Nevím, ten offline je tak strašnej, že to překonává i nejhorší představy. Je ale fakt, že já to původně kupoval, abych lítal offline. Omyl se ukázal velmi rychle a díky tomu lítám online. Nakoplo mě to směrem k ROFu a online a toho vlastně vůbec nelituju. Ono všecho zlé je k něčemu dobré.
Nestalo se mi nic. Ale pokud mě chceš poznat napiš zaregistruj se na forum.lamky.cz a Třeba zajdeme na pivko.
Chápu že pravda je pro někoho neúnosné pruda.
Chlapče, chlapče a myslím si, že vzhledem k svému věku si to oslovení můžu dovolit, pokud nejsi teenager do patnácti let a to podle mne určitě nejsi, tak už by jsi mohl vědět, že pravda je vždy relativní pojem
Pravda jako pojem je mozna relativni, nikoliv vsak pravda jako takova
Nestalo se mi nic. Ale pokud mě chceš poznat napiš zaregistruj se na forum.lamky.cz a Třeba zajdeme na pivko.
Chlapče, chlapče a myslím si, že vzhledem k svému věku si to oslovení můžu dovolit, pokud nejsi teenager do patnácti let a to podle mne určitě nejsi, tak už by jsi mohl vědět, že pravda je vždy relativní pojem
Tak ve svém věku - myslím ten tvůj, jistě kolem šedesáti, ne? - jsi svým způsobem chudák, že se ti zatím nedostalo poznání, že Pravda je jen jedna. Samozřejmě, že milion lidí o ní bude mluvit miliony způsoby.
Ale dost tohoto filozofického okénka. Je evidetní, že Olegovci vůbec netuší, jak vše bylo, jak Sturmovik žil a přežil svou vlastní smrt navzdory Olegovi, jak to byla právě komunita, která jej oživovala a to zcela zdarma. Olegova cesta měla vyvrcholení v Luthierově zmetku - jinak ta jeho slavná next gen cesta nemohla ani dopadnout.
Ale vy tu budete pořád békat jako ovce, a budete ignorovat realitu a historii. Někdo tu bude plkat, že první Sturmovik byl víc dojebaný než CLOD - ale já jsem ten špatnej tady...
lol a co oživuje CLOD? komunita co jiného... CLOD je sice nejvíc dojebaná hra v historii, ale momentálně je hratelná víc než dobře, takže vo co go? btw. s tím věkem je to nějaká nemoc, že se tím každý ohání?
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Pravda je ta, že v době kdy se šturm objevil, to byl jednoznačně jeden z nejlepších (jestli ne vůbec nejlepší "simulátor".) A za to můžeme poděkovat právě Olegovi. Bohužel (pro něj) tím také nasadil dost vysokou laťku, která se mu teď vrací špatným koncem napřed.
PS: Pravda, že se stala dopravní nehoda, je jen jedna. Pravd kdo za to může, je tolik kolik je účastníků nehody. A všichni své pravdě věří.
Nevím, ten offline je tak strašnej, že to překonává i nejhorší představy. Je ale fakt, že já to původně kupoval, abych lítal offline. Omyl se ukázal velmi rychle a díky tomu lítám online. Nakoplo mě to směrem k ROFu a online a toho vlastně vůbec nelituju. Ono všecho zlé je k něčemu dobré.
Hlavně Rumcajsi jetli jsi z Jičína, tak přijedes zalitat do kostelce - http:\\www.dcjc.cz
.................. s tím věkem je to nějaká nemoc, že se tím každý ohání?
Ale není Pipe, právě naopak, ostatně já se celý život řídím jedním heslem a to: Mládí není přednost, stáří není zásluha.
Jenom mi vadí, jak všichni všechno pořád jen haní, na všechno nadávají a oni to přece věděli a říkali dávno. Ostatně, tady na SVK přece nikdo nelítá bojový simulátor, ale všichni si tu sdělujeme dojmy z hraní her a o nic jiný se nejedná, nebo se pletu. Takže komu se nějaká hra nelíbí, ok. Když se mi něco nelíbí, tak to nedělám, ale nebráním jiným, aby to dělali, když jim se to líbí a ani to nekomentuju.
No a mě se lítání líbí, takž jdu lítat. Takže dnes mezi 6:00 - 13:00 UTC 1000ft AGL v ČR na frekvenci 121,000 na slyšenou
Já bys si Alexi dovolil mírně nesouhlasit. Když se dívám na svojí 17ti letou neteř, tak bych řekl, že mládí je přednost. Tedy ona má přednosti na svém místě, navíc je vysoká, dlouhonohá blond a umí takové ty základní slovíčka pro blond holky. Třeba umí kouzelně "úúú", nebo "ááá", nebo rafinované "úúáá". A umí s tím vším zacházet. Takže těch hochů kolem, co slintaj už 100 metrů od baráku, jsou zástupy. No a neteř má, cokoli se jí zamane. A jestli to nezabije třeba tím, že ztloustne, příštích cca 15 let má vystaráno. Pak to odezní a ... no jí asi zásluhy nezbydou, ale v každém případě pak už to nebude tak zajímavé a bude po přednosti.
Jen pro připomenutí (dnes je na to takové pěkné datum)...
Byl jednou jeden, co furt říkal že je v církvi všecko špatně a že odpustky jsou fujky, a že ON MÁ PRAVDU... no a jak dopadl?
Jen pro připomenutí (dnes je na to takové pěkné datum)...
Byl jednou jeden, co furt říkal že je v církvi všecko špatně a že odpustky jsou fujky, a že ON MÁ PRAVDU... no a jak dopadl?
zajímavý ale je kde vlastně byla ta hranice, údajně za branou města směrem ke Gottlieben (ten je asi 15km za městem) ... ale tu bránu jsem nenašel ... ono taky ve středověku to mohlo bejt jinak ...
zajímavý je taky historický aspekt vsypání popela do Rýna aby nemohl vzniknout nebezpečný kult ... dnes aplikováno na Bin-Ládina, Hussajna ... (popel do moře, tím je nechci obhajovat ale z pohledu tehdejší doby - zavržení lidé)
To už je úplně mimo, ve vrtulníku se těžko kope i deset čísel hlubokej hrob. Opitzovi nikdo na držku nedá, poněvač by to bylo zbytečný. Pokud bude prudit a překrucovat slova, tak bude hodně virtuálním pilotům kamarádem.
Tak ve svém věku - myslím ten tvůj, jistě kolem šedesáti, ne? - jsi svým způsobem chudák, že se ti zatím nedostalo poznání, že Pravda je jen jedna. Samozřejmě, že milion lidí o ní bude mluvit miliony způsoby.
Ale dost tohoto filozofického okénka. Je evidetní, že Olegovci vůbec netuší, jak vše bylo, jak Sturmovik žil a přežil svou vlastní smrt navzdory Olegovi, jak to byla právě komunita, která jej oživovala a to zcela zdarma. Olegova cesta měla vyvrcholení v Luthierově zmetku - jinak ta jeho slavná next gen cesta nemohla ani dopadnout.
Ale vy tu budete pořád békat jako ovce, a budete ignorovat realitu a historii. Někdo tu bude plkat, že první Sturmovik byl víc dojebaný než CLOD - ale já jsem ten špatnej tady...
lol a co oživuje CLOD? komunita co jiného... CLOD je sice nejvíc dojebaná hra v historii, ale momentálně je hratelná víc než dobře, takže vo co go? btw. s tím věkem je to nějaká nemoc, že se tím každý ohání?
No Pipe u tebe to tak není (jinak by jsi něco podobného nemohl napsat)ale u většiny normálních lidí stárnutím dochází(kromě jiného) i k určitému zmoudření díky životním zkušenostem , získáváš mnohem komplexnější náhled na věc , dokážeš věci posuzovat z většího odstupu a vidíš věci v širších souvislostech.Právě z tohoto důvodu zastupují zodpovědné funkce lidé spíše středního věku a starší.(teď tím nemyslím ČR)Jistě z historie znáš pojem"rada Starších".Proč si myslíš,že něco podobného vzniklo a proč ti mladí poslouchali staré dědky a prostě jim nedali pár přes hubu a nevyhnali z osady když je prudili ?
Většinou ti jedinci, kteří časem získávají moudro, než teda začnou senilnět, nemají zapotřebí se ohánět věkem. Tím se ohánějí ti, jenž už se nemají čím jiným ohánět.
.................. s tím věkem je to nějaká nemoc, že se tím každý ohání?
Ale není Pipe, právě naopak, ostatně já se celý život řídím jedním heslem a to: Mládí není přednost, stáří není zásluha.
Jenom mi vadí, jak všichni všechno pořád jen haní, na všechno nadávají a oni to přece věděli a říkali dávno. Ostatně, tady na SVK přece nikdo nelítá bojový simulátor, ale všichni si tu sdělujeme dojmy z hraní her a o nic jiný se nejedná, nebo se pletu. Takže komu se nějaká hra nelíbí, ok. Když se mi něco nelíbí, tak to nedělám, ale nebráním jiným, aby to dělali, když jim se to líbí a ani to nekomentuju.
No a mě se lítání líbí, takž jdu lítat. Takže dnes mezi 6:00 - 13:00 UTC 1000ft AGL v ČR na frekvenci 121,000 na slyšenou
Jo Alexi pod tohle se Ti podepíšu, velmi pěkně si to vystihl
Většinou ti jedinci, kteří časem získávají moudro, než teda začnou senilnět, nemají zapotřebí se ohánět věkem. Tím se ohánějí ti, jenž už se nemají čím jiným ohánět.
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
juu uz se zase hadate? a porad o tom samym ... neverending story
Sturm byl o.k., CloD je pruser - za oboje muze Oleg. Oleg nema a ani nemel vliv na zacatek boomu leteckych simulatoru, ani na konec boomu leteckych simulatoru. Oleg "jenom" pred nejakejma dvanacti rokama prisel s hrou, ktera svoji konkurenci strcila do kapsy snad ve vsem s vyjimkou ponekud problematicke staticke offline kampane. Se hrou ktera i umoznovala online polet. Se hrou ktera snad kazdeho - at uz kovany virtualni piloty nebo uplny novacky, ktery se ke hre dostali jenom kvuli jeji popularite a vysokym hodnoceni z hernich magazinu - nadchla protoze vypadala hezky, umoznovala litat uplne kazdymu. Uspech Sturmu logicky prinesl pokracovani. Jenze Oleg neco posral. Nepochopil nebo nechtel pochopit, ze za tech 10 let se svet trosku zmenil. A s pompou vydal CloD. CloD si zachoval nektere vlastnosti sveho predchudce, umoznoval online i offline polet, hezky vypadal ... a to je asi tak vsechno. Nejenze naprosto nepochopitelne znovu vydal pouze statickou offline kampan, ale hra samotna nefungovala. Par magoru to neodradilo a po roce a pul - nebo jak dlouho - zacinaji asi sklizet ovoce ze se hra dostava do nejakeho prijatelneho stavu. Vetsi cast magoru se vsak zachovala tak jak asi i mozna Oleg sam necekal - protoze ti lidi se zmenili. Behem tech let kdy Sturm samotnej stagnoval a byl rozvijen jenom komunitou a CloD se furt odkladal, prestal byt Oleg tim vizionarem, autoritou chcete-li. Prestal byt tim, komu se dalo verit a akorat se cekalo co z nej nakonec vypadne a kdy. A kdyz to nakonec vypadlo a bylo videt co to je, tak se tihle magori zachovali tak jak se chova normalni zakaznik, kdyz je mu nabizenty nekvalitni produkt. Nevzali si ho. CloD nenaplnil snad ani ty minimalni ocekavani nejvetsich pesimistu. A tahle frustrace zacal byt ventilovana a evidentne jeste je treba ji porad ventilovat. Oleg zklamal, vyhorel na cely care. Ale neni to konec sveta, neni to konec komunity, neni to konec zanru. Akorat umrela legenda. Nic netrva vecne.
Oleg skoncil, 1C bylo prevzato jinou uspesnejsi firmou a na dela se na novy hre. Mozna ze bude taky propadak, mozna ze bude komernce uspesna - v coz se uprime doufa, protoze Jason uz dokazal ze neco umi (protoze co si budeme nalhavat, Jason RoF zachranil) - nebo se stane podobny zazrak jako pred tema dvanacti lety a vznikne nova legenda. Pockejme si. Kopat do mrtvoly je jen ztrata casu
Já ti rozumím.Rebelie je výsadou mladých,kteří odmítají přirozenou autoritu.Je to tak dáno přírodou,že mladí starým nevěří. Musí to tak být jinak by sami do toho stádia "vidět věci komplexněji"nikdy nedošli.Musí projít vlastní zkušeností aby pak později pochopili to co jim staří již dávno říkali.Malé děti nevěří rodičům,že kamna pálí,musí udělat vlastní zkušenost,pak pochopí slova rodičů.A tak je to se vším.
juu uz se zase hadate? a porad o tom samym ... neverending story
Sturm byl o.k., CloD je pruser - za oboje muze Oleg. Oleg nema a ani nemel vliv na zacatek boomu leteckych simulatoru, ani na konec boomu leteckych simulatoru. Oleg "jenom" pred nejakejma dvanacti rokama prisel s hrou, ktera svoji konkurenci strcila do kapsy snad ve vsem s vyjimkou ponekud problematicke staticke offline kampane. Se hrou ktera i umoznovala online polet. Se hrou ktera snad kazdeho - at uz kovany virtualni piloty nebo uplny novacky, ktery se ke hre dostali jenom kvuli jeji popularite a vysokym hodnoceni z hernich magazinu - nadchla protoze vypadala hezky, umoznovala litat uplne kazdymu. Uspech Sturmu logicky prinesl pokracovani. Jenze Oleg neco posral. Nepochopil nebo nechtel pochopit, ze za tech 10 let se svet trosku zmenil. A s pompou vydal CloD. CloD si zachoval nektere vlastnosti sveho predchudce, umoznoval online i offline polet, hezky vypadal ... a to je asi tak vsechno. Nejenze naprosto nepochopitelne znovu vydal pouze statickou offline kampan, ale hra samotna nefungovala. Par magoru to neodradilo a po roce a pul - nebo jak dlouho - zacinaji asi sklizet ovoce ze se hra dostava do nejakeho prijatelneho stavu. Vetsi cast magoru se vsak zachovala tak jak asi i mozna Oleg sam necekal - protoze ti lidi se zmenili. Behem tech let kdy Sturm samotnej stagnoval a byl rozvijen jenom komunitou a CloD se furt odkladal, prestal byt Oleg tim vizionarem, autoritou chcete-li. Prestal byt tim, komu se dalo verit a akorat se cekalo co z nej nakonec vypadne a kdy. A kdyz to nakonec vypadlo a bylo videt co to je, tak se tihle magori zachovali tak jak se chova normalni zakaznik, kdyz je mu nabizenty nekvalitni produkt. Nevzali si ho. CloD nenaplnil snad ani ty minimalni ocekavani nejvetsich pesimistu. A tahle frustrace zacal byt ventilovana a evidentne jeste je treba ji porad ventilovat. Oleg zklamal, vyhorel na cely care. Ale neni to konec sveta, neni to konec komunity, neni to konec zanru. Akorat umrela legenda. Nic netrva vecne.
Oleg skoncil, 1C bylo prevzato jinou uspesnejsi firmou a na dela se na novy hre. Mozna ze bude taky propadak, mozna ze bude komernce uspesna - v coz se uprime doufa, protoze Jason uz dokazal ze neco umi (protoze co si budeme nalhavat, Jason RoF zachranil) - nebo se stane podobny zazrak jako pred tema dvanacti lety a vznikne nova legenda. Pockejme si. Kopat do mrtvoly je jen ztrata casu
Sakra Šakalíno,o jakém přijatelném stavu to hovoříš?Mluvíš o tom,že letadla už po té době umí létat ve výšce nad 3.000m,nebo snad o tom,že už nepotkáš Hurricana ,který umí létat i bez křídel?Kromě toho,že hra už v MP nepadá a už se to neškube (včetně toho co jsem již popisoval) neudělali nic zásadního s chybami,které to má již od samotného začátku.Nikomu neberu jeho názor ať si každý létá nebo hraje co chce ale ty rekce "jak skvěle jsem si zalétal CloD"mně ke komentu přinutí téměř vždy.Rovněž nemáš bohužel pravdu v tom,že 1C "byl převzat" 777 Pravda je taková ,že se bohužel stal partnerem 777 což ve mně vyvolává hrůzu.Nedovedu pochopit,proč se někdo kdo pilot.sim umí spojuje s někým kdo svou poslední hru zmršil natolik,že jí nebyl schopen ani sám dát do hratelné podoby.
Sakra Šakalíno,o jakém přijatelném stavu to hovoříš?Mluvíš o tom,že letadla už po té době umí létat ve výšce nad 3.000m,nebo snad o tom,že už nepotkáš Hurricana ,který umí létat i bez křídel?Kromě toho,že hra už v MP nepadá a už se to neškube (včetně toho co jsem již popisoval) neudělali nic zásadního s chybami,které to má již od samotného začátku.Nikomu neberu jeho názor ať si každý létá nebo hraje co chce ale ty rekce "jak skvěle jsem si zalétal CloD"mně ke komentu přinutí téměř vždy.Rovněž nemáš bohužel pravdu v tom,že 1C "byl převzat" 777 Pravda je taková ,že se bohužel stal partnerem 777 což ve mně vyvolává hrůzu.Nedovedu pochopit,proč se někdo kdo pilot.sim umí spojuje s někým kdo svou poslední hru zmršil natolik,že jí nebyl schopen ani sám dát do hratelné podoby.
ja nevim ja mel CloD jen na monitoru a absolutne me nezajima, akorat vychazim z toho co tady pisou zastanci CloDa, ze prej uz to po nejakym patchi od TF docela jde. Pokud to je tak jak pises takto byl po celou dobu jeste vetsi zmetek nez jsem si myslel.
K tomu prevzeti: vychazim z toho co tady pisou. Jason je numero uno, team je slozenej z lidi ze 777 + par z 1C, ma to mit engine z RoF -> nevim z myho chapani sveta je to projekt kterej ridi (a - ted spekuluju - pravdepodobne i z vetsi casti financuje a tudiz i vlastni => proc jinak by 1C akceptovalo ze tenhle tym bude ridit 777 management, ze?) 777 a od 1C pouziva neco know how od lidi, ktery maj zkusenosti s delanim veci do WWII, a hlavne znacku 1C, ktera oznacuje jistou kontinualnost s WWII, vyuziva i jeji urcite velkou popularitu v Rusku a hlavne zretelne oddeluje projekty rizene stejnym managmentem. Imho doslo k prevzeti a jako partnerstvi se to prezentuje pouze medialne, aby nebyl nasranej velkej nacionalistickej ruskej trh. Si vem ze Jason uz prevzal neoqb s RoFkem, ted by jim vzal i 1C se Sturmem a jejich Velkou vlasteneckou valkou? Podle me by to byl blbej marketingovej tah.
Edit: kdyz mluvim o 1C tak samozrejme myslim tu jejich cast, ktera delala letadylka a ne celou firmu, ktera dela a produkuje i radu jinych her
Upravil/a j4ck41 dne 06-07-2013 18:22
Kucí podle mého názoru to vidíte moc černobíle. Za neúspěchem CloDu podle všeho stálo několik málo přehmatů na manažerské úrovni. Konkrétně to byl požadavek (možná Olegův) na implementaci strukturované tak, aby se zamezilo úniku know how. Asi měl blbé zkušenosti z IL2, kde mu to tak nějak utíkalo pod rukama. No a výsledkem toho byl ne zcela prozřetelný nápad, že se sim rozdělí na FM, DM, engine, mapy, kampaně, AI ... a co já vím co dál a každá část se udělá odděleně s tím, že až to bude hotový, bude to spolu komunikovat přes jasný interface. A že tedy nebude nikdo, kdo by měl přístup ke všem částem současně a tedy že se to nebude dát ukrást. Takhle od popisu to zní určitě lákavě, ale zkušenost s takovýmhle vývojem je prakticky velmi špatná, jak ostatně Oleg sám po čase asi poznal, neb se stal světoznámým protagonistou této slepé uličky. Takže bez ohledu na kvalitu či nekvalitu práce na jednotlivých modulech to pravděpodobně úplně zazdili tímto přístupem. Navíc je tu další kontroverzní rozhodnutí. A to sázka na .NET. To je zas dle mého názoru poměrně odvážné rozhodnutí, pokud se jedná o real time hru, kde každé škobrtnutí ve FPS je vnímáno velmi negativně.
Zkrátka vizionář nevizionář. Úplně stačí jednou sáhnout vedle a je po žížalkách. V tomhle úhlu pohledu nemusí být ten Jasonův krok až tak mimo. Páčto oni maj engine svůj a to co potřebujou, můžou z CloDu vykrást. Ať jsou to modely letadel, FM, simulace různých kravinek a určitě mraky zkušeností, co ten tým načerpal, i když se produkt nepovedl. To se v SW stává velmi často, že na konci projektu má tým konečně know how, se kterým by stálo za to začít. Jen už nebývají peníze na další pokus.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.