1stCL_Jamamoto napsal:
Já ti nevim....pokud někdo prezentuje své výtvory (ostantě myslím, že i tohle se dá nazvat umění), musí tak nějak počítat s tím, že jde s kůží na trh...a to se vším, co to přináší. Ostatně kritika, pokud je založená na něčem smysluplném, může být jako zpětná odevzva přínosná i pro něj. Myslím, že i když to třeba může osobně zabolet, je to asi i upřímnější, než falešné plácání po ramenou.... Ostatně i kritický příspěvek znamená, že se na ten obrázek někdo podíval, že o něm přemýšlel a že mu věnoval nějaký svůj čas a že mu stálo za to na něj reagovat....a to přece taky není špatné....
Jamamoto, tak na tohle Ti davam flek. Vidim to naprosto stejne a Jurovu reakci chapu jako mirne precitlivelou...
rudidlo napsal:
Cibuliči, já nevím. Toto diskusní fórum má několik možností, jak prezentovat své názory.
- galerie obrázků - tam se asi publikují obrázky
- diskusní fóra - tam napíšu, když chci o něčem diskutovat
- články - tam publikujeme články
- atd.
Je vhodné kritizovat někoho, že píše příspěvek do diskusního fóra, které je k tomu v podstatě určeno jen proto, že není pochvalný?
Rudi, já nikoho nekritizuji. Já jen nabízím jiný pohled. Ani netvrdím, že ten můj je lepší. Ani neříkám, že by měla z těchto stránek zmizet kritika. To bych naopak velmi nerad.
Jen si říkám, jestli je nutné kritizovat, když o to kritizovaný nestojí. Na SimHQ zřejmě došli k názoru, že ne. Přišlo mi to sympatické. Ale je to čistě můj subjektivní názor.
Já si prostě nemyslím, že si člověk musí za každou cenu prosadit svou. Ale znovu říkám, je to jen jeden z možných přístupů.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Jurovo obrazky mam rad. Libi se mi jeho styl grafickeho zpracovani. Ne tak kazdemu. Stejne tak bych ale byl rad, kdyby na nich bylo neco jineho nez vitezny spitfire , znovu spitfire a zase spitfire. Coz je ale pouze ma myslenka, prani, nikoliv kritika. Pokazde si predtsavim nejakeho fokace, ktery je misto spitu stredem pozornosti, protoze v Jurovo podani by zcela jiste vypadal bajecne. ( Hele, sorry, ale fokace jsou proste paradni )
Kriticky vidim skutecnost jako nekteri dalsi: obrazek je staticky. Zaroven touto kritickou poznamkou nerikam nic hanliveho Rikam si, jestli Jura sviha obrazky s jednou rukou v nose, s naucenymi postupy, s nemennym vyrazem a "jedine" co se meni je obsah sceny a vyzaduje za to pouze: a) zadnou reakci , pochvalnou reakci.
A nebo Jura dokaze skousnout par neoslavnych reakci, co by namet na tema "muzu pokrocit jeste dal ? Neco zmenit ? Zlepsit ? Atd. ???
Verim tomu, ze i pres obcasne vazne minene hovaďácké diskuse ve zdejích končinách, otřepaný fór "jéé, proč nehoří ten Spit" nejde brat jako vážnou reakci na Jurovo obrázek (obrazky ). To snad pochopí i Jura ( ) Naproti tomu jakákoliv zmínka ve zcela konstruktivním duchu je dle mého názoru zcela přípustná. Sem patří i ono "statično" scény.
A souhlasím s tím, že když někdo něco flákne do diskusního fóra, bude se o tom diskutovat. Jestli chce Jura sbírat pouze zásadně pochvalné reakce, pak je možná lepší pleskat ty pikčury někam mimo tuhle sajtnu, do nějaké galerie. Jurovo příznivci a nezřízení obdivovatelé jistě vědí kam jít za jeho tvorbou a Juro, ty se vyhneš riziku, že by ti někdo nabořil radost z díla nějakým neutrálním, potažmo negativním frkem.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
ach jo..
nevim jestli ste slepi, nebo me jen ignorujete.. me kritika nevadi.. ale sem to kvuli ni nedavam.. pokud se to dotyka vaseho ega, ze nechci znat vas nazor, tak je to ciste vas osobni problem..
jak uz tu psal Cibule (diky), ja z toho nic nemam.. davam to sem jako neco navic, kdyz s tim mate problem a nedokazete ocenit to ze vam nekdo dava neco naprosto zadarmo alespon tim, ze udelate to co si preje, tak si trhnete nohou a kreslete si svoje.. az mi za to budete platit tak muzem dlouhe hodiny debatovat nad barvou pilotovy krabicky na kondomy.. do te doby to bude proste takto: libi? super / nelibi? no a? ignoruj..
btw berte tento post jako muj uplne posledni na tomto foru.. huraaa
312_Jura napsal:
...
Kdyby z těch řečí tady na SVK vyvodil každý stejný závěr , pak je tu za chvíli téměř liduprázdno. Ještě, že každej není takovej měkkejš.
Upravil/a Jirka dne 11-03-2007 14:49
312_Jura napsal:
...
Kdyby z těch řečí tady na SVK vyvodil každý stejný závěr , pak je tu za chvíli téměř liduprázdno. Ještě, že každej není takovej měkkejš.
A u některejch by to ani nevadilo...
Vogonku, já myslím, že si zbytečně bereš servítky. Měl bys tady pořádně od plic říct, co si o takovém jednání myslíš.
Ten člověk se vůbec nechová podle předvídatelných většinových stereotypů. Není tak tvrdej jako ty a mnozí další. A dokonce má pocit, že bys ho mohl pochopit a tolerovat. To je naprostá nehoráznost...
Buďme tvrdí!
Cibule - nedokáži být natolik noblesní, abych dokázal reagovat na přání autora "pište jen kladné, nebo žádné reakce". S touto ztrátou noblesy jsem ochotný žít.
Dokáže zde být někdo natolik noblesní, aby létal pouze před mými hlavněmi, nebo nelétal vůbec?
Naprostá většina lidí léta pouze před tvými hlavněmi. Já třeba od té doby, co jsem on-line, tedy asi čtyři roky. Jen jednou se mi podařilo dostat tě do zaměřovače a ty jsi se pak moc zlobil.
Cibule, tak jsem si to vyjímečně celý přečet. Je tu spouta postů o něčem i ničem. Některé posty jsou napsány v pohodě, jiné nejsou ani tak posty, jako spíš rána mezi oči. Bohužel je fakt, že tenhle způsob chování je tady obvyklý. A nemyslím, že se to hned tak změní. Takže když už sem někdo přichází, tak s tím vším musí počítat. Kdyby to byl někdo, kdo je tu poprvé, budiž, ale Jura není nováček. Měl předpokládat, jak to bude probíhat. Koneckonců kdykoliv postnul obrázek, tak to bylo vždy stejné.
Teď mě napadá. Na SimHQ se občas taky někdy nějaký ten výtvor od někoho objeví. Doporučuju si prostudovat jak reagují lidé tam. A zamyslet se nad tím ....
Jirka napsal:
Cibule, tak jsem si to vyjímečně celý přečet. Je tu spouta postů o něčem i ničem. Některé posty jsou napsány v pohodě, jiné nejsou ani tak posty, jako spíš rána mezi oči. Bohužel je fakt, že tenhle způsob chování je tady obvyklý. A nemyslím, že se to hned tak změní. Takže když už sem někdo přichází, tak s tím vším musí počítat. Kdyby to byl někdo, kdo je tu poprvé, budiž, ale Jura není nováček. Měl předpokládat, jak to bude probíhat. Koneckonců kdykoliv postnul obrázek, tak to bylo vždy stejné.
Ale jó, dyť já to vůbec nezpochybňuju. Počítat by s tím měl, já také v podstatě vůbec nemluvím o Jurovi. Ani nechci nic či nikoho měnit.
Prostě jsem jen nabízel jiný pohled. Jako třeba kdyby Jura namaloval letadlo a tys ho pak namaloval jinak. A mně by se víc líbilo to tvoje. Nabídl bys jinou variantu. Nic jiného jsem říct nechtěl.
Jirka napsal:
Teď mě napadá. Na SimHQ se občas taky někdy nějaký ten výtvor od někoho objeví. Doporučuju si prostudovat jak reagují lidé tam. A zamyslet se nad tím ....
Dyť tam jsem to tu psal na začátku. K letadlům a skinům se tam zpravidla nikdo nevyjadřuje. Berou to jako snahu udělat něco pro druhé a sám se realizovat. Buď to pochválí, nebo se k tomu nevyjadřují. Jsou to měkkejši.
Cibule, nevím tedy čeho chceš dosáhnout přirovnáním něčeho ke vztahu mě a vulchování. Abych si já uvědomil, že někomu může být něco tak nepříjemné, jako mně vulchování? Dobře, pokud budeme uvažovat tímto způsobem, potom můžu regovat tak, že se na FB vybodnu. Stejně tak to může udělat i Jura. Vybodnout se na posílání dvých dílek na toto fórum, nebo všechna fóra.
A absolutně pomíjíte s Vogonem jiný fakt: na jiných fórech se Jura výrazněji neexponuje v jiných oblastech, než jsou tyto screeny (nebo o tom aspoň nevím). Zde se občas zapojí i do diskuse týkající se jiných oblastí, než jsou ty obrázkové. Což pak vše dostává osobitější charakter.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.