neznám lepší letadlo REDs na BnZ...i když třeba Cass by asi nesouhlasil a prosazoval by vehementně Išaka Šklebící se )...
No bezkonkurenčně naprosto nejlepší zoomař je jasně Il-2 3. serie. Byť je v divu až zas*aně pomalej, nesnese víc jak šest stovek, blbě stoupe, ve výšce 6 km již pomalu neletí, zbraně nemá v trupu. No prostě je naprosto nemožnej, ale jelikož je to il a ten když něco dožene tak to rozcupuje, tak je jasná jednička.Šklebící se

mha
606_Hayes napsal:
VGR_mha: nestartuje sa zo vzduchu?Zamračený

Mno, neměla by to být coopka, takže nee, DF server to neumí, spíš se obrať na Lekka, já to neletím... Mrknutí
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

CR_PETRAS
Já bych teda doplnil svůj názor :

" Vyserte si voko a nechte laskavě tohle vlákno pro Speciálku.Nehodlám nějakou důležitou informaci k akci hledat v šesti stránkách nepodstatných sraček ".....Díky.

Pro mytí prdelí jakékoliv letce nebo členovi prosím založit vlastní vlákno.

Díky Mrknutí a berte to osobně Šklebící se

http://avionika.webpark.cz
310_Podrs
Myslím že Petras to uzavřel jaksepatří... Šklebící se

http://www.310raf.com
Rad
Servus, bohužel se musím z této bohulibé akce odhlásit, bo jedu konečně na dovolenou (jsem lama, co má bordel nejenom v lítání, ale taky v datech). Tímto tedy dávám k dispozici svého aluminiového oře a bitte Lekku o úpravu rosteru.

Mějte se a "check six"

Lekk
VGR_mha napsal:
606_Hayes napsal:
VGR_mha: nestartuje sa zo vzduchu?Zamračený

Mno, neměla by to být coopka, takže nee, DF server to neumí, spíš se obrať na Lekka, já to neletím... Mrknutí

No coop to sice není..ale Lekkáček šikula umí posadit ero do vzduchu i na DF mapě..takže skutečně starty jsou pro RED ve vzduchu. Dělá se to tak, že použijete neviditelnou runway - je to číslo 4...nebo pokud ji chcete vidět tak ji dáte do nějaké překážky..kopec, stromek, domek, dvě drahy v sobě apod. tím padem se era rodí ve vzduchu i na DF mapách...aspon jeden bug co se dá využítŠklebící se

1stCL_Fucida
606_Sleeper napsal:
4)Tak mne jen trochu mrzí, že mi to planeset modrých v této misi neumožní, that's all...

5)K té "poddimenzované" P-47Šklebící se: V této době se bude jen těžko spekulovat o tom, jak tato bojová legenda skutečně létala. Teď nahodím čistě jen můj osobní a zajisté špatný názor... Né v jedné publikaci se píše o jeho drtivě ničivé síle osmi browningů, ostatně nejen na "trubkách" se o tom z autentických záberů můžete sami přesvedčit, dále se můžete dočíst jak jeho "hromový" motor tahal piloty z nebezpečných situací...
V realu stačila pilotu Juggu taktika hit and run na to, aby roztrhala nepřátelskýho stíhače osmice kulometů na kusy...

6)Ono v Il2 rozdrdit FW190 není vůbec jednoduchá záležitost. Držet při rychlosti 800+Kmh v zaměřovači tak mrštný stroj (obzvláště pak, pokud v něm sedí borci z 1stCl) po dobu alespoň jedný vteřiny (aby namodelované kulomety dosáhly touženého cíle) není vůbec jednoduché. Německý stíhač jekot motoru slyší a reaguje na něj daloko dříve než se dostanete na optimální nastavení konvergence 170m...
Il2 ani zdaleka nelítám tak dlouho jako zdejší mazáci a přesto si "samolibě" dovolím v této společnosti prohlásit, že nejsem stíhač lepidloÚsměv

7) Tak si nemyslím, že by to Yenkees ve WWII měli tak složité. Nicméně ani chování Juggu v High Levelu mi nepříjde až tak sebejisté. Přesto, že lítám stále jen na rychlosti (Po startu si nastoupu do klíďánko až do 10K, spustím se na 8K a pak už jen za stálé rychlosti lítam jako na houpačce 8-9K a dle odstínu teček na monitoru hledám nepřítele) přijde mi T-Bolt nejistý a to tak, že se po obloze kolíbá a třepe jak podomácku vyrobená Kubánská bárka prchající do země "zaslíbené..."

[/quote]

ad 5) V dnešní době díky velkému množství letuschopných P47 to není problém číslo 1. Navíc Thunder je skvěle zmapované a otestované letadlo. Kéž bychom o každém měli tolik informací jako o P47. P47 docela pěkně odpovídá mým představám o skutečném Thunderboltu. Jen poznámka k trhání letounu na kusy - 8 kulometů udělá do křídla letadla v ideálním případě osmi kulkami 8 dírek každá o průměru okolo 13 mm (jestli si to přečte Gryzlov, tak sem napíše asi tak devatenáct důvodů, proč bych to neměl psát takhle zjednodušeně, ale může si to dovolit..). Víš, jak velkou díru udělá jediný zásah z Minen-Geschossu (typ německé explozivní munice) z 20mm kanonu MG 151/20? Větší než půl metru..to je 500mm (jenže dost záleží na vnitřní konstrukci křídla..). Síla těch kulometů je hlavně v průpalnosti - tedy pokud zasáhnou lanka řízení, nádrž, pilota, nebo motor. Ať zasáhnou cokoliv jiného, je jejich ničivá síla nízká..nebojím se tvrdit, že nižší, než u jediného kanonu MG 151/20 na Bf 109. Taková je realita. O ničivé síle kulometů mluví většinou piloti, kteří nikdy neměli možnost vyzkoušet letecké kanony.

ad 6) tak třeba já mám motory v ILu stažené, jiná letadla slyším až tak na 50m. Pro jakékoliv zoomující letadlo je velmi těžké zasáhnout jakékoliv pomalu letící manévrující letadlo, které o útočníkovi ví. Je k tomu mnohem vhodnější kanonová, než kulometná výzbroj. Koneckonců kdyby kulometná výzbroj měla mít takové možnosti, jako kanonová, pak by se dodnes používaly kulomety místo mnohem těžších kanonů. Ale ty kulomety prostě srovnání nesnesly..ani tehdy, ani nyní, ani nikdy.

ad 7) chování Juggernautu nad 7 km je fantastické. Jediné letadlo, které ho dorovná a překoná, je Ta 152 H. Bf 109 G-10 a především K-4 jsou sice dostatečně výkonné, ale v simu trpí nad 6km příšernou ztrátou ovladatelnosti, což jejich možnosti zcela degraduje. Nad 7km není Bf 109 absolutně schopné manévrovat před, nebo za P47, použití trimů je nezbytné. Docela dobře obstojí proti Thunderu Fw 190 D-9..do 7km je Dora schopná Thundera sundat velice snadno, má převahu ve všem důležitém. Jakmile se ale jde výše, tak se situace děsně rychle změní, od 8km už začne mít Thunder výraznou převahu. Kolem 10 km Dora přestává být použitelná, dostane se nanejvýš k 11km. Thunder do 13ti. Fw 190 A-8 je Thunderboltu vyrovnaným, nebo lehoulince nadřazeným soupeřem od země do šesti kilometrů, ale pak Thunderbolt získá přavahu. Kolem 7km už Fw 190 A-8 nemůže T-Boltu jakkoliv konkurovat. Onehdá jsme se střetli s Gryzlovem při jednom takovém letu před první speciálkou vůbec - před Berlínem. Já měl svého oblíbeného Fw 190 A-8, on P47 D-10. On si držel výšku a zoomoval, já mohl jen breakovat a čekat, než mu dojde palivo, nebo udělá chybu, stejně tak on čekal na to samé u mě. Palivo nám začalo docházet najednou, tak jsme oba sedli bez sestřelu Úsměv. Byl to fajn souboj Úsměv. Ta 152 H je Thunderboltu lehce nadřazený v nízkých a středních výškách. Moc soubojů jsem ale takto nesvedl, vzpomínám si jen na jeden s Blcem, kdy se mi po pár minutách podařilo si vybudovat bezpečnou převahu, v čemž mě nemohl nijak zabránit. Díky výborné ovladatelnosti byla jen otázka času, kdy mu zasadím smrticí ránu (podobná situace jako Thunder zoomující na Befko).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Sleeper
tak jo, bezva rozbor FučidoMrknutí

4Cassius: Prosím tě udělej pro mě něco, vyspi se nejlépe ještě tento týden s nějakou holkou. Z tvých xenofobních příspěvků je evidentní, že ti něco tlačí na mozek. Ještě jednou: Nemluvil jsem k nikomu konktrétnímu a nikoho jsem nenapadal... Pokud budeš mít zájem, můžem tuhle trapnou sračku (naprostý souhlas s Petrasem) v klídku u píva dokončit na předvánočním srazu ve Wingsu (doufám že bude)!

O tobě Podrsi jsem měl lepší mínění, vypadal si jako slušnej férovej kluk, ale teď vidím, že si jen vlezdoprdelka...

Dárek pro vás provšechny: Nehodlám v tomhle blázinci dál pokračovat.

http://606.klikej.org/news.php
Jirka
606_Sleeper napsal:
...
K modrý jít nemůžu, už z morálního hlediskaÚsměv

Šklebící se Mě to nedá, ale já musím. Co je na modrých amorálního ?

3BAP_Cassius Chaerea
606_Sleeper napsal:
tak jo, bezva rozbor FučidoMrknutí

4Cassius: Prosím tě udělej pro mě něco, vyspi se nejlépe ještě tento týden s nějakou holkou. Z tvých xenofobních příspěvků je evidentní, že ti něco tlačí na mozek. Ještě jednou: Nemluvil jsem k nikomu konktrétnímu a nikoho jsem nenapadal... Pokud budeš mít zájem, můžem tuhle trapnou sračku (naprostý souhlas s Petrasem) v klídku u píva dokončit na předvánočním srazu ve Wingsu (doufám že bude)!

O tobě Podrsi jsem měl lepší mínění, vypadal si jako slušnej férovej kluk, ale teď vidím, že si jen vlezdoprdelka...

Dárek pro vás provšechny: Nehodlám v tomhle blázinci dál pokračovat.
Můžu tvým stylem? "Ubohý, nevšichni jedinci snášej slyšet pravdu, pak začínají být agresivní a snaží se trefovat do citlivých míst aby ti druzí přistoupili na jejich hru." Dovolil sem si tě citovatMrknutí.

Prostě máš smysl pro humor jako schnilé rajče, si ješitnej, arogantní a namyšlenej člověk. A těší mě že můj předchozí odhad byl správnýMrknutí.
Již sem byl všechno možný, ale xénofobii ještě na kontě nemám to si dám za rámeček. Sorry přes net těžko poznám že si cizinec.Šklebící se
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 15-08-2007 20:51

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,230 návštěv