Mám zatím s novým NXT vyzkoušené dva DCS moduly a Star Citizen, mohu potvrdit pochvalnou video recenzi zkutečného pilota,
který provedení mechaniky základny hodnotil nad vačkovým systémem.
Napíšu vlastní nano recenzi, ale nechci nic uspěchat.
To vypadá skvěle a navíc skoro zadarmo. Na kolik Tě vyšel i s poštovným?
Hoper napsal:
Když jsem viděl, že samotný VKB joy (bez plynovky, která v tuto chvíli ještě neexistuje) se dá pořídit i za 15k, šel jsem do kolen.
V kolenou ještě jsem, prachy na to vyhrabu asi až někdy na podzim
Btw Virpil base má ještě jednu velkou výhodu, že A-10 a F-18 páku od TM lze na něm taky provozovat.
Beru:
Base: War BRD : https://virpil-controls.eu/vpc-warbrd-base.html
Grip : Constelation Alpha : https://virpil-controls.eu/vpc-constellation-alpha-r.html
Dohromady za 10 táců. Mě jebne. Zdá se mi o zlodějach.
Ten grip je za pětku, ale má twist, který prostě potřebuju.
Petsilde mě by zajímalo: Čím, že to přitlumujou ty pružiny? Alespoň podle zhlédnutého videa jsem nabyl dojmu, že se ty blbé péra snaží nějak krotit. Nebo ne?
Je tam v komorách speciálně vyšlechtěná tlumící vazelína… YouTube Video
Mám zatím s novým NXT vyzkoušené dva DCS moduly a Star Citizen, mohu potvrdit pochvalnou video recenzi zkutečného pilota,
který provedení mechaniky základny hodnotil nad vačkovým systémem.
Napíšu vlastní nano recenzi, ale nechci nic uspěchat.
To vypadá skvěle a navíc skoro zadarmo. Na kolik Tě vyšel i s poštovným?
Cena VKB NXT Gladiator Premium Right s poštovným 198.31 Euro.
Důležitá poznámka – verze non-premium nejde dodatečně rozšířit o analog ministick a další klobouček!
Jinak jsem musel 3 měsíce čekat, než se objevilo okno naskladnění.
Doručení službou UPS, až domů trvá přesně týden.
Díky za odpověď. Stejně mají vyprodáno v shopu pro EU
Kvůli nestíhání zásobovat evropský sklad, nabízí VKB za příplatek alternativní vzdušný most.
Už nemusíte čekat dlouhé měsíce, dostanete objednané zboží téměř bleskově rychle.
No to co jsi tady dával. (Replacing grease.)
Při výměnou ukazuje jak se páka vrací se spožděním-stlumeně. Hned v uvodu. A v závěru videa po vyměně vazeliny jde bleskem spátky. Jako by tam dal zároveň silnější pružiny. Nechápu.
Jde někde koupit ta spešl vazelína? Na VKB není.
Ajvne, ta vazelína funguje jako viskozní tlumič. Síla ve viskozním tlumiči je funkcí rychlosti pohybu. Pokud snížíš viskozitu vazelíny, pak na dosažení stejné síly potřebuješ vyšší rychlost. OK, pokud snížil viskozitu třeba na polovinu, pak stejně tuhá pružina klidně může znamenat dvakrát vyšší rychlost pohybu. Navíc mohl použít i míň vazelíny.
Otázka je, zda by to měl člověk chtít. Může být, že to viskozní tlumení je pro člověka užitečné a předchází alespoň částečně přehnaným reakcím. Že se páka samovolně vrací rychleji, nemusí znamenat, že to je lepší. Dost možná to znamená jen to, že se páka samovolně vrací rychleji.
Já se dočetl že jsou dvě generace VKB vazelíny.
Ta co je aplikovaná na videu, je zrovna ta starší. která eliminuje tlumící efekt.
Jak okusíš efekt tlumení jinak nechceš.
Já bych se nejprve podíval, co doporučuje výrobce. Určitě chceš vazelínu, která se bude snášet s materiálem toho klacíku. Vypadá to takhle od pohledu, že to jsou prostě nějaká plastová pouzdra a v nich běhá zas plastová osa. Takže bych se třeba poohlídnul po vazelíně na plastové převody. To používaj modeláři do servopohonů s převodem. Nebo možná vazelína na všelijaké ty hejblátka v elektronice ... no na kroutící čudlíky a převody k tomu.
Jinak ano, pokud chceš tlumení, pak vysokou viskozitu a nacpi tam, co se tam vejde. Co se nevejde, už je tam ale zbytečně a může zasvinit zbytek a ten pak nemusí fungovat, takže s mírou.
No dyk jsem to říkal. Zrušuil tlumení. Ale o to nejde.
V těch osičkách jsou ještě totiž drážky. Což je celkem jasné proč.....
Kde seženu tu novější vazelínu?
Ja jenom, že bych si v Javelinu vysochal do těch osiček drážky.
I have been doing the same in regards to trying to find an adequate replacement for the OEM grease ( must be like Kentucky Fried Chicken secret recipe )
I have tried like you the Nyogel 767-A and found it not to have the same heavy dampening effect as the original I then tried the Nyogel PG-44LS and it is a bit better but not enough
dampening for my needs. I ordered a small ( 5 G ) of PG-44A and have not regreased yet but hopefully will soon. As you have said the stick works great I just would like to maintain the
heavy dampening as how it was originally.
Here is where I ordered it from in case you would like to try a smaller amount https://www.overe...e-5g-tube/
Pak je možnost si koupit nějakou tu páku za 20k+, která má plynové tlumiče.
A dokonce se mi zdá, že bude nová verze MFG crosswindů, která bude mít tyto tlumiče.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.