September 22 2025 15:47:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
War Thunder
313_Nevo
Preco by sa nemohlo platit za betu? V predpredaji hier platis za co? Niekedy snad aj za alfu a to si to ani nemozes pred zaplatenim zahrat.

Sak je to smiesne, vsetko to handrkovanie. WT je dobra hra a ponuka hodne obsahu ulne zadarmo.

Ikony sa daju vypnut (alebo to sa nepocita?), lietadla lietaju uveritelne (alebo ste skutocni piloti Spita a Befka a viete to objektivne posudit?), vyznamne vylepseny DM v patchi v1.29 z 20-MAR-13 (ako to teda je s tym co bude a nebude?), moznost vlastneho paskovania municie (stale malo realistickych vychytavok?) atd. atd.

Nikdy to nebude vyhovovat vsetkym, to neznamena, ze to nie je dobre. Mrknutí

Lietame to a bavi nas to. Skuste to tiez, mozno zmenite nazor. Je to stale lepsie. Úsměv

YouTube Video

606_Temp
Po posledním patchi domršili ceny oprav a vůbec ceny letadel. A nadávají na to i ti, co to hodně hrávají. Prakticky se to teď bez reálných peněz nedá až tak kvalitně hrát.

http://no606.ic.cz/
Merten
To je blábol.

TozziFan
606_Tempik napsal:

Po posledním patchi domršili ceny oprav a vůbec ceny letadel. A nadávají na to i ti, co to hodně hrávají. Prakticky se to teď bez reálných peněz nedá až tak kvalitně hrát.

Hold HARDCORE Simulator. Myslíš, že v reálu jsou ty mašiny za hubičku? Šklebící se

olda Olde maly
"Hra" je to dobrá. Kdo ji przní, jsou hráči samotní. Svou ubrečeností a neznalostí. Úsměv

DarkTatka
Nevo, ono s tim paskovanim to zas tak zhave neni. Muzes si zakoupit jedno ze 4 predpripravenych paskovani a to - proti vsemu, proti letadlum, proti pozemakum a bez trasirek. To je pravda pekne, ale "vlastni paskovani" ktere slibovali si predstavuji jinak.

Navic mi pingy vylitly po update do nebes a prakticky se to neda hrat.

313_Nevo
Jasne, nie je to bez 'chyb'. Ale sak hadam skor ako to stihnu vsetko 'pokazit', uz budeme hrat zase cosi ine Mrknutí Šklebící se
Upravil/a 313_Nevo dne 22-03-2013 06:38

Serza
Pozde. Ty Hispana mi pripadaji jako 6mm BB munice, "Software-ove kulicky"...

alfik
Vidím že si nerozumíme.
To že beta nebeta nepíšu jako kritiku, ale jako vysvětlení, proč se hry "změní" na nebetu jen tím, že se posune desetinná čárka o řád (jako např. WoT - z 0,8 bylo najednou 8,0, čili z bety nebeta). Takže jediné co tím chci říci je to, že pokud někdo argumentuje tím, že je to beta, tak se vymlouvá, nebo skočil vymlouvačům na špek.
K FM jen tolik: Nenapsal jsem nikdy a nikde, že se do excelové tabulky nebudou dodávat čísla u dalších strojů, nebo že se nebudou měnit.
Ovšem nebude se měnit ZPŮSOB výpočtu FM, tedy to, že jde o jednoduchou excelovskou tabulku s několika málo hodnotami (tipl bych si že tam je hmotnost, plocha křídel, výkon a tah motoru/ů, a souč. odporu - a NIC VÍC - vlastnosti letadel tomu odpovídají, např. není žádný rozdíl v loadech a ostatně ani bez něj).
A to z toho důvodu, že udělat jakkoli složitější výpočet (ostatně v simulátorech je běžný tento způsob, je v Ilu, v Clodu... a mohl bych jmenovat a jmenovat) by bylo časově, a tím finančně, náročné. Když už to jednou fachá a lidi solej, tak se to nezmění. Ani způsob, ani rozsah.
Pro tuto hru to naprosto postačuje.

Merten
U Wot to tak taky uplně nebylo jak píšeš.To za A a za B přeci jenom Wot už byl v tu dobu hotový to se o WT říct nedá už jenom proto že je v něm v současné době tak 30% toho co tam má být.
K FM říct,že není rozdíl v loadech letadel to chce hodně velkou odvahu Úsměv.Zkusil sis to prosim tě vubec?Rozdíl v zatížení poznáš a to tak,že dost Mrknutí.

313_Nevo
Serza neboj, ono je to aj tak len placebo. To je vzdy tak, nieco sa zmeni a clovek to hned pozna (aj ked v skutocnosti na tom, co sa vobec nezmenilo) Mrknutí

Alfik, jasne, je to proste ich financny model. Ja im na tom kvitujem, ze si to mozem zadara skusit a ked sa mi to paci, tak financne podporit/kupit.
Ja osobne som nekupoval napr CLODa v predpredaji, kde si ho nemozem odskusat, overit si za co platim. Vzdy si radsej pockam az na skusenosti a recenizie komunity a v pripade CLODa 'pockat' bola dobra volba si mysilm Úsměv

Ako pises, FM vychadza z IL2, predsa len je to postavene na jeho licencii. A ked dokonca ma FM podobny CLODu, tak je to vlastne pochvala, bo CLOD je nextgen Šklebící se
Ako presne je to pocitane mozme vazne len tipovat. Kazdopadne si myslim, ze to bude 'trosku' zlozitejsie ako len 'exelovska tabulka s hodnotami'. Hravame lietadielka uz nejaky ten piatok a nemozme snad tvrdit, ze lietadla vo WT sa spravaju presne tak isto ako v 15-20 rokov starych 'tabulkovych' hrach. Úsměv

Btw co sa tyka toho paskovania tak ze vraj (este som osobne neskusal, je to len prepis od nejakeho hraca) nejak takto:

New Gun Ammo Types

I = Incendiary
T = Tracer
IT = Incendiary Tracer
AP = Armour Piercing
HE = High Explosive
API = Armour Piercing Incendiary
APT = Armour Piercing Tracer
HEI = High Explosive Incendiary
HET = High Explosive Tracer
APIT = Armour Piercing Incendiary Tracer
APRC = Armor Piercing Reduced Caliber
APCR = Armor Piercing Composite Rigid
HEIT = High Explosive Incendiary Tracer
SAPI = Semi Armour Piercing Incendiary
APIHC = Armour Piercing Incendiary Hollow Core

Guns and their respective loadouts for the aircraft they're mounted on

France:
7.5mm MAC 1934(1450RPM)
* Omni-purpose: T-AP-AP-HEI
* IT Bullets: IT-IT-IT
* Stealth Attack: AP-AP-I

Italy:
12.7mm Breda-SAFAT(700RPM Slowed by prop sync)
* Omni-purpose: AP-APIT-HE-HE-I
* Air Targets: APIT-HE-I
* Tracer Shells: APIT-IT-APIT-IT
* Stealth Attack: API-API-HEI-HEI

Germany:
7.92mm MG17(1200RPM)
* Omni-purpose: APT-AP-HE-API
* APT Bullets: APT-APT-APT-APT
* Stealth Attack: AP-AP-AP-HE
13mm MG131(900RPM)
* Omni-purpose: APT-APT-IT-IT-HEIT
* APT Bullets: APT-APT-APT
* HEIT Bullets: HEIT-HEIT-HEIT
20mm MGFF(520RPM)
* Omni-purpose: IT-HEIT-HEIT-API
* Air Targets: HEIT-HEIT-API-API-IT
* Tracer Shells: IT-HEIT-IT-HEIT
* Stealth Attack: AP-AP-API
20mm MG151/20(750RPM)
* Omni-purpose: IT-HE-HE-API
* Air Targets: IT-HE-HE-HE-API
* Armoured Targets: AP-AP-AP-IT
* Tracer Shells: IT-HEIT-IT-HEIT
* Stealth Attack: HE-HE-HE-AP-API
30mm MK108(660RPM)
* Night Fighters: HET-HET-HET-I
* Stealth Attack: HE-HE-HE-I
30mm MK103(440RPM)
* Anti-Tank: APCR-APRC-APRC
* Air Targets: HE-HE-HE-API
* Stealth Attack: API-API-API
37mm BK37(780RPM)
* Anti Tank: APCR-APCR-APCR
50mm BK5(45RPM)
* Anti Tank: APCR-APCR-APCR
* Air Targets: HET-HET-HET

Britain:
7.7mm Vickers K(800-1200RPM)
* Omni-purpose: T-AP-AP-HEI
* IT Bullets: IT-IT-IT
* Stealth Attack: AP-AP-I
20mm Hispano Mk II/V(600-750RPM)
* Omni-purpose: HEI-SAPI-AP-T
* Ground Targets: AP-AP-AP-HEI-T
* Stealth Attack: HEI-HEI-SAPI-AP

Soviet:
7.62mm PV-1(600RPM)/ShKAS(1800)
* Omni-purpose: T-AP-HE-APIT
* APIT Bullets: APIT-APIT-APIT
* Stealth Attack: AP-AP-AP-HE
12.7mm Berezin UB(800-1050RPM)
* Omni-purpose: API-APIT-HEI-HEI
* Air Targets: T-APIT-APIT-HEI
* Ground Targets: T-APIT-APIT-HEI-APIHC
* APIT Bullets: APIT-APIT-APIT
* Stealth Attack: API-API-HEI
20mm ShVAK (700-800RPM)
* Omni-purpose: HEIT-HE-HE-APIT
* Ground Targets: HEI-HE-HE-APIT
* Armoured Targets: APIT-API-API-HEIT
* Stealth Attack: API-HE-HE-HEI
23mm VYa-23(550-650RPM)
* Omni-purpose: HEI-HEIT-API
* Armoured Targets: API-API-API-HEIT
23mm NS-23 (550-650RPM)
* Armoured Targets: HEIT-API-API-API
* Air Targets: HEIT-HEIT-HEIT-API
* Stealth Attack: API-API-API
37mm N37(400RPM)/NS-37(240-260RPM)
Air Targets: HEIT-HEIT-HEIT
Armoured Targets: APT-APT-APT

America:
7.62mm .30 AN/M2(1350RPM)
* Omni-purpose: T-AP-I
* APT Bullets: AP-T-T-T
* Stealth Attack: AP-AP-AP-I
12.7mm .50 AN/M2(750-850RPM)
* Omni-purpose: API-AP-T-HEI-HEI
* Air Targets: T-AP-AP-AP-AP-HEI
* Tracer Shells: T-T-T-T
* Stealth Attack: AP-AP-API-HEI-HEI
20mm Hispano M2(600-750RPM)
* Omni-purpose: HEIT-HE-HE-APIT
* Ground Targets: HEI-HE-HE-APIT
* Stealth Attack: API-HE-HE-HEI
37mm M4(140RPM)
* Omni-purpose: HEIT-HEIT-APT
* Ground Targets: HEIT-APT-HEIT-APT

Japan:
7.7mm Type97(500RPM)
* Omni-purpose: T-AP-HE-I
* Tracer Shells: AP-T-T-T
12.7mm Ho-103(900RPM Slowed by prop sync)
* Omni-purpose: AP-APIT-HE-HE-I
* Air Targets: APIT-HE-I
* Tracer Shells: APIT-IT-APIT-IT
* Stealth Attack: API-API-HEI-HEI
20mm Type99Mk1(520RPM)
* Omni-purpose: HET-HE-AP
* Ground Targets: AP-AP-HE-API-HET
* Tracer Shells: HET-HET-HET
* Stealth Attack: HEI-HEI-HE-AP-AP
20mm Type99Mk2(480RPM)
* Omni-purpose: HET-HE-API
* Ground Targets: AP-API-HE-API-HET
* Stealth Attack: HEI-HEI-HE-API-API
30mm Type5(500RPM)
* Omni-purpose: HE-HEI-HET
* Ground Targets: PT-HET
* Stealth Attack: HE-HE-HE-P

Upravil/a 313_Nevo dne 22-03-2013 07:16

313_123
mám čas/chut si jednou dvakrát za týden zalítat klído i online

war tunder odskoušen
dobrá je to zadarmo a beta
lítat s išakem (vylítal sem si i lepčí, ale išak je prostě moje srdcovka) proti lavočkám, Me410 a thunderboltům nad stalingradem v jak někdo říkal dalších bezduchých hospodských rvačkách
děkuju nechci
(ano machr rači budu mlátit mečem trpaslíky v GW2 YouTube Video

odinstalováno
vracím se k vlajícím šálám a mlácení trpaslíků

WT_Horrido
Na Modelfóru si létači WT stěžují, že už to není taková arkáda jako bývala Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

magot
WT_Horrido napsal:

Na Modelfóru si létači WT stěžují, že už to není taková arkáda jako bývala Úsměv

bych si o to ani hrábě neopřel ...

313_Nevo
<spekulacia>
Mozno to bude tym, ze zdrazeli opravy. V takom pripade si clovek uz musi asi davat pozor, kolko lietadiel rozbije.
</spekulacia>

magot, myslis o modelforum?

magot
Ne model forum je positivní aktivita Úsměv
Já myslel WT ...

Serza
Nevo, ja se bojim, ze placebo to nebude. Kdyz musim solit az do miry pro jatra neunosne, abych neco sestrelil, a pak me jedna slupka z MG 151/15 rozebere cely letadlo, je neco divne.

Nedejboze Airacobra nebo Jak. S Jaky litaj ve WT jen lidi kteri nemaj sebeuctu.

Merten
Serzo a co třeba,že je to v rukách?Úsměv Mě se včera povedlo sundat s AP páskováním letadlo krátkou dávkou.Konkrétně se mi povedlo 7mičkama na 110ce uříznout křídlo u jaku.Neříkám,že je to dokonalá hra.To ani omylem má mouchy.Ale ty nářky co tady čtu mě opravdu baví.Ať už je to o tom,že někdo není schopen vydělat na provoz.Nebo teď toto.Osobně hraju bez učtu.Nedal jsem jim zatim ani korunu a vubec nic mě k tomu nenutí.Ano někdy vydělám jindy ne.Ale za stihače vím,že mi stačí dát jeden sestřel a jsem minimálně na svém.Pokud jde o to čím co ustřílím nebo neustřílím tak tady říkám,že třeba pulpalce u amíků jsou pro mě lepší volbou než výzbroj Fridricha.Dokonce i s těma 12ti sedmičkama u Hurricanu není problém něco sundat pokud to není stěhovák Úsměv.A to je moje primární zaměření na bitevní stroje.

Vadí mi uplně jiné věci.Kořistní letadla za zlato,malé mapy znemožnující smysluplné lety s bombardérem,málo pozemní techniky na mapě,absence kokpitu u bombru(to je slíbeno do dalšího patche),to samé kokpity u střelcu(současný stav bych bral v arcádě a ještě v historické bitvě ve full real už ne).

Každopádně výčet toho co se mi na tom zamlouvá by byl podstatně delší.

LEON
Ve WT stále není ta slibovaná mapa Koreje o velikosti 200x200km? Dlouho jsem WT už nehrál, ale na vydání této mapy jsem se těšil.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
Serza
Bohuzel, Mertene, na nepratelskem stroji vidim habadej zablesku od kanonu (podle trasirek nesoudim, vsechny dosavadni stroje jsem mel na dost vysoke urovni abych si za usporene Lvy ihned nakoupil do kazdeho laufu munici bez trasirek).

"Nezkusenost" posadky v tom taky nebude, nebot veskerych 250 Goldu za vycvik sem narval prave do ni.

Zkratka a dobre, asi mi ty Hispana nejaky Lajooon trosku posteloval Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,085,571 návštěv