Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
|
ukulele |
Přidané 24-07-2016 20:56
|
Uživatel
Příspěvek: 1769
Založený: 21.03.15
|
Sice to zatím neplánuju lítat, ale dokoupím La-5 a FW-190 ... už jen abych podpořil vývoj |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 25-07-2016 11:24
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
Rumcajs napsal:
...to světu sdělujou až ve chvíli, kdy už vidí světlo na konci tunelu. ... A to je slibné, ne?
Doufejme
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 25-07-2016 16:26
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Co to je : multithreading ?
Gugláč to slovo nezná a Anglicko-Český slovník taky ne. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 25-07-2016 17:08
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
Je to termín, který by se dal do češtiny přeložit jako "více-vláken". Nejsnáze si to představíš tak, že třeba ve Windows ti najednou hraje hudba z nějakého přehrávače a najednou píšeš v prohlížeči tady na SVK svůj příspěvek. Tzn. tvé Windows umějí paralelně pracovat na více úlohách současně. Krom toho můžeš mít multithreading ještě třeba i na úrovni jádra procesoru a to je to, o čem tady Rumcajs dlouhodobě (správně) píše, tedy co, kde má BoS velké mezery, co se optimalizace týče.
Jinak detailně zde: https://cs.wikipe..._(program)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 25-07-2016 17:24
|
Diskutující
|
Aha. |
|
|
|
magot |
Přidané 25-07-2016 17:30
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
No těžko si představit jak by to museli do hloubky přepsat aby donutily aby jedno jádro např. počítalo terén/ vykreslování, druhé FM-EM, třetí DM a čtvrtý počasí ... To počasí by asi šlo oddělit nejsnáze ..
Problém je v konstrukci kódu, kterej by se musel zřejmě přepsat od nuly .. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 25-07-2016 17:53
|
Diskutující
|
Předělat by měli především FM
To komižlání mě kůůůů... tak SERE SERE SERE.
NE! Nejde to vypsat jak mě to sere.
No svhválně:
Udělejme takový malý kolektivní pokus.
Skuste si kampaň za SSSR.
Letadlo IL-2
Udělejte si tak asi 6 letů a potom se pokuste po pravdě popsat své pocity.
Hoši ja jsem IL-2 (nekecám) šteloval 1 týden, vždy asi 1 hod. denně, než jsem toto mnoha tunové monstrum přiměl k tomu, aby se chovalo jako letadlo a ne jako pouťová atrakce. Tak abych s tím něco jakš takš trefil.
( T 1600 M) |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-07-2016 18:09
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Především ten virtuální svět obsahuje mraky objektů. Každý z těch objektů má svůj stav a vývoj svého stavu. Některý ty objekty jsou výpočetně triviální ... třeba zničitelný dům je buď nepoškozený, částečně poškozený nebo zničený. Ale celkem nic víc se s ním neděje. Jiné objekty jsou složitější. Vlak nebo auto někam jede, pohybuje se tedy. A dokonce reagují na okolnosti. Nicméně ani vlak ani autíčka nejsou nijak výpočetně náročný, zas tak moc nepřemýšlej. Podle všeho AIčkový kanonenfutři taky moc nepřemýšlej a prostě se trefjej . Letadlo hráče toho počítá skutečně hodně. A na vrcholu tý výpočetní náročnosti stojí AIčková letadla. Tedy ideálně z pohledu paralelizace by bylo rozdělit zátěž výpočtu objektů tak, aby to vytížilo všechny dostupné jádra procesoru. Nejlépe samozřejmě tak, aby se to samo přizpůsobilo dostupným prostředkům a na 8mi jádru se to roztáhlo na všeh 8 jader a na dvoujádru se to smrsklo na dvě jádra.
Pro názornost ještě připomenu, že Natural Engine počítá i takové drobnosti, jako jsou víry vzduchu za letadlem a za vrtulí a že let v úplavu za jiným letadlem je ovlivněn turbulencí toho letadla vepředu. Tedy výpočet stavu vzduchu je taky jeden z adeptů fyziky.
No a aby to nebylo úplně snadný, je třeba říct, že čím víc paralelizace tím víc synchronizace. To prostě tak chodí, že když se věci dělají současně, přijde chvíle, kdy je třeba se zas na něčem dohodnout. No a každá synchronizace s sebou nevyhnutelně nese nějaké drobné čekání. Takže napsat to tak, že by každý objekt toho světa žil svůj vlastní život ve svém vláknu, by to celé celkem spolehlivě zastavilo.
Aktuálně je to pravděpodobně napsané tak, že jsou vlákna natvrdo dedikovaná svému účelu a počítá se s nanejvýš 4 jádrovým procesorem. Nicméně prakticky to 4 jádra nevyužije naplno, zas tak paralelní to není. Jen na 4 jádrech končí benefity přidávání dalších jader a pravděpodobně už je pak úplně jedno, jestli má počítač dalších x jader k dispozici. Natural Engine se rozhodně neumí nakonfigurovat podle parametrů HW na kterém běží.
Jestli na tomhle kluci makaj, nebo jestli dělaj jen nějakou minoritní úpravu paralelizmu, aby využili DX11, to se musíme nechat překvapit.
Non est specifica
|
|
|
|
magot |
Přidané 25-07-2016 18:53
|
Fusioner
|
Mám obavu že BOS ovládaný T16000M bude o hovnech. Komižlání tam holt bude. Je to dobrý joy, sám jsem ho měl a nedám na něj dopustit, ale na toto není dobrý.
Na warthogu a pedálech to je celkem ok ... i když pár výhrad k tomu taky mám. |
|
|
|
magot |
Přidané 25-07-2016 19:02
|
Fusioner
|
Rumcajs napsal:
Především ten virtuální svět obsahuje mraky objektů. Každý z těch objektů má svůj stav a vývoj svého stavu. Některý ty objekty jsou výpočetně triviální ... třeba zničitelný dům je buď nepoškozený, částečně poškozený nebo zničený. Ale celkem nic víc se s ním neděje. Jiné objekty jsou složitější. Vlak nebo auto někam jede, pohybuje se tedy. A dokonce reagují na okolnosti. Nicméně ani vlak ani autíčka nejsou nijak výpočetně náročný, zas tak moc nepřemýšlej. Podle všeho AIčkový kanonenfutři taky moc nepřemýšlej a prostě se trefjej . Letadlo hráče toho počítá skutečně hodně. A na vrcholu tý výpočetní náročnosti stojí AIčková letadla. Tedy ideálně z pohledu paralelizace by bylo rozdělit zátěž výpočtu objektů tak, aby to vytížilo všechny dostupné jádra procesoru. Nejlépe samozřejmě tak, aby se to samo přizpůsobilo dostupným prostředkům a na 8mi jádru se to roztáhlo na všeh 8 jader a na dvoujádru se to smrsklo na dvě jádra.
Pro názornost ještě připomenu, že Natural Engine počítá i takové drobnosti, jako jsou víry vzduchu za letadlem a za vrtulí a že let v úplavu za jiným letadlem je ovlivněn turbulencí toho letadla vepředu. Tedy výpočet stavu vzduchu je taky jeden z adeptů fyziky.
No a aby to nebylo úplně snadný, je třeba říct, že čím víc paralelizace tím víc synchronizace. To prostě tak chodí, že když se věci dělají současně, přijde chvíle, kdy je třeba se zas na něčem dohodnout. No a každá synchronizace s sebou nevyhnutelně nese nějaké drobné čekání. Takže napsat to tak, že by každý objekt toho světa žil svůj vlastní život ve svém vláknu, by to celé celkem spolehlivě zastavilo.
Aktuálně je to pravděpodobně napsané tak, že jsou vlákna natvrdo dedikovaná svému účelu a počítá se s nanejvýš 4 jádrovým procesorem. Nicméně prakticky to 4 jádra nevyužije naplno, zas tak paralelní to není. Jen na 4 jádrech končí benefity přidávání dalších jader a pravděpodobně už je pak úplně jedno, jestli má počítač dalších x jader k dispozici. Natural Engine se rozhodně neumí nakonfigurovat podle parametrů HW na kterém běží.
Jestli na tomhle kluci makaj, nebo jestli dělaj jen nějakou minoritní úpravu paralelizmu, aby využili DX11, to se musíme nechat překvapit.
Jde o to že kód by musel být tvořen modulově a jednotlivé celky kódu by museli bleskově komunikovat jak na jednom, dvou, čtyřech či osmi jádrech.
Udělat modul počasí schopný fungovat nezávisle na FM a EM a zbytku části kódu kde nebude docházet ke stutteringu při komunikaci mezi jednotlivými celky.
Osobně si myslím že multithreading byl jen marný výkřik do tmy, kdy se vývoj procesorů zastavil na 4Ghz ... debilně se na to programuje |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-07-2016 20:46
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
To to vidíš moc černě Magote. Je sbírka úloh, který se daj úspěšně paralelizovat. Jenže se to musí umět a ne každá úloha to umožní. Existuje taky sbírka úloh, kde to sice teoreticky jde, ale prakticky se nikomu nepovedlo dospět k zisku. Paralelizace virtuálního světa, kde jsou mraky objektů, který žijou svůj život a sem tam maj kolizi, rozhodně paralelizovat jde. Jediný problém je, že v případě BOSka je tu silná historická zátěž. Kdyby měli dost prostředků na to, aby to udělali v nějakém moderním enginu, problém by se rozplynul. Jenže peníze jsou vždy první i poslední otázka.
Non est specifica
|
|
|
|
ukulele |
Přidané 26-07-2016 05:40
|
Uživatel
|
Rume ještě to samé nápiš po desáté... své fanoušky si to určitě najde |
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 26-07-2016 06:11
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
Jó, kdyby byly v prd... ryby. No, však to znáte. Jenže nebudou. A tak to bude asi i s tím BoSkem. Kdyby radši dali zase 50% slevu. |
|
|
|
Mira |
Přidané 26-07-2016 10:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
olda maly napsal:
Jó, kdyby byly v prd... ryby. No, však to znáte. Jenže nebudou. A tak to bude asi i s tím BoSkem. Kdyby radši dali zase 50% slevu.
Jo taky bych přivítal. Neříkám, že koupím zrovna BoM, ale FW by se hodil. Sice dostávám furt na budku, ale to se dalo čekat, když je server plný cheatujích rusů v Jak 1 ( velký smajlík ).
No v RoF mi taky trvalo, než jsem se trochu zorientoval. |
|
|
|
ukulele |
Přidané 26-07-2016 11:10
|
Uživatel
|
Ty slevy jsou prakticky každý měsíc |
|
|
|
magot |
Přidané 26-07-2016 11:31
|
Fusioner
|
Ne na BOM |
|
|
|
ukulele |
Přidané 26-07-2016 12:49
|
Uživatel
|
Časem na to taky dojde |
|
|
|
CSW_Cassius Chaerea |
Přidané 26-07-2016 12:50
|
Diskutující
Příspěvek: 4360
Založený: 14.02.13
|
BoM není na steamu |
|
|
|
Baron |
Přidané 28-07-2016 16:24
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Novy developer diary:
http://forum.il2s.../?p=373223
Maly kviz - co je to?
a toto?
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 28-07-2016 16:37
|
Diskutující
Příspěvek: 2947
Založený: 01.05.06
|
To dole je B-29. Mám addon do FSX od A2A a je výborný.
To nahoře těžko říct. Lavočka?
Edit: Jsem strašně zvědavý, jestli do B-29 nasimulují osy pro řízení mezichladiče a turbodmychadla.
Upravil/a AJaromir dne 28-07-2016 16:48
|
|
|