January 21 2026 04:01:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Beta patch 1.07.18301
CZ-BOB
Tako tehle vychytavce jsem vubec nevedel!!! Hned jak dorazim domu,vyzkousim to.Diky! Aktivuje se to cim?

torr
vidím celkem rozumné a živé vlákno,takže moje otázka:
funguje u bf109-E4 automatické nastavování vrtule? protože u mne je vrtule dle budíku v pozici 12:00 a už se nehne,což u mne znamená ,za chvilku se přetočí motor a zníčí se.

PS : Jinak proč tvůrci CoDu nenávidí Me-110?co jim to letadlo udělalo že ho víc a víc kurví.

CZ-BOB
E-4 to uz ma automaticke.

310_cibule
Neaktivuje, Bobe. Prostě otevřeš mapu a je to tam, takové čtyři malé ikonky. Ale fakt je to trochu ze začátku matoucí. Třeba záleží, odkud kam táhneš osu, od které se odečítají ty úhly.

P.S. Třeba nám tu to věcné vlákno aspoň chvíli vydrží Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 09-07-2012 11:23
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

torr
to je teorie,ale v praxi ,teda u mne je že vrtule je furt v pozici 12:00 a NEMĚNÍSE a vysledek je zničený motor

310_cibule
Nemusí se to nějak přepnout, třeba tím, že sáhneš na něco, kde máš normálně namapovaný nastavení vrtule? Nevím, stíhačky luftwaffe nelétám, ale nějak takto jsem to kdysi snad zaznamenal tedy přesněji řečeno: ta automatika mi fungovala.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

torr
mám klávesu namapovanou na autopitch(on,off),stisknu on ,vrtule se sama nastaví na 12:00 a tam už zůstane a vysledek je zničený motor

Hoper
310_cibule napsal:
Neaktivuje, Bobe. Prostě otevřeš mapu a je to tam, takové čtyři malé ikonky. Ale fakt je to trochu ze začátku matoucí. Třeba záleží, odkud kam táhneš osu, od které se odečítají ty úhly.

P.S. Třeba nám tu to věcné vlákno aspoň chvíli vydrží Úsměv

aktivuje, jinak bych si toho všimnul už dřív (ale pravda, dlouho jsem to teď nelítal)
na mapě musíš přes PTM do vlastností mapy a tam vybrat volbu "Tools"
defaultně vybraná není a tudíž pak ani není vidět
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
torre, teď jsme to zkoušel.

Mám opačný problém Úsměv automatiky mi po startu plynule stáhla vrtuli na půl devátou a zpátky už jsem jí nedostal, takže se to plazilo jako šnek a při přistání si málem rozbil hubu.

Je tam nějaký fígl, počkej na Roba, Barona, Válce či někoho, kdo tyhle kraksny lítá. Budou vědět.

BOBE, koukal jsem i na tu mapu. Aktivovat se to musí. Najedeš na mapu myší, stiskneš pravý myšítko a zaškrtneš Tools. Pak se objeví to, o čem jsme psal.
Upravil/a 310_cibule dne 09-07-2012 12:03

310_cibule
Jo, jak stihl rychleji napsat Hoper Mrknutí

Hoper
hele, když se v tom hrabeš - mrkni, plz, jestli se dá velikost okna mapy zvětšovat :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Dá, na to to nemusím otevírat.

Já se v tom nehrabu, léčím si virózu a snažím se srazit si teplotu (ale kvůli Vám jsme na chvíli vstal od laptopu k lítacímu PC Úsměv)

CZ-BOB
Zrovna vcera jsem s nim lital. Po narozeni se na letisti jsem vzdy otevrel pouze palivo,radiator, chladic, magneto na 1+2, nastartoval motor,chvili pockal az se zahreje a roloval na drahu.Pri startu jsem mel 12:00. Jak jsem stoupal, prop. se mi automaticky snizovalo az na 8:30. Ted nejsem u kompu ale vecer bych to kdyz tak popsal presneji.
Upravil/a CZ-BOB dne 09-07-2012 14:25

CZ-BOB
Cibule, Hoopre, diky! Vecer vyzkousim. Mrknutí

Fiks
Zrovna vcera jsem s nim lital. Po narozeni se na letisti jsem vzdy otevrel pouze palivo,radiator, chladic, magneto na 1+2, nastartoval motor,chvili pockal az se zahreje a roloval na drahu.Pri startu jsem mel 12:00. Jak jsem stoupal, prop. se mi automaticky snizovalo az na 9:30. Ted nejsem u kompu ale vecer bych to kdyz tak popsal presneji.

Po nastartování vypni a znova zapni automatiku.Mělo by se to chytnout.
Upravil/a Fiks dne 09-07-2012 13:08

Jara4
torr napsal:

PS : Jinak proč tvůrci CoDu nenávidí Me-110?co jim to letadlo udělalo že ho víc a víc kurví.

Taky sis toho všiml? To je lobby "červených" Naštvaný.

310_cibule
Jara4 napsal:
torr napsal:

Vy si tak máte na co stěžovat. Stodesítka jde aspoň nastarovat, hurík už ani to ne. Co je to za modrej podraz, kolik vás to stálo, tohleto? Vyděšený
Upravil/a 310_cibule dne 09-07-2012 13:56

WT_Horrido
Nebylo to 40 dolarů?
Upravil/a WT_Horrido dne 09-07-2012 14:30
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Fiks
14.30 Vyděšený

Jara4
310_cibule napsal:
Jara4 napsal:
torr napsal:

Vy si tak máte na co stěžovat. Stodesítka jde aspoň nastarovat, hurík už ani to ne. Co je to za modrej podraz, kolik vás to stálo, tohleto? Vyděšený

Furt jste chtěli 100 oktanový benzín a když ho máte, zase se vám něco nelíbí Pff.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,130,248 návštěv