Stále lehce odbíháš, ale nedá mi to a odběhnu taky - a kde tam jsou rakety, radary, schopnost kočírovat AI ?
P(d)okud to nebude umět i tohle, je to engine na profi komerční využití a ne na herní simy... Tudíž naprd.
Je to jen čistý engine ... který, teoreticky budou v budoucnu moci využít některé simulace, ať už vojenské či civilní ...
Stejně tak EDGE engine, který by měl být využíván i průmyslově.
Stále lehce odbíháš, ale nedá mi to a odběhnu taky - a kde tam jsou rakety, radary, schopnost kočírovat AI ?
P(d)okud to nebude umět i tohle, je to engine na profi komerční využití a ne na herní simy... Tudíž naprd.
Je to jen čistý engine ... který, teoreticky budou v budoucnu moci využít některé simulace, ať už vojenské či civilní ...
Stejně tak EDGE engine, který by měl být využíván i průmyslově.
Rozdíl je ovšem v tom "teoreticky" vs "už umí".
Saburo napsal:
Začíná předprodej Dory, zdá se že ledy se začínají hýbat ;).
A distribuce začne 5. srpna :D.
Pro mě osobně to je zpráve dne, měsíce i roku.
A v předprodeji je se slevou, jen za 40 koláčů :), neváhejte.
Linky jsem nepročítal - jak to je s objednávkou z Kickstarteru ? FW mne až tak nezajímá, jen si říkám, za co je ta sleva ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Hoper napsal:
Rozdíl je ovšem v tom "teoreticky" vs "už umí".
Si pleteš pojmy ... ten engine umí to co umět má. Takže umí.
Nicméně engine nerovná se hotový produkt tj. simulace/hra s nabídkou nějakých strojů který se v tom budou pohybovat.
Práva k použití engine pak může koupit nějaká firma a vytvořit stroje a mapu na které budou simulovány.
Takže za 20 let. Aneb jak psal Horido nejsou lidi tudíž není vize.
Zajimalo by mně jestli existuje na planetě člověk který by měl vizi a vůli a byl schopen v tomto směru něco udělat, jen prostě nemá peníze. ( někdo jako tvůrce-tvůrci: Star citizena nebo nebo jako čeští tvůrci té taky teprve vznikající středověké o husitech.)
Třeba to vidím blbě, ale mnozí mrhají svým talentem a ůsilím. Napřiklad tvůrci ponyho a ostatních vrtuláků, kteří je naroubovali na tnhle DSC hnus.
57_OTU ajvn napsal:
Třeba to vidím blbě, ale mnozí mrhají svým talentem a ůsilím. Napřiklad tvůrci ponyho a ostatních vrtuláků, kteří je naroubovali na tnhle DSC hnus.
Co děláš za práci? Oni tohle, dělaj letadla pro tamhle toho nebo totohohle ...
Myslím že maj porád ještě zábavnější práci než většina z nás ... o vo tom to je
Že to nakonec stojí celý za hovno je už tak mrzet nemusí když dostanou zaplaceno.
Takže za 20 let. Aneb jak psal Horido nejsou lidi tudíž není vize.
Zajimalo by mně jestli existuje na planetě člověk který by měl vizi a vůli a byl schopen v tomto směru něco udělat, jen prostě nemá peníze. ( někdo jako tvůrce-tvůrci: Star citizena nebo nebo jako čeští tvůrci té taky teprve vznikající středověké o husitech.)
Odvažuji se mluvit za sebe a všechny kolegy z aerodynamiky a konstruktéry v CADech ve VZLÚ ... dejte dohromady projekt (prachy) a VZLÚ dodá aerodynamické charakteristiky všech letadel, na která si vzpomenete. Samozřejmě vypočítáno přes CFD. Pak už je to na vás, sehnat programátory a nacpat to do enginu. Možná by se uchytili i dynamici - mohli by napočítat setrvačné momenty, odolnosti konstrukcí ... nástroje máme
Netvrdím, že ta letadla by byla "stopro" podle reálu, ale byla by všechna srovnána do aerodynamické latě přes CFD a rozhodně by to nebylo tahání si dat z nos ... prstu A výzkumák by měl vystaráno a komunita by byla snad spokojena
313_Gryzlov napsal:
Odvažuji se mluvit za sebe a všechny kolegy z aerodynamiky a konstruktéry v CADech ve VZLÚ ... dejte dohromady projekt (prachy) a VZLÚ dodá aerodynamické charakteristiky všech letadel, na která si vzpomenete. Samozřejmě vypočítáno přes CFD. Pak už je to na vás, sehnat programátory a nacpat to do enginu. Možná by se uchytili i dynamici - mohli by napočítat setrvačné momenty, odolnosti konstrukcí ... nástroje máme
Netvrdím, že ta letadla by byla "stopro" podle reálu, ale byla by všechna srovnána do aerodynamické latě přes CFD a rozhodně by to nebylo tahání si dat z nos ... prstu A výzkumák by měl vystaráno a komunita by byla snad spokojena
Tohle bude ta potíž. Těch peněz by bylo potřeba docela dost. I kdyby byl dostatek podkladů zdarma, furt je zde ještě spousta práce pro mnoho lidí. Stačí se třeba podívat na velikost TF, kteří to dělají zdarma proto aby nezanikl CLOD. Odhaduju, že kdyby se použil existující engine pro grafiku a svět, že by to byl minimálně dvouletý projekt pro 10 programátorů, sbírku grafiků a modelářů, projektového manažera, nějakýho inženýra který by odřídil FM a DM, dalšího na motory, dalšího na přístroje a ještě někoho na zbraňové systémy. Pak by byli potřeba tvůrcové herní náplně, misí a map.
Sečteno podtrženo by to mohlo být ke třiceti lidem. A většina z nich solidně kvalifikovaná a placená. Roční náklad na takový tým by byl řekněme 25 - 30 milionů. A za dva roky by se mohlo ukázat, že bude potřeba třetí rok. Chci říct, že bez volných 100M se do toho nemá smysl pouštět.
Nebo by to muselo být řešeno komunitně. Jenže komunita pravděpodobně nebude schopna dát dokupy ten základ, na který by se pak dalo komunitně navázat. I Linux musel nejprve fungovat a pak se to chytlo. Komunitní sim by musel taky nejprve fungovat a pak by se toho chytli další, kteří by každý přispěl kouskem. Ten základ ale někdo prostě musí zadotovat. A to buď penězma, nebo obrovským osobním nadšením a nasazením.
BTW tohle je taky moje odpověď na to, co jsem si myslel, když jsem viděl Iljův plán na KS. Bylo jasné, že 100k USD je jen kapesné pro něj samotného.
Tvůrci můžou roky makat, močit krev a vytvořit cosi co může být sebevíc dokonalý, jenže on pak stejně někdo příjde a řekne, že to hrát nebude protože to má hnusnou grafiku, nebo řekne hmm, ale tohle letadlo je trapný a já chtěl nějaký jiný. Abych se držel trochu v tematu, tak užívejte novou Dorku a nenechte si aspoň to málo otrávit.
Saldy když v té hře bude grafika viz výše Horido- Magot, tak nikdo ani nepípne.
Jde o to že veškerá grafika kterou máme k dispozici: IL-2 , CoD , RoF , BoS , DSC je od Walta Disneye. Prostě minulost, prostě začína to s plynoucím časem působit směšně.
Jinak Rumcajs trefil hřebík na hlavičku. Pokud se nenajde letecký nadšenec s vizí a k tomu génialní manager ktery svůj řekněme hobby-busines nerozjede v solidním stylu, tak se ničeho lepšího než současné mizérie prostě nedočkáme.
Neezlobte se že tenhle příklad uvádím pořád dokola ale v této době asi opravdu lepší nenajdu.
Chris Roberts se svým, (naším) STAR CITIZENEM je důkazem že to jde.
Vííííííím,že genius se nenalézá za každým rohem.
Vííííííím, že S.C. je malý zázrak.
Viiiiiiim, že zázraky se dějí jen velmi velmi zřídka kdy.
Tohle všechno je jen takové malé povzdechnutí človíčka který v dané oblasti nevidí světlo na konci tunelu .
Ja si tady nekladu za cíl někoho odradit nebo znechutit.
Nikoho neodsuzuju, jsem rovněž rád že "je aspoň to co je".
(nic jiného mi jaksi nezbývá).
V zásadě jsem celkem optimista. Takže pojďte snít se mnou: Třeba už zítra...
Cena license unienginu se liší, lze kupovat jednotlivé části. Oni to veřejně neprezentují, jen na poptávku.
První zmínka o tomto enginu pochází z 20.4. 2004. Takže vývoj běží deset let a vypadá to k světu ...
Saldy když v té hře bude grafika viz výše Horido- Magot, tak nikdo ani nepípne.
Jde o to že veškerá grafika kterou máme k dispozici: IL-2 , CoD , RoF , BoS , DSC je od Walta Disneye. Prostě minulost, prostě začína to s plynoucím časem působit směšně.
Jinak Rumcajs trefil hřebík na hlavičku. Pokud se nenajde letecký nadšenec s vizí a k tomu génialní manager ktery svůj řekněme hobby-busines nerozjede v solidním stylu, tak se ničeho lepšího než současné mizérie prostě nedočkáme.
Neezlobte se že tenhle příklad uvádím pořád dokola ale v této době asi opravdu lepší nenajdu.
Chris Roberts se svým, (naším) STAR CITIZENEM je důkazem že to jde.
Vííííííím,že genius se nenalézá za každým rohem.
Vííííííím, že S.C. je malý zázrak.
Viiiiiiim, že zázraky se dějí jen velmi velmi zřídka kdy.
Tohle všechno je jen takové malé povzdechnutí človíčka který v dané oblasti nevidí světlo na konci tunelu .
Ja si tady nekladu za cíl někoho odradit nebo znechutit.
Nikoho neodsuzuju, jsem rovněž rád že "je aspoň to co je".
(nic jiného mi jaksi nezbývá).
V zásadě jsem celkem optimista. Takže pojďte snít se mnou: Třeba už zítra...
Můj pohled na věc je odlišný-To víme, že stagnujeme, ale tak co, na kochačky tady není moc prostor, musí se splnit bojová mise, vše musí šlapat a zapadat do sebe, je toho hrozně moc, letecký bojový sim je přece o hře na válku, pak o hře na lítání, potom zase o hře na válku a když to je rozumně splněno pak si tam dejte grafiku jakou chcete. DCS mi toto nabídne, já to zkusím a uvidíme, nabídne to i několik jiných simů. Nemalujme si vzdušný zámky tohle nikdy nebude tříáčková hra za 100mega s prodejem milionu kusů na nějaký Nintento. Tohle bude vždycky underground.
Civilní sim, to je třeba něco jinýho, nemusí se starat o nic, a já se chci kochat nebo jdu pryč, chci super grafiku, nejsem tu proto abych čuměl na blivajzy.
Navíc ten vrtulník přistává uprostřed terénu, nelítá si někde v kilometrech stakilometry za hodinu a proto tu máme IL-2 a DCS, co nenabídnou grafikou, nabídnou obsahem. (Dokonce mi kdosi řekl, když mě se spolužákem viděl lítat šturma: "Co to je? Má to fakt dobrou grafiku. Dokonce i ty kondenzačky za křídlem..." Nestěžujte si, bude hůř, oblohu budou křižovat růžový letadla a jejich osádky hledat na zemi ztracenou mochomůrku.
Jo tak jsem pochopil proč si nerozumíme.
To co chceš ty chci taky , ale ne za cenu ,že všechno co popisuješ budu provozovat v blivajzu z počátku století, či spíš z konce minulého.
Nic ve zlém každý jsme jiný.
Dle mého bychom tyhle DSC sračky měli opustit .
Proč no protože by Ti kteří vyvijejí vrtuláky pro zmíňovaný hybridoidní paskvil šli jinam. Třeba k "lepšímu enginu s lepší grafikou.
Ale jak říkám proti gustu žádný dišputát. když v tom vidíš budoucnost tak prosím. Ja tohle podporovat nebudu.
Zpět k DCS, Wags potvrdil, že ti co přispěli na DCS WWII 40 a více koláčů dostanou co měli slíbeno :), klíče na Doru dostanou ještě před jejím vydáním ;).
Dobrá zpráva (Novi byl ale rychlejší ;) - právě jsem si dohledal, kolik že jsem zaplatil. Až mne z toho orosilo :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Podle informací od Magota a dalších(mimo toto vlákno), si stačí počkat tak 5-10let na to co Ajvn očekává. Je to tak jednoduché.
Buď jedni udělají něco na tom co se zde ukázalo a cca. 5.let nám to ukáže a nebo si někdo udělá svůj "motor" a za deset let nás oblaží něčím novostarým. Do té doby si musíme vystačit.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.