November 24 2024 22:44:54
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Paulus
V noci kompletní reinstal. Hodinu létám a nic nepadá, zatímMrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

310_cibule
Rumcajs napsal:

Je nějaký hotfix pro NVidie, třeba je to to ono.

edit: Ájéje. Jásoň dneska chlastá.

https://forum.il2.../?p=490919

Doporučuje nám důrazně, že si máme přečíst Announcements bez ohledu na to, že tam stále ještě nic není. Jak je u nečíslovaných patchů nakonec zvykem. Prostě "I muži mají své dny".

Chlastání nikdy není na škodu :-) Nicméně se ukázalo, že Han ten announcement zveřejnil kolem třetí odpoledne a ten hošík, co si stěžoval, si jej ještě ani v šest nepřečetl :-) Jak správně podotkl Jason, "poněkud zbytečné vlákno".
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
310_cibule napsal:

Rumcajs napsal:

Je nějaký hotfix pro NVidie, třeba je to to ono.

edit: Ájéje. Jásoň dneska chlastá.

https://forum.il2.../?p=490919

Doporučuje nám důrazně, že si máme přečíst Announcements bez ohledu na to, že tam stále ještě nic není. Jak je u nečíslovaných patchů nakonec zvykem. Prostě "I muži mají své dny".

Chlastání nikdy není na škodu :-) Nicméně se ukázalo, že Han ten announcement zveřejnil kolem třetí odpoledne a ten hošík, co si stěžoval, si jej ještě ani v šest nepřečetl :-) Jak správně podotkl Jason, "poněkud zbytečné vlákno".
Han to prsknul do diskuze k tomu patchi. Nedal to do Announcements. Tedy zjevně to není tam, kde by to člověk (i Jásoň) čekal. Diskuze o patchi je veřejná a každý další post to posouvá mimo obzor. Nejzbytečnější na tom všem je ta Jásoňova reakce, která je nejen blbě, ale navíc neurvalá. Kdyby radši kluky ušatý naučil to, že každý patch zvedá číslo verze a že každý patch má mít seznam změn na stejném místě. Takto máme patch a změny v announcements a další nečíslovaný opravný patche někde poznamenaný v diskuzi.

310_cibule
Jo, to je fakt. Ta odpověď byla neurvalá, měl držet nervy na uzdě, i když jeho i tým pořád někdo z něčeho - často neprávem - obviňuje (ale ten hošík pravdu také neměl, info o změně už v té době existovalo). Znám to z moderování diskusí na netu, časem to neustálé napadání a podsouvání jednoho umoří.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Cassius Chaerea
A to jsem mu ještě ani nenapsal...

Aces_Wild
40% sleva na BoM

310_cibule
Nový DD se snímky Kubáně. Vypadají moc pěkně. A jsou tam hory i moře, nádhera :-)

https://forum.il2.../?p=491796

Baron
JJ, je to krása... V spojení s novou kampaňou, kde už mašiny budú mať symboly letiek, čísla, esá by mali mať svoje kamufláže a podobne to bude nádhera Úsměv

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_07_2017/post-13-0-32355600-1500619654.jpg

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_07_2017/post-13-0-61150400-1500619664.jpg

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_07_2017/post-13-0-20806500-1500619651.jpg

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_07_2017/post-13-0-84046700-1500619630.jpg

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_07_2017/post-13-0-55652400-1500619648.jpg
Hals - und Beinbruch!

Tapi
Moc pěkný. Jen jsem v sérii BOx pořád trošku rozpačitý z těch americky vypadajích vesniček a městeček... myslím tím ty geometricky pravoúhlé pozemky s výstavbou (jakoby se celá vesnice/město rozměřilo, rozparcelovalo a zastavělo naráz - jako při osídlování amerického západu). Na starém kontinentě mám spíše za to, že se města a městečka postupně rozrůstala z malých sídel na větší a rozšiřovala se poměrně živelně a postupně, takže té geometrie asi moc nebylo... Podobě i políčka a pole... Ale opravte mne, třeba se mýlím....

1stCL_Punkey
It's simply awesome and sets a new standard for Sturmovik map making

A proto jsme se rozhodli, že teď budeme dělat místo map modré placky o rozloze 1000 km2 s jedním atolem a několika loděmi.....

310_cibule
Tapi napsal:

Moc pěkný. Jen jsem v sérii BOx pořád trošku rozpačitý z těch americky vypadajích vesniček a městeček... myslím tím ty geometricky pravoúhlé pozemky s výstavbou (jakoby se celá vesnice/město rozměřilo, rozparcelovalo a zastavělo naráz - jako při osídlování amerického západu). Na starém kontinentě mám spíše za to, že se města a městečka postupně rozrůstala z malých sídel na větší a rozšiřovala se poměrně živelně a postupně, takže té geometrie asi moc nebylo... Podobě i políčka a pole... Ale opravte mne, třeba se mýlím....

Han postnul ptačí google záběr ze současna a tvrdí, že tehdy to vypadalo stejně https://www.googl...a=!3m1!1e3

Baron
Tapi napsal:

Tu máš odpoveď: https://forum.il2.../?p=491865
Hals - und Beinbruch!

Tapi
OK, Krasnodar a okolní pole jsou fakt hodně pravoúhlé. Mrknul jsem teď třeba na Sevastopol a tam se mi to zdá už pravidlené o něco méně, ale i tak to tam není úplně "padni dům kam padni" a nějaká struktura ulic tam vidět je.. Ta okolní pole to jsou pak opravdu samé přesné obdélníky :-) Pokud tomu tak bylo už za války, tak to hádám byl důsledek revoluce, vyvlastnění políček od majitelů a jejich začlenění do kolchozů, kde se pak políčka spojila ve velké celky.... U menších obcí to je občas pravidlené a občas né viz třeba: https://www.googl...a=!3m1!1e3 ale celkově mapa Kubáně asi v rozvržení obcí nijak výraně mimo nebude. Takže pro Jasona Mrknutí

EDIT: Baron byl rychlejší :-)

P.S. Nicméně nevyjadřovali se vývojáři v minulosti nějak k vesničkám v BOS? Opravdu byly i ty ruské vesnice ve stepích také všechny tak pravoúhlé? Já vždycky myslel, že to byly osady, kde si Ivan postavil chalupu, kde se mu zlíbilo a nikdo nevyměřoval, jestli jsou ulice v pravém úhlu.... viz např. http://imagizer.i...JqroPZ.jpg
Upravil/a Tapi dne 21-07-2017 12:37

saldy
Tapi napsal:

OK, Krasnodar a okolní pole jsou fakt hodně pravoúhlé. Mrknul jsem teď třeba na Sevastopol a tam se mi to zdá už pravidlené o něco méně, ale i tak to tam není úplně "padni dům kam padni" a nějaká struktura ulic tam vidět je.. Ta okolní pole to jsou pak opravdu samé přesné obdélníky :-) Pokud tomu tak bylo už za války, tak to hádám byl důsledek revoluce, vyvlastnění políček od majitelů a jejich začlenění do kolchozů, kde se pak políčka spojila ve velké celky.... U menších obcí to je občas pravidlené a občas né viz třeba: https://www.googl...a=!3m1!1e3 ale celkově mapa Kubáně asi v rozvržení obcí nijak výraně mimo nebude. Takže pro Jasona Mrknutí

EDIT: Baron byl rychlejší :-)

P.S. Nicméně nevyjadřovali se vývojáři v minulosti nějak k vesničkám v BOS? Opravdu byly i ty ruské vesnice ve stepích také všechny tak pravoúhlé? Já vždycky myslel, že to byly osady, kde si Ivan postavil chalupu, kde se mu zlíbilo a nikdo nevyměřoval, jestli jsou ulice v pravém úhlu.... viz např. http://imagizer.i...JqroPZ.jpg

Ty mapy Stalingradu a Moskvy mají solidní grafiku ale jinak se nepodobají minulosti ani současnosti, možná to je ale náhled do budoucnosti, uvidíme Kubáň, obrázky jsou to pěkný.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Tapi je to dáno taky technicky, takhle to tam nafrkaj přes šablony.
Asymetrické architektury vesniček podél křivých cest na to nemaj čas ani peníze.
Že to nevypadá jako Rusko to nevadí ... stejně to u Stalingradu vypadá jako v Normandii.

Tapi
magot napsal:

Asymetrické architektury vesniček podél křivých cest na to nemaj čas ani peníze.

A asi to pak také hádám je více schopné optimalizace než kdyby každá vesnička byla unikát...

Rumcajs
Ono je to s těma vesnicema u Stalingradu tak, že to vznikalo až za sovětské vlády a to pokynem shůry. Předtím to byla spíš pustina. Takže v rámci plánovitého hospodářství tam zničeho nic nasekali vesnice. Ty vesnice tedy neměly žádnou historii a byly postavené podle nějakého generického plánu. Takže pokud to působí genericky prostě vesnice vzor 4, tak to je proto, že tam zrovna stavěli vesnice vzor 4. Shodou okolností se tahle pravidelnost hodí pro implementaci v simulátorech. Ale na to asi Stalin a jeho plánovači tenkrát nemysleli.

Tapi
Pokud to i s vesničkama bylo takhle, tak to pak OK.
(To téma grafické prezentace obcí v BOx jsem otevřel především pro markantní rozdíl, který zde je vidět např. v porovnání s anglickými obcemi v CloD...)

magot
Tapi napsal:

magot napsal:

A asi to pak také hádám je více schopné optimalizace než kdyby každá vesnička byla unikát...

To ani ne, engine by počítal porád stejné 3D objekty a textury jen by je tam někdo musel sázet ručně a bylo by to časově a finančně mnohem náročnější.
Takhle je dělána většiná simů ... ale rád bych to také takhle viděl.
Většina lidí je zatížena na stroje a souboje a moc neřeším jak vypadá potok a vesnička. Pro mne osobně to má větší váhu jak ty souboje Úsměv
Takhle autenticky byla dělána mapa Slovenska na IL2 1946.

Aces_Wild
Developer Diary #166

* ohledně módu kariéra
* upravené chování lodí na vodě
* nová technologie pro torpéda s podporou pro budoucí letadla
* vydání aktualizace 2.012 v plánu na konec srpna

YouTube Video

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,037,711 návštěv