January 20 2026 16:17:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kampaň
BP_Madvlk
Barone,otázka ...se Štukou na sklady a s He111 na bodové cíle ? ...nebylo by lepší obráceně ?Šklebící se

Rumcajs
magot napsal:

Rumcajs napsal:
Můj závěr: Jasoň je může trochu pojebat a pokusí se je přesvědčit a to je vše, co se stane. Uklidní se to. Chyby opravěj a pojede se dál. Časem se snad dostanou na vyšší úroveň komunikace. Nečekal bych žádnou dramatickou změnu, dokonce bych se jí i bál.

Btw ROF už je taky součástí Loftova teamu ... Je na ně sám a mám obavy že mu už scházej hybný páky jak mít na Loftemorta vliv.
Měl se na ně vysrat ne celej nablblej Stalingrad, dělat dál chmelnice a mít svatej klid. Teď si bude rvát "vlasy" ...
Oni to zvládnou. Sice s nějakýma těma šrámama na duši, ale povede se to. Věřím, že to je pro ty vývojáře stejný kulturní šok, jako pro západ. Podobně jako na západě věřej, že zákazník má vždycky pravdu, na východě věřej, že pravdu má ten, kdo má větší hůl. Jenže jak zpíval Pepa Nos "Kdo jde pořád na východ, octne se na západě.".
Non est specifica

Rumcajs
BP_Madvlk napsal:

Barone,otázka ...se Štukou na sklady a s He111 na bodové cíle ? ...nebylo by lepší obráceně ?Šklebící se
Bylo, jenže když letíš kampaň, dostaneš cíl a letíš. Bombardovat s He 111 z 5000 jednotlivé kanony? Jo to je legrace, když je vidíš na poslední chvíli. To Štuka vezme pořádnou bombu pod trup a srovná se zemí cokoli, v tom problém není.
Non est specifica

BP_Madvlk
otázka ...jak často byla tato pořádná bomba použita ? jde to někde zjistit ?

Baron
BP_Madvlk napsal:

S Heinklom nebombardujes jedno delo, ale bateriu - tzn. plosny ciel. Stuka je presne bombardovanie vyhodnejsie - ved nato bola skonstruovana -, ale zase s Heinklom casto znicis aj Flaky rozmiestnene okolo nich. So Stukou musis na nist s gulometmi, a to je docela samovrazda. Hlavne ked je tam kombinacia gulometov, velkoraznych gulometov, lahkeho a tazkeho flaku. Pokial mas na Stuke 1800 kg bombu, tak to znici akykolvek ciel. Ale zase nie je to taka prca ako ked musis ciel zamerat Heinklom Šklebící se
Upravil/a Baron dne 05-11-2014 00:45
Hals - und Beinbruch!

Baron
Uz funguju expy Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Baron
magot napsal:

Rumcajs napsal:
Můj závěr: Jasoň je může trochu pojebat a pokusí se je přesvědčit a to je vše, co se stane. Uklidní se to. Chyby opravěj a pojede se dál. Časem se snad dostanou na vyšší úroveň komunikace. Nečekal bych žádnou dramatickou změnu, dokonce bych se jí i bál.

Btw ROF už je taky součástí Loftova teamu ... Je na ně sám a mám obavy že mu už scházej hybný páky jak mít na Loftemorta vliv.
Měl se na ně vysrat ne celej nablblej Stalingrad, dělat dál chmelnice a mít svatej klid. Teď si bude rvát "vlasy" ...

RoF povodne urobil Neoqb, nie 777. A Neoqb tvorili okrem Lofta a Zaka aj VikS, Vaal a dalsi. Ovsem keby 777 nekupil Neoqb, tak RoF uz niekolko rokov nehrame. Viac menej Williams - resp. pod Williamsovym vedenim - sa z RoF stalo to co je z neho dnes. Pokial to nezobral do ruk, RoF malo iba kooperacne misie, neplanovali ani dalsie mapy a napr. ani viacmotorove bombardery. Vyzera to tak, ze je docela schopny nieco z povodneho tymu vydolovat - ale 1C nie je Neoqb. Osobne som bol prekvapeny, ked po katastrofe s CLODOM bol vyhodeny Ilja Sevcenko, ale vacsina tymu, co dojemrdal CLOD zostala v 1C bez nejakej vacsej ujmy - napr. B6 a dalsi. Je mozne, ze ta obludnost s kampanou a odomykanim veci vysla prave z tejto strany. Nechce sa mi verit, ze by tym, co vytvoril RoF a vybornu kampan v nom (i ked uz asi vecna Beta), navrhol takuto chobotinu. Ovsem nevidime do zakulisia... Podotykam, ze z mojej strany ide cisto o spekulaciu.
Hals - und Beinbruch!

clone9cz
Barone, ono to neznělo v dev týdeníku špatně (nezajímavě).
Lidi co budou lítat off-line kampaň budou posílat výsledky na server a tam se bude nějak počítat off-line multiplayer kampaň
... základem ale je, že to zpracování dat musí už fungovat v singlu, ale takhle. Prostě záměr byl donutit lítat "kus historie" a ne jen dogfight. Ono jim nestačí, že se to jmenuje IL-2 Sturmovik, oni tě prostě donutí lítat kampaň, protože jsou rusáci a ruský letadla přebijou i tu nekvalitu, protože jich je hodně.

Jen si to představte, účastníte se off-line multiplayer kampaně a někdo vám to pořád kazí a vy s tím nezmůžete nic, ani si nemůžete ulevit, protože je hovádko off-line. Geniální výmysl od rusáků. První zásadní otázku si měli položit: "jak to bude fungovat ve skutečnosti" a: "jak to budou lidi vochcávat".
Na akceleraci času v kampani kvůli získání XP to bylo vidět, nikdo to neřeší.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Řekl jsem si dobrá, holt máme XP a unlocky. Asi to minimálně nějakou dobu vydrží, tak to zkusím odemknout. Nakonec jsem se propracoval i k bomberům. S Pe 2 je to relativně snadný. I když člověk dostane idiotskej cíl, jako bombardovat 4 kanóny z 5000 metrů a ty kanony na tom sněhu prostě nevidí včas, holt zapne aerodynamické brzdy a vybombí to střemhlavě. Průser je ale He 111. Zkoušel jsem v takovém případě něco trefit z malé výšky pod úhlem a to snad i jde, i když blbě. Potíž pak je spíš okolní flak. Ale i ten by šel. Skutečnej průser je padání. Mise s He 111 bývají dlouhé. Člověk letí a letí ... a 5 km před letištěm padne hra.Zatím jsem přes veškerou snahu nedokázal s He 111 dokončit jedinou misi. Mám na něm pár bodů za zničené cíle u failnuté mise a to je všechno. Teď mi to zas padlo asi po 30ti minutovém letu. He 111 bude muset počkat na opravu. Už na to nemám nervy.

Zato jsem udělal extrémně pozitivní zkušenost se Štukou. Nejradši lítám bombení zásobovacích depotů. Vezmu 1800kg bombu a posadím to doprostřed. Poslední let jsem zničil snad 30 budov a dostal přes 500 bodů. Podobně super je Šturm. S tím jsem lítal ground support a mlátil baterie děl, autíčka, vláčky. Má to mraky nábojů, když člověk pečlivě míří, dá se s tím zničit taky ke 30ti cílům za let.

Stíhačky jsou vlastně poměrně nudné. Lítat stíhání proti AIkům je o ničem. Ale mám už důležité věci odemknuté, stíhat tak můžu živáky online.

To padání je ale hrozná otrava. Člověka to fakt naštve.
Non est specifica

magot
Jak padne hra? Je to snad plná verze ... Mě neříkej že za ty prachy nejde dojet jedna blbá offline mise páč padá hra ..
Jestli nemaj dořešený CTD tak je to zmetek2 a to na druhou. Bůh ví proč jsem si to nepořizoval ...
Ale máš můj obdiv Rume páč máš evidentně bezbřehou trpělivost.

Shadowdeath
JJ, jak říkám, s tím vydáním plné verze to uspěchali, ať už byl důvod jakýkoliv (prachy, sliby, atd.), za mě je to pořád hotové tak z 80%.
Nebrat mě tak, že to stojí za hovno, až bude hotová, tak to bude super záležitost, ALE až bude hotová, to teď prostě není.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Tak zatím asi nejefektivnější způsob jak odemknout He 111 je překvapivě jednoduchý. Postup je následující.
1) Nahodit kampaň a dát libovolnou část.
2) Zvolit libovolný německý letiště a na něm He 111.
3) Nastavit misi. Nechat vše na default, nic neřešit a ponechat normal obtížnost.
4) Po nastartování mise počkat pár vteřin na pauzu. Zmáčknout P.
5) Klíčový moment. Zmáčknout A - autopilot.
6) Když to dorazí do oblasti boje zmáčknout A, LAlt-2, RAlt 1, A.
- tajemná sekvence vypne autopilota, dá pokyn číslům najít cíle na zami, dá pokyn střelcům střílet, zas zapne autopilota
7) Za cca 10 minut ukončit misi, je vybombardováno, trefeno, letadlo je někde za existem z mise. Staší ESC a posbírat body.

Prostě to nechat na auto a neřešit, co to dělá. Když to spadne, nebolí to tolik, protože v tom není žádná snaha.
Non est specifica

Lanc
Rumcajs nebrat ma ze podjebavam. Ale kde je potom potesenie z hry? Mam hru nechat, nech sa hra namiesto mna!?

http://squadron.achileus.cz/
olda Olde maly
Tak v arkádě to je v poho, ne? Úsměv

clone9cz
Lanc napsal:

Rumcajs nebrat ma ze podjebavam. Ale kde je potom potesenie z hry? Mam hru nechat, nech sa hra namiesto mna!?

Přečti si pár příspěvku před a uvidíš důvod proč. Zřejmě si to sám nezkoušel.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Lanc napsal:

Potěšení ze hry je pak online, když má člověk odemknutou tu 2,5 tunovou bombu a hodí to kolegům z Ruska na letiště, když právě rollují na start. Samo odemykání je jen opruz.
Non est specifica

1stCL_Fucida
Myslím, že o tom, co je a co není potěšení ze hry si rozhoduje každý z nás sám. Nikdo nikomu nebrání splnit misi s Heinkelem tak, jak tvůrci kampaně očekávali, stejně jako nikdo nikomu nebrání ji "přechcat" takříkajíc "porumcajsovsku".
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Lanc
Ano, cital som prispevky vyssie. Kazdy ma samozrejme svoju cestu. BoS nemam, teda ani neskusil. Preto pisem ze nepodjebavam, z mojho pohladu je to kravina. Ked si vezmem, ze lietat offlaj bombre ma nikdy nebavilo, toto je uz duplom mimo mna.
To je takto posahane iba v tejto faze hry alebo to zostane ci pripadne "vylepsia" aj neskor?

http://squadron.achileus.cz/
magot
Rumcajs napsal:
Samo odemykání je jen opruz.

Není, je to nejlepší esence Loftemortova génia.

Rumcajs
Tak jsem absolvoval tu blbárnu skoro celou. Tedy ne já. Pronajal jsem autopilota a co chybělo, udělalo magické písmenko A. Nakonec jsem vzdal jakékoli sofistikované postupy a prostě zbytek autopilotoval.

Takže závěrečná doporučení jsou tato.

1) Zkraje odemknout stihače. Prostě vzít všechny stihačky a dostat se s nima do stavu, aby člověk měl všechny funkční unlocky.
2) Udělat bitevníky. Tedy Štuku a IL2. To je asi nejzábavnější. Je to relativně pestrý. Noční mise jsou fakt poutavý.
3) Autopilotovat bombery.

Proč takto? Stihači jdou blbě autopilotovat. A s přibývajícím levelem pilota stoupá kvalita a počet AI protivníků. Když si necháte LaGG3 na závěr jako já, budete trpět. Páčto co je vám platný jedno LaGG3 číslo, když máte sundat alespoň jeden He 111 z 5 ve formaci a máte to přivést domů, když v zádech máte 4 Bf 109 na ace úrovni? Je to prd platný. Většinou nenaděláte nic ani na normál. Ty AIčka střílet uměj a donekonečna rollovat nemůžete. Takže první udělat stíhačky nebo alespoň ty blbý stihačky.

Následují bitevníci. To je část, kterou jsem si vlastně opravdu užil. Bitevničení a bombení se Štukou a IL2 je opravdu zábavné. Lítal jsem to na experta a tedy byl přísun bodů rychlý. No a tedy to rychle skončí. Měl jsem i mise, kde jsem dostal víc jak 500 bodů do toho XP bodování.

Závěr je He 111 a Pe 2. Pe 2 mi přišlo snazší pilotovat osobně, páčto lze vždy odhodit bomby střemhlav. Dive bombing s He 111 většinou nevyjde. Ale autopilot se trefí v podstatě vždy, takže to vyjde nastejno. Zapnout misi, odpauzovat to Péčkem a dát A. Za pár minut ESC a posbírat cca 60 - 100 bodů a znovu. Je to nenáročná činnost. Sem tam člověka sundaj, je holt válka. Ale většinou se nestane nic a body přistanou na účtu. Časem se to odemkne a je od toho pokoj. Navíc člověk v normal mode může trénovat nastavení bombardovacího UI, páčto to ukazuje, kam přesně to spadne a tak je vidět, jak daleko od skutečnosti je člověk s manuálem.

Přiznám se, že závěr jsem dělal tak, že jsem na jednom počítači pustil misi na autopilota a na druhém pracoval. Po čase zkontroloval výsledek a pustil další. Zas potom pracoval. Je to blbárna, snad tohle proboha odstraněj. Do té doby prostě platí expertní dvojhmat P (odpauzovat) - A (autopilotovat) a závěrečný vítězný Escape.
Non est specifica

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,125,083 návštěv