January 10 2025 23:08:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Proč létáte z "temnou stranu" (LW ?)
Rapier
313_OTU_oblak napsal:
Rapiere - proč by rusové měli být ti špatní???

V moderních leteckých simech se to hemží samými scénaři typu:
Janes IAF - Izraelsi (US stroje) vs Arabové (Rus stroje)
Janes USAF - US vs Rus/Irák
Janes F-15 - US vs Irák
Janes F-18 - US vs RUS
DID F-22 TAW - US vs arab+RUS
Falcon 4.0 - US/NATO vs KLDR/Rus/Cina
LOCK ON - US/Israel/TUR/Ukrajina vs RUS

90% CZ+SK hráčů hraje za USA. Lítat za Rusy je jako lítat za Stalina=komunistický režim=špatné.

USA vyrábí přece lepší letadla Šklebící se a pak F-16 je super ero, F-15 jakbysmet a nějaké MiG-29 nebo SU-27/33 to je jako co ? Mrknutí
Jo smetí na cestě Šklebící se

Stránky naší LOCK ON letky:
http://flanker.xhosting.cz/

3BAP_Cassius Chaerea
Pak ste zbabělci lítat na lepších strojíchMrknutí. Vopravdu nudit se vrourách a ještě sestřelovat horčí roury, to už je scénář jak z tetris.

1stCL_Fucida
tak já čekal flame..šetřil jsem si to tady na noční do práce Úsměv No a nakonec jsem si z toho vzal vlastně 3 věty Úsměv

Rapier: PPS: zdravím LW letku Lionů.

čágo Rapiere Úsměv Ty kluku jedna ušatá vysoká Úsměv

Clone 9: RAF do toho neplet, to byl datadisk

:lol: :lol: :lol:

313_OTU_123: soudruhu bože ochranuj královnu

No a teď k otázkám Úsměv Létám online docela dlouho..no, teď vlastně jezdím hlavně s formulí, ale to je jedno. Začínal jsem létat se Zerem, protože v ničem jiném jsem se ve vzduchu neudržel Úsměv Nejraději jsem měl Fw 190, se kterým mi ale létat nějak nešlo Úsměv. Pak jsem se specializoval na P38..moc gut letadlo. No a po dalším vývoji jsem zakotvil na delší dobu na Spitfiru (v podstatě v té době byl hlavním důvodem Mk.108, se kterým se do Lightningu trefovalo moc snadno). Jenže za těchto dávných časů to bylo trochu jiné, 1stCL (tahle zkratka vlastně vznikla až docela nedávno - tehdy jen a pouze 1st Czech Lions) každých 21 dní střídali stranu. Neměli jsme tedy jen 2 (Bf 109, Fw 190) základní typy, ale byla jich spousta. Ve Warbirds byl v té době srovnatelný počet strojů jako v současném Šturmu + prakticky všechny významné těžké bombardéry (B24, B17, He 177..později snad přibyl Lancaster) a další letadla, o kterých si ve Sturmovi tak nějak můžeme nechat zdát (Me 410, Avenger). No a v téhle nepřeberné směsi létatelných letadel se každý měsíc migrovalo tam a zase zpátky Úsměv. A pak se přešlo do Šturma..tedy spíš postupně, nejdřív já, pak další a další. V té době tam byla jen Luftwaffe a VVS + pár výjimek, jako P47.

O tom, za koho budou "neutrální" 1stCL létat se rozhodlo mezi mnou a 1stCL/Mavecz (ten právě vymyslel zkratku 1stCL), dneska je známý pod nickem 312_Mavecz, nebo možná 312_mavecz - ve Warbirds se používala pouze malá písmena, někteří je používají dodnes, takže třeba 1stCL/bukin není 1stCL/Bukin a 1stCL/pbarry není 1stCL/Pbarry..tedy aspoň myslím Úsměv. Mavecz tehdy řekl, že je mu jedno, za koho budeme létat. No ale byl tam Fw 190, letadlo, ve kterém se mi sice nikdy nedařilo, ale měl jsem ho tak nějak rád..a bylo Úsměv. Trochu přeskočíme...bla bla bla...takže dneska 40 lidí létá za Luftwaffe a mají před nicky 1stCL.

No a otázka avatarů? Když jsem začal létat první větší VF - tzv. VOW, tak tam několik málo pilotů mělo právě takhle obličej vlepený do uniformy. Bylo to dost příšerné a vypadalo to děsně nepřirozeně Úsměv Nic, co bych nezvládl udělat lépe Úsměv. No a nakonec jsem si výsledek své práce dal do avataru, kde vydržel asi rok a půl, než ho vystřídal ten současný. Zpočátku to bylo nějak tak, že jsem se pochlubil tím svým výtvorem (já se vůbec pořád chlubím) a někdo mě požádal, jestli bych neudělal něco podobného s nějakou jeho fotkou. No a když jsme byli dva.. tak to viděl třetí a chtěl také, čtvrtý a pátý už si udělali vlastní a bylo. Takový sjednocující znak celé letky. Tak mě napadá, že si budu muset od několika služebně mladších pilotů vyžádat fotky, nebo rovnou avatary Úsměv

Ufff..snad je ta odpověď dostatečně komplexní. No a jestli není, tak si poslechni ten rozhovor z Radiožurnálu, PW se tam na létání za modré taky trochu ptala Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

clone9cz
1stCL_Fucida napsal:

Clone 9: RAF do toho neplet, to byl datadisk

jedinej to pochopil :rol:

todle je pry download
http://www.rozhla...377879.mp3
a todle stream
http://www2.rozhl...377879.mp3
:clap:
Upravil/a clone9cz dne 25-08-2006 03:32

http://www.wwii-illusion.net
CR_PETRAS
Fuči ... to by mě teda zajímalo,jak se zoomuje ve formuli !!!! Šklebící se

http://avionika.webpark.cz
Jirka
Fuči zkrať to, kdo to má číst. Šklebící seŠklebící seŠklebící se

CR_PETRAS
Náhodou,Jirko,jedinej pořádnej příspěvek na páteční "práci".Než to přečteš,dalších deset minut v háji Úsměv

Kapitalismus na mě brrrr...:sleep:

http://avionika.webpark.cz
1stCL_Pospa
Fuči to je ale krásnej příběh Smutný

http://www.aeroklub-sumperk.cz/
WT_Horrido
Taky jsem byl dojat. Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Wedge
Smutný:uhoh: Booože....to je krásnýýý....slzy se mi derou do očí....škoda že ti lioni nakonec všichni umřou....teda virtuálně!:lol:

Jirka
Ale hoši. Je pátek. Taková malá sobota. Chce se mi spát. U kávovaru došlo mlíko - a to je v prdeli. Takže by bodnul nějakej flame. A místo toho takové vážné memoiry. Nedočetl jsem to ani do poloviny a skoro usnul.

1stCL_Wedge
Jirko...a myslíš třeba něco v tom stylu, že LW je kopa nedochůdčat, který prostě nejsou schopný se naučit lítat s více jak dvěma typy strojů, který maj navíc větší palebnou sílu, sou rychlejší, výkonější a jejich nižší schopnost manévrovat (kroutit) stejnak pomalu ale jistě kompenzuje Oleg, kterej je má rád tim, že spojenecký letadla kur*í a LW éra neustále vylepšuje................něco takovýdleho si myslel???Úsměv

Jinak Ti přeju brzký návrat mlíka do Tvého kávovaru....tahle věc fakt dokáže nasr*t, a to máme před soebou ještě ten vohavnej víkend, co?!

WT_Horrido
Co to kecas? Oleg je Rus takze vsechny ty ruske kramy letaji jako ufo, hnusna nudle je naprosto uber, fockewulf ji nestaci ve vertikale a vubec, cerveni jsou banda arkadistu co by nejradeji letali na easy protoze neumi prohravat a kdyz zjistili ze na letani se 109 ci 190 je potreba i neco umet, utekli k uber cervenym...

Delam to dobre? Mrknutí:lol:
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Wedge
1:1......ale.....
Tak to seš na špatný adrese, protože Oleg je strejdo**d, kterej nejradši sedlá 190ku, a proto si ji neustále vylepšuje, aby v budoucnu uměla točit jako Rata a měla rychlost 163ky a vůbec ji furt nějak zvelebuje, v novym patchi prej bude mít v kokpitu i držák na pití!
Navíc pilota LW poznáš podle toho, že má na klávesnici vohrabanou klávesu printscreen, poněvadžžžž v ní spočívá všechno Vaše umění v tomhle simu!

Your turn!:clap::lol:

Jirka
313_Wedge napsal:
Jirko...a myslíš třeba něco v tom stylu, že LW je kopa nedochůdčat, který prostě nejsou schopný se naučit lítat s více jak dvěma typy strojů, který maj navíc větší palebnou sílu, sou rychlejší, výkonější a jejich nižší schopnost manévrovat (kroutit) stejnak pomalu ale jistě kompenzuje Oleg, kterej je má rád tim, že spojenecký letadla kur*í a LW éra neustále vylepšuje................něco takovýdleho si myslel???Úsměv

Jinak Ti přeju brzký návrat mlíka do Tvého kávovaru....tahle věc fakt dokáže nasr*t, a to máme před soebou ještě ten vohavnej víkend, co?!

Jo Wedgi, to je tutovka. LW je kopa sráčů, který umějí lítat jenom s Befkem a s Fokáčem a navíc jenom nahoru a dolu, což je dost málo kreativní a červený jsou saláti protože si neustále myslejí, že mají blbý letadla a věří tomu tak moc až z toho propadají deprézím z kterých se pak už nikdy nedostanou a následne umřou. V letadle.

Sakra, to je ale pěknej blábol. A když to vezmu vážně, pak musím říct, že jsou mi tyhle filosofie úplně ukradený. Ani po té hromadě času, co jsem u Ila strávil ,a to jsem lítal za modrý a červený squadrony, nemůžu říct, že by v tý gamese bylo něco vysloveně blbě. Naprostou většinu toho špatnýho co v tom, nebo okolo toho je, vytvořili lidi, který, a teď použiju slov klasiků: "doslova to nebereme jako "hru"" a nebo kteří se vážně zajímají o to, jak někdo může bejt zlej/modrej a mít přilepenej ksicht na podklad z Gallanda.

Hele, slyším, že dovezli mlíko. Jdu na kafe. Šklebící seŠklebící seŠklebící se

P.S. A nevěřte zlejm ufounům a NEPROPADEJTE PANICE !!!

P.P.S. Vogone kurwa vrať školný za Jazyk český. Nebo v čem to vlastně píšeš.
Upravil/a Jirka dne 25-08-2006 10:01

BP_Imelman
No já si taky mylím,že je to především HRA a hlavně jeden známý pilot 1.světové války řekl boží slova: "PRVNÍ KDO NAKRESLIL KOKARDU NA LETADLO BYLA SVINĚ ":sleep:

Tím bych chtěl říci že mnoho pilotů milovalo létání ať byli jakékoliv národnosti či náboženského smýšlení.

A s válkou to nemělo co dělat ! Ta je jenom další pokračování neúspěšné diplomacie ,- bohužel! Ve válce chce každý přežít a jeho spolubojovníci jsou mu bližší než jeho vlastní rodina.Vždyť dnes tolik let po válce si ty bejvalý ESA ať německý či anglický nebo americký v té době soupeři v klidu povídají a dokonce i scházejí. IM

Jirka
BP_Imelman napsal:
No já si taky mylím,že je to především HRA a hlavně jeden známý pilot 1.světové války řekl boží slova: "PRVNÍ KDO NAKRESLIL KOKARDU NA LETADLO BYLA SVINĚ ":sleep:

Tím bych chtěl říci že mnoho pilotů milovalo létání ať byli jakékoliv národnosti či náboženského smýšlení.

A s válkou to nemělo co dělat ! Ta je jenom další pokračování neúspěšné diplomacie ,- bohužel! Ve válce chce každý přežít a jeho spolubojovníci jsou mu bližší než jeho vlastní rodina.Vždyť dnes tolik let po válce si ty bejvalý ESA ať německý či anglický nebo americký v té době soupeři v klidu povídají a dokonce i scházejí. IM

Teda Petře, na tý fotce ti to fakt sekne. Vypadáš jako pěknej drsňák. Úsměv

BP_Imelman
Originál mundůr musí seknout každýmu.:tup:

Zeptej se u nás v BP - ten nejjjjjjj drsnější :lol:

Kurtis
313_Wedge napsal:
...nejradši sedlá 190ku, a proto si ji neustále vylepšuje, ... v novym patchi prej bude mít v kokpitu i držák na pití!

V tom případě chci s novým patchem přeřadit do schwarmu, kterej může létat Fokáče. Takový pouzdro na lahváče vedle plynový páky... Cool

A jinak. Jasně, že jsou německý mašiny lepší. Už jsi viděl Bavoráka nebo Meďoura na silnici? Porovnej si to s tím, jak jezdí Rover nebo Ford a uvidíš. O Moskviči ani nemluvě... 6 válců v řadě podél a hnanej zadek, to je prostě základ. A to angláni ani rusové ve větším počtu neumí. Takže už z tohodle je jasný, že vždycky na tom budeme líp. Kromě některých extrémních typů. To je asi jako když angláni dělaj bi-turbo 12-ti válec.

Jenže když máš takovej pekáč, jako je Spit, kterej so otočí na pětníku, tak to se ti to mluví. Počkáš, až přilítne nějakej nováček, kterej zpomalí a pak ho sundáš. A on nic nezmůže. Ty se Spitem vždycky uhneš a máš vystaráno. O Lavočce ani nemluvě, ta je navíc i rychlá.

A uniformy? Když si přečteš nějakej příběh pilota, kterej procestoval půlku světa - z Berlína až ke Kaspickýmu moři a zpátky - tak se do toho prostě vžiješ. Čte se to líp, než: "zase jsme seděli vedle runwaye, opalovali se a čekali, až bude poplach" (angláni) nebo "Ivan, Saša, Pjotr, Nikita a Sergej se zase nevrátili. Už jsme tento týden přišli o dvacet pilotů. A pořád jenom vodka a bláto" (rusové). To je prostě o ničem.
Ten německej příběh je lepší. A když se do něj vžiju, tak chci také tak létat a nosit ta vyznamenání.

PS: Vážím si všech válečných pilotů stejně. Dokonce i těch italských nebo rumunských. Nechci znehodnocovat jejich výkony. Jenom jsem si trošičku zapřeháněl.
Upravil/a Kurtis dne 25-08-2006 13:40

1stCL_Pospa
Další co mě rozplakal ...už toho nechte Smutný

P.S.: spojenecký éra jsou nejlepší mašiny ...ty uber pekáče jsou pěkně na hovno. A největší hovno je G2 se divím že to huni nevyhráli :hug:

http://www.aeroklub-sumperk.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,173,832 návštěv