October 04 2025 20:32:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 1
Ajvn

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
606_Smis
a že Pražský hrad je trošku nízko položený.

ten som stihol uz neska aj zmombardovat Úsměv , dufam ze mi cesi odpustia Mrknutí

FK_Rychtyg
Gratulieren Herren! Krásná práce... konečně je to venku a můžeme začít trénovat se vším všudyMrknutí

Tajpan
606_Smis napsal:

ten som stihol uz neska aj zmombardovat Úsměv , dufam ze mi cesi odpustia Mrknutí

kua , niekto ma predbehol. Šklebící se

606_Smis
Tajpan napsal:
606_Smis napsal:

kua , niekto ma predbehol. Šklebící se

Šklebící seŠklebící se

Tajpan
Tajpan napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Na první stránce přidán odkaz na finální mód. Za jeho vytvoření patří dík především MaPovi a pak samozřejmě maptvůrcům Thurmovi a Rampovi + dalším lidem, kteří se podíleli na sběru informací a různých činnostech.

Díky!

paráda!!! Super!!!!
inštalácia je jednoduchá, mapa skvelá!!!
je pravdou , že by sa dalo na vela vecí ešte popracovat a doladiť, ale v podmienkach , ktorých Map, Thurma, Rampa a další ludia pracovali , tak je to excelentný počin!!!
trošku bude vadit , že skiny jednotiek na B534 a Š328 nie sú funkčné,
určite každý nájde to "svoje".
ale inak.
Klobúk dolu a vrtulu tiež.
Salute! Mrknutí

Fučida,.... edit. zmazané.
Upravil/a Tajpan dne 27-10-2010 15:16

1stCL_Fucida
Tajpane, Zuti tam je a HK pokud vím není citlivý na CRT=2.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

GC3_Chroust
Panove nedelte v tom bordel.. tohle radsi domlouvejte Tajpy pres PM a at pise jen FUCI co je potreba, pac ted nevim jestli si dela nekdo prdel kdyz jeden napise ze ZUTI potreba neni, druhej ze je..

Tajpan
edit: ok.
Upravil/a Tajpan dne 27-10-2010 15:15

1stCL_Fucida
Tajpane, klid pls.

Lynx23
Jeste dotaz ohledne modpacku. Je sice super ze uz je venku, ale nektere slibovane problemy vubec nebyly vyreseny. Napr.: u Šmolíka jsou blbe vysostne znaky na smerovce a oznaceni letadel je černe a tedy pro spoluletce neroznatelné. Znamena to že budeme moci používat skiny, nebo se s tim musíme smířit a zaplakat, ze nebudou smolici na zadnem videjku, protoze proste budou vypadat blbe.

1stCL_Fucida
Smiřte se s tím. Šmolík je v jistém slova smyslu málo pokažený, aby se dala jeho situace vyřešit tak elegantně, jako u B-71.

Nicméně jejich záběry z guncamů Luftwaffe se jistě někde objeví Úsměv

MaP
Tak, nikdo si nic nestěžoval,a tak si za to můžete sami. (předělání šmolíka by bylo tak 10 minut práce)

Markingy jsou u ila obecně neštěstí. Československé znaky nejdou korektně zobrazit (a to jsem se snažil). Jediný způsob jak je korektně zobrazit je dost humpolácký, jako je to u B-71. Znaky mit přímo na defaultním skinu a přeprogramovat dané letadlo.
To, že se nezobrazují plukovní znaky je správně - byly na mobilizace zamalovány.

1stCL_Fucida
Zprávy o Šmolíkovi byly imho natolik nekonkrétní, že se s tím moc nedalo dělat. Měl přijít přesný email (nebo jiná zpráva), která by specifikovala co je špatně + návrh řešení.

Balík skinů byl zamítnut jako v rámci akce nerealizovatelný.

Pajda
Tak to si snad děláte srandu?

Já osobně jsem psal Vencourovi za CSL, Fučidovi jsem taky poslal PM a dal otázku markingu do fóra. Bohužel jsem se spokojil s odpověďmi typu "víme o tom" a "řeší se to". Tak jste měli dát rovnou vědět, že nevíte co s tím resp. to řešit nechcete, protože neřešitelný problém to nikdy nebyl a není ani teď.

před cca 3-4týdny byly navrženy 2 možnosti řešení:

1) udělat pro CSL 90skinů (aby každý měl své číslo + korektní označení letky). Technicky to udělat nebyl a ani není problém. Když ty skiny bude mít každý stažené u sebe, tak to problémy nedělá vůbec a ani není důvod aby je to dělalo (vyzkoušeno asi na dvou serverech v počtu 8-10letadel, celkem na serveru bylo cca 30letadel) - jediný problém je, že to zabírá cca 100MB.

... ale chápu, že to prostě nechcete riskovat.

2) opravit czechoslovakia marking. To bohužel nesvedu, takže nevím jak moc složité to je, ale v podstatě v něm pouze stačilo změnit číslovaní letadel tak, že se vezme ten bílý font čísílek z B534 a ten pak naroubovat na Dakotu, Motha, šmolíka a v nejhorším i na B71(tam byl černý) místo té černé dvoumístné prasárny co tam je teď.

Jinak ty sprasené CSL znaky (a ty jsou sprasené úplně všude, protože jak jistě každý ví, tak červené pole našich výsostných znaků mají jít k sobě!!! Naštvaný ) jde jednoduše "vypnout" tak, že se prostě zvolí marking Denmark, který výsostné znaky nemá!, ale to už jsem asi před měsícem také hlásil, tj.

a jinak konkrétně:

B534: dát jako default skin od Roba, nebo jakýkoliv se znakem na směrovce a bez číslování na trupu.

šmolík: to samé jako B534

Dakota: mám čistý hnědý(hnědá US-ARMY) nebo i tento skin se znaky CSL, dále viz výše.

Kos: tam jsem alespoň zretušoval žlutou na šedou a odstranil znak ze směrovky, jinak platí to výše. (Nejlepší řešení by bylo Kosa vyhodit, a upravit letový model šmolíka tak, aby přistával právě jako kos, tj. U2, ze kterého jeho mod vychází - opět netuším jestli to jde udělat).

Takže řešení navrženy byly, jsou a bodou, jenom to chce alespoň minimum zájmu z Vaší strany.

p.s. Jak by se Vám u LW asi tak líbil Hákáč otočený na druhou stranu, že?

606_vencour
Pajdo, pamatuju se, že jsem to navrhoval, 1) nedostal jsem kloudnou odpověď, 2) nešel jsem za tim dostatečně rázně.
Otázka do pléna: Ještě jednu verzi stáhnout by nebyl problém ... jde předělat daný stav do, dejme tomu, 24 hodin? Aneb hodí se mít zakonzervovaný stav co nejdřív.
Přinejhoršim bude proč dělat za rok opakování letecké části ... abychom naši hrdinnou obranu konečně měli i ve filmu a s hodnotným obsazením a označením ... Mrknutí
Upravil/a 606_vencour dne 27-10-2010 18:00

Tajpan
ad1) s vlastnými skinmi nie je problém tak do 30 hráčov, nad áno.
stačila špeciálka ala Red Baron 2005.

ad2) 99,5% pilotom sú takéto detaily ukradnuté. plne postačuje , že konečne je plne odpovedajúce historii befko, avia, šmolík henschla, arado v il2. neviem si predstavit špeciálku z 1938 , v ilovi v "zlatej dobe špeciálok" v 2005. emilE4 verzus gladiátor? Šklebící se

addhaken) táto utilitka je tu už 2001-tého. je to zbytočné.

PS: dôležitejšie je aby stroje boli ok bez bugov, mod-pack bol bez závad, aby piloti mali aspon minimálne vedomosti ohladom pravidiel.
Mrknutí

olda Olde maly
No já osobně si myslím, že modrásci budou Ti spokojení, protože to mají ok. Viď Tajpane? Úsměv Tohle snad nemá být obyčejná speciálka, ale nadstandart. Navíc velice ožehavé téma. Takže za sebe můžu říci, že mě to přímo sere, to takhle zprasit v něčem, co by být nemuselo. A že se o tom v čas nemluvilo? To si snad někdo dělá kozy. Ne? Jo, a mít zprasené státní označení, z toho musí být každému soudnému člověku šoufl. A už vidím, jak to bude chtít potom někdo někde prezentovat. Leda tak s rizikem, že bude označen za totálního blba, který neví jak to s naším označením má být. Hele Fuči, já myslím, že v zaměřovači budeš mít tak leda velký kulový. Spíše flek od oleje na skle a potáhneš rychle do Raichu s kouřícím motorem Úsměv
Upravil/a olda Olde maly dne 27-10-2010 21:31
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

lochness
Oldo, nez neco placnes, tak si to over. Ani modri nemaji vse (ohledne letadel a markingu) zcela spravne nebo tak jak by chteli pro lepsi pocit.

edit: druha vec je, jak dlouho jiz je ceske oznaceni venku, co? Proc se jiz davno nekdo nezasadil o to, aby bylo opraveno, kdyz z nej kazdemu musi bejt soufl? Predpokladam, ze mnoho z organizatoru teto akce neni sbehlych v opravach techto problemu, tedy je rada na tech, kteri by to chteli mit v cajku. (mluvim ciste o markingu ze hry - komunikace s velenim a dalsi mozna reseni nemam v umyslu komentovat, protoze jsem se jich neucastnil)
Upravil/a lochness dne 27-10-2010 18:51
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

606_Dyk
Mně ten detail ukradený není. Už proto, že to není správný český znak. To, že červená jde na jednom křídle ven, mě vadí. Co mě ale přímo děsně štve je na Dakotách znak modrou vzhůru a ještě na trupu místo směrovce. Naštvaný No skiny mám hotové a typ číslování kdykoli rád předělám. Zamračený Ale jo, tak to nechte jak to je.

Stoupa
Jsem schopen ještě dnes udělat nové defaulty na Avii a Letova a možná i B-71. Pokud dostanu skiny na Dakotu a Kosa tak i je. Otázka je zda je ochota předělat mod.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,199,317 návštěv