Prvy je ten, co pise Merten a druhy je ten co pise Vilik.
V prvom pripade (co popisuje Merten) - ak mas 'vrtulu na automatike' a chladice dokoran otvorene, tak znizit teplotu mozes prave tym stiahnutim priepusti. Stiahnute priepusti ti znizi otacky motoru a ten nebude generovat take teplo.
V druhom pripade (co popisuje Vilik) - ak mas 'vrtulu na manual' a chladice dokoran, tak znizit teplotu mozes zmenou uhlu nabehu vrtule. Zmena uhlu nabehu listov vrtule ti znizi otacky motoru a ten nebude generovat take teplo.
A ktory zo sposobov je lepsi? Myslim si, ze ten druhy. Bo okrem znizenia otacok motora a znizenia generovania tepla ti dodatocne este aj motor chladi. Je to tym, ze priepustou sa nehybe a do motora ide stale rovnaky objem zmesy, ktora dodatocne chladi motor. Takze pri rovnakych otackach (vykone) by mohol mat motor nizsiu teplotu. Co je vyhoda.
Nevo, to vysvětlení je trochu zavádějící.
V zásadě jde asi o to, že chladící soustava toho stroje neutáhne chladit plný výkon motoru dlouhodobě. To co popisuješ, jsou dva různé přístupy k omezení výkonu motoru.
1) Omezení škrtící klapkou.
2) Omezením otáček vrtulí, aby se motor dostal mimo oblast maximálního výkonu.
V obou případech dojde k tomu, že do motoru půjde za jednotku času míň vzduchu a tedy i paliva, zkrátka směsi. Odtud pramení snížené emitování tepla.
Závěr může být dobře, snížené otáčky s otevřenou škrtící klapkou mohou motor posunout do oblasti vyšší účinnosti. Navíc teplota výfukových plynů stoupá s otáčkama velmi rychle, tedy snížení otáček se zdá být rozumnější.
Kdybych jen věděl jakou sofistikovanou debatu spustím svým dotazem tak se na to raději vys.....u.Už asi 30 let pracuji v autoopravárenství ale co jsem se tady o funkci chladící soustavy spalovacího motoru dověděl.
[url=http://www.panzerkampfw
agen.cz/forum/viewthread.php?thread_id=3684&pid=202194#post_202194]1stCL_Fucida napsal:[/url]
Bierglassi, vypadáš mladší
Děkuji,jsi asi jediný kdo mi to v poslední době řekl. Bohužel však je pravda,že mnoho nechybělo a mohl jsem být u toho když pan Benz zkonstruoval svůj první motor.
Na druhou stranu,ačkoliv jsem k této hře byl poněkud skeptický,musím uznat,že po poslední opravě LM a DM je to docela zábavné.Jen škoda,že atmosféry Šturma nelze dosáhnout.Přitom by stačilo jen málo.Mít několik letišť z,kterých by šlo startovat s možností vzájemné srážky při startu či přistání,větší mapa a cíle více rozmístěné po mapě aby nedocházelo ke koncentraci všech hráčů v jednom místě.(scénář připomíná styl klasického TDM z Call of Duty).Umožnit zoom na mapě a v režimu HC odstranit zobrazování vlastní polohy.No a samozřejmě v režimu HC odstranit ty trapné ikony nad vlastními jednotkami.Dle mého názoru to není nic co by nebylo realizovatelné a měli bychom tu hru,která by nám mohla pro zábavu nějaký čas vydržet,než někdo vymyslí něco se slušnou grafikou co se nebude škubat a lagovat.
Tak to mám asi rozbitý, protože mě to teď ve full real nedovolí letět za jakékoliv Americké, sovětské a japonské letadlo. Ne že by mi to zrovna dnes vadilo, ale střídá se to a většinou si nemůžu zaletět za brity. Takže ne, nemůžu si pořád ve full real vybrat letadlo, nebo mi poraď jak. Možná jsme něco přehlédl.
Momentálně je ve full real Nácíčci vs Čajíčkáři éro si potom mužeš vybrat jakékoliv které máš v hangáru.Na to abys mohl lítat za jakýkoliv národ ve FRB si počkáš protože z duvodu nedostatku lidí ochotných lítat FRB omezují národy.Už tak si někdy člověk slušně počká pokud by to bylo bez omezení počkal by sis asi tak na smrt.Jednou se mi stalo,že bylo na výběr ze tří národu to bylo extrémně mnoho lidí co chtěli FRB.Takže asi tak je to o nedostatku lidí.
Stačí nebýt zabedněně na jeden národ a problém s tím není.Jinak nevim čemu se divíš.Standartně z těch co jsou nalogovaní ve hře bývá celé 1% na FRB to ti dokáže vysvětlit jak masovou zábavou je lítat skoro na full real nedej bože,aby zrušili ikony na mapě a u vlastních to bys tam neviděl už vubec nikoho.Ono tzv "pořádný" lítání je vlastně mrtvola.Baví se tím jen mizivé množství jedinců pochybné pověsti.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.