October 04 2025 22:43:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
lochness
vzhledem k tomu, ze tu je za posledni dobu spousta odkazu na Fucidu, jiste se Fuci neurazi, kdyz pretlumocim z nasi odpoleni komunikace, ze cca do patku bude na netu minimalne, takze mejte strpeni pri cekani na jeho odezvu.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Lynx23
Default na Jeepa od Lynxe:
http://www.ulozto...summer-rar

Cool mozna jsme se meli domluvit, alespon je z ceho vybirat. Jdu spat

Rosomak
311_Tjurma napsal:
Pokud by byly na mapě rozmístěny nějaké jednotky a objekty vojenského charakteru, tak neřeknu, ale takhle?? Vždyť tam není nic k vidění a ty si myslíš, že v reálu jedna ani druhá strana němela ponětí o tom, jak tam teče řeka a kde je jaké město?

Já to říkám pokaždé, když někdo šílí - tohle je v první řadě HRA, která se jmenuje IL2 Sturmovik

Ono stačí natrénovat si přesné časy, co kde odkud vzlétne a jak dlouho to někam trvá. Mapa je velká a nemůžeš být všude.
Tj. na mapě můžeš pak skvěle pilovat strategii útoku na nepřátelské letiště a je ti úplně putna, jestli tam jsou nebo nejsou objekty. Ty si tam pro nácvik klidně namodeluješ, aby to piloty bavilo, vždyť je to jen chvilka času.
Ono jen otočení letiště o 90° ti dá nějaký čas k dobru, než to otočíš do požadovaného kurzu a orientuješ se, co máš před sebou.

Tj. právě že je to hra, tak musí mít nějaké pravidla.
Jinak je to válka, kde se na žádné pravidla nehraje a nějaké konvence se dodržují jen tehdy, pokud Tě to neohrozí či neomezí...

311_Rampa
zrušte celou tuhle akci a bude klid. Tohle už začíná být příliš...

Upravil/a 311_Rampa dne 28-10-2010 09:10

311_Tjurma
Rosomak napsal:
311_Tjurma napsal:
Pokud by byly na mapě rozmístěny nějaké jednotky a objekty vojenského charakteru, tak neřeknu, ale takhle?? Vždyť tam není nic k vidění a ty si myslíš, že v reálu jedna ani druhá strana němela ponětí o tom, jak tam teče řeka a kde je jaké město?

Já to říkám pokaždé, když někdo šílí - tohle je v první řadě HRA, která se jmenuje IL2 Sturmovik

Ono stačí natrénovat si přesné časy, co kde odkud vzlétne a jak dlouho to někam trvá. Mapa je velká a nemůžeš být všude.
Tj. na mapě můžeš pak skvěle pilovat strategii útoku na nepřátelské letiště a je ti úplně putna, jestli tam jsou nebo nejsou objekty. Ty si tam pro nácvik klidně namodeluješ, aby to piloty bavilo, vždyť je to jen chvilka času.
Ono jen otočení letiště o 90° ti dá nějaký čas k dobru, než to otočíš do požadovaného kurzu a orientuješ se, co máš před sebou.

Jinak je to válka, kde se na žádné pravidla nehraje a nějaké konvence se dodržují jen tehdy, pokud Tě to neohrozí či neomezí...

Tyto přesné časy si není problém spočítat, na to máme v letce už asi 3roky Obludův navigační toolkit a funguje naprosto přesně. Podobně se to dá udělat v bombsight table. Dále, vzhledem k tomu, že máš být 5 minut před startem v letadle a poslední 2 minuty můžeš pojíždět - můžeš si v klidu rozhodnout jakým kurzem startovat, abys nemusel extra točit. Stačí se podívat před letem na mapu. Tohleto mi přijde totálně zbytečné plakání nad rozlitým mlékem. Na mapě kromě letišť nic strategického není a orientaci, vybavení atd. měli všichni pěkně zdokumnetovanou včetně leteckých fotografií. Rovněž tu existoval nějaký civilní letecký provoz, tak to takhle můžete brát, když chcete realitu....

3BAP_Cassius Chaerea
Rosomak napsal:
1)Ono stačí natrénovat si přesné časy, co kde odkud vzlétne a jak dlouho to někam trvá. Mapa je velká a nemůžeš být všude.

1)Ano, nedělám nic jiného, než si měřím čas, kde kdy přesně budu. Ale já vyžadují trest! Vyžadují přísný trest! Vyžaduji trest smrti!

Rosomáku už ti někdo řekl, že změřit čas v ilovi je otázkou pár minut, aniž by člověk vůbec musel vzlétnout. Stačí mít letovou rychlost a mapu s měřítkemMrknutí. Jo a nevyhrajeti to specku, tu vyhrávají piloti, popřípadě organizátoři.

A je mi vcelku buřt, jestli si nějaká Avie přesně spočítala, kdy dostane od nás na prdel.Úsměv

606_Smis
Rosomak napsal:
606_Smis napsal:
Tajpan napsal:
606_Smis napsal:
a že Pražský hrad je trošku nízko položený.

ten som stihol uz neska aj zmombardovat Úsměv , dufam ze mi cesi odpustia Mrknutí

kua , niekto ma predbehol. Šklebící se

Šklebící seŠklebící se

Jak vidím, tak si modrý pilot si klidně lítá nad českou částí mapy a trénuje.
Nějaké dohody a pravidla, na to se sere. Naštvaný

606_Smis by se měl nad sebou rychle zamyslet, protože bombardovat symbol státnosti a veřejně se tím chlubit, to je na mne silné kafe.
Kurva tady se řeší špatně otočený státní znak, minimálně vencour si chce vyvěsit československou vlajku a k tomu tohle z vlastních řad.
Naštvaný

Keby som mal volaco proti cechom tak by som nebol v letke zlozenej z 95% z cechov....
a kludne si na mape Slovenska bombarduj co chces mne je to jedno

311_Rampa
klid Smisi, nenech se rozhodit a tyhle zprávy filtruj Mrknutí Nemá smysl se hádat nebo nasírat. Já udělal to samý jakmile jsem na tý mapě odstartoval poprvý Šklebící se

1stCL_Werner
Já myslím, že červení můžou být v klidu Pražský hrad přeoráme i podle turistického průvodce Šklebící se

Tajpan
Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Tajpan
olda maly napsal:
No tak jestli tato speciálka není pro ILa příliš velké sousto.
červenočká majú k dispozícii označenie CSL už dva roky v UP, HSFX, AAA a nik sa nestažoval.
Asi je zatím nikdo nepotřeboval zapnout. Spíše si kladu otázku, jak někdo může udělat něco o čem si nic nezjistí a tudíž to sprasí.
a neboj sa , Map dostal tolko pripomienok až až, že sa mu vôbec čudujem že sa na to vôbec dal. a nehovorím o Thurmovi a Rampovi a spol.
ako hovoríl jeden klasik: spravit niečo pre česko-slovenskú virtuálnu komunitu, to je ako by si si sám na seba na*ral.

No já za sebe jsem rozhodně rád, že se do toho dali a je nekritizuju. Doufám, že se vše jednou dá pořádně do kupy. Pokud budou chtít, jsem ochoten pomoci kde budu moci.

presne tak. Mrknutí

1stCL_Jiricek
311_Tjurma napsal:
... vzhledem k tomu, že máš být 5 minut před startem v letadle a poslední 2 minuty můžeš pojíždět ...

Jen pro jistotu - aby nedošlo k dezinterpretaci - pilot má dle pravidel povinnost 5 minut zahřívat a až po uplynutí této doby smí pojíždět. Není to tedy tak, že smí "poslední 2 minuty z 5 minut zahřívání pojíždět", jak by se mohlo z Tjurmovy věty někomu zdát.

Tajpan
Rosomak napsal:
606_Smis napsal:
Tajpan napsal:
606_Smis napsal:
a že Pražský hrad je trošku nízko položený.

ten som stihol uz neska aj zmombardovat Úsměv , dufam ze mi cesi odpustia Mrknutí

kua , niekto ma predbehol. Šklebící se

Šklebící seŠklebící se

Jak vidím, tak si modrý pilot si klidně lítá nad českou částí mapy a trénuje.
Nějaké dohody a pravidla, na to se sere. Naštvaný

606_Smis by se měl nad sebou rychle zamyslet, protože bombardovat symbol státnosti a veřejně se tím chlubit, to je na mne silné kafe.
Kurva tady se řeší špatně otočený státní znak, minimálně vencour si chce vyvěsit československou vlajku a k tomu tohle z vlastních řad.
Naštvaný

Drahý velitel nepriatelskej strany,
mýliš sa, lebo dané pravidlo bolo pre Schmoudlleho cvičný server, aby nedošlo k nejakým nedopatreniam. A ak Schmoudlle nahodí túto "mapu máp" tak sa toto pravidlo znovu bude uplatnovať.
A ak si drahý velitel nepriatelskej strany prečítaš trochu vyššie, tak túto
"mapu máp" mali vo finálnej verzii len traja ludia.
takže teraz je na pilotoch , aby čo najskôr otestovali všetko možné i nemožné na danej mape. Nejaký zabudnutý strom na stojánke, nejaká zabudnutá neviditelná textura , nejaký zlý respawnovací bod, to všetko môže mat na neblahé dôsledky , ak sa na to príde až pri samotnom priebehu špeciálke. ja viem Thurma a Rampa sú zárokou kvality ale čert nikdy nespí. Mrknutí
S pozdravom
Tajpan

Tajpan
VGR_MaP napsal:
Naposled k modu:
-řešení, aby každý měl svůj skin je (podle mých informací) z technických nemožné.
-pokud se rozhodne použít nové defaultní skiny, tak to klidně udělám (je to trocha programování) - ale až v pondělí.

PS: mystifikovali, jsme vás - Zuti v modu není.
PPS: udělejte pořádně toho Tiger Motha.
edit: přidáno PPS

skiny sú poriadnu do 30 hráčov. pri viac hráčov je to lotéria.
skvele to vysvetlil Jirka/Vogon.

Zuti: ok. viz PM.

j4ck41
ste volove ... ne ... jinak jste jak mely deti ... vubec se nedivim smoulum a jejich tvrzeni ze cerveny furt jenom brecej ... nase He 51 je zparchantelec k pohledani ale presto na nem letime protoze dalsi moznosti je precheatovanej Hs 123 ... a to by se cerveny uz uplne posrali protoze bychom ani nepotrebovali hejna Befek abychom Avie smetli z oblohy ... me vubec nesere jakej mam skin, me vubec nesere jestli mam na ocasu hakac, me vubec nesere jestli mame na trupu viditelny a korektni cisla ... ja tu akci chci letet kvuli uplne jinejm vecim

j4ck41
Tajpan napsal:

ne loterie ... to je pruser ... pri vetsich akcich skinpack nikdy nefungoval protoze se dycky naslo doste blbcu jaky si ho nestahli ... pri nasich poctech na tuhle specku by se nejednalo o jedince ale troufnu si rict az o desitky

czs_scharck
Na druhou stranu ale uznej, že v historii specek je to akce jedinečná a možná i první, co se týče tohoto tématu, takového rozsahu organizace a počtu pilotů.
Počítám tedy, ze nebudu sám, kdo ji bude nahrávat pro pozdější výrobu obrázků nebo videí ....... a tam to bude škoda.
Upravil/a czs_scharck dne 28-10-2010 10:54
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Tajpan
GC3_Chroust napsal:
Myslim ze to napadne vetsinu.. ja nez to napsal tak sem se radsi koukl.. a pak zjistil ze uz to posilat nemusim :-D

EDIT: Ale Tajpy si to zaslouzi, to ja taky takovej nas malej moralista, porad samej padak, rytir.. jen at ho hryze svedomi, ze nam sejmul nas hradecek.. :-D

Cool
Chrouste neblbni, to sú len prachom zapadnuté spomienky na staré zlaté časy. Smutný
Ale inak sa ospravedlnujem, je to nedorozumenie. A hlavne Smisovi, ale tomu sa nedalo odolať. Umýsel bol, aj bomba, aj prst na spúšti, ale ...
žiadna bomba nepadla. uvedomujem si, že by to bola odo mna prasárna, hlavne ked už si Heydrich začal zhánat nový nábytok do nového bytu! to by som mu fakt nemohol urobit. Mrknutí Šklebící se

Tajpan
VGR_j4ck41 napsal:
Tajpan napsal:

ne loterie ... to je pruser ... pri vetsich akcich skinpack nikdy nefungoval protoze se dycky naslo doste blbcu jaky si ho nestahli ... pri nasich poctech na tuhle specku by se nejednalo o jedince ale troufnu si rict az o desitky

ono by to vlastne ani nemusel byt pruser, lebo ak teraz pozerám na ten MOd 1938, tak tam sú už dané skiny, takže tento problém by nemal nastat. a ak tam Map dokáže doplnit funkčný Zuti_Mds, tak by to teoreticky mohlo íst.
Ale...
ak si to dobre pamätám, tak tie skiny (100skinov) sa musia dostat do nejakej cache servere, tam pretransformovat a dostat sa spät každému pilotovi do jeho cache v PC. a to bude pri takomto velkom počte pilotov/skinov problém.
Ale...
další problém je , že zdroják IL2 je zastaralý. ak nejaký pilot bude mat slabé pripojenie/slabý PC (stačí len jeden) , tak sa celá táto transformácia zacyklí, zostane to trčat na jednom pilotovi a potom sa začnú diat veci.

Najlepšie to pomenoval JP: skiny OFF a 80% problémov je OUT.

j4ck41
CZS_Scharck napsal:
Na druhou stranu ale uznej, že v historii specek je to akce jedinečná a možná i první, co se týče tohoto tématu, takového rozsahu organizace a počtu pilotů.
Počítám tedy, ze nebudu sám, kdo ji bude nahrávat pro pozdější výrobu obrázků nebo videí ....... a tam to bude škoda.

ano je to skoda ze to vizuelne nebude idealni stav ... jenze podle mejch zkusenosti s nahravanim pri vetsich akci stejne bude track tak rozesranej letadlama litajicima uplne jinde nez pri akci, ze to k vyrobe nejakyho filmu nebude vubec pouzitelny ... a rvat na tvurce modu kvuli nepodstatnymu markingu kdyz mu jeste pred par dnema libali prdel za to ze se sral s tim aby Smolici mohli nosit spravny bomby? tak at tahnou

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,199,907 návštěv