November 22 2024 09:53:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 2
1stCL_Fucida, alfik

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jakou grafickou kartu do staršího PC?
Tajpan
XXX_Dazz napsal:
Tajpan napsal:
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:
XXX_Dazz napsal:
Tajpane, pokud lítáš na rozlišení 1280 x 1024 tak je mezi 6600GT a 7600GT poměrně značný výkonnostní rozdíl. Měl jsem to doma věř mi. Při stejném nastavení bych to viděl tak na 15 až 20 fps.

to áno súhlasím s tebou. Ale je tu obmedzenie v AGP a tiež pamäte u Lucka nebudú asi nejaké tie najvhodnejšie. plus predpokladám staršia doska, HDD. Dávať až takú výkonnú kartu do asi staršieho stroja je asi podla mna vyhodené peniaze.
Tajpane, vysvětli mi prosím to omezení AGP u GeForce 7600 GT

ehmm , máš 4prúdovú dialnicu a 8prúdovú dialnicu vytvorenú dlaždíc (AGP) no a máš 16prúdovú dialnicu z kvalitného asfaltu (PCI). No a kúpiš si nejakú Ferrari. kapišto? Vyděšený

Tajpane tak tady jsi chyboval.
Aby si mohl srovnávat propustnost 4 proudové dálnice a 8 proudové dálnice musíš mít nejdřív dostatek aut. Pokud bede po 8 proudé dálnici jezdit aut stejně jako po 4 proudé pak je přínos = 0 a to je případ rozdílu AGP4x a 8x. Ani dnešní super karty zdaleka nevyužívají PCE 16x a AGP8x by jim asi v pohodě stačilo. A ty v tomto případě nejsou k dispozici. Dohledej si nejdříve nějaké starší odpborné články a o přínosech a rozdílech AGP 4x a 8x a pak mluv Šklebící se

vtom sa nehádam. ale moja osobná skúsenosť s 4xAGP a s novými gamesami je taká , že najnovšie ovládače NV treba odinštalovať a nechať nejaké staršie. A tiež 3Dmarkoch trochu zaostávam oproti štandartu. A vtom sa hrabal niekto skúsenejší ako ja.Úsměv

MK_Paja
Tajpan napsal:
XXX_Dazz napsal:
Tajpan napsal:
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:
XXX_Dazz napsal:
Tajpane, pokud lítáš na rozlišení 1280 x 1024 tak je mezi 6600GT a 7600GT poměrně značný výkonnostní rozdíl. Měl jsem to doma věř mi. Při stejném nastavení bych to viděl tak na 15 až 20 fps.

to áno súhlasím s tebou. Ale je tu obmedzenie v AGP a tiež pamäte u Lucka nebudú asi nejaké tie najvhodnejšie. plus predpokladám staršia doska, HDD. Dávať až takú výkonnú kartu do asi staršieho stroja je asi podla mna vyhodené peniaze.
Tajpane, vysvětli mi prosím to omezení AGP u GeForce 7600 GT

ehmm , máš 4prúdovú dialnicu a 8prúdovú dialnicu vytvorenú dlaždíc (AGP) no a máš 16prúdovú dialnicu z kvalitného asfaltu (PCI). No a kúpiš si nejakú Ferrari. kapišto? Vyděšený

Tajpane tak tady jsi chyboval.
Aby si mohl srovnávat propustnost 4 proudové dálnice a 8 proudové dálnice musíš mít nejdřív dostatek aut. Pokud bede po 8 proudé dálnici jezdit aut stejně jako po 4 proudé pak je přínos = 0 a to je případ rozdílu AGP4x a 8x. Ani dnešní super karty zdaleka nevyužívají PCE 16x a AGP8x by jim asi v pohodě stačilo. A ty v tomto případě nejsou k dispozici. Dohledej si nejdříve nějaké starší odpborné články a o přínosech a rozdílech AGP 4x a 8x a pak mluv Šklebící se

vtom sa nehádam. ale moja osobná skúsenosť s 4xAGP a s novými gamesami je taká , že najnovšie ovládače NV treba odinštalovať a nechať nejaké staršie. A tiež 3Dmarkoch trochu zaostávam oproti štandartu. A vtom sa hrabal niekto skúsenejší ako ja.Úsměv

Chjo, další co hraje 3Dmarky Úsměv

Tajpane, XXXX_Dazzzzz má pravdu a tys mu nádherně nahrál.

PS: Nvidia 6xxx řada se nevyplatí už jen proto, že sou to opékače topinek Úsměv

rudidlo
Tajpan napsal:

Ještě v dobách, kdy jsem vlastnil GeForce 2 Ti jsem vyzkoušel s tehdejším 3DMarkem test ovladačů. Nainstaloval jsem původní ovladače a změřil, pak to samé s novějšími ovladači. Vyzkoušel jsem tak asi 8 po sobě jdoucích verzí ovladačů. Samozřejmě že stejná karta měla s vyšší verzí ovladačů nižší výkon. Když jsem pak přešel na Radeon 8500 LE, na kterém jsem donedávna fungoval v ILu, tam tento efekt nebyl. Navíc výkon v OpenGL ovladačích (což se týká ILa) a v DirectX (3DMark) asi těžko můžeš porovnávat, protože jsou pro vykreslování použity úplně jiné dll. Leda že by jsi jel v ILu přes DirectX Wrapper, ale to už by byl dobrý masochismus si vypínat Perfect mod a zpomalovat si hru jedním mezistupněm navíc.

http://silicon-remarks.blogspot.com
Jirka
Mě by docela zajímalo, odkud se vzala ta fáma o tom, že pod "dajrektama" to jede pomalejc kvůli ňákýmu wrapperu ? U mě například, na ATI9500PRO a to jsem to zkoušel několikrát, to na nich jelo cca o čtvrtinu rychleji. Tak nevím kdo je blbej ? Zamračený

WT_Horrido
Ze by proto ze OpenGL stalo u ATI za hovno?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

rudidlo
Jirka napsal:
Mě by docela zajímalo, odkud se vzala ta fáma o tom, že pod "dajrektama" to jede pomalejc kvůli ňákýmu wrapperu ? U mě například, na ATI9500PRO a to jsem to zkoušel několikrát, to na nich jelo cca o čtvrtinu rychleji. Tak nevím kdo je blbej ? Zamračený
V době, kdy byly ATI 9500 Pro mainstreamem, OpenGL ovladačům nebyl kladen u ATI takový důraz, jako DirectX ovladačům. To se chytli za nos až po vydání Dooma 3 a údajně je komplet přepsali.
Druhá věc je, jestli jsi měl pro DirectX v config.ini stejné nastavení. DirectX v ILu neumí na rozdíl od OpenGL Perfect mod.
To, že je to s wrapperem pomalejší mě vede to, že oproti OpenGL je tam ten wrapper článek navíc, ale zatím jsem to neměřil. Ale je to dobrý námět. Večer to změřím.

Lucka
Tak jsem popřemýšlela o té kartě a nakonec mi zbyly dvě, mezi kterými si vyberu.
Bude to tato karta nebo tahle.
Která z těch dvou bude pro ILa vhodnější?

Maxxis
Lucka napsal:
Tak jsem popřemýšlela o té kartě a nakonec mi zbyly dvě, mezi kterými si vyberu.

co jsem já slyšel, 128 bit sbernice má prý uzký hrdlo pro velkej datovej tok, a prý se nedokaže ta pamět rychle naplnit a tudíž ji nevyzžiješ u často se obměnňovaných scénach.
Zase tam ale hraje velikost pro windows vista.

obe karty maj ostatni atributy stejny... sel bych asi do te levnější.
Jinak se někde psalo že tato karta je nanic po strance vykonu radeji prej 7600 od nvidia tam vetší vykon..nečetl jsem předchozi diskuzi tak se nezlobte kdyby byl tento claneček off topic

Rapier
Lucka napsal:

Vis Lucko, jestli Ti muzu poradit. Nekup ani jednu. Protoze maji obe jen 800Mhz pameti = DDR2 = na dnesni pomery nizky vykon.

Kup si Lucko tuhle grafiku je to taky ATI X1650 PRO 256DDR ale DDR3 = 1400Mhz frekvence pameti za +200/250KC ovsem vykon oproti DDR2 = + 30-40% ! ATI X1650 PRO 256DDR2 = vykonem GF6600GT ale ATI X1650 PRO 256DDR3 = vykon o 20% lepsi nez GF7600GS DDR2, vykon je shodny s GF6800 ale horsi nez GF7600GT DDR3.

TUHLE: viz odkaz nize, zapomen na DDR2 pameti.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10512007K0BS0BVAXP

Parametry: grafická karta, VGA, AGP 8x, DVI, D-Sub, TV-out, 256MB DDR3, paměťová sběrnice 128bit, frekvence 590/1380 MHz, aktivní chladič

MK_Paja
tuto

Lucka
paja_cz napsal:
tuto

Tak tu jsem přehlédla. Rapiere a Pájo, moc děkuji za dobrý tip! Objednala jsem ji. Úsměv
A všem, kdo přispěli do tohoto vlákna, děkuji za cenné informace. Úsměv
Už aby byla karta domaaaaaaaa Cool
Upravil/a Lucka dne 03-08-2007 06:23

rudidlo
Jirka napsal:
Mě by docela zajímalo, odkud se vzala ta fáma o tom, že pod "dajrektama" to jede pomalejc kvůli ňákýmu wrapperu ? U mě například, na ATI9500PRO a to jsem to zkoušel několikrát, to na nich jelo cca o čtvrtinu rychleji. Tak nevím kdo je blbej ? :|

Protože prostřednictvím wrapperu nelze použít HardwareShaders=1 (tzv. Perfect mód), otestoval jsem nejdříve stejné nastavení s DirectX a OpenGL, pak samostatně OpenGL jen se změnou HardwareShaders=1.

1152x864/32 track TheBlackDeath s tímto nastavením:
Zdroj stáhnutí  Code
TexQual=3
TexMipFilter=1
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=1
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=1
TexFlags.UsePaletteExt=1
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1
TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=0
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=0
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=0

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=1
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=0
Effects=0
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.0625
PolygonOffsetUnits=-1.0

DirectX: avg 35fps
OpenGL: avg 47fps
OpenGL s HardwareShaders=1: avg 53fps

Na svou poslední otázku si odpověz sám.

310_McMarty
Otázka, mám AMD XP 64 3200+, 1 GB RAM a GF 7600 GS AGP ... ma smysl kartu menit za ATI X1950XT? Koukal jsem, ze jsou za docela dobrou cenu. Ale nevim, jestli uz jsem na hranici chodu CPU nebo je to take tou grafarnou. Diky za postrehy.

Tajpan
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:

Ještě v dobách, kdy jsem vlastnil GeForce 2 Ti jsem vyzkoušel s tehdejším 3DMarkem test ovladačů. Nainstaloval jsem původní ovladače a změřil, pak to samé s novějšími ovladači. Vyzkoušel jsem tak asi 8 po sobě jdoucích verzí ovladačů. Samozřejmě že stejná karta měla s vyšší verzí ovladačů nižší výkon. Když jsem pak přešel na Radeon 8500 LE, na kterém jsem donedávna fungoval v ILu, tam tento efekt nebyl. Navíc výkon v OpenGL ovladačích (což se týká ILa) a v DirectX (3DMark) asi těžko můžeš porovnávat, protože jsou pro vykreslování použity úplně jiné dll. Leda že by jsi jel v ILu přes DirectX Wrapper, ale to už by byl dobrý masochismus si vypínat Perfect mod a zpomalovat si hru jedním mezistupněm navíc.

naozaj vela reklamštiny na mna. Šklebící se
IL2 mávam stále pod OpenGL a radu ovladačov som mal v nejakej rade 9x.xx. A v pohode. Ale ked som skúšal iné games, tam mi nevykreslovalo textury a iné veci, čo dovtedy bolo v pohode. Tak som sa vrátil k rade 84.56. A v pohode. U mna je brzda výkonu doska, podporuje len 4xAGP. A kúpiť si novú kartu je u mna zbytočnosť, získam ninimálny rozdiel oproti starej. Je to ako keby som si kúpil na záhradku miesto železnej motyky , motyku zo zlata a idem makať. Úsměv
PS:fuuuj spomínam robotu, fuuuj. Úsměv

Hoper
Tajpane, Lucka má AGP 8x a 2500,- není zas tak moc
zbyde jí ještě na opravu joye
a sluchátka s mikrofonem ;)

a i když tu Dazz cosi psal o minimálním rozdílu mezi 4x a 8x, já si na jeden rozdíl pamatuju - Edi měl před cca 2lety relativně stejné PC jako já, ale Šturm se mu loudoval a fungoval viditelně rychleji než mně
vím jen o "jediném" rozdílu - 4x a 8x AGP...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Lucka
Tajpan napsal:
U mna je brzda výkonu doska, podporuje len 4xAGP. A kúpiť si novú kartu je u mna zbytočnosť, získam ninimálny rozdiel oproti starej.

Jakou máš grafickou kartu Tajpane, že uvažuješ o jiné? Pokud je pro tebe brzdou 4xAGP základní desky, nepřemýšlel jsi o jiné? Dneska bys ji pořídil za pár šupů.
Já spíše přemýšlím o dokoupení RAM. 1 GB stačí, ale 2 GB by byly lepší. Úsměv

rudidlo
Tajpan napsal:
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:
vtom sa nehádam. ale moja osobná skúsenosť s 4xAGP a s novými gamesami je taká , že najnovšie ovládače NV treba odinštalovať a nechať nejaké staršie. A tiež 3Dmarkoch trochu zaostávam oproti štandartu. A vtom sa hrabal niekto skúsenejší ako ja.:)

naozaj vela reklamštiny na mna. :D

Zjednoduším to: Čím novější ovladače, tím menší výkon v 3DMarku. Výkon v 3DMarku má s výkonem v IL2 prd společného.

Tajpan
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:
rudidlo napsal:
Tajpan napsal:

naozaj vela reklamštiny na mna. Šklebící se

Zjednoduším to: Čím novější ovladače, tím menší výkon v 3DMarku. Výkon v 3DMarku má s výkonem v IL2 prd společného.

dík Rudi, ale dovolím si oponovať. Je to velmi dávno čo som skúšal 3Dmark pri kúpe novej GT6600. A môj test bol taký že pôvodné ovladače 71.29 bolo úbohých 2750b, s radou cca 77.** na BF2 cca 3000b a vtedy aktuálnymi 81.95 bolo 3123b. Vtedy bolo oficiálne udávané okolo 3300-3500b, nepamätám si. A bolo mi vysvetlené, že ma brzdí moja doska 4xAGP. ( a dobre minenenú radu o kúpe novej , som k vlastnej škode neakceptoval) I ked je velmi pravdepodobné že ovladačmi rady 9xxx si môj starý PC, doska, pamäte už nevedel rady a bolo to horšie ako u teraz čo používam 84.56, čo vtomto s tebou súhlasím.
PS: ach , dlhé a samá reklamština. Šklebící se

Tajpan
Lucka napsal:
Tajpan napsal:
U mna je brzda výkonu doska, podporuje len 4xAGP. A kúpiť si novú kartu je u mna zbytočnosť, získam ninimálny rozdiel oproti starej.

Jakou máš grafickou kartu Tajpane, že uvažuješ o jiné? Pokud je pro tebe brzdou 4xAGP základní desky, nepřemýšlel jsi o jiné? Dneska bys ji pořídil za pár šupů.
Já spíše přemýšlím o dokoupení RAM. 1 GB stačí, ale 2 GB by byly lepší. Úsměv

radšej pôjdem do nového PC. kvôli BoB a Vistám, Dix10 atd. Za 5 rokov nejaký väčší problém som neriešil. Novú dosku, som mal kúpiť pred 2 rokmi, teraz je to už pasé. Potom by sa znovu rozkrutil starý známy kolotoč, nové ramky, nový HDD, nový procák a možno zase nová grafika a tak dokola. A nič tým nezískam.
Z môjho pohladu je to už zbytočné.

XXX_Dazz
310_McMarty napsal:
Otázka, mám AMD XP 64 3200+, 1 GB RAM a GF 7600 GS AGP ... ma smysl kartu menit za ATI X1950XT? Koukal jsem, ze jsou za docela dobrou cenu. Ale nevim, jestli uz jsem na hranici chodu CPU nebo je to take tou grafarnou. Diky za postrehy.

Zkus si přetaktovat procák i grafiku, to je dle mě nejlepší první krok Šklebící se
Jinak mezi GF7600GS a X1950XT je poměrně velký výkonnostní rozdíl ve prospěch ATI.
Mimochodem ATI X1950XT pro AGP bych chtěl vidět, pokud já vím tak pro AGP se dělá pouze verze GT nebo PRO.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,784 návštěv