Máte nebo plánujete VR headset?
|
Tapi |
Přidané 19-05-2021 08:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1141
Založený: 08.04.09
|
magot napsal:
Takže HP po 2 měsících zasílá úplně jiný kabel, redukci mDP - DP.
To by jednoho fakt namíchlo. No doufejme, že se jedná jen o chybu servisáka, který vyřizoval reklamaci, a ne o záměrné "řešení" problému od HP...
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-05-2021 10:30
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Tak to jsou dobry jelita... Ja si od doby co jsi ten problem s kabelem zminil, davam velkeho majzla, abych kablik zbytecne nenamahal, to "vyklapeni" nahoru, nepouzivam vubec... no zatim to slouzi.
Jinak kurz bitcoinu pada, ze by se bliskalo na lepsi casy?
https://www.novin...i-40360649
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 19-05-2021 11:31
|
Diskutující
Příspěvek: 4034
Založený: 15.10.14
|
Já taky vůbec nevykláním, provlečenej ho mám standartním způsobem dle návodu ale místo toho nacvakávacího průvlaku sem ho chytil jen izolepou blíž k levýmu uchu... Jednak tam drží napevno a nevyklá se jako v tom průvlaku, druhak mi nejde až dozadu za hlavu a pak zase zpátky doleva k PC, takže se tam láme pod menším úhlem...
Ale stejně se bojím občas se mi zachytne mezi zády a židlí, navíc jak je pogumovanej hodně měkou lepkavou gumou, tak má tendenci se zachytávat o oblečení na zádech dost samovolně (v tomhle je G1 daleko lepší...) a pak stačí rychlý pohled vlevo (dolu) a kabel drhne a natahuje se Do toho je sám o sobě ten kabel dost těžký a vůbec se mi nelíbí, jak visí a táhne dolu... Jako pro hraní mi to vůbec nevadí, ale prostě mám vnitřní pocit, že ho to poškozuje... ještě to musím trochu víc doladit...
@Magote, skoro si říkám, jestli to neudělali schválně, že jako neměli kabel a už jim končilo 30 dní na vyřízení, tak to jako vyřídili a když si teď budeš znova stěžovat tak to bude 2. reklamace opět s 30 denní lhůtou???
Upravil/a Hot_Dog dne 19-05-2021 11:43
|
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 19-05-2021 11:57
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 197
Založený: 10.01.13
|
Mně už ten kabel odešel taky a to jsem s tim zacházel jak v peřince. Po 20ti telefonátech, opakuji po 20ti, jsem se konečně dostal k někomu, kde to mužu reklamovat. |
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 19-05-2021 12:10
|
Diskutující
Příspěvek: 4034
Založený: 15.10.14
|
A vite, kde se Vam teda poskodil? U hlavy nekde? |
|
|
|
Tapi |
Přidané 19-05-2021 12:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1141
Založený: 08.04.09
|
A dobře jim tak, ošklivým zlatokopům
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-05-2021 15:14
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
Tak mě na HP reklamacích říkali, že se Reverb úplně zhroutil, že reklamace těch kabelů je tak obrovská, že to nestíhají vyrábět a řešit reklamace.
Jediné co zbývá je prý VR vrátit a pořídit si na novou než se kabel zase posere, případně refund a pak si prostě pořídit jiné VR od jiné firmy.
Takže dodání kabelu je v nedohlednu. A G2 možná bude hrozit zánik, případně nějaká nová wireless verze ..
Mám takový dojem že v HP nikdy neprovedli ohýbací test HDMI, protože pak by tato VR nikdy nevznikla. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-05-2021 15:38
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
No wirelless verzi bych si nechal libit :-)
ale otazka je jak pak s obrazem.. neni to tak ze Quest 2 pouziva nejakou kompresy, bohuzel ztratovou?
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
petsild |
Přidané 19-05-2021 15:43
|
Diskutující
Příspěvek: 4103
Založený: 30.11.14
|
Ukažte místo kde se to láme a vymyslíme protiopatření.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-05-2021 16:05
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Kucíííí, přestaňte mě strašit. Mám strašně slabý nervy, taky by to se mnou mohlo seknout.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 19-05-2021 16:06
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Shadowdeath napsal:
No wirelless verzi bych si nechal libit :-)
ale otazka je jak pak s obrazem.. neni to tak ze Quest 2 pouziva nejakou kompresy, bohuzel ztratovou?
Těžko říct, ale obraz v G2 je přeci jen ještě o dost dál, než na Q2. Q2 k WiFi provozu potřebuje WiFi 5, což už dneska není úplně nedostupná investice. Sám doma mám WiFi 5 router za cca 3 tisíce, tak jsem si to vyzkoušel. Bylo to bezproblémové. Rozdíl v kvalitě obrazu u Q2 na kabel a na WiFi jsem nepozoroval.
Magote, nevěštil bych G2 nějakou krátkou budoucnost kvůli tomu, že je kabel (nejspíše) slabší. Je otázka, jak moc velké % lidí to trápí a doufejme, že dost vysoké, aby to trápilo i HP a kabel revidovali a ideálně dokázali snadno dodat nový. G1 měl ostatně svého času taky celkem protivné problémy. Současný problém je ten, že během pandemie je řada problémů hůře řešitelná.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Richi |
Přidané 19-05-2021 16:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 449
Založený: 20.02.18
|
Koruna je nahoře, dolar dole, prodávají to i kompem. Myslím, že 400k kč bude stačit.
Že bych si vzal nějakou hodinku přesčas?
A ad kabel. To si nejde nový kabel vyrobit? |
|
|
|
ATA_Vasilij |
Přidané 19-05-2021 16:50
|
Nováček
Příspěvek: 42
Založený: 29.04.11
|
magot napsal:
Mám takový dojem že v HP nikdy neprovedli ohýbací test HDMI, protože pak by tato VR nikdy nevznikla.
To není pocit. Tak se dnes dělá všechno. Nikdo nic netestuje a hlavně že se prodává....
Jak myslíte že AMD vyjebalo s uživateli? Vydali opravný update na bios, který drtivé většině uživatelů nefunguje a nikoho to nezajímá. Však za dveřmi je nová varianta a ta si zase najde své zákazníky.
byznys byznys byznys... a vy...všichni jste jen lovená zvěř. To je výsledek 30 let v nemocném tržním kapitalismu. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 19-05-2021 16:56
|
Hlavní administrátor
|
ATA_Vasilij napsal:
Jak myslíte že AMD vyjebalo s uživateli? Vydali opravný update na bios, který drtivé většině uživatelů nefunguje a nikoho to nezajímá. Však za dveřmi je nová varianta a ta si zase najde své zákazníky.
byznys byznys byznys... a vy...všichni jste jen lovená zvěř. To je výsledek 30 let v nemocném tržním kapitalismu.
V případě AMD je to spíš výsledek bytí 52 let v nemocném tržním kapitalismu ne? Každým rokem si říkám, kdy to zapíchnou, že tohle přece není udržitelné .
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-05-2021 18:00
|
Fusioner
|
Celé HDMI je špatně. To je jednoduché. Není na to stavěné. Např. Q2 používá (krom wireless) i slabý USB-C kabel který pohyb zvládá.
HDMI prostě dlouhodobě opakující se pohyb nezvládá. Ten koncept byl špatně navržen. Navrhli vynikající VR s absolutně nepoužitelným propojením s PC.
Za mne je zatím tedy nejlepší/ nejbližší použitelné VR pro DCS/ BOX pouze Q2. Posečkal bych ale na Q3. Uvidíme třeba přijdou s Reverb G3, promovaní inženýři z HP
Upravil/a magot dne 19-05-2021 20:47
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-05-2021 18:05
|
Fusioner
|
1stCL_Chroustall napsal:
Mně už ten kabel odešel taky a to jsem s tim zacházel jak v peřince. Po 20ti telefonátech, opakuji po 20ti, jsem se konečně dostal k někomu, kde to můžu reklamovat.
Ano, naprostá katastrofa na druhém konci telefonu. Dnes jsem volal na 4 místa, jeden neví co dělá druhý, vůbec nemají propojené systémy aby byly schopni dohledat co se vlastně řeší.
Naprosto protichůdné informace jsem dostal ohledně toho co mám dělat s tím balíkem v kterém je úplně jiná věc než mám dostat. Jedni říkali že to mám přebrat a pak na svoje náklady jim zase zaslat zpět.
Druzí zase že to nemám přebrat. Něco jako česká pošta - zcela nekompetentní |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 19-05-2021 23:56
|
Hlavní administrátor
|
Magote, píšeš HDMI, ale předpokládám, že mluvíš o DP, ne?
|
|
|
|
magot |
Přidané 20-05-2021 04:44
|
Fusioner
|
jo no, už jsem z toho zblblej, ten kočkopes dp-usb-c no
Ale v podstatě ani dp ani hdmi už ze své podstaty není stavěn na nějakou větší zátěž v pohybu. Stejně tak jako předtím vga a dvi.
Nikdo předtím nepředpokládal že se bude s monitorem tancovat
Upravil/a magot dne 20-05-2021 04:51
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 22-05-2021 12:26
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Andrej po menší odstávce zase dodává JetSeat. Tak jsem si pro jistotu jeden objednal.
Doufám, že nějakou dobu teď nikdo nic dalšího nevymyslí (ne, houpací křeslo ani celý kokpit se koupit nechystám) Začínám žít na dluh...
https://andres-sh...haker.com/
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
petsild |
Přidané 22-05-2021 16:45
|
Diskutující
Příspěvek: 4103
Založený: 30.11.14
|
Má tenhle robertek stále podporu DCS přes usb konektor?
Několik let zpět jsem četl o nějakém podvodném obchodě, co nabízel asi podobnou podložku.
|
|
|