September 21 2025 13:04:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 22

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS Dedikované servery
 Vytisknout diskuzi
Dynamic War Organized - Organizační vlákno pro CSW + RH + ATA + PB
311_Mart
RH_Killer napsal:

OK, ale jsem zmatenej. Nelítalo se to v úterý?

Dnešek máte na přeškolení Šklebící se
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

CSW_RH_Killer
AHA!Mrknutí Tak jsem jenom pitomej.Šklebící se
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.

Paulus
Jelikož MONTY nemá A-20, tak Paulus, MONTY a PICKET poletíme v P-38, třeba i s bombami.
Hot_Dog napsal:
…, my vám uděláme Cover?

Myslíte, že nás ubráníte? Aby to nebylo jako v amerických kriminálkách, svědky většinou neuhlídají… Vyděšený
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Hot_Dog
Paulus napsal:

Jelikož MONTY nemá A-20, tak Paulus, MONTY a PICKET poletíme v P-38, třeba i s bombami.
Hot_Dog napsal:
…, my vám uděláme Cover?

Myslíte, že nás ubráníte? Aby to nebylo jako v amerických kriminálkách, svědky většinou neuhlídají… Vyděšený

Pánové, tady se omlouvám, tohle bohužel nepudeSmutný Jednak P-38 sou jen stíhací - nemuzou brat bomby a druhak jich nemáme dost na tohle, potřebovali bychom ty A-20tky... Pokud je máte vy dva bylo by dobrý, aby ste je vzali a s Montym něco vymyslímeÚsměv

Teoreticky pokud se Monty vynasnazi na prvnim miste tu P-38 vratit domu, muze s nami tedy do coveru, jednu pro nej jeste uzmu, ale 3 pro Vas opravdu nemam. Slo by tedy ze vy dva poletite v A-20 a monty v P-38?

Pripadne by Monty mohl jeste do tanku, to by se nam mimochodem hodilo vubec nejvic, aby nekdo zabral CP...

Opravdu se omlouvam, ale tahle kampan je zalozena na tom, ze letadla sou limitovana, musi se s nima rozumne nakladat a P-38 je jen pro stihace ..
Upravil/a Hot_Dog dne 14-02-2023 00:57
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

Paulus
My dva Picket a Paulus jdeme do A-20. Monty by nejraději šel do Spita či Hurika. Večer se s ním domluv…Mrknutí

Hot_Dog
Paulus napsal:

My dva Picket a Paulus jdeme do A-20. Monty by nejraději šel do Spita či Hurika. Večer se s ním domluv…Mrknutí

Mrknutí

311_Mart
Chlapi díky, skvělý stíhací doprovod i práce A-20 Mrknutí

Hot_Dog
Souhlasim, dneska to bylo kurva dobrý! Nepřišli sme o jediný letadlo, Turbo sice přistával v P-38 s jedním motorem, ale to je vše... (Byly tam dva DISCOnecty, Killer a Paul, nicméně to se samozřejmě nepočítá do ztrát)

Jediná škoda je, že sme ztratili dva Spity Mk.IX tím, že nám šli pomoc v závěrečný fázy ústupu a nedoletěli domu, bo jim došlo palivoSmutný, ale aspoň přistáli bezpečně do pouště na naší straně. I díky nim sme možná měli na druhou stranu my nulový ztráty...

606_JuLB
Report, report report pls!!!

Hot_Dog
606_JuLB napsal:

Report, report report pls!!!

Poslu video ze souboje, trval 20+ minut... Dal bych i video dvojitého level bombingu, ale nějak se mi z té výšky vůbec nevykreslovali výbuchy těch 100Kg na zemiPff
Upravil/a Hot_Dog dne 15-02-2023 08:04

311_Mart
Já jsem nenahrával, zase... Naštvaný

Paulus
Tak v sobotu si dáme cvičně CombatBox, ať se tam z toho po…, všichni!Mrknutí

AB1Richard
Jóóó

Hot_Dog
YouTube Video

Hot_Dog
Pánové, plán na dnešek... První zaútočíme na frontu klasicky jak sme zvyklí a v druhý půlce uděláme nálet na Front Depot...

Útok bude proveden mírným dajvem:
-Vůbec nejdůležitější je bejt v čase T+70 (21:40) za každou cenu nad místem srazu (les 0824), je to zodpovědnost každého z vás tam bejt, na nikoho nečekáme...
-2. nejdůležitější věc je přežít v letadle do 2. fáze...
-Do A-20 a Hurricanů berte největší bomby
-Přílet bitevníků v cca 6 000ft nebo pod mrakem
-Je zakázáno jít při odhozu pod 2 000ft, radši odhoz cca z 3 000ft, depot je velkej, to trefíte...
-Nejprve půjde skupina P-39 rozptýlit flak, pak odhoděj Hurricany a nakonec A-20, všechno rychle v jedný řadě.
-Odhoz bude z jihu na sever..

-Je zakázáno útočit na cokoliv na zemi kulomety a kanóny, koho uvidim střílet na zem, toho uškrtim!
-Nikdo nepude pod 2 000Ft, koho uvidim níž, toho uškrtim!
-Nikdo se tam neotočí ani kdyby mu zbyly bomby, prostě je zahodí do pole, tečka... Jestli se někdo otočí, tak ho uškrtim a příště neletíÚsměv

MISSION #12 BRIEFING: - "Point of no Return"

1st Phase:
-Attacking frontline
-Most important is staying alive for second phase!
-You can also use Tanks for first 50-60 minutes!

2nd Phase:
-Attacking Front depot as per map
-Most important, eveyrbody will be ready on Randezvous point at T+70 (21:40CET, 0824 forrest), we will not waiting! T+70 going 270°
-Atack:
1) SIngle pass from South to North!
2) Nobody will go bellow 2 000ft in any circumstances! I would rather drop from 3 000ft
3) After drop right turn to heading 080° to frontline and closest Airfield
4) Fighters distract AA >> Hurricanes drop >> A-20 drop

Rest will be explained on vocal briefing 20:10 CET

[img]https://cdn.discordapp.com/attachments/974981162864881714/1077633237498724413/Mission_12.png[/img] is not a valid Image.

Hot_Dog
Pánové díky za včerejšek, zejména bitevníkům, tedy:

Vojmimu
Paulusovi
Montymu
Picketovi
Martovi
Demonovi
Thomasovi

Včera to bitevníci zvládli beze ztráty kytičky. Pro pochybovače věřte, že nařízení nechodit pod 2 000ft a neútočit palubními zbraněmi (to mimochodem bylo zamýšleno pouze při útoku na depot, to sem možná dostatečně jasně nezmínil) mělo svůj důvod, který se ukázal vzhledem k úspěchu útoku na depot jako správný...

Je teda pravda, že sem viděl nějaké A-20 tam házet z nuly, ale předpokládám, že to nebyl nikdo z Vás...

Co se týče stíhacích aktivit, ty by byly uznány taky jako velmi úspěšně, kdyby polovina strojů nebyla ztracena zbytečně... Ztráty včera byly následující:

Air losses:
Axis:
Type: bf109e7 lost: 3
Type: bf109f2 lost: 3
Type: bf109f4 lost: 4
Type: fw190a5 lost: 2
Type: ju88a4 lost: 3
**
Allied:
Type: p38j25 lost: 4
Type: spitfiremkixe lost: 1
Type: spitfiremkvb lost: 3

což sice nevypadá uplně špatně, 8:15, jenže němci nám sestřelili pouze 3 letadla! Vypadá to, že 3x P-38 a 1x Mk.Vb byly ztraceny dost zbytečně, na čemž má svůj podíl jednou P-38 i CSW! Krom toho došlo ještě v rámci CSW ke ztrátě druhého stroje a to Mk.IX, který se v souboji srazil s nepřátelským poškozeným strojem, ale v tomto případě bych pilota uplně nevinil, bo se od nepřítele odpoutával, ztratil ho pod motorem a ten to do něj narvalSmutný Škoda, poměr 4:15 by vypadal poněkud lépe...
Upravil/a Hot_Dog dne 22-02-2023 11:28

Hot_Dog
Co se týče příštího týdne, já nebudu, nicméně Tommy by měl být a vezme si to na starost, takže kdo muže, normálně doražte, vše bude jako normálně...

Hot_Dog
Pro RHčka a Vojmiho:

Náš prozatimní roster:

[img]https://cdn.discordapp.com/attachments/797277401813876766/1078095896836837386/OLC_M.png[/img] is not a valid Image.

Server se otevře 21:10 - mužeme nastartovat, popojíždět...
Vzlet ve 21:30
Počítejte konec cca 23:00, ale je to na jeden život, takže teoreticky mužem skončit i dříveÚsměv

Vojmi, kdyžtak prosím potvrď, že s tím počítáš??? A kdo potřebuje, tak si vyzkoušejte toho MigaÚsměv

ATA_vojmi
Na Afriku půjdu za ATA zatím jenom já a na středu potvrzuji účast

Hot_Dog
vojmi napsal:

Na Afriku půjdu za ATA zatím jenom já a na středu potvrzuji účast

Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,067,915 návštěv